Kartica za 199$ koja je malo brza od 5830, dok bi ona verzija od 1GB trebala da bude malo brza od GTX465, a pritom ce kostati 9, plus kazu da ce biti odlican overkloker, pogotovu na standardnim naponima. Mirise mi na obaranje cena crvenih a i taj radeon 5830 je precenjen, realno je da mu cena ode dole blize 5770, jer je i performansama bliza.
tako KAZU??!!! tako su i kazali za 480 i 470..pa sta bi??!!! ako je 5830 precenjen sta je onda sa 285 i 260,a o 470 i 480 ne vredi ni govoriti!!!!
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Kartica za 199$ koja je malo brza od 5830, dok bi ona verzija od 1GB trebala da bude malo brza od GTX465, a pritom ce kostati 9, plus kazu da ce biti odlican overkloker, pogotovu na standardnim naponima :: Mirise mi na obaranje cena crvenih a i taj radeon 5830 je precenjen, realno je da mu cena ode dole blize 5770, jer je i performansama bliza :: :: http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=3565 :: :: cekamo neki pravi review, sa guru3d-a, ananda itd. :: ali jedno je sigurno da ce ovo biti najkupovanija nVidia fermi kartica.
Precenjen je u odnosu na svoju seriju, zasto odma poredis sa nVidiom? Cena GTX260 karte je skroz uredu trenutno, na mestu je. Logicno je da su toliko skupe, jer su skuplji cipovi za izradnju,nazalost. Trenutno je best buy definitivno 5850.
:: tako KAZU??!! :: tako su i kazali za 480 i 470..pa sta bi??!! :: ako je 5830 precenjen sta je onda sa 285 i 260,a o 470 i 480 ne vredi ni govoriti!!! :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Kartica za 199$ koja je malo brza od 5830, dok bi ona verzija od 1GB trebala da bude malo brza od GTX465, a pritom ce kostati 9, plus kazu da ce biti odlican overkloker, pogotovu na standardnim naponima :: :: Mirise mi na obaranje cena crvenih a i taj radeon 5830 je precenjen, realno je da mu cena ode dole blize 5770, jer je i performansama bliza :: :: :: :: http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=3565 :: :: :: :: cekamo neki pravi review, sa guru3d-a, ananda itd. :: :: ali jedno je sigurno da ce ovo biti najkupovanija nVidia fermi kartica.
Medo, zasto je glupo? od samog pocetka se znalo da ta karta nece uspeti. Performanse i cena nisu na mestu. GF104 je jedina nada nVidiji, a i nama sto se konkurencije tice. Fermi arhitekturi treba jos peglanja tek u 28nm ce da zablista. Do tada ce vladati GF104.
Nije mi jasno zasto su proizvodili tu kartu uopste onda. Sumnjam ja nesto da ce 460 biti toliko dobra i isplativa karta, ali videcemo daj boze da i nVidia ponudi nesto isplativo.....
:: :: Medo, zasto je glupo? od samog pocetka se znalo da ta karta nece uspeti. Performanse i cena nisu na mestu. GF104 je jedina nada nVidiji, a i nama sto se konkurencije tice. Fermi arhitekturi treba jos peglanja tek u 28nm ce da zablista. Do tada ce vladati GF104.
Morali su da odgovore necim konkurenciji, pod pritiskom su bili, pa su izbacili nedovrsen proizvod. Na vreme su poceli odma da rade na GF104 bez l2 kesa itd...skapirali su i sami verovatno:) Pa znas kako... s obzirom na ove performanse iz grafikona, i cenom, i te kako ce biti dobra kupovina, 199$, ne zaboravi da je 5830 219$-230$ plus ce biti bolji overkloker definitivno, sa malim podizanjem napona moze biti brzi i od GTX470. A postoji verovatnoca da ce GF104 cip biti tu negde kao i 5800 sto se velicine tice, mozda cak i manji malo.
:: Nije mi jasno zasto su proizvodili tu kartu uopste onda. Sumnjam ja nesto da ce 460 biti toliko dobra i isplativa karta, ali videcemo daj boze da i nVidia ponudi nesto isplativo.... :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CFX :: Vantage Score OC930/1240: :: http://img16.imageshack.us/img16/4823/17kvantage.jp :: :: :: :: :: :: Medo, zasto je glupo? od samog pocetka se znalo da ta karta nece uspeti. Performanse i cena nisu na mestu. GF104 je jedina nada nVidiji, a i nama sto se konkurencije tice. Fermi arhitekturi treba jos peglanja tek u 28nm ce da zablista. Do tada ce vladati GF104.
trazi napajanje 450 w ili jace ,sto vec ulazi u siri segment i u reklami su naveli da je bliska po perfomansama 5830 ,ovo bi moglo da bude konkurencija Ati u tom segmentu.
Skar ti i tebi slicnima nikako da shvatite da ne postoji precenjenost i da se proizvodni proces razlikuje i samim tim donosi odredjene troskove.. ATI moze da ide sa nizim cenama jer im je finalni proizvod jeftiniji za izradu i moze da se uklopi u odredjeni profit dok nVidija trenutno pogotovu sa GTX4xx serijom ne moze jer je sam produkt skuplji za izradu mada ja opet kazem razliciti materijali i komponente se koriste i Nv je jednim delom i zbog toga skuplja a ne samo zbog proizvodnje samog chipa.. Takodje ono sto je bitno je nase trziste koje je jako bezobrazno mada je vrlo slicno zapdnom tipa Nemacka (Austrija je cak skuplja od nas,e tamo tek zavrcu po usima) .. Kod nas je $ prebacen u Euro i onda dolazimo do jako visokih cena plus gde se dobavljaci i uvoznici ugrade pa takva jedna karta kako ti kazes bude precenjena..Ali nije to problem nVidije vec naseg trzista.. Evo NPR ova kartica kod nas kosta 500 Eur : http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2524 Ili NPR Asus Matrix..Jel to precenjeno?Mislim mozes uzeti i referentnu za manje para pa cak i ta referenta varira od firme do firme pa se krece od 300 eur do preko 400 eur.. Precenjeno?Nadam se da ce shvatiti poentu..
Sto se tice ovih kartica ovde se slazem sa ServisPC dok se ne pojave i ne vidimo konacnu cenu i performanse ne verujem pricama ali se nadam da je pocetak jako dobar zbog trzista..
:: tako KAZU??!! :: tako su i kazali za 480 i 470..pa sta bi??!! :: ako je 5830 precenjen sta je onda sa 285 i 260,a o 470 i 480 ne vredi ni govoriti!!! :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Kartica za 199$ koja je malo brza od 5830, dok bi ona verzija od 1GB trebala da bude malo brza od GTX465, a pritom ce kostati 9, plus kazu da ce biti odlican overkloker, pogotovu na standardnim naponima :: :: Mirise mi na obaranje cena crvenih a i taj radeon 5830 je precenjen, realno je da mu cena ode dole blize 5770, jer je i performansama bliza :: :: :: :: http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=3565 :: :: :: :: cekamo neki pravi review, sa guru3d-a, ananda itd. :: :: ali jedno je sigurno da ce ovo biti najkupovanija nVidia fermi kartica.
Za jedan švedski kuglični ležaj možeš da kupiš deset kineskih, bojim se momci da je čitava ta stvar jeftinija nego što mi mislimo
Kad se grafička pojavi plaćamo proizvodnju razvoj transport, carina i porez razumna zarada trgovaca (pod pretpostavkom da se ovo ne odigrava kod nas) razumna zarada proizvođača `može nam se` zarada proizvođača (tu mislim i na određivanje cene na osnovu performansi, nema šanse da proizvodnja 5870 košta toliko više od 5850) nove tehnologije koje još nisu masovno rasprostranjene (dx11 recimo ili eyefinity) hype faktor
Jel vi stvarno mislite da nvidija i dalje ne zarađuje na gtx285 recimo. Tih 250e koliko ta karta sad košta je onaj plavi deo a 500e koliko je koštala prošle godine je plavi + crveni. Bojim se da je u pitanju jako unosan posao ako uspeš da izgradiš ime.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ovo lici na onaj marketinski trik, kao aj ad zaplasimo konkurenciju da imamo nesto jako dobro sto je bolje od njihovog, jest da ga nemamo al valjda ce ih ova zavesa zaintrigirati da pomisle.... Nekad sam gotivio NVidiu,sto zbog dobrih pristupacnih proizvoda, odlicne softverske podrske-drajvera, kvaliteta itd. al kako vreme odmice sve mi se cini da tonu sve dublje, a ovakvim glupostima pokusavaju da se spasu.... Pateticno, al sta je tu je....
:: http://www.nvidia.co.uk/page/home.htm :: :: e sad pogadjajte sta je u pitanju.: :: ko zna, mozda spremaju nesto veliko?: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.