Pojavio se test review ove karte brenda KFA2 inace za one koji neznaju to je Galaxy-jev odeljak za evropu..Znaci karta se moze naci i kod nas.. U vecini testova ova karta se pokazala kao brza od ATI 5850 tacnije od 8 igara u 5 je bila brza a misli se na model sa oznakom SOC (overclock edition) Jako interesantna karta a kako koji test nadolazi pod kodnim imenom GF104 sve vise se pokazuje pravo lice Fermi arhitekture.. Ako ovaj OC edition bude jeftiniji a verujem da hoce od modela ATI 5850 nVidia ne samo a je udarila na segment u kom se nalazi 5830 vec je sa ovim raznovrsnim modelima GTX460 opasno nagazila i seriju 5850. Mnogi od vas su rekli da je nemoguce da GTX460 bude brzi od 5850 a kako koji test dolazi za ovim serijama (edicijama) GTX460 sve se vise prica okrece na drugu stranu.. Dolazimo do zakljucka da sa povoljnom cenom ove kartice GTX460 ce biti produkt koga treba uzeti pod brojem jedan u razmatranje cak i kada je u pitanju 5850.. Inace i ovaj SOC edition se overclockuje monstrualno tako da i pored vec OC fabrickih klokova moze jos daleko vise da se podignu performanse..
P.S.Najavljen je test GTX460 1GB verzije u SLI setup-u..Ocekuju se veoma interesantni rezultati!Videcemo kako se ove dve karte nose sa ATI-jevim modelom karta 5970.
Cena u US 270$ za Superclocked ediciju u proseku 25-30$ jeftinija od 5850 referentnog modela. Realno ovo je bolja kupovina od 5850,sto zbog cene,veceg overklok potencijala,potrosnje i zagrevanja,a i boljih performansi.
malo gadnjikava ali to je manje bitno :) skoro je svugde blizu gtx470 a negde je cak i bolja, sto je odlicno, a gtx465 je jako losa pored ovoga totalno bespotrebna karta. Da je ovo bilo pre nekoliko meseci kad sam uzeo 5870 dobro bi razmislio sta bi uzeo pre.
GTX465 ce definitivno da izleti iz serije. Zna se kako je nastao,delimicno od skartiranog GTX470 ,jedan deo od zakljucan GTX470 (to su one verzije koje se otkljucavaju,tj mogu..mozda :) ) Sve bazirane kartice na prvobitnom GF100 se povlace jer sad krece druga generacija novih Fermi chipova,onih koji su prvobitno trebali da budu (mislim na karakteristike).. Posto su savladali 40nm proces uprkos tvrdnjama mnogih ovde da je to nemoguce munjevitom brzinom su se iscupali sada nastupaju pravi Fermiji. Povlaci se GTX470 i izlazi GTX475,povlaci se GTX480 i izlazi GTX485 (Sa punih 512 CUDA Cores) ,kazu da ce cena ovog GTX485 biti od 400$ do 450$ sto i nece biti mnogo obzirom da ce karakteristike biti jako interesantne..No do tad smo na stand by..
jer je o njoj vec skoro sve receno, medjutim ovo hladjenje je ono sto treba crvenim i zelenim na high modelima.Ako se finansijski ne isplati implementacija Artic-a ili Zalmana( tj, njihovih premium resenja), onda je ovako nesto osnov i minimum kojeg bi trebalo da se pridrzavaju oba proizvodjaca.
Iskreno verujem da ce ovaj Galaxy da bude zmija u radu, i da pri punom opterecenju nece ici preko 70c.
Ideja hladnjaka i pokretljivog dela na kojem se nalazi fan je odlicna. Ali ako si obratio paznju karta je bucna i prilicno se greje. Ja sam za 460 definitivno, samo da verzija bude sa nekim boljim hladjenjem.
@Sky djido na msn. ___________________________________________________________ First Blood
Nisi me skapirao,mislio sam na ovaj tip hladnjaka,poenta je gde se nalazi fan i kako je uradjen pasivni deo,odnosno polu kontrolisano ne linearno kretanje vazduha u oba smera za razliku od stock modela GTX470/480 i 5850/70/5970.
Ovakav vid hladjenja je dosta star,najbolja njegova implementacija je dosla od strane MSI-a na kartici 7900GTO. I po meni ovako bi trebalo da izgledaju stock kuleri,e sada nisam vidovit pa da vidim kako je Galaxy odradio pipe-ove,lapping i sam vent,ali ovakav pristup hladjenju morao bi da zameni nadasve ne efikasan sistem sa blower-om na dupetu karte.
Haha, a i ja nisam napisao kome se obracam. Ma skontao sam ja tebe sta si hteo da kazes. Eh pa nije on dzabe lala. Ta oni sve to mirno i polako.... ___________________________________________________________ First Blood
@Sky:Nisam ti bas nesto merodavan po pitanju hladjenja komponenti,jer ja sam uvek koristio dobra kucista,a Antec 900 najduze.Meni su temperature toliko niske bile da to nije bilo normalno,primera radi Athlon 5000+ klokovan na 3.4GHz mi je radio na 29c idle i cetrdest koji pod full opterecenjem.Ali sam zato drzao ciglu na kucistu da ne poleti
:: http://bit.ly/bqebs :: :: Cena u US 270$ za Superclocked ediciju u proseku 25-30$ jeftinija od 5850 referentnog modela :: Realno ovo je bolja kupovina od 5850,sto zbog cene,veceg overklok potencijala,potrosnje i zagrevanja,a i boljih performansi :: ::
Cokci ti koliko hoces..Bar 10-15 sajtova sam obisao i rezultati koji su dobijeni sa ovom karticom se podudaraju kako i po samim karakteristikama tako meni najzanimljivije po OC potencijalu.. Ko ima problem sam sa sobom da shvati da je ovo top proizvod za taj segment i da je kao takav perfektan i best buy onda treba prvo da resi svoje bubice u glavi.. Toliko.. P.S.Stize Gainward GS :)
malo ce da zivnu, sa ovim modelom srednje klase, a onda ce ATI 6xxx da sahrani i ove trzaje od strane N vidi-e. Iskreno, sto se kaze razmisljam naglas, ali se stvarno plasim da se ovo ne desi. Daleko je Fermi od vrhunskog revolucionarnog procesora, u najjacoj klasi.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Gliga od te sahrane nece biti ni reci.. Svugde mozes da nadjes da ce 6xxx serija biti malo unapredjena 5xxx i od nekog extremnog pomaka nema ni govora jer je to fizicki neizvodljivo kroz 40nm! Kapiram da ce recimo 5870 biti u odnosu na 6870 kao 4890 naspram 4870 i to je to.. Imas primer GTX460..Evo sad mozemo da pricamo o specifikacijama na papiru u odnosu na realno dobijene performanse.. GTX 460 ima manje tranzistora,manji memorijski bus,manje shader jedinica,manju kolicinu memorije,manje teraflopsa,manje defaultne taktove itd.. a opet dobija ATI 5830 koji je po specifikacijama dosta bolji a da ne pominjem model od 1GB koji tek odskace dobro.. Zasto ti to pominjem?Upravo zato jer je ovo primer da je Fermi konacno zaizveo i da se iz arhitekture izvukao potencijal.E sad zamisli nadolazecu seriju GTX475 i GTX485 koji su bazirani na drugoj generaciji Fermi chipova sa punokrvnim Fermi chipom i iskoriscenim potencijalom sta ce se desiti..Koliko ce performanse da odskoce i kakve ce biti karakteristike tih karti..Ja to gledam malo sire a hvala Bogu jos uvek se nisam zeznuo u proceni.. Inace kada su se GTX470 i GTX480 pojavile ukazao sam upravo da su nedovrseni proizvodi izbaceni pod prisilom ali naravno funkcionalni i da je potencijal Fermi arhitekture neiskoriscen.Zivi bili pa videli,cekamo jesen..
Posto sam prodao GTX 465 za 25000 din. narucio sam MSI GTX 460 za 23000 din(VPC). Trebalo bi da je dobijem za par dana. Uradicu testove sa core i 860 pa cu da objavim kako se ponasa. Inace, GTX 470 nije losa karta, ali kada se istope kablovi za sata, a udaljeni su skoro 2 cm od karte, svako objasnjenje nije potrebno. Ako kupujete skuplje NVidia kartice, koristite napajanja 650w+ i Antec kucista da se nesto ne upali :))( narocito vazi za Seagate, Samsung i WD diskove, koji pocnu da skljocaju, dok se ne stavi bar 650 C serija Chieftec napajanja, ne i Chieftec 650 CS napajanja, koja su u stvari konrad 580w napajanja). Bilo bi interesantno da posle 8800 GT sa G92 cipom, NVidia bude bolja. Ujedno, ATI bi snizio cene, da ne deru ovako, a i NVidia bi morala da smanji cene, kako ne bi bankrotirala zbog lose prodaje, pa bi u krajnjem slucaju profitirali krajnji korisnici, sto bi bilo dobro i za prodaju, jer kako stvari stoje sada u Srbiji, najvise se prodaje smece od GT 240 i 250, a ove ostale kartice samo sanjaju skoro svi koji dolaze na berzu i nemaju mogucnosti da ih plate. To znam. Plafon za sta se 3 % korisnika ispruzi od Nvidia-e je GTX 275 za nekih 16500 din ili GTX 285 sa GDDR 5 memorijom do 21000 i to je to. Sve ostalo su puste zelje, bar kod nas u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni( 0.56% u koje spadamo Skyfire i dr. , medju kojima i ja, se ne racunamo). Ovo govorim na osnovu prodajnih rezultata u zadnjih 2 godine u jugoistocnoj Evropi.
@operator Sad si mi otvorio oci Sad mi je tek jasno otkud tolika ljubomora kod korisnika i zelja za krvnom osvetom Znaci to li je,hebe taj procenat :) Salu na stranu ja imam dosta drugacije podatke samo iz jedne firme iz BG-a recimo.. Daleko vise se prodavalo GTX280/285 kartica pa GTX295 za koje su ljid cekali cak u redu a ne verujem bas da je to jedina firma koja je tako poslovala jer znam da se cekalo na uvoz jer se sve rasproda od glavnih uvoznika za Srbiju a znamo ko su.. Mislim da je taj procenat kod nas malo veci ali opet to je moje subjektivno misljenje na osnovu onog sto sam video i doziveo.. Takodje ovde u mom kraju sam isto tako pratio i ako je ovo smesno mali grad za BG ima dosta korisnika sa kartama iz viseg ranga pa sudeci po nekim radnjama ta prodaja je isla dovbro do skoro kada je sve sada stalo ne samo ovde vec u celoj Srbiji je trenutno kolaps na IT sceni..Dosta su zeznule stvari i veleprodaje koje prodaju u maloprodaji po manjoj ceni nego li sto bi to mogle firme koje uzimaju od njih robu..Stanje je bas zeznuto..
@ Skyfire Nije ljubomora, vec silna zelja, a nedostatak kesa. MA dosta firmi laze o prodajnim rezultatima. Imaju 2 veleprodaje u BG koje lazu o prodajnim rezultatima, kako bi oprali novac, jer nema vise pranja preko gradjevinskih firmi. Npr. jedna firma je objavila da je prodala prosle godine 16832 graficke kartice, a u stvari je prodala 9320( ovo je samo jedan konkretan primer). Gde se denula ona razlika od .... :( Niko nece da kaze da prodaja stoji( ako si mesecno 2007 i 2008 prodavao 100-300 racunara, a sada 40-50, nema potrebe objasnjavati), a da ima firmi u BG i NS, koje prodaju po nabavnim cenama , pa cak uz gubitak od 1-2 % od nabavne cene, samo da obrnu kapital da kupe drugu robu, tuzna je istina. Tu su cak neke firme profitirale, koje ucenjuju veleprodaje da dignu cene prema malim prodavnicama, kako im ne bi vise konkurisale ni na jednom polju( umesto rabata od 5-12 %, sada imaju 1-2 %, sto je smesno da mogu da prezive, osim da ne oplate porez, tj. da kradu drzavu, ako misle da ne otpuste radnike i naprave haos), jer ako tako ne urade, nece uzimati robu od njih( ovo nije vezano samo za kompjutere, nego za celu trgovinu u Srbiji). To se zove ucena svuda u svetu( zbog toga firme u SAD,GB i FRA se podele na manje i rasprodaju, a kod nas se zove poslovnost( nemas kome da ih tuzis). Drugo, inspekcija ne sluzi ni za qurac, jer inspektore kupuju za 500-1000 E mesecno, a oni koji progovore(maloprodaje), zatvara im se lanac nabavke robe. Isto se desavalo i u Hrvatskoj sa HG Spotom, Ve-Mil-om i M San-om ili u Bosni sa Whitefield-om, NTCHS-om i SiT-om. Inace, ono sto sam primetio, u Srbiji su ostale samo jos 2 veleprodaje, koje nisu preuzeli Hrvati. Nisam nacionalista, ali od kada se to desilo, sredinom prosle godine, cene su pocele da skacu mnogo vise nego sto je bila inflacija u odnosu na rast euro-din. Necu nista drugo da komentarisem, osim da su cene po kojima su nabavljali robu pale u Kini i Holandiji i do 20%, pa su se dogovorili sa carinom da nece vise biti lezarine duze od 2 dana, na ustrb onih koji ih ne placaju, pa im roba stoji i po 14 dana na carini, a dizali su cene u prodaji, pa su ih i drugi iz veleprodaja( citaj: paceri koji nisu znali u sta su se uvalili) samo sledili, ne znajuci da ce ih progutati za par meseci. Da ne s*rem vise, nema ko da brine ni o drzavi, ni o radnicima, ni o inspekciji, ni firmama, ali brate ni o sudstvu, pa uskoro ocekujte da cene kod nas cene biti samo vise, nego kod npr. Hrvata i Bosanaca ( ovoliko haosa nisam video ni u Zimbabveu, Nigeriji, a bogami ni u Sijamu pre vise od 6 godina). Bice kao u onim smesnim americkim crtacima o Bil&Bil gde su svi poceli da kupuju u velikim prodajnim centrima, pa su posle postali deo osoblja tih centara, posto nisu imali gde drugo da rade, posto su sve male prodavnice zatvorene. To ti je nasa ne toliko daleka buducnost. operator
MSI i Omicron. Nema ih na sajtu, ali sam nabavio 2 MSI i jednu Omicron dobio na poklon. Mnogo su hladnije od bilo kojih drugih GTX 285-ca koje sam probao do sada. Kao sto rece Wen Xiao Fan kada nemaju dovoljno memorijskih modula, desi se da stave GDDR5 memoriju, jer nema GDDR3 memorije( problem koji je bio nastao na Tajvanu, kada su se spajale sve tvornice koje prave memoriju u 3, a prije ih je bilo 17 !). Inace, kada gledas karticu izgleda isto, ali mi je bila cudna temperatura, koja je bila manja oko 30 stepeni, pa sam skidao hladjenje i primetio Samsung-ove GDDR 5 cipove na njima. operator
Sad znam kako je ljudima kad citaju moje postove..Oci zabolese :) Korisne informacije si dao i treba narod da zna nego previse se ti nama druzis sa tim tvojim kosookim :) A sto se tice primera prodaje bio sam tu,nisam ti pricao na pamet ali i stoji sve ono sto si rekao do sad.. Eto vidis,nisam znao za taj fenomen sa GDDR5 memorijom,drago mi je da imam i tu vrstu informacije.. P.S.Poslao sam ti odgovor na mail,si dobio?
Nemam net-a, pa idem preko Telenorovog USB-a sranja. I ovo sto pisem je zato sto mi net ne radi, pa ne mogu da uradim posao koji imam. Cak sam ukinuo i slike, jer mi je upload 1-2 Kb, a download 4-5 KB. Mislim da sam ti sve rekao. A sto se tice kosookih, otac mi je radio u istocnom Berlinu posle II svetskog rata, pa je upoznao par kineza i japanaca, koji su ostali tamo, tako da sam se druzio sa njihovom decom i pre 25 godina. Cak sam isao u razred sa Jamamoto Toisitijem, koji je sa 4 godine krenuo u prvi, a kad je on zavrsavao fakultet, ja sam osnovnu. operator
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.