Ovaj test je sa expreview-a i jako je dobar test,iskreno vredi pogledati.. Ima poredjenje sa GTX260 sa 5830..Takodje i razlike izmedju GTX 460 1GB i 768 MB.. OC potencijal karte na STOCK voltazi.. I konacno za rezime mali gtx sa 768 MB memorije je ipak jaci STO SMO I ZNALI od 5830 tako da ne pije vodu prica ovdasnjih trolova da ova karta nije brza..
Recimo Overclock GTX460..Posto su ljudi sumnjali i cekali razne user review-e i ovaj test se podudara sa vec nekolicinom uradjenih na netu na priznatim sajtovima.. Sa stock voltazom bez dizanja napona znaci sa 675 Mhz ide na 850 Mhz..26% OCa.. Inace ima i izvedba ove karte kao Overclock Edition ciji su klokovi vec na 800 Mhz..Malo li je?
Jos su pale cene nVidia karti citao sam..Samo sto se nisu korigovale prvobitne cene zbog nabavke koja je dosla po vec formiranoj ulaznoj ceni pa je i marza drugacija.. Bice i GTX460 jos jeftiniji..
E sada bih voleo da mi neko kaze ko laze u ovim testovima. Kada procitate test o 460SLI, nekoliko tema ranije, 5830 u idle trosi 133W, a po ovom 192W. Da je razlika do 10W rekao bih OK to je posledica razlike u karticama - proizvodjacima i mozda razlika u mernim instrumentima, ali skoro 60W razlike je mnogo. Isto tako se javlja razlika i kod merenja potrosnje za 460. Po jednom testi trosi 129W, a po drugom 186W. I ovde je razlika skoro 60W. Samo po ovome sve testove koji se mogu naci po netu treba prihvatati sa rezervom. Tolika razlika i kod jedne i kod druge kartice za mene je previse. Dok nako od nasih ljudi ne napravi neki test, sve ovo cu primati sa velikom rezervom. Nadam se samo da ovim necu izazvati oba tabora na zustru polemiku, da ne kazem rat, ali stvarno ne znam ko je objektivan, a ko nije kada daje rezultate.
Pa razlika u potrosnji se razlikeuje naravno po brendu..Imas lepo i na guru3d.. http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/13 Uopste nemam nameru da sumnjam..Koristim se sa dva sajta koja su profi..Guru3d i expreview nikad do sad nisu izbacili netacne informacije kada se rade testovi ili da nesto isfusere.. Razlcitie metode su testiranja,razliciti uslovi.. Recimo ako graficku opteretis sa velikom rezolucijom i maximalnim AA vise ce da trosi.. E sad ja ne znam gde si ti video toliku razliku od 60w?
Ma da, različito od testa do testa, neki mere samo grafiku, neki sve zajedno, neki imaju jači procesor, neki imaju neke specijalne merače... najbolje da nađeš u istom testu neku kartu za koju znaš otprilike koliko troši i uporediš s njom. Recimo 5770 je otprilike idle 20w load 100 - 110w
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@SkyFire Evo o ovome pricam: http://www.hexus.net/content/item.php?item=25498&page=9 Izracunaj, pa ces i sam videti gde sam nasao oko 60W razlike. Ako bas hoces tacno za 460 je razlika 57W, a za 5830 59W. Zamisle da hoces da sebi sklopis nov racuanr. Prvo od cega ces poci je da sracuans koliko ti treba napajanje prema odabranim komponentama. I sada zamisli da hoces SLI ili CF, a na razlicitim sajtovima nalazis razlicite podatke o potrosnji. Ovo i te kako moze da utice na budzet. Nije sve jedno da li ces recimo uzeti napajanje 0d 700-800W ili moras da uzmes 1000-1200W. O tome pricam.
Pa vidi..Njihov test ti sam govori.. Imas razlicita merenja..Iz igre,iz sintetickog testa.. Sve je to ok..Razlicite metode dovode i do razlicith rezultata.. Nego ono sto dobijes u tetiranju tokom igara to je to.. Nemas razlog da se brines..Imas guru3d pa pogledaj.momci sa guru-a su profi ljudi i rade svoj posao vrhunski..
Nazalost, postala je redovna pojava da se testovi sa razlicitih sajtova medjusobno razlikuju debelo. Da li je rec o potrosnji, buci, brzini ili necemu cetvrtom, razlike prelaze i po 30% sto nikako ne moz` da bidne... Nevezano za to, ovaj GTX460 ispade odlicna kartica. Valjda ce sad cene konacno da krenu na dole :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.