Ovako imam p35 asus P5kc, 4gb ddr2 na 800mhz Ati gygabite 4890ud 1gb
U 3d marku 06, sam dobio jedva nesto vise od 14.000 marks Pa me cisto interesuje jel realno da gledam 3d mark, jer sam imao EVGA 8800gts 512mb pre ove kartice i imao sam 13.000 marks. E da, i procesor je Intel Q9400.
Da li mi mozda ploca sve koci? ili je to taj score otp. i da li bi mi se poboljsalo nesto ako bih flashovao bios ploce?
Ja cisto sumnjam da taj Quad koci, tako je i Quad Q6600 radio na 2.4Ghz ali nije kocio, davao je dobar skor. Proveri ti na netu kakav skor daje ta Ati 4890, mislim da u kombinaciji sa nekim C2D procesorom ne daje vise od 14-15k... Ako se ispostavi da u normalnim uslovima treba da daje mnogo veci skor (npr 17k) onda je mozda problem u windowsu...
iako ne podrzava dx11, nego 10.1, 4890 i dalje ozbiljno parira gtx275 ili 285. Naravno da je losija od 5850 osetno,ali ipak su to razliciti procesi izrade. Mislim daskor treba da bude veci,mada pogledaj neki review sa njom pa proveri.
to je jako malo....neki problem postoji i NIJE procesor...ja tipujem na drajvere a imao sam prilike da vidim i licno testiram iste komponente na razlicitim plocama i vidim poveliku razliku u testovima a napominjem ISTE komponente na RAZLICITIM plocama....
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: Ovako imam p35 asus P5kc, :: 4gb ddr2 na 800mh :: Ati gygabite 4890ud 1g :: :: U 3d marku 06, sam dobio jedva nesto vise od 14.000 mark :: Pa me cisto interesuje jel realno da gledam 3d mark, jer sam imao EVGA 8800gts 512mb pre ove kartice i imao sam 13.000 marks :: E da, i procesor je Intel Q9400 :: :: Da li mi mozda ploca sve koci? ili je to taj score otp. i da li bi mi se poboljsalo nesto ako bih flashovao bios ploce?
Brate to ti je premali skor nesto zeza mozda grafika ne radi kako treba... Jer ja sam phenom2 550 na 4 ghz i gtx260 dobijam 16500 pojena u 3dmarku06 a ti imas jaci procesor pa cak i grafika ti je jaca od moje ne znam sta te gusi tu ali ocito da grafika nesto zeza. Proveri u cpuz ili gpuz koliko linija cita grafiku da radi mozda ne radi u 16 linija :-S
mani se corava posla, nemoj da mislish da nije ispravna grafika, nego lepo pusti neku igru nasfiraj sve na max max-a i pichi gaming, pogledash temperature za grafu i procesor i ako je sve ok onda ne brinesh vishe oko glupog skora. Ako ti se chini da je `neispravna` grafika onda cu je ja uzmem da je udomim kod mene, i ima da mi radi super
i već prevaziđenog 3Dmark-a06. Već ti, kao što kolega Gare87 reče, testiraj grafičku u video igrama, pa ako tu bude problema, onda nešto ne štima. A, ako već hoćeš neki sintetički test, onda provrti 3DMark Vantage. On je mnogo aktuelniji i merodavniji od 06.
3D Mark 2006 nije vise merodavan..Stari je engine ne vredi..I fixevi vise ne pomazu..Doduse za 4890 karticu je ok..Ali za najsigurniju varijantu treba raditi test na Vantage,on je i dalje pouzdana varijanta merila snage u sintetici.. Inace najbolje je da provrti igre.. Recimo moze da uradi Crysis Warhead test,Crysis test,stavi na loop od 10x na max rezoluciji i pusti..Takodje je to i test stabilnosti karte..Ako da dovoljno dobar rezultat i ako ne izbaci nikakve anomalije sve je u redu..
Jer ja sam phenom2 550 na 4 ghz i gtx260 dobijam 16500 pojena u 3dmarku06 a ti imas jaci procesor Q9400 je les na def frekvenciji i mislim da ga taj PII na 4Ghz usiva.
jao be drugar, ta plocha kao i vecina novih ima energy saver mogucnosti, da manje trosi dok je u idle, prochitaj detaljno knjigu o plochi, ili neko da ti prochita. A ako sluchajno i dok se igrash i tome slichno pishe i dalje 2ghz ili manje, oce nekad da zabaguje cpu-z pa ochitava drugachije(ili manje). najbolja informacija je kad se ukljuchi komp i na onom crnom ekranu imash sav info o brzini memorije cpu-a i da li memoriaj radi u dual channel, optika, hard i sve ostalo......
:: :: :: :: Sad sam gledao cpu-z. Pokazuje mi da procesor radi na 2000mhz-a. Sta sad da radim trebalo bi da radi na 2.6ghz???????????????????
Nema sanse da koci CPU, pa bio on i na default clock-u.
06.05.2010. 06:16
status: user broj poruka: 10997
A ako si ocekivao da ces imati nesto mnogo veci broj poena u odnosu na onaj koji si dobio sa 8800GTS, malo si se zeznuo - i u realnim aplikacijama i u testovima razlika je tu negde (ispod 10%). Ako si kupio 4890 da bi dobio masinu ZNATNO bolju od one sa 8800, veruj mi, grdno si pogresio, odnosno imao si prevelika ocekivanja. Pravi upgrade u tom slucaju bio bi (bio je) GF260 ili 4870x2 itd.
Re: Nema sanse da koci CPU, pa bio on i na default clock-u.
06.05.2010. 08:01
status: user broj poruka: 6502
Haha, sta pricas ti, stavljas u isti kos GTX260 i 4870X2 ?!?, uz to pricas da 4890 nije dobar upgrade sa 8800GTS ?!?! Karta je 40-50% jaca, jednostavno procesor je spor za takvu kartu na default-u radi na maloj brzini i ogranicava samu kartu u 3DMark-u.
Ko je vrteo 3dmark cesto i sa razlicitim kartama znace za ovo...
Evo reci cu ti da 4870X2 sa Q9450 na default izvlaci 16k samo !!! A kad se klokuje procesor na 3.7-3.8 preko 20k !
:: :: A ako si ocekivao da ces imati nesto mnogo veci broj poena u odnosu na onaj koji si dobio sa 8800GTS, malo si se zeznuo - i u realnim aplikacijama i u testovima razlika je tu negde (ispod 10%). Ako si kupio 4890 da bi dobio masinu ZNATNO bolju od one sa 8800, veruj mi, grdno si pogresio, odnosno imao si prevelika ocekivanja. Pravi upgrade u tom slucaju bio bi (bio je) GF260 ili 4870x2 itd ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.