GTX 480/470 vs. HD 5870/5850 live gaming performanse...
STRANA 1 OD 2
TheBear
GTX 480/470 vs. HD 5870/5850 live gaming performanse...
03.06.2010. 15:50
T27249
status: user broj poruka: 6502
Naleteo sam na zanimljiv review, sa Techspot-a, ljudi su promenili metod testiranja, i umesto benchmark-a i demoa koristili FRAPS u svakoj igri, dobiju se zanimljivi i iznenadjujuci rezultati u live gaming-u... Koristili su najnovije 257.15 Beta drajvere a za Ati karte 10.5.
Ispostavilo se da izmedju 5870 i GTX480 u svim igrama sem Metro 2033 gotovo da i nema razlike u performansama ! Treba obratiti paznju na min. frejmrejt za koji su se mnogi hvatali kao za ne znam ni ja sta, koji je malte ne isti kod 480 i 5870.
Jos gora situacija je sa 470 i 5850 koja je pere u vecini igara, i u avg. i min. frejmrejt-u, jedino gde je 470 bolji je 1-2 fps u Metro-u i Stalker-u.
U samom zakljucku testa, kazu da su ocekivali jos bolje karte sa novim nVidia drajverima u odnosu na prvi njihov test gde je 480 oko 16% jaca od 5870, medjutim obrnuto je ! Jos gora situacija je sto je 5850 u vecini testova brza od GTX470.
Ali treba imati na umu da je ovo live gaming a ne benchmarci, stvarno me je iznenadio test.
Najs skroz... samo neću da komentarišem ništa, počeće prepirka opet, a već očekujem dežurne vrane da krenu da se deru... __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam stavio zanimljiv test (bar meni zanimljiv jer je nov sa njnovijim drajverima i mereno je FRAPS-om a ne benchmarcima) a ovo ostalo sam manje vise preveo zakljucak sa sajta...
:: Najs skroz... samo neću da komentarišem ništa, počeće prepirka opet, a već očekujem dežurne vrane da krenu da se deru.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Sto se mene tice ovakav nacin testiranja je i najrealniji. Lepo se vidi u kojoj igri je, i za koliko, brza koja karta. Po ovome ATi ostaje najisplativiji izbor za korisnike...
snaga karte se i vidi u igrama a ne u pustim markovima!!! za to sam uvek bio
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Sto se mene tice ovakav nacin testiranja je i najrealniji. Lepo se vidi u kojoj igri je, i za koliko, brza koja karta. Po ovome ATi ostaje najisplativiji izbor za korisnike.. :: :: ::
izgleda de je jedno jedna Benchmark scena, a drugo igranje igre... A vidi se da su lepo merili po graficima tacno isto sve sa FRAPS-om tako da ne verujem da je test `namesten`...
Toliko o tim 257.15 Beta izgleda da nista nisu poboljsali nzalost .... A mene su napadali na forumu kad sam objektivno komentarisao realno stanje u vezi tih drajvera !
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Na koji nacin je live gaming merodavniji od sintetickog testa gde je odredjena scena precizno? U live gamingu moras da precizno biras isti put,pokrete,nacin gameplay-a,isti level.. Jako je tesko pogoditi i uskladiti iste pokrete i predvideti situaciju da bi se precizno izmerio framerate.Zbog toga i postoje sinteticki testovi,zbog preciznosti.. Inace recimo i veoma interesantno,ja sam dobijao sa 5870 in live gamingu i manje nego u sintetickom testu u igri Crysis Warhead pod DX10 na 8x AA.. Inace slazem se da je live gaming mnogo bolja solucija ali je isto tako i neprecizna za konacan rezultat! Davno su ove sisteme pokusavali useri i na benchmark forumu i postavljali neke tabele.. Ja radim uvek uporedo i sinteticki i live benchmark samo sto live pamtim a sinteticki izbacim kao karjanji rezultat.. Sve u svemu iskreno ne znam sta da mislim za ovaj test.Koliko moze da bude dobar toliko moze da bude i jako neprecizan.Nebih se mnogo radovao na vasem mestu.Treba uzeti sve opcije u obzir. Samo komentarisem objektivno realno stanje
za*ebavaju, pogledajte grafike tacno se vidi da frejmrejt pada najvise u odredjenim delovima, znaci da je sve kako treba i da je scena ista, moze se zakljuciti iz toga najlakse. Skokovi i padovi na svakom grafiku su ujednaceni za sve karte sto je i logicno i govori dovoljno o tome da su merene potpucno iste scene.
Nije merodavna zato sto pojedini proizvodjaci grafickih karti namenski pisu upravljacke programe ne bi li postigli bolje rezultate u testovima. Tako je recimo Abit uvek imao 5MHz visi takt magistrale od standardno tako da su njegove ploce uvek bile nesto brze na testovima, nije ni ASUS bolji po tom pitanju.
GTX480 moze da se pohvali da jedino njegova karta tera Metro sa teselacijom i Advance DoF u skoro 30FPS :) Tu se bas izdvojila, inace je malte ne ista kao 5870 u svim igrama bolaj nesto neprimetno.
E da ali vidis da neki kazu da prilikom live game-inga ne smes da prdnes jer onda nisan ode levo i to se ne vazi...
...buduci da tako dobijes slobodan prlaz kroz igru posto neprijatelji u neregularnim uslovima padaju ko pokoseni...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Merodavan je i FRAPS itekako ako je ozbiljn oradjen test. :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CFX :: Vantage Score OC930/1240: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: :: :: ako im odgovara.. :: ::
...znam sta je ovde, nVidia je imala manje neprijatelja u Metrou u trenutku bencha, eto sta je xD
Salu na stranu, jeste malo zeznutije ovako testirati, ali predpostavljam da nije prelazen svaki test jednom, ovo se radilo sigurno 10+ puta po igri, tako da je itekako merodavno sto su uradili... S` druge strane, malo je cudno da AMD-ovi mozgovi nisu uspeli da izbace ove drivere ranije, mada vidi se dobro da u poslednje 3-4 serije tj od nekih 10.2 pa na ovamo, sa svakim novim driverima, ova nova HD5XXX serija blista sve vise i vise...
Ako se sve ovo ispostavi tacnim, a i ne sumnjam da nece biti tako, mislim da je nVidia u bas jakim problemima, jer osim brze teselacije, ne nudi ama bas nista, osim skupljih, prozdrljivijih i vrucih karata... ...a i ta teselacija trenutno ne zari nesto mnogo, jer zdere nenormalno GPU snagu, ...dodje kao kada se pojavio DX10 pa su karte to podrzavale, ...ali samo na papiru...
Pozz...
03.06.2010. 22:11
status: user broj poruka: 911
ja sam ocekivao da ce nVidia biti mnogo bolja i da ce da opravda poprilicnu razliku u ceni ,ali jbg sta je tu je ... mada dopada mi se kako gtx 480 funkcionise ,pukao mi je ventil na radojatoru zimus ,pa sad kad se to bude menjalo ,mozda zamenim komplet radijator ovom kartivom ,ako nista drugo bar zauzima manje mesta
salu na stranu ,bez vredjanja i ostalij zajebancija ,po meni +5 frejma ne vrede 100e
Moram priznati da su me razultati iznenadili, iskreno ocekivao sam da ce biti manje vise isto kao i u benchmark testovima od raznih igri, ali izgleda da ipak nije tako...
Sto se tice pljuckanja, cekacemo Tortojeda da da svoje misljenje...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Kompletna budalaština...posle dva meseca otkrili da je GTX470 slabiji od 5850...ma daj..
Ne mora da znaci...Ati drajveri su sve bolji i bolji,dok NV vec neko vreme drajverima uopste vise ne opravdava staru slavu i mit o NV pouzdanosti i stabilnosti. Cak sam negde na netu citao teoriju da Ati namerno prikrivao(drajverima) pravu snagu 5000 serije i da su kartice dosta jace od onoga sto su pruzale pre pojave Ferimijal...Taj artikl sam citao doduse pre pojave Fermija,ali u neku ruku ima smisla...ATI drajveri skoro svake nedelje daju 5000 seriji ubrzanje u nekoj igri ili aplikaciji.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.