Google najavio nov Operativni sistem do kraja godine
STRANA 1 OD 1
obradmi
Google najavio nov Operativni sistem do kraja godine
05.06.2010. 15:47
T27290
status: user broj poruka: 7720
Gugl` će do kraja godine pustiti na tržište operativni sistem `krom OS`, najavio je na sajmu kompjutera `Kompjuteks` u Tajvanu potpredsednik korporacije Sundar Pićaj, koji je na čelu projekta.
Planovi `Gugla` na pripremi sopstvenog operativnog sistema bili su objavljeni u julu 2009. godine. U osnovi tog operativnog sistema je `linuks`, a biće orijentisan na rad sa internetom.
Kompanija je u novembru predstavila svoj operativni sistem i obelodanila njegov početni kod, s tim što je objavljeno da će `krom OS` podržavati HTML5 i `Fleš` tehnologiju.
Najvaznije od svega da ce ovaj OS biti potpuno besplatan.
Mogu ja: ako i jedna kompanija postaje Veliki Brat, sa moći i apsolutnom željom za apsolutnim poznavanjem svake ličnosti na internetu (želje, istorijat, navike, skrivene navike, prijetalje, posao, hobi, zarada, mesta gde ide, politička opredeljenost, ma sve, sve, sve... a to daleko ide iznad želje za reklamiranjem) - to je google. Microsoft je jednako velik ološ, kojeg je doduše uspavala backdoor mogućnost njihovog OS-a koji je de fakto standard... ali istu želju su i oni imali: njihov pretraživač (do skora 95% zastupljeni internet exploder), njihov `besplatni` hotmail - da bi znali šta mislite i pišete i kome, njihov OS, njihov office i standard dokumenata i fontova, njihov standard za audio-video fajlove itd. itd.... ali su u svemu osim office-u i operativnom sistemu poprilično zaostali. Sve podatke o nama, skupljaju vredno, i, mi smo se negde sa tim složili, u nekoj EULA-i.... Sam OS je linux i ništa do linux, ali, koji će biti osakaćen time što forsira SAMO jednog proizvođača softvera, što je suprotno filozofiji linux-a... drugim rečima, oni su tu da za džabaka uzmu linux kernel, skenjaju ga za svoj račun, i prozovu ga `SVOJIM` os-om.... naravno, otkrićemo posle da: FACOŠUP brže radi samo na chrome-u i chrome OS-u, da youtube isto tako, da adobe flash, isto tako da...... imamo `slobodu izbora`... ali, puni su para i igraju izuzetno pametno a za sada, ne i odvratno.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Mozhesh li da obrazlozhish svoje nezadovoljstvo, jer su po meni njihovi proizvodi ok :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
odma ću da kupim tu google wc šolju i strašno da im se iserem na lik i delo, jako zgodna fora. Mnogo puta sam poželeo da imam nešto slično za microsoft, recimo wc papir sa likom čiča bila.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Microsoft uopste nije originalan,kao sto mnogi misle ,dosta stvari su maznuli od drugih mladji se ne secaju IBM OS2 .warp (graficki OS)koji je imao podrsku za dugacka imena (duza od 8+3)pre WIn95,a sam Win95 kad se pojavio ,mnogi su pricali da su IBM OS2 Warp i Win95 sestre od tetke drugo koleno. Ko je od koga ukrao tu procenite sami.U stvari svi su maznuli ponesto od Unix-a ukljucujuci tu i MAC OS.Sve se svodi na usavrsavanje Unix-a u grafickom modu(jedna komanda UNIX-a u shellu moze da ima do 100 switch-eva),sam Linux je Unix u grafickom modu i od starta je pravljen za mrezna okruzenja.
Mislim da ne treba izbegavati Google OS ,jer ce Google da ulozi pare u ono sto nedostaje sadasnjim Linuxima ,a to su driveri za periferiju,moje misljenje je da se sa Google OS nece desavati ,ne radi mi stampac ,zvucna karta ili skener jer nema drivera,tu ce Google da ulozi pare sigurno ,a tu je i IBM da pripomogne ako zatreba,tako da u svakom slucaju zdrava konkurencija na polju OS je svakako dobrodosla u vidu Google cija su sredstva skoro neogranicena.
Čika Pisko je sve lepo i kulturno objasnio. Kada bi ja krenuo da razlažem na proste činioce sve vezano za google završio bi psovanjem i samo bih sebe iznervirao %$#`$&/...
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
:: Mozhesh li da obrazlozhish svoje nezadovoljstvo, jer su po meni njihovi proizvodi ok :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
Da, da, a onda je mrmot umotao cokoladu u staniol...
Pa i OS2 je pisao MS ali si to nekako prenebrega da kazes u svojoj besedi.
Inace sam OS2 se dosta dugo drzao kao glavni OS u nemackoj i bio je daleko popularniji od WIn95, ali je IBM napravio stratesku gresku sklopio je los posao sa MS-om pa je sam sebe ukopao, sto se mene tice tako im i treba.
Prvo su se zajebali sto su dopustili da se prave PC klonovi pa tako sad svaki kosooki ili paki pravi delove za PC, a onda nisu dozvolili lako licenciranje za WARP, i tu se zavrsila balada sa PC a pre par godna su prodali svoje pogone za integraciju PC-a kinezima koji ce po svemu sudeci da propadnu.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Microsoft uopste nije originalan,kao sto mnogi misle ,dosta stvari su maznuli od drugih :: mladji se ne secaju IBM OS2 .warp (graficki OS)koji je imao podrsku za dugacka imena (duza od 8+3)pre WIn95,a sam Win95 kad se pojavio ,mnogi su pricali da su IBM OS2 Warp i Win95 sestre od tetke drugo koleno. Ko je od koga ukrao tu procenite sami.U stvari svi su maznuli ponesto od Unix-a ukljucujuci tu i MAC OS.Sve se svodi na usavrsavanje Unix-a u grafickom modu(jedna komanda UNIX-a u shellu moze da ima do 100 switch-eva),sam Linux je Unix u grafickom modu i od starta je pravljen za mrezna okruzenja :: :: Mislim da ne treba izbegavati Google OS ,jer ce Google da ulozi pare u ono sto nedostaje sadasnjim Linuxima ,a to su driveri za periferiju,moje misljenje je da se sa Google OS nece desavati ,ne radi mi stampac ,zvucna karta ili skener jer nema drivera,tu ce Google da ulozi pare sigurno ,a tu je i IBM da pripomogne ako zatreba,tako da u svakom slucaju zdrava konkurencija na polju OS je svakako dobrodosla u vidu Google cija su sredstva skoro neogranicena. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.