evo da ti prepricam: `new BIOS that NVIDIA handed out seems to have shaved off another seven degrees C on the peak temperature` ostalo znas ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Jel` mi veruješ da me mrzi i da pogledam :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
:: evo da ti prepricam :: `new BIOS that NVIDIA handed out seems to have shaved off another seven degrees C on the peak temperature :: ostalo zna :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: Jel` mi veruješ da me mrzi i da pogledam :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: ::
To sam već pročitao poodavno (pola meseca... je to poodavno). Samo potvrđuje da su nakon kašnjenja od 6 meseci izbacili poluproizvod. Dobro, videćemo dokle će to da spuste, a da ne osakate performanse. Ovako, da rezimiramo: pustili su Fermija u divljinu sa svim manama. Ja razmišljah i razmišljah zašto su to uradili, a sad sam trenutno kod zaključka da su nas sve zajedno jednostavno skinuli sa q jer smo davili kad će, kad će, kad će, sad će, neće, `oće.... i sad bar na miru mogu da prave nešto bolje i prepravljaju, kaleme štagod, a da ih razni smarači stručnjaci, forumaši, retaileri i ostala gamad, ne uznemirava. Eto, to su bar postigli. Svi se bave seciranjem Fermija, likovanjem ili dokazivanjem, a ljudi napokon rade na miru... bar se nadam. Ali, ako su to uradili samo da nastave da rade kao ovo zadnjih godinu dana, trebalo bi ipak ubrati neku gownjivu motku...
Naravno da BIOS utiče na funckionisanje kartice, koja je ionako bukvalno pljunuta na tržište pa je sad svaki proizvođač tweakuje po malo da se ne bi usijavala.
To međutim ne znači da je to razlog da će nešto više da se overklokuje, to bi neki morali da znaju ovde, da možda će trpeti više temperature, ali koliko će nešto da se overklokuje što je u BIOS temi bilo reči, zavivi i isključivo samo od latencija i brzine memorije, napona GPU-a i memorije i revizije istih.
A GTX-u 480 samo fali overklokovanje.....ima potenijala samo brže da se istopi....u postigli smo 88 stepeni full load....genijalno. Sve mislim da će to postigne u zatvorenom kućištu u avgustu kad je u prostoriji 30 stepeni.
Znači još jednom, novi BIOS, može da pospeši hlađenje, stabilnost, itd, ali se tačno zna šta su karakteristike bitne za OC.
Kakav god BIOS da napraviš, ako memoriju, tj. njene latencije i napone nisi dirao, onda ostaje osta. Kakav god BIOS da imaš, ako nije pogignut napon GPU-u, isto ti je.
Ra razliku od Radeona 5xxx serije, koji je prvih nekoliko meseci bio copy-paste za sve proizvođače, bilo je jasno da je ljudski finalizovan proizvod koji je samo bio spreman za brendiranje. A ovo je haos....ko će da na tržište izbaci karticu koja se sporije topi....
i dan danas jako malo radeona je sa nekim nonreferentnim hladjenjima,znaci uglavnom ostao je fabricki crni(kovceg)....)
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: Naravno da BIOS utiče na funckionisanje kartice, koja je ionako bukvalno pljunuta na tržište pa je sad svaki proizvođač tweakuje po malo da se ne bi usijavala :: :: To međutim ne znači da je to razlog da će nešto više da se overklokuje, to bi neki morali da znaju ovde, da možda će trpeti više temperature, ali koliko će nešto da se overklokuje što je u BIOS temi bilo reči, zavivi i isključivo samo od latencija i brzine memorije, napona GPU-a i memorije i revizije istih :: :: A GTX-u 480 samo fali overklokovanje.....ima potenijala samo brže da se istopi....u postigli smo 88 stepeni full load....genijalno. Sve mislim da će to postigne u zatvorenom kućištu u avgustu kad je u prostoriji 30 stepeni :: :: Znači još jednom, novi BIOS, može da pospeši hlađenje, stabilnost, itd, ali se tačno zna šta su karakteristike bitne za OC :: :: Kakav god BIOS da napraviš, ako memoriju, tj. njene latencije i napone nisi dirao, onda ostaje osta. Kakav god BIOS da imaš, ako nije pogignut napon GPU-u, isto ti je :: :: Ra razliku od Radeona 5xxx serije, koji je prvih nekoliko meseci bio copy-paste za sve proizvođače, bilo je jasno da je ljudski finalizovan proizvod koji je samo bio spreman za brendiranje. A ovo je haos....ko će da na tržište izbaci karticu koja se sporije topi... :: ::
znam ja zato sam i rekao... inace cisto da porade malo na sminkerici,mnogi se pale na kulere tipa crni vitez i ostalo mada meni crni kovcezic bas simpa:D
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: Taj crni kovčeg jako lepo radi posao :: :: Ima ih sve više....5870 treba custom cooler samo za extremno peglanje, zato ih i nema u onolikom broju koliko ih je bilo za 4870 seriju recimo :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.