Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
GTX485 Launch: Less hot and noisy in the sack?
STRANA 1 OD 2  
dz0ni GTX485 Launch: Less hot and noisy in the sack? 12.06.2010. 03:43 T27437

status: user
broj poruka: 880
KitGuru has heard that nVidia’s been through the first iteration of the GTX480 with a fine tooth comb, to create a GTX485 product that can run at least 20MHz more on the core clock, with improved cooling and performance. It’s also worked through some neat driver improvements that will also help. Nice.

I verovatno sa 512 shadera...

So what is the GeForce GTX 485?

Simply put, it’s what Fermi should have been at launch.

A little quicker. A little cooler. A little easier to make.

With the earlier price move announced exclusively by KitGuru, we’re now expecting the GTX485 to come in around higher into distribution than the launch price of the GTX480. It will also overclock easier, because more of the pesky electrons will be going where they are supposed to go. Nice.

izvor: http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/faith/gtx485-less-hot-and-noisy-in-the-sack/

KitGuru says: Interesting move by nVidia. VERY unusual for the company with the single fastest chip to beat their own product within a few weeks of launching. We guess that Northern Islands (the revamped Radeon 5000 chip) must be very close to launching and nVidia wants to push every soldier it has into battle now. Good news for nVidia fanbois who have been holding off on GTX480 because they were not sure about all that heat and noise. What does that mean to the street pricing? We expect the £395 GTX480 to come down to £375 and the GTX 485 will launch at £419.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ma Dzoni, nema problema sa grejanjem Fermike. Pogledaj samo... 12.06.2010. 03:57 #221956

broj poruka: 10997
postove u nekoliko poslednjih dana - prituzbe na usijavanje ATi-jevih karti i AMD CPU-ova.
Jedan kolega je prijavio temperature karte 5770 koje idu 10% iznad temperatura moje 470-ice.
A 5770 je kepec u poredjenju sa mojom azdahom!

Daum ... 12.06.2010. 04:19 #221958

broj poruka: 12794
Ista stvar je bila kad se GTX280 pojavio. Zbrzali su kartu da bi natenane posle izacili GTX285 koji je stvarno odlična karta... Znao sam da će ovako nešto da se desi sa Fermijem...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Ruff re 12.06.2010. 05:37 #221961

broj poruka: 829
nvidia uci od atija kako se pravi grafika. napravis arhitekturu tako da mozes da je ogulis do gole koze a da i dalje imas proizvod...
samo pogase delove jezgra koji su osteceni u proizvodnji, stave za ime neki broj nizi od originalnog (a proporcionalno broju ugasenih shadera i ostalog) i posalju u prodavnice...:)
sto ce reci, sve su to do sada bile (falicne) gtx485-ice, al da se ne bace, otidose u prodaju.

zanima me samo kako su izveli to `hladnije` i da se `lakse klokuje`?...^_^

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

tortojed Re: re E, ali u ovom slucaju komentar ti je potpuno deplasiran! 12.06.2010. 07:26 #221963

Naime, radi se o OBRNUTOJ stvari - GPU je obogacen. To ce reci: NVidia kada od AMD/ATi-ja nesto `nauci`, ona to nauci kako treba. AMD nikako da od NV-a nauci kako da predje na 512bit-a (kada je takav pokusaj ucinjen - serija 2900 - bio je to fijasko!). Kako da osposobi svoje procesore za hyperthreading. Kako da napravi drajver za svoje karte...

:: samo pogase delove jezgra koji su osteceni u proizvodnji, stave za ime neki broj nizi
::
DmasteRNo1 Ponovo ista priča 12.06.2010. 08:53 #221967

broj poruka: 6101
Sledeća generacija AMD-ovih procesora će imati svoj ekvivalent Intelovom hajpertrejdingu. O tome se priča veće neko vreme, posebno od kada su ove dve firme potpisale primirje, a Intel keširao AMD-u milijardu i kusur dolara.
Drajveri za ATi-ja su odlični, samo ti nVidijevac ne znaš da ih instaliraš i podesiš kako treba, pa su ti drajveri krivi, a ne tvoje neikustvo.
2900XT je bio promašaj, ali je ATi kasnije nadmašio performanse nVidijinih 512-bitnih kartica duplo manjom magistralom, pa sad ti vidi ko kaska za kime.
Smanji malo doživljaj i ne lupetaj po običaju. Zna se ko je sada No1.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

BassivitY bas da ce da bude 20 dolara skuplja nesto ne verujem ... 12.06.2010. 12:40 #222007

broj poruka: 911
bice to preko 50 ali evra ...nego ...svejedno se ne isplati :)

mogu oni sada i vremeplov da izmisle kad se zna ko vlada trzistem

CARPE DIEM

dautovic Re: Re: re E, ali u ovom slucaju komentar ti je potpuno deplasiran! 12.06.2010. 12:41 #222008

broj poruka: 2855
Pricas kao da su u dilu nVidia i intel...a ne da su daleko od toga nego...

Sta ce im 512 bit-a? pogledaj sta rade sa 256bitnom magistralom...

Drajver za svoje karte? Catalyst je pusta zelja nVidie...tako sadrzajan i dobar software mogu da naprave ako promene sve i krenu od nule...

Al najjadnije je sto neko ko nerazume problematiku neko dete cita tvoje postove i dobija totalno pogresne informacije...

:: Naime, radi se o OBRNUTOJ stvari - GPU je obogacen. To ce reci: NVidia kada od AMD/ATi-ja nesto `nauci`, ona to nauci kako treba. AMD nikako da od NV-a nauci kako da predje na 512bit-a (kada je takav pokusaj ucinjen - serija 2900 - bio je to fijasko!). Kako da osposobi svoje procesore za hyperthreading. Kako da napravi drajver za svoje karte..
:: :: samo pogase delove jezgra koji su osteceni u proizvodnji, stave za ime neki broj nizi
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Klasika... 12.06.2010. 12:44 #222009

broj poruka: 12057

Nvidia prvo na ovcama vrati pare sa kojim je naštasmpala gomilu polu-proizvoda, na taj način ima mnogo širi feedback od prsotina koji su ih kupili. Ok, nije dovršen ovaj naš čip, sad ćemo bar da ih prodamo i saznamo ko zna šta još što sa njim ne valja od kupaca......jer naravno, svaka roba ima svog kupca. Svako kome rade sive ćelije, trebao je da preskoči prvu seriju Fermija. Očekivano se desilo, a ovce ostaju ovce.

Isto kao i ruski TVR, prvo naprave Rugobu, shvate da sa njom gomilu stvari nije u redu, ali je ipak prodaju. Podsle godinu dana pojavi se Rugoba 2.....surpriseeeeeee.

Besposlen pop i goveda krsti...

DaSickSyst @tortojed 12.06.2010. 12:59 #222011

broj poruka: 2909
GASI RACUNAR DA NE UPALIS KUCU!!!BRZO!!!
Sta ti bi da se javis preko dana,jel to zahladilo napolju...Od kad si kupio 470icu postujes samo nocu kad padnu temperature.
Bice ovo vruce leto...Mnogo toplije za neke.

::NVidia kada od AMD/ATi-ja nesto `nauci`, ona to nauci kako treba. AMD nikako da od NV-a nauci kako da predje na 512bit-
Zasto bi ATI pravio kartu sa 512bitnom magistralom? 512 bita bi znacila znacilo vecu potrosnju... A ATI ima vec bolje performanse sa razumnom potrosnjom i 256 bitnom kartom. Zasto bi povecavao magistralu?

Sto ne nauci NV da pravi 256 bitnu karticu sa dobrim performansama i normalnom potrosnjom,nego moraju da idu na 512 bita???? + moras direktno na banderu da prikljucis kompjuter ako hoce da ti ne izbiju osiguraci u kuci+ OBAVEZNO vodeno hlajenje za bilo kakav rad???A pre svega toga treba da prodas bubreg samo da bi kupio propali proizvod,napajanje i hladjenje za njega.

Ne moras da odgovaras znam odgovor:Fermi je za `ENTUZIJASTE`!

DaSickSystem

Equinoxe Re: @tortojed 12.06.2010. 13:01 #222012

E da, to mi je promaklo

http://img810.imageshack.us/img810/9473/sheep.gif

:: Ne moras da odgovaras znam odgovor:Fermi je za `ENTUZIJASTE`!
:: DaSickSystem
raic Re: Re: @tortojed 12.06.2010. 13:34 #222017

broj poruka: 9006
Jel ovo u sredini šarplaninac?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: E da, to mi je promaklo
:: http://img810.imageshack.us/img810/9473/sheep.gi
:: ****************************
:: Besposlen pop i goveda krsti...
:: :: Ne moras da odgovaras znam odgovor:Fermi je za `ENTUZIJASTE`!
:: :: DaSickSystem
Equinoxe Re: Re: Re: @tortojed 12.06.2010. 13:50 #222020

Možda entuzijasta predvodnik, a ovaj radijator dole levo je verovatno neki opasni overkloker.

:: Jel ovo u sredini šarplaninac
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
saxija @ tortojed 12.06.2010. 13:58 #222021

broj poruka: 4016
http://img9.imageshack.us/img9/6162/cakew.png

a za ovu 5770 decki kaze da je 74c kada otvori kuciste

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

obradmi Ne pece reš 12.06.2010. 14:32 #222025

broj poruka: 7720
nego dinsta toliko manja temepratura.Kada pocnu riknjavanja Nvidie po ovoj vrucincini bice haos.
Danijelk Re: Re: re E, ali u ovom slucaju komentar ti je potpuno deplasiran! 12.06.2010. 14:56 #222029

broj poruka: 1541

Mislis da ATi ne zna da napravi karticu sa 512 bitnom magistralom? Ne pravi jer za tim nema potrebe, sadasnje kartice sa 256-bita odradjuju posao odlicno. 512 bitna magistrala bi samo donela veci trosak, zagrevanje, itd. tako da je ovaj ATi-jev pristup sasvim na mestu. Sto menjati nesto sto je dobitna kombinacija...

:: Naime, radi se o OBRNUTOJ stvari - GPU je obogacen. To ce reci: NVidia kada od AMD/ATi-ja nesto `nauci`, ona to nauci kako treba. AMD nikako da od NV-a nauci kako da predje na 512bit-a (kada je takav pokusaj ucinjen - serija 2900 - bio je to fijasko!). Kako da osposobi svoje procesore za hyperthreading. Kako da napravi drajver za svoje karte..
:: :: samo pogase delove jezgra koji su osteceni u proizvodnji, stave za ime neki broj nizi
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Re: Re: Re: @tortojed>>>>Link ti je odlutao na Sar planinu. 12.06.2010. 15:20 #222040

Pozuri, pojesce besposlenog popa koji krstava ATi-je izgovarajucii mantru: tebi je hladno, ti si hladan, ti si... mrtav hladan... Masi bolan ATi, ventilatorima, masi alu rebarcima...eee, jeb` ga... ostali samo kablići...

:: Jel ovo u sredini šarplaninac
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: E da, to mi je promaklo
:: :: http://img810.imageshack.us/img810/9473/sheep.gi
:: :: ****************************
:: :: Besposlen pop i goveda krsti...
:: :: :: Ne moras da odgovaras znam odgovor:Fermi je za `ENTUZIJASTE`!
:: :: ::
:: :: :: DaSickSystem
NMY Posto se ovaj decko neprestano hvata ATI-ja... 12.06.2010. 15:26 #222042

broj poruka: 1509
Tortojede, ako te neko bude pitao prvu karticu sa 512 bitnom magistralom je napravio ATI, ali nije bila bas najbolje resenje zbog kompleksnosti cipa i PCB-a te prevelikog grijanja...

Tvoj prijatelj po boji kartice je rekao da ATI ne zna da napravi 512 bitnu kartu, sto je mozda jos smjesnije...

Nasli su nacin da iz postojece 256 bitne izvuku maksimum, te to i rade, a vjerujem da ce uvesti siri magistralu kada budu smatrali da sa 256 bitnom ne mogu dostici performanse nVidia karti...

I moram da kazem za kraj, bolje bi bilo da nVidia pocne gledati kako ATI pravi drajvere za karte a ne obrnuto...

UGLAVNOM, LJETO JE PRED NAMA, VIDJECEMO SA CIME CE BITI PROBLEMA...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

obradmi Tortojed 12.06.2010. 15:30 #222045

od ovog svega ja vidim da si ti bolan.
tortojed Re: Posto se ovaj decko neprestano hvata ATI-ja... 12.06.2010. 15:36 #222047

E `vala ti ka` bratu. Da nijesi zapalio onu lampu, ostah ja u mraku neznanja. Za uzvrat, malo sam editovao tvoj potpis. Ne se ljutiš, šala bolan, maskara!

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro kao klokan, a pogotovu sto dobro kalira! Treba jedno 100 godina pa da dostigne GeForce2 MX, ahaha!
ATI je takav i to je fakat, za one koji ga poseduju, razlog za plakat`!

- - - - - - - - - - - -
kolege moje, najozbiljnije: ko ima AMD CPU i/ili ATi kartu, neka ne ukljucuje komp dok je ovako vruce napolju (osim ako je snabdeven dobrim klima-uredjajem). Eno, covek se juce žalio da mu 5770 ide na preko 90*C (a moj 470 GTXi desetak stepeni manje, by the way).
Nije ATi obojen u crveno badava! Oprez, požar može da izbije svaki cas!
raic Samo se ti tortojede teši 12.06.2010. 15:52 #222055

broj poruka: 9006
Ne znam samo šta ćeš kad ti nestane tečnog azota

Nema veće sreće nego kad komšiji crkne Fermi

Ruff Re: Re: re E, ali u ovom slucaju komentar ti je potpuno deplasiran! 12.06.2010. 15:54 #222057

broj poruka: 829
gpu nije obogacen, vec je kompletan.
http://www.guru3d.com/article/inno3d-geforce-gtx-480-ichill-black-series-review/2
na slici se lepo vidi da je gtx480 oslabljeni gtx485.

da bude jasno, nisam ni atijevac, ni nvidijevac.:D sto se mene tice, uzecu najbolje sto se za pare koje imam moze kupiti i to je to.
isto tako, ako mi neko pokloni 5850/5870 ili gtx470/gtx480, samo da primetim da necu kukati uopste... svejedno koja je od njih, moci cete da me nadjete na podu kako se valjam od srece.:D hehehe.

a 512bitna kartica kao standard, mada lepa ideja, nece doci jos par godina rekao bih.

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

obradmi ... 12.06.2010. 16:25 #222075

Nmy moras da shvatis Tortojeda 5970 mu nanosi dusevnu bol ,on kroz postove leci dusevnu bol.5970 stalno pominje iako mu ona nistanije kriva.Jedini problem 5970 je sto je bolja od svake Nvidia.Koliko se secam ta 5970 je smetala i Skyfire .Ja ocekujem od Tortojeda da kupi protiv pozarni aparat uz njegovu Nvidia ili ce to Nvidia besplatno da deli uz Fermi.

DaSickSyst 12.06.2010. 16:56 #222097

broj poruka: 2909
Seminar:
http://img808.imageshack.us/img808/135/lazalazarevic.jpg

DaSickSystem

Joker93 Re: 12.06.2010. 17:05 #222100

broj poruka: 254
Hehehehe, najjaca

Who Dares Wins!

BassivitY Re: 12.06.2010. 17:06 #222101

broj poruka: 911
hahahahahah tu je i onaj zuti sundjer sa b92 :))

svaka cast

CARPE DIEM

:: Seminar:
:: http://img808.imageshack.us/img808/135/lazalazarevic.jp
:: DaSickSystem
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs