Pa lepo ti pise: fizicki (dakle: kapacitet medija).
18.07.2010. 23:09
status: user broj poruka: 10997
`new BDXL format specification that extends the storage capacity of Blu-ray Discs to 100GB`
Na jedan opticki disk narezes 20 standardnih DVD-ova. Zgodno. A skupo. - - - - Prodaje se hardver\ prodaje se softver\u Americi kompanije ponovo posluju pozitivno...umesto da sve to daju knjizevnicima (Matija Beckovic).
OK pretece me kolega shgh, pa ne mogu da promenim post. Inace pomesalo mi se u glavi ovo i neki drugi slican clanak na netu, posto ovde ne vidim cenu. :) Ali sigurno je da mnogo vise isplati kupiti HDD.
Re: Novi BluRay (fizicki) standard - troslojni disk od 100GB!
19.07.2010. 00:22
status: user broj poruka: 9459
Gluposti...to se sve drzi u steku,samo da se prezentira neka novotarija i zaradi enormna svota novaca.Zalosno je to sto je uvek princip isti,katastrofalno nepouzdana mehanika+parce plastike.Definitivno takva vrsta sorage-a nece imati prodju u skorijoj buducnosti i prave samo nerazgradiv odpad od toga.
P.S.Cuo sam da moze da se otkljuca i quadro lajer,ali zahteva plocu sa 958/xgxx cipsetom,bice u prodaji za koji mesec,a kostace nekih 900$,ili ti 950E.
Pa da,niko nece da koristi. Slabo. Generalno, od kupovine rezaca mnogo vise imaju koristi drugi nego kupac: te narezi mi ovo, te jel imas ono..pa zar nije??
Troslojni blu-ray je namenjen za 3d filmove koji fizicki traze duplo vise gb od obicnih.Za svako oko po jedan video.prvi koji ce ici na ovaj standard je Avatar
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.