Novi Predator je vec izasao 9 jula ,efekti su radjeni u Troublemaker studiju, inace Troublemaker studio je vec upotrebljavao Ati firepro t.j kreirao efekte sa njima u filmovima Spy Kids,Planet Terror i Sin City (grad greha).Efekti za novi Predator su radjeni na workstation sa 6 jezgarnim Opteronima i Ati Firepro V8800.
Radnja je : Grupa elitnih ratnika dovedena je na Alien planetu ........
ali znam i ko neće. Čuo sam da se torte loše vare posle horor filmova, posebno onih u kojima su efekti rađeni na mašinama sa ATi-jevim kartama i AMD-ovim procesorima.
Glavni render je obavila Ati Firepro V8800 ,Opteron je tu bio kao podrska samo. Inace lik sto je radio efekte Rodriguez`s , sprema film `Machete` ove godine ,glavni oslonac za taj film ce mu biti takodje Ati firepro v8800.,t.j pomocu nje ce da radi efekte i za taj film.
Ovo je ista prica kao za u onoj temi Avatar i Nvidia.
11.07.2010. 12:56
status: user broj poruka: 2909
Ne rade efekte ni ATI,AMD,Nvidia,Intel... Za efekte je prvenstveno odgovoran softver i ljudi koji rade u njemu,a hardver je tu da odradi tudju ideju do kraja...Procesor tu radi `cistu fizikaliju` tj render vektora u sliku/snimak,dok kartica olaksava posao oko sagledavanja 3D modela za vreme modelovanja. Efekti bi bili identicni da je radjen u kombinaciji Intel+Nvidia,samo bi se razlikovala brzina rendera tih efekata i apsolutno nista vise.
Re: Ovo je ista prica kao za u onoj temi Avatar i Nvidia.
11.07.2010. 13:12
status: user broj poruka: 9121
+1.
Pozdrav!
:: Ne rade efekte ni ATI,AMD,Nvidia,Intel.. :: Za efekte je prvenstveno odgovoran softver i ljudi koji rade u njemu,a hardver je tu da odradi tudju ideju do kraja...Procesor tu radi `cistu fizikaliju` tj render vektora u sliku/snimak,dok kartica olaksava posao oko sagledavanja 3D modela za vreme modelovanja :: Efekti bi bili identicni da je radjen u kombinaciji Intel+Nvidia,samo bi se razlikovala brzina rendera tih efekata i apsolutno nista vise. :: :: :: DaSickSystem :: ::
baš je zamena za Švarcija. Videćemo kakav je, malo previše podseća na prvi deo.... PS Ne znam dokle će ovi nemci da furaju sinhronizaciju...Em se frapiraš kad čuješ drugačiji glas nekog poznatog glumca/lika( npr. Homer kaže NEIN umesto D`OH) em se čude što deca ne znaju da čitaju do 12te godine.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Re: Da slazem se moglo je da bude i Intel + Ati firepro
11.07.2010. 13:35
status: user broj poruka: 2909
:: kod tih stvari GPU zavrsavaju posao
Pretvaranje iz vektora u fotografiju tj render radi procesor ili ako je softver optimizovan za to onda moze da odradi i GPU...U koliko tu racunicu moze da radi samo ATI,a ne Nvidia znaci da je softver optimizovan samo za ATI,a ne da Nvidia ne moze da odradi isto to...To je vec marketinska politika i necu da ulazim u to.
Svaki CPU i svaki GPU mogu da rade kompleksne racunske operacije...Render je najobicnija racunica koju moze da zavrsi bilo koje parce hardvera koje je sposobno da racuna...U zavisnosti od snage tog hardvera razlikovace se brzina rendera,ali ne i krajni rezultat(efekti),jer je to matematika i 2+2 ce biti 4 sracunao to AMD,Intel,ATI ili Nvidia.
Ne znam koji je softver koriscen za render efekata u filmu,ali ta prica da samo jedan brend moze da radi GPU rendering sa nekim softverom mnogo vise lici na Nvidiu nego na ATI.
The technology used at a professional level is understandably more powerful than that of most consumers (although, not perhaps, the our folding team). According to AMD, the power of current hardware enables a computer farm to render CGI and stream it directly to the filming area wirelessly. This gives a producer such as Rodriguez the ability to work with the rendering team almost in realtime, or as Boswell put it, `at the speed of thought`.
The raw computing power available to the team is obviously massive, as Boswell told us that the power of the hardware and the OpenCL framework means scenes can be rendered in real time at resolutions of up to 4,096 x 2,160. AMD was keen to emphasise the high levels of details that their technology permits them to work at. Particle simulation is something that benefits from AMD`s tech, making effects such as blood splatter all the more convincing. The simulations can be taken down to a very small scale, with a smaller time between each, which essentially gives the production team extremely precise creative control in terms of what happens on screen.
:: The technology used at a professional level is understandably more powerful than that of most consumers (although, not perhaps, the our folding team). According to AMD, the power of current hardware enables a computer farm to render CGI and stream it directly to the filming area wirelessly. This gives a producer such as Rodriguez the ability to work with the rendering team almost in realtime, or as Boswell put it, `at the speed of thought` :: :: The raw computing power available to the team is obviously massive, as Boswell told us that the power of the hardware and the OpenCL framework means scenes can be rendered in real time at resolutions of up to 4,096 x 2,160. AMD was keen to emphasise the high levels of details that their technology permits them to work at. Particle simulation is something that benefits from AMD`s tech, making effects such as blood splatter all the more convincing. The simulations can be taken down to a very small scale, with a smaller time between each, which essentially gives the production team extremely precise creative control in terms of what happens on screen. :: :: :: http://www.bit-tech.net/bits/interviews/2010/07/08/how-amd-helped-make-predators/
OK. Po ovome se vidi da je AMD pisao softver za rendering...Iskotristio je OpenCL za racunicu preko GPUa kao sto NV koristi CUDA u Tesla sistemema.
Re: Ovo je ista prica kao za u onoj temi Avatar i Nvidia.
11.07.2010. 15:30
status: user broj poruka: 12057
Ma nisi shvaitio, ATI je radio render i ne samo to, nego te efekete nikad nVidia ne bi umela da izrenda, čak ni overklokovana.
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
:: Ne rade efekte ni ATI,AMD,Nvidia,Intel.. :: Za efekte je prvenstveno odgovoran softver i ljudi koji rade u njemu,a hardver je tu da odradi tudju ideju do kraja...Procesor tu radi `cistu fizikaliju` tj render vektora u sliku/snimak,dok kartica olaksava posao oko sagledavanja 3D modela za vreme modelovanja :: Efekti bi bili identicni da je radjen u kombinaciji Intel+Nvidia,samo bi se razlikovala brzina rendera tih efekata i apsolutno nista vise. :: :: :: DaSickSystem :: ::
Jednom sam nekom liku pričao o nekom programu za statiku, da bi me on na kraju pitao:``Znači ti ništa ne moraš da radiš``? Da sam mogao tad da mu kažem sledeće:``Ne moram, imam AMD procesor`` :D
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Istina, Bax. Evo meni ATI iscrta glavni projekat za celu zgradu a AMD uradi staticki proracun. Ja prstom nisam mrdnuo... :: :: ::
Jel vidiš ti smajliće ? Uostalom neki dan sam pohvalio Fire seriju u konkretnom primeru.
Referiram na svakodnevne prepirke oko toga šta je bolje i koliko je to smešno, međutim ti si često u tim prepirkama, tako da to verovatno ne dopire do tvog mozga čim tako reaguješ.
Idi malo prošetaj, opusti se. Kad budeš video uživo neku Fire Pro karticu, javi se.
:: ja bih te zamolio da ne kvaris temu sa budalastinama ,niko nije spomenuo ovd :: Nvidia,ni to da CPU i GPU sami renderuju,kvaris temu bespotrebno :: :: ::
Ajde ne budi toliko bezobrazan ,sta mene zabole sta si ti video i otkud ti znas sta sam ja video ,postajes bezobrazan.,ti ako si nadrkan forum ti je zadnje mesto da se praznis.
Ja sam odlino raspoložen, Josilenko me je odlično razumeo, našalio se i gotova priča.
A to da nisi videi ni jednu Fire karticu je jasno iz toga što nikad ni jedan test nisi uradio, a to je krajnje neozbiljno i tu se slažem sa SkyFire-om apsolutno, daj neki svoj test, pokaži koliko je ozbiljno to što radiš, paste komandi je dosta. Ajmo nešto iz prve ruke.
Upravo to je razlog što tebe i slične PASTE likove niko ne smatra za ozbiljne. Mogu da te cene samo oni koje mrzi da idu u s vremena na vreme pogledaju na internetu ono što ih zanima.
Kad bi ja paste-ovo ono što me ovde iz IT sveta zanima imao bi 200 miliona postova.
:: Ajde ne budi toliko bezobrazan ,sta mene zabole sta si ti video i otkud ti znas sta sam ja video ,postajes bezobrazan.,ti ako si nadrkan forum ti je zadnje mesto da se praznis :: ::
Zaobidji me sa tvojim testovima pls.a i drugi mi ne trebaju od forumasa ,ne trazim cak i od onih koje si pomenuo ,sto se mene tice hvala:).A da si pokvario temu jesi. Sto se tice raspravki ,mislim da si tu oborio rekorde ,sa monitorom koji ti je prodao Skyfire.Tvoje znanje o kompovima se svodi na drivercleaner i dalje nastavljas da kvaris temu.
Ko je sad bezobrazan ? Temu si sam pokvario jer se se sakrio kad je trebalo da dobiješ smisao za humor.
Sve što sam ti rekao je apsolutno tačno, šalu nisi ukapirao nego si se nadrkao bez potrebe.
Ponavljam opet, sliniš nad hardverom koji nisi video u životu i o čemu mi pričamo ovde.
A te dalje niske udarce, govore samo kako nemaš šta pametno da napišeš kao odgovor na kritike koje sam ti uputio, koje su te očigledno dodatno iznervirale.
Taj avatar koji imaš, lepo govori o tebi. Napredovaćeš, samo polako. U stvari nije tema pokvarena uopšte, samo nastavi da pokazuješ na kom si stupnju razvoja, to zaista jeste korisna informacija.
Danas sam extra raspoložen, samo piči dalje, imam vremena do 23h, postujem sa nekog krša, makina mi renda par hiljada targi.....
:: Zaobidji me sa tvojim testovima pls.a i drugi mi ne trebaju od forumasa ,ne trazim cak i od onih koje si pomenuo ,sto se mene tice hvala:).A da si pokvario temu jesi. Sto se tice raspravki ,mislim da si tu oborio rekorde ,sa monitorom koji ti je prodao Skyfire.Tvoje znanje o kompovima se svodi na drivercleaner i dalje nastavljas da kvaris temu :: :: ::
Koje kritike ,ja koliko se secam zamerku da nisam dao nikakav test na forumu mi je uputio covek koji nije znao da instalira ATI driver ,a do juce je imao Nvidia ,ako se ti svrstavas u to OK .Smesan si ko bioskop .Ne komentarisem avatare nikad ali reci cu ti ,taj avatar se i ne vidi ceo ,jer se ne vidi tekst ispred i jos jedan deo slike ,tako da lupas gluposti.Ako ces da kvaris temu i dalje samo nastavi.Ja u glupim raspravkama ne ucestvujem.Imas link koji sam dao DSS-u ako te zanima na koji nacin su pravljeni efekti procitaj.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.