Ako ovako bude ko na konju su. :) cak i GTX485 bi mu tesko parirao, ali ovo je samo predvidjanje neko od strane Kitguru sajta, ne mora znaciti da ce ovako i biti.
Pazljivo sam procitao ceo tekst.. Najjace mi je recenica sledeca da ATI inzinjeri kompletno analiziraju Fermi arhitekturu radi poboljsanja u toku rada sa njihovim karticama sto se tice teselacije i gaming-a.. Zanimljivo..Odmah se prisetim Danielk i njegove tvrdnje kako su zapravo nVidia inzinjeri,spijuni proucili celokupnu arhitekturu rv870 i tako uspeli da naprave svoj chip koji obradjuje teselaciju (samo sto se nekim slucajem desilo da je dosta bolji) ..Ispade kotradiktorno..Sad su zapravo oni ti koji `kradu` znanje No kada su u pitanju ovakvi tekstovi uvek ide ono koje se stavlja ispred svega toga - RUMORS. Jos jedna bitna stvar jeste da su stavili tabelu gde se uporedo vidi snaga buduce 6870 naspram GTX480 a zna se da niove GTX480 kartice nemaju uopste dobru saradnju sa ovim programom nego da se prava snaga vidi tek u igrama tako da je ovo veoma neprecizno poredjenje unapred. Recimo radi poredjenja GTX285 ima 12k GPU score dok GTX470 ima svega 14k GPU score a razlika izmedju ove dve karte u gamingu nije bas tako mala..
Oni nikada ovoliko GPU nisu prodali ni u vreme kada su bili sami ,dok ih nije kupio AMD.Po ovom grafikonu jedno 40 -50 % ce biti jaca 6870 od Gtx480.Neko kaze da ce u oktobru da krenu sa S.I.
a ti ne bi bio Ti da ne bocnes,pa za 8-9 meseci mogli su da naprave Jumbo Jet 480,a ne ovo sokocalo...daj ,molim vas ne mlatite o tome,sta ce i kako ce...kad izadje bice vremena za polemisanje..tj svadjanje,prepucavanje,i ostalo jer zdravom komantarisanju na ovom forumu nije mesto.... neg Sky treba mi naposin:)!!!
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Pazljivo sam procitao ceo tekst. :: Najjace mi je recenica sledeca da ATI inzinjeri kompletno analiziraju Fermi arhitekturu radi poboljsanja u toku rada sa njihovim karticama sto se tice teselacije i gaming-a. :: Zanimljivo..Odmah se prisetim Danielk i njegove tvrdnje kako su zapravo nVidia inzinjeri,spijuni proucili celokupnu arhitekturu rv870 i tako uspeli da naprave svoj chip koji obradjuje teselaciju (samo sto se nekim slucajem desilo da je dosta bolji) ..Ispade kotradiktorno..Sad su zapravo oni ti koji `kradu` znanje :: No kada su u pitanju ovakvi tekstovi uvek ide ono koje se stavlja ispred svega toga - RUMORS :: Jos jedna bitna stvar jeste da su stavili tabelu gde se uporedo vidi snaga buduce 6870 naspram GTX480 a zna se da niove GTX480 kartice nemaju uopste dobru saradnju sa ovim programom nego da se prava snaga vidi tek u igrama tako da je ovo veoma neprecizno poredjenje unapred :: Recimo radi poredjenja GTX285 ima 12k GPU score dok GTX470 ima svega 14k GPU score a razlika izmedju ove dve karte u gamingu nije bas tako mala. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Nisam bocnuo vec zapazam detalje..Sta da radim kad je tako.. Da je tako laklu razviti tehnologiju danas bi se stvarno pravili Jumbo Jet avioni umesto kartica..nVidia inzinjeri su imali savrsen plan koji nije uspesno odradjen a TMSC ih je zestoko zeznuo..Taj 40nm ih je vremenski unazadio..Generalno nisu imalu dovoljno vremena i to je celokupna istina jer ih je zadesio problem te prirode.. ATI je vec testirao 40nm na svom prvom produktu 4770 i dalji razvoj samo preusmerio na 5xxx seriju..Znaci isao je na sigurno..Naravno ovde se krivica i svaljuje na NV ali oni i sami sad za to ispastaju.. Niko ne zeli da se svadja,prepucava samo da se konstruktivno polemise bez preteranog proseravanja i pljuvanja..
Ako hoces dacu ti prirodan steroid,pun je vitamina i proteina hehehee :) :) :)
:: a ti ne bi bio Ti da ne bocnes,pa za 8-9 meseci mogli su da naprave Jumbo Jet 480,a ne ovo sokocalo...daj ,molim vas ne mlatite o tome,sta ce i kako ce...kad izadje bice vremena za polemisanje..tj svadjanje,prepucavanje,i ostalo jer zdravom komantarisanju na ovom forumu nije mesto... :: neg Sky treba mi naposin:)!! :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Pazljivo sam procitao ceo tekst. :: :: Najjace mi je recenica sledeca da ATI inzinjeri kompletno analiziraju Fermi arhitekturu radi poboljsanja u toku rada sa njihovim karticama sto se tice teselacije i gaming-a. :: :: Zanimljivo..Odmah se prisetim Danielk i njegove tvrdnje kako su zapravo nVidia inzinjeri,spijuni proucili celokupnu arhitekturu rv870 i tako uspeli da naprave svoj chip koji obradjuje teselaciju (samo sto se nekim slucajem desilo da je dosta bolji) ..Ispade kotradiktorno..Sad su zapravo oni ti koji `kradu` znanje :: :: No kada su u pitanju ovakvi tekstovi uvek ide ono koje se stavlja ispred svega toga - RUMORS :: :: Jos jedna bitna stvar jeste da su stavili tabelu gde se uporedo vidi snaga buduce 6870 naspram GTX480 a zna se da niove GTX480 kartice nemaju uopste dobru saradnju sa ovim programom nego da se prava snaga vidi tek u igrama tako da je ovo veoma neprecizno poredjenje unapred :: :: Recimo radi poredjenja GTX285 ima 12k GPU score dok GTX470 ima svega 14k GPU score a razlika izmedju ove dve karte u gamingu nije bas tako mala. :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Re: ... Nije li to upravo ono zbog cega sam ozvalavio ovde...
18.07.2010. 22:16
status: user broj poruka: 10997
Kao sto je nedavno formulisano (na jednom sajtu, a preneseno ovamo): serija 6xxx je AMD-u potrebna da bi SUSTIGAO (i, ko zna, mozda i prestigao) Fermi-ja.
:: Pazljivo sam procitao ceo tekst. :: Najjace mi je recenica sledeca da ATI inzinjeri kompletno analiziraju Fermi arhitekturu radi poboljsanja u toku rada sa njihovim karticama sto se tice teselacije i gaming-a.
Re: Re: ... Nije li to upravo ono zbog cega sam ozvalavio ovde...
18.07.2010. 22:32
status: user broj poruka: 2855
ne znam u cemu?
Nisi vise zanimljiv, ranije sam te kapirao ono kao razonodu, ali vise nisi ni zanimljiv...
:: Kao sto je nedavno formulisano (na jednom sajtu, a preneseno ovamo): serija 6xxx je AMD-u potrebna da bi SUSTIGAO (i, ko zna, mozda i prestigao) Fermi-ja :: :: :: :: Pazljivo sam procitao ceo tekst. :: :: Najjace mi je recenica sledeca da ATI inzinjeri kompletno analiziraju Fermi arhitekturu radi poboljsanja u toku rada sa njihovim karticama sto se tice teselacije i gaming-a. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Re: Re: ... Nije li to upravo ono zbog cega sam ozvalavio ovde...
18.07.2010. 22:50
status: user broj poruka: 417
Zvalavio si ti o mnogo cemu, kao na primer o overklokovanju servera, pa o losim ATI a izvanrednim Nvidia drajverima, cak i u vreme kada su Nvidia drajveri spaljivali karte.....................
:: Kao sto je nedavno formulisano (na jednom sajtu, a preneseno ovamo): serija 6xxx je AMD-u potrebna da bi SUSTIGAO (i, ko zna, mozda i prestigao) Fermi-ja :: :: :: :: Pazljivo sam procitao ceo tekst. :: :: Najjace mi je recenica sledeca da ATI inzinjeri kompletno analiziraju Fermi arhitekturu radi poboljsanja u toku rada sa njihovim karticama sto se tice teselacije i gaming-a. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Kao sto je nedavno formulisano (na jednom sajtu, a preneseno ovamo): serija 6xxx je AMD-u potrebna da bi SUSTIGAO (i, ko zna, mozda i prestigao) Fermi-ja ::
Re: Re: Re: ... Nije li to upravo ono zbog cega sam ozvalavio ovde...
18.07.2010. 23:01
status: user broj poruka: 10997
Nisam, tako mi Serverine! Tvrdio sam da se Intel bolje overklokuje, pa bio u pitanju desktop, laptop, serverski komp...To implicitno znaci da imaju veci potencijal, pa i stabilnost (sto je veoma vazno za servera). Ali ti si cetvrt-pismen, pa ti to nije do kraja leglo...
:: :: Zvalavio si ti o mnogo cemu, kao na primer o overklokovanju servera, pa o losim ATI a izvanrednim Nvidia :: drajverima, cak i u vreme kada su Nvidia drajveri spaljivali karte..................... :: :: :: :: Kao sto je nedavno formulisano (na jednom sajtu, a preneseno ovamo): serija 6xxx je AMD-u potrebna da bi SUSTIGAO (i, ko zna, mozda i prestigao) Fermi-ja :: :: :: :: :: :: :: Pazljivo sam procitao ceo tekst. :: :: :: Najjace mi je recenica sledeca da ATI inzinjeri kompletno analiziraju Fermi arhitekturu radi poboljsanja u toku rada sa njihovim karticama sto se tice teselacije i gaming-a. :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
Re: Re: ...Sta, i kod tebe je pocela kisa? U ZR-u pada vec nekoliko...
18.07.2010. 23:11
status: user broj poruka: 845
Upravo je počela, sad se bojim da nisi vidovit pa se ne ostvare tvoje vizije o propasti ATI-ja i AMD-a pa bi onda plaćali 3x više za grafičku i procesor! Pozdrav!
:: sati.. :: :: :: :: Uf, počinje, a taman sam mislio da odgledam koju epizodu Twin Peaks-a i da se podsetim kako izgleda prava serija! Pozdrav :: :: :: ::
Re: Re: Re: ...Sta, i kod tebe je pocela kisa? U ZR-u pada vec nekoliko...
18.07.2010. 23:15
status: user broj poruka: 417
Nije on vidovit, vec mesa tabletice pa zaboravlja o cemu je pre par meseci zvalavio.
:: Upravo je počela, sad se bojim da nisi vidovit pa se ne ostvare tvoje vizije o propasti ATI-ja i AMD-a pa bi onda plaćali 3x više za grafičku i procesor! Pozdrav :: :: :: sati.. :: :: :: :: :: :: :: Uf, počinje, a taman sam mislio da odgledam koju epizodu Twin Peaks-a i da se podsetim kako izgleda prava serija! Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: ...Sta, i kod tebe je pocela kisa? U ZR-u pada vec nekoliko...
18.07.2010. 23:21
status: user broj poruka: 845
Zanimljiva teorija, mada mislim da se on zeza oko svega ovoga, valjda mu je dosadno, samo nekad pretera u tome pa piše svašta, inače, po meni, skroz dobar lik. Pozdrav!
:: Nije on vidovit, vec mesa tabletice pa zaboravlja o cemu je pre par meseci zvalavio :: :: :: :: Upravo je počela, sad se bojim da nisi vidovit pa se ne ostvare tvoje vizije o propasti ATI-ja i AMD-a pa bi onda plaćali 3x više za grafičku i procesor! Pozdrav :: :: :: :: :: sati.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Uf, počinje, a taman sam mislio da odgledam koju epizodu Twin Peaks-a i da se podsetim kako izgleda prava serija! Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: ... Nije li to upravo ono zbog cega sam ozvalavio ovde...
19.07.2010. 00:49
status: user broj poruka: 18472
Pa ako je Fermi GTX480 trenutno najjaci single GPU na svetu upravo u tome zele da napreduju..Da savladaju performanse koje nudi ta kartica kao i prednost u teselaciji koju poseduje Fermi arhitektura.. Sa serijom 6xxx bi trebalo da to sve usklade i imaju najjaci single GPU na svetu .. To im je ciljna grupa,usavrsavanje chipa radi boljih performansi nad nVidiom tj Fermijem.. Bar sam ja tako razumeo tj tako jeste.. Ne znam kako si ti to shvatio ali nVidia ima i dalje brze kartice od ATI..Izuzev 5970 jer jos nemaju Dual GPU kartu,bar ne zadugo.. Ako u skorije vreme NV ne odgovori novijim Fermijima a ATI izbaci seriju 6xxx onda ce da bude u prednosti a kolikoj to ne znamo ,tek kad se pojave te karte znacemo koliko su snazni njihovi chipovi i sta poseduju i razlike u odnosu na nvidia karte..
Ne znam sto se lozis..Sasvim je ovo zdravo poredjenje i polemika.. Eto ja sam ti odgovorio u cemu..A to si mogao i sam da zakljucis u tekstu koji pise sa linka koji je Dzonika postavio..
ne znam odakle ti zakljuci? koliko 5870 izasla pre GTX480?! normalno da ce 6xxx serija imati opet najjace karte jer ce biti mladja od GTX4xx NE razumem kao da si otkrio toplu vodu?!
na 5870 je izasla 8meseci pre GTX480, sto bi sada neko u ati-u gledao 480 kako ona radi(greje se i prakticno da je neupotrebljiva bez aftermarket hladjenja) da bi napravio nesto trece?!
Au koje insinuacije, svi imaju neke dojeve...
Ljudi vi bolje da se drizte postavljanja linkova sa drugih foruma to vam najbolje ide, ovako samo baljezgate
Ne znam cim je to nvidija odgovorila do 19.7.2010.?! sa GTX460? sa jednom `normalnom` kartom na ceo kontigent od 5450-5970?! Cini mi se da su se stvari jedino promenile na ovom forumu i u glavama pojedinih
@dautovic Jel se ti pravis lud ili si stvarno toliko zaludjen???!!! Jel ti razumes svrhu ove polemike i zasto imas uvek moranje da dokazujes branis i da se hvatas za neke nepotrebne sitnice nevezano za temu? Znaci ako pricamo o tehnologiji,razlicitosti,performansama drzimo se toga ok>? Ni najmanje nema veze to sto je GTX4xx izasao kasnije..To je nebitno za ovu pricu.. Tim je gore sto je izasao kasnije jer ona recenica upravo govori sta AMD/ATI zeli..A to je ponovicu DA PRESTIGNE PERFORMANSE FERMI KARTICA U GAMING-U I DA USAVRSI CHIP PROUCAVAJUCI FERMI ARHITEKTURU + DA UNAPREDI SVOJ CHIP KAKO BI BOLJE OBRADJIVAO TESELACIJU!To su rekli inzinjeri iz AMD/ATI kuhinje,nismo mi izmislili.. Kad se oni ne stide da priznaju ne znam sto tebe pece ta cinjnica? P.S.Potrudi se nekad da ne promasis poentu k? A cisto radi primera posto kazes da je logicno da ATI 6xxx bude brza,samo se postavlja pitanje koliko ce?Ali ok jeste,upravu si logicno je jer ce izbaciti pre novu seriju..Ali zaboravljas da moze da se desi nova serija Fermi II kartica jer se na tome uveliko radi a mali GTX460 ti je upravo primer kao i najavljena Dual GPU izvedba..Tako da ce uskoro one price greje se ko sporet i sl da polako padnu u vodu!
Ja da ti kazem da si debil mozes da se uvredis i da shvatis kao salu k?!
Obrazujete se tako sto guglate forume...mogli su ti `ati inzeneri` da izjave svasta...
Opusti se loma k?
Ti gledas na sve kroz zeleni vizir razumes? nema potrebe da se nalazis prozvanim i da odreagujes romanom na moje 4 reci `ne znam u cemu?` nema potrebe...opusti se niko te ne ugrozava...
Ako ja imam Zeleni vizir druze ti stvarno gledas kroz duplu crvenu dioptriju na celokupnu IT scenu.. Evo svako nek procita sta sam ja rekao tj nista nisam ni rekao sto je poteklo od mene vec od ljudi koji su sastavljali text na osnovu informacija u razgovoru sa inzinjerima iz ATI-ja.. Nek svako pocita sta sam ja napisao pa nek obrazlozi sta je tu strasno da bi ti posle toga odmah onako burno reagovao i to da totalno promasis poentu.. P.S.Ako ti smetaju moji maratanski postovi,brisi na spavanje i ne citaj
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.