Najavljena cena od 210 Eur. U Americi 230$ ! Inace evo sta Gainward tvrdi : `Gainward claims that GTX 460 2GB “Golden Sample” outperforms 18% than HD5850, and 32% than HD5830 in DirectX11.`
Pa video si u testu da dve referentne od 1GB dobijaju 5970 i to po kojoj ceni. Ako ove karte budu i 250-260 eur kod nas isplatice se u odnosu na 5970 koja je u startu slabija a vise kosta!
:: Hmm, 2gb... fino... možda ugrabim dve ove u SLI ako cena bude fina.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Znas sta je malo glupo kod ovog testa a i onog sto sam okacio link, sto su oni izvlacili prosek iz 7 igara i Vantage-a a 5970 je brza u 5 od tih 7 igara i Vantage-u, medjutim Far Cry 2 i Dirt 2 su se pokazale dosta bolje na Fermiju u svim testovima Fermi tu ima prednost nad 5000 serijom i onda je ispalo da je u proseku taj SLi setup jaci a generalno nije u vecini igara i Benchmarcima.
Kako si to to dosao do zakljucka da je brza ili to sam sebe lazes?Jel ti vidis tabele i setovanja.U razlicitim setovanjima dobijeni su i razliciti rezultati.Ja iskreno nisam video realniji ni poptuniji test jer su ljudi radili pod razlicitim uslovima i kao takvim napravili presek i izvukli postotak!
:: Znas sta je malo glupo kod ovog testa a i onog sto sam okacio link, sto su oni izvlacili prosek iz 7 igara i Vantage-a a 5970 je brza u 5 od tih 7 igara i Vantage-u, medjutim Far Cry 2 i Dirt 2 su se pokazale dosta bolje na Fermiju u svim testovima Fermi tu ima prednost nad 5000 serijom i onda je ispalo da je u proseku taj SLi setup jaci a generalno nije u vecini igara i Benchmarcima :: :: :: :: Dao si mi link od ATI 5970 sa 4GB a kad vec to linkujes onda sto ne kazes da je ta 5970 3x skuplja od setupa zasnovanog na GTX460 SLI :: :: :: :: Evo ti regularni test sa ATI 5970 referentni :: :: :: :: http://en.expreview.com/2010/07/25/geforce-gtx-460-sli-reviewed-cost-performance-monster/8520.html/1 :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
mislim da je bolja kupovina gtx 460 1gb SLI nego radeon 5970 ...nekako ,5xxx serija je vec donela neka poboljsanja sa drajverima ,a imam osecaj da nismo jos videli sta moze ova revizija fermija kad se malo doteraju drajveri ...ne znam ,nisam pratio desavanja mnogo vezana za zelene ,ali imam takav osecaj...a i s obzirom da dve 460 trose tu negde kao i jedna 5970 (oko 300w) ,mislim da su bolja kupovina ...za SLi dusu dalo ,kao da su ih pravili za tu zajebanciju
mada ,ne verujem u ovo sto tvrde iz gainwarda ...cekamo testove ,to je jedino merodavno ...ove tvrdnje me ne interesuju
Manje vise za tvrdnje nego pitanje je na kojim igrama ce da pokazu tu prednost? Alien vs Predator,Dirt 2,Unigine benchmark Da ne zaboravim Battleforge :) :) :)
Re: .Ne da `outperforms` nego je DERE k`o Lala svinju na svinjskoj
02.08.2010. 22:10
status: user broj poruka: 10997
daći! Ja sam na NAJNEPOSREDNIJI nacin utvrdio da 470 ostavlja d a l e k o, daleko, 5850-ku i fakticki je pandan 5870-ki. Niko mi to nije verovao (to jest, Atkice su zapenusale)... A sada? Prc (trc) Milojka! HIC RHODOS - HIC SALTA!
Re: Re: .Ne da `outperforms` nego je DERE k`o Lala svinju na svinjskoj
02.08.2010. 22:14
status: user broj poruka: 18472
Dragane ovo se sad ne zezam mada ti to mozes uvek da izvedes.Prodaj GTX470 sad izlazi GTX475 po istoj ceni GTX470 ali za onoliko koliko sam cuo ostavljace ATI 5870 dobro u igrama.Bice karta Best Buy.nVIDIA radi na tome da cenama dobije trziste verovao ili ne ali tako je.Sada Fermi 2 blista jer je kroz 40nm konacno ugledao svetlost dana onakav kakav je trebao da bude na samom pocetku.Prva revizija GF100 nije izvukla potencijal iz chipa!Ne kazem da su GTX470/GTX480 lose i djubre ali tek sad dolaze pravi Fermiji :)
No need for that - vec sam je dizao za 20% (najnoviji NiBiTor)
02.08.2010. 22:21
status: user broj poruka: 10997
bez menjanja napona i prakticno bez veceg zagrevanja... Stabilnija od BILO KOJE kvazi-karte iz serije 5xxx, a fps kao kod 5870. S tom razlikom sto je ova moja pravljena da RADI u SVAKOM podrzanom sistemu sa SVAKIM pripadajucim drajverom a ne kao TAMO NEKE lakirane u crveno, Crvenkapice-crvengaćice... jao, ja to ne mogu, previse je hladno...jao, ne mogu sada - previse je toplo... jao dragi, nemoj ovde, videce nas neko... jao, nemoj ni u sobi - eno pauka na plafonu...
verovatno ce pokazati prednost u istim igrama kao i klasicna karta ...
02.08.2010. 22:30
status: user broj poruka: 911
samo ce verovatno bolje podnositi vece rezolucije ...
doduse ,meni je svejedno ,ja sam rekao da ako bih birao izmedju 460 si i 5970 ,iz mesta bi uzeo sli ...e sada ,da li ce single 460 GS biti brza ili nece od 5850 ,to ne znam ...mada ,treba imati u obziru da je ovo golden sample (ne znam tacno kako to ide kod nVidie) ali izgleda da ce biti malo i taktovi dignuti? Mislim da 5850 kao deferentna ima vise snage od referentne 460 i nekih oc verzija (nisam propratio svetestove ,mozda je neka SOC brza) i da zasluzuje respekt ...blago onom ko je kupio kad je bila 20k dinara
5970 se sastoji iz dva punokrvna Cypress cipa sem sto taktovi nisu kao kod 5870 nego kao kod 5850.
Ni default ni overklokovane 460ice ne mogu da se nose sa 5970 sem u par Fermi naklonjeniuh igara poput Far Cry 2 ko prati testove zna da je tu Fermi uvek dosta bolji od Cypress-a.
Jel moze ovako medo..Kupicu ja 5970 a ako ne bude bio brzi od GTX 460 SLI na Nehalem platformi ti platis i 5970 i GTX460 SLI jel moze? :) U protivnom ja isto to tebi :):):) Mislim stvarno,tabele ti izbise oci,setovanja,rezolucije ,zaklucak testera sa priznatog sajta,izvucen postotak i ti kazes ne moze da se nosi,nije brzi. Interenet toliki,nije jedini test koji potvrdjuje superiornost SLI platforme a da ne pominjem cenu a da ne pominjem skaliranje a da ne pominjem overclock.Nema tu iskreno sta da trazi 5970,smesno je i porediti..Mislim ima za one koji su obojeni ali na zalost ti isti druge etiketiraju i prosipaju svoju verziju realnosti! P.S.Extpreview test je najsveziji sa driverima koji su izasli sa podrskom za GTX460 seriju. @Tortojed Karta ce biti brza oko 25-30% od sadasnje GTX470 bez ozbira sto si ti tvoju vec digao moci ce i GTX475 da se digne+. @BassivitY Jasno je sta je ovde isplatljivije ali nekima nikad nece biti pa se vodi polemika u nebesa koja na kraju zavrsi svadjom i vredjanjem.I onda neko kaze da fanboy-evi ne postoje a isti dodju da troluju i flejmuju.(Nisam nikog naveo,ako se neko prepozna nije do mene)
znam i ja da nisu uvek brze ...ali koga je briga kad su 200e jeftinije
02.08.2010. 23:00
status: user broj poruka: 911
ali sta treba reci za igre u kojima dobija ati ,da su naklonjene ati-ju ili da imaju vise snage pa su zato dobile? Svuda se spominju fermi naklonjene igre ,niko nigde ne rece da postoje i igre naklonjene ati-ju ...
hvala bogu da se 5970 sastoji iz dva full cypressa malo downclockovana ,ali koga je to briga kada jedva uspeva da odrzi korak ? pogledaj koji je najveci procenat razlike ostvarila zelena karta a koji ati ?
Sveukupno ,razlika je veoma mala ,bar u testu gde porede referentne kartice ,cak ispada oko 5% sli brzi ...naravno ,to je sveukupan rezultat ,ali mislim da smo svi ovde spremni da se pomirimo sa tim da `SLI nije brzi` za 200e ustede ...ako bi se karte poredile cenovno ,zamisli 3-way sli gtx 460 naspram 5970 ?
I ja to kazem..Evo Medo bas dade link sa ATI 5970 4GB i test sa GTX460 SLI 1GB OC na 850 Mhz.Znaci ista frekfencija kao stock ATI 5970 koja kosta i vise od tri puta skuplje od setup-a zasnovanog na GTX460.Sto ti rece zamisli da se stavi triple SLI ovih kartica a opet bi bile jeftinije :) Sto se tice GTX460 SLI ,Medo opet dade techpowerup link,ne kazem da ne valja ali su mi jako neprecizni ali isto tako sad vec imam jos sajtova i testova gde bas naprotiv cak verzije od 768 Mb u SLI su brze od 5970 ali rasprava ce se svoditi u nedogled.. Ja znam da je brzi GTX460 1GB SLI zbog stvari koje poznajem i znao sam kad se pojave i testovi kad krenu da ce to biti to i nisam pogresio u proceni.Svakako i da je sporiji SLI isplatljiviji je.Meni je sve jedno.Ja samo pokusavam da rezonujem realno a ne kao neki..
i ja volim da sagledam realno ,a to podrazumeva i sagledanje iz ugla nekog ko ne moze ko iz pi*ke da iskesira 400e za ovaj sli ili 550-600e za 5970 ,znaci gledam i cene ,sto mislim da pored mene ,isto to gleda jos bar 80% ljudi ...kad se sve sagleda ,overall performance 5% bolje od 5970 (aj da kazem trenutno) podosta manja cena ,`stopostotna` isplativost ,definitivno bih uzeo zelene karte ,nema dileme ...opet kazem ,imam neki cudan osecaj da ce zeleni jos malo poraditi na drajverima i da ce ova revizija fermija da zablista ...mozda nisam u pravu al jbg
Samo nek se oni trkaju jedni sa drugim, to je i poenta, odmah pad cena i jednih i drugih i moze do boljih grafickih da se dodje... Nije bitno dal je ati ili nvidia, samo dajte nize cene da mozemo da se igramo i da radimo kao ljudi, zar ne? :-)
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.