Evo jedan user sa benchmark foruma je napravio jedan mali test sa ovom igrom.. Evo prvo test default vrednosti u odnosu na OC gde sam se licno razocarao na sam OC jer je skaliranje jako lose..na 100 Mhz je dobio jedva 2 FPS-a gde je FPS trebao da bude znatno veci..Performanse na default su jako zanimljive tj cak i impresivne a test je radjen na visokoj rezoluciji od 1920x1200 ..
Napominjem da postoji mogucnost uskog grla za CPU jer je ovaj Athlon Dual Core bez sumnje slab z aovu graficku kartu i stim je potencijal najverovatnije izgubljen..
Gledajuci ove rezultate na default vrednostima ovo je zaista impresivno.. Karta se odlicno ponasa pod uslovima koriscenja efekata AA i pirlikom povecanja AA ne padaju performanse,vec su razlike mizerne..Ovo je vec za primer i za respekt..16xAA nije mala stvar..
Opet cu reci i ponavljam,ova arhitektura ima buducnost i to ne samo na ovom primeru..
Cak sto je zanimljivo sa 4xAA ima 1 avg FPS vise nego sa 2xAA. Dok je razlika izmedju 16xAA i 2xAA nikakva. Samo 1 FPS razlike sto se tice minimalnog. Realno, veoma impresivno. Ne bih se bunio da je imam
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
Ovde je vec podbacio,pitanje je zasto obziorm da je ova arhitektura poznata po tome da je skaliranj u OC-u jako dobro..Najpre ce biti problem sa uskim grlom za CPU!
Kontam da je zbog procesora. 100 Mhz OC a samo 2 avg fps vise? Videcemo tacnije kada neko bude uradio na nekom i5 ili i7, ili na phenom II x4. Ali bilo kako bilo, ovo je odlicno :-)
Temperature su velike, ali sta ga briga, moze da skuva kafu dok radi test
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
kakav dual core,predpostavljam da si se istripovao ...:-)
12.05.2010. 15:53
status: user broj poruka: 1624
Ovo je quad athlon lepo pise svuda osim ako me oci ne varaju,ako vi vidite svi nesto sto ja ne...Ne vidim sta bi dobili u igrama sa phenomom,i5,i7... Eventualno da se jos klokuje na preko 3.2ghz,ali ovo je sasvim pristojno za igre,790 cipset,i athlon II x4,+ gtx470...+ memorija na 2133... I jos ssd x 2...haha. DI CE VAM DUSA?:-)
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Moze da se desi i da nije usko grlo ali ko ce ga znati ,ipak je nova arhitektura,moza bas srce procesorsku snagu bez obzira na veliku rezoluciju,to nema nikakve veze.. Nisu ovi sa neta dzaba pravili setup na Core i7 980x i slicnim konfiguracijama.. A da je mali pomak,jeste,nebi smela karta tako da se ponasa jer kad vec ne gubi na defaultu ,znaci ne predstavlja joj AA neko opterecenje onda bi sa OC trebala da ima bar 4-5 FPS-a na tih 100 Mhz a + da se digne memorija bilo bi jos bolje.. Na zalost memorija kod ovog primerka nije htela da mrdne..Reci cu samo jedno Samsung + moguci problem sa memorijskim kontrolerom..
pa ja sam se bas obradovao kad sam video atlona... nije fazon testirati grafike na cpu koji kosta boga oca i kojeg 90% nas ne moze da priusti.. znaci neku varijantu tipa C2D,C2Q,PII,atlonII pa da se vide neke `normalne` performanse a ne samo sa highend konfama
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Moze da se desi i da nije usko grlo ali ko ce ga znati ,ipak je nova arhitektura,moza bas srce procesorsku snagu bez obzira na veliku rezoluciju,to nema nikakve veze. :: Nisu ovi sa neta dzaba pravili setup na Core i7 980x i slicnim konfiguracijama. :: A da je mali pomak,jeste,nebi smela karta tako da se ponasa jer kad vec ne gubi na defaultu ,znaci ne predstavlja joj AA neko opterecenje onda bi sa OC trebala da ima bar 4-5 FPS-a na tih 100 Mhz a + da se digne memorija bilo bi jos bolje. :: Na zalost memorija kod ovog primerka nije htela da mrdne..Reci cu samo jedno Samsung + moguci problem sa memorijskim kontrolerom. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Pa mozes ti da se radujes koliko zelis ali svaka tehnologija mora da prati jedno drugo u koraku.. Kako koji chip (GPU) izlazi tako ce sve traziti mocniji CPU jer ce karta gubiti potencijal.. Prica o velikoj rezoluciji ne pije vodu kada CPU nema dovoljno snage da izgura kartu.. Proverioo sam vise puta a ima i ovde primera od usera koji su to uvideli samim testom u toku rada.. Znaci jedan GT300 za sigurno nece moci da radi na poslabasnom Athlon Dual Core-u vec ce traziti za pun potencijal najmanje neki i5 ili i7 i to na solidnim frekfencijama.. Zanimljivo je da mnogi misel kako nesto moze da radi i da je to to ali nisu svesni koliko zapravo jedna konfiguracija trebna da bude kompatibilna i koliko zapravo mozes da je utegnes da radi perfektno..Tek tad vidis sta znaci pravi potencijal i iskoriscenje performansi iz svog hw-a!
:: pa ja sam se bas obradovao kad sam video atlona.. :: nije fazon testirati grafike na cpu koji kosta boga oca i kojeg 90% nas ne moze da priusti. :: znaci neku varijantu tipa C2D,C2Q,PII,atlonII pa da se vide neke `normalne` performanse a ne samo sa highend konfam :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Moze da se desi i da nije usko grlo ali ko ce ga znati ,ipak je nova arhitektura,moza bas srce procesorsku snagu bez obzira na veliku rezoluciju,to nema nikakve veze. :: :: Nisu ovi sa neta dzaba pravili setup na Core i7 980x i slicnim konfiguracijama. :: :: A da je mali pomak,jeste,nebi smela karta tako da se ponasa jer kad vec ne gubi na defaultu ,znaci ne predstavlja joj AA neko opterecenje onda bi sa OC trebala da ima bar 4-5 FPS-a na tih 100 Mhz a + da se digne memorija bilo bi jos bolje. :: :: Na zalost memorija kod ovog primerka nije htela da mrdne..Reci cu samo jedno Samsung + moguci problem sa memorijskim kontrolerom. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
jesi pijan??? taj athlon je Q...bem te to je od sterodia:D pa ja sam hocu da kazem da su merodavniji ovi testovi za nas...a ti mlati sta meni znaci test npr 5830 kad je radjen sa nekom konfiguracijom od 1000+e za koju ja necu imati nikad kesa
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Pa mozes ti da se radujes koliko zelis ali svaka tehnologija mora da prati jedno drugo u koraku. :: Kako koji chip (GPU) izlazi tako ce sve traziti mocniji CPU jer ce karta gubiti potencijal. :: Prica o velikoj rezoluciji ne pije vodu kada CPU nema dovoljno snage da izgura kartu. :: Proverioo sam vise puta a ima i ovde primera od usera koji su to uvideli samim testom u toku rada. :: Znaci jedan GT300 za sigurno nece moci da radi na poslabasnom Athlon Dual Core-u vec ce traziti za pun potencijal najmanje neki i5 ili i7 i to na solidnim frekfencijama. :: Zanimljivo je da mnogi misel kako nesto moze da radi i da je to to ali nisu svesni koliko zapravo jedna konfiguracija trebna da bude kompatibilna i koliko zapravo mozes da je utegnes da radi perfektno..Tek tad vidis sta znaci pravi potencijal i iskoriscenje performansi iz svog hw-a :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: pa ja sam se bas obradovao kad sam video atlona.. :: :: nije fazon testirati grafike na cpu koji kosta boga oca i kojeg 90% nas ne moze da priusti. :: :: znaci neku varijantu tipa C2D,C2Q,PII,atlonII pa da se vide neke `normalne` performanse a ne samo sa highend konfam :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: Moze da se desi i da nije usko grlo ali ko ce ga znati ,ipak je nova arhitektura,moza bas srce procesorsku snagu bez obzira na veliku rezoluciju,to nema nikakve veze. :: :: :: Nisu ovi sa neta dzaba pravili setup na Core i7 980x i slicnim konfiguracijama. :: :: :: A da je mali pomak,jeste,nebi smela karta tako da se ponasa jer kad vec ne gubi na defaultu ,znaci ne predstavlja joj AA neko opterecenje onda bi sa OC trebala da ima bar 4-5 FPS-a na tih 100 Mhz a + da se digne memorija bilo bi jos bolje. :: :: :: Na zalost memorija kod ovog primerka nije htela da mrdne..Reci cu samo jedno Samsung + moguci problem sa memorijskim kontrolerom. :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
Bem ja tebe..Ako sam jednom pogresio necu dva puta..Govorio sam uopsteno..Dao samo primer za taj neki Athlon.. A za testove si upravu..Nekad treba napraviti neki test i na mainstream platformi i videti kako radi ali to opet povlaci jednu drugu stvar..Niko ne stavlja na takvu platformu graficku kartu iz H-End ponude ..Za to se vec zna da uz nju idu adekvatne komponente u skladu..Ali ok..Recimo da je to jedan Dual Core AMD ili Core 2 Duo pa sto da ne..Treba videti i takav test i to se slazem.. P.S.Ja ne koristim steroide nikada ih nisam i ti to dobro znas Bobo :) mada da znas koliki sam sad otekao kao ida koristim :D
:: jesi pijan?? :: taj athlon je Q...bem t :: to je od sterodia: :: pa ja sam hocu da kazem da su merodavniji ovi testovi za nas...a ti mlati :: sta meni znaci test npr 5830 kad je radjen sa nekom konfiguracijom od 1000+e za koju ja necu imati nikad kes :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Da drpim od kolege NMY-a :).
A inace taj lik ima procesor koji bas ide uz takvu grafu :). Ajde ti Sky sada uzmi neki x3 425 sa tog Q9650 pa da vidis kako ce da padne fps :).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.