Performanse Phenom II X6 1090T su ipak bolje nego performanse Core i7 procesora sa 45nm Nehalem arhitekturom kada se procesor koristi u multithread okruženju. Na kraju krajeva 6 jezgara je više od 4, pa je vrlo verovatno da će vam X6 brže renderovati i kompresovati nego i7, a da ne govorimo o i5. Naravno, nema govora o uporedivim performansama sa 6-jezgarnim Gulftown-om, ali treba uzeti u obzir da Gulftown košta bezobraznih 1000$. Za taj novac moguće je pazariti 4 Thubana. Dakle, odnos cena/performanse su na strani AMD-a.
Sledeće stvari koje možemo očekivati su Zosma jezgra, bazirana na Thuban jezgru, ali sa isključena 2 jezgra, od kojih logično, svi očekujemo uspešna otključavanja.
znaci zakljucak - vrlo verovatno da ce x6 brze renderovati od i7... a jel to vrlo verovatno ima neku cifru, kao sto videsmo na drugim testovima koji su pokazali da je i5 u klasi sa x6 u renderu (a i7 brzi). Pazi likove koji testiraju i zakljucuju da ce on vrlo verovatno biti brzi. Mislim, nije ti ovo sociologija filozofija.
:: http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/phenom-ii-x6-1090t-a-leo-platform :: :: :: Zakljucak testera :: :: Performanse Phenom II X6 1090T su ipak bolje nego performanse Core i7 procesora sa 45nm Nehalem arhitekturom kada se procesor koristi u multithread okruženju. Na kraju krajeva 6 jezgara je više od 4, pa je vrlo verovatno da će vam X6 brže renderovati i kompresovati nego i7, a da ne govorimo o i5. Naravno, nema govora o uporedivim performansama sa 6-jezgarnim Gulftown-om, ali treba uzeti u obzir da Gulftown košta bezobraznih 1000$. Za taj novac moguće je pazariti 4 Thubana. Dakle, odnos cena/performanse su na strani AMD-a :: :: :: Sledeće stvari koje možemo očekivati su Zosma jezgra, bazirana na Thuban jezgru, ali sa isključena 2 jezgra, od kojih logično, svi očekujemo uspešna otključavanja.
...jer su testirali X6 protiv drugih AMD procesora, i onda bez dokaza ikakvih tvrde da su brzi nego i7. Nema veze sto i7 ima 4 jezgra jer HT mu daje prednost nad X6 procesorima i tu nema price nikakve... __________________ Scourge of PCBerza
:: http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/phenom-ii-x6-1090t-a-leo-platform :: :: :: Zakljucak testera :: :: Performanse Phenom II X6 1090T su ipak bolje nego performanse Core i7 procesora sa 45nm Nehalem arhitekturom kada se procesor koristi u multithread okruženju. Na kraju krajeva 6 jezgara je više od 4, pa je vrlo verovatno da će vam X6 brže renderovati i kompresovati nego i7, a da ne govorimo o i5. Naravno, nema govora o uporedivim performansama sa 6-jezgarnim Gulftown-om, ali treba uzeti u obzir da Gulftown košta bezobraznih 1000$. Za taj novac moguće je pazariti 4 Thubana. Dakle, odnos cena/performanse su na strani AMD-a :: :: :: Sledeće stvari koje možemo očekivati su Zosma jezgra, bazirana na Thuban jezgru, ali sa isključena 2 jezgra, od kojih logično, svi očekujemo uspešna otključavanja.
Na stranim review-ovima, totalno je drugacija situacija, i7 920 je u vecini testova kao x6 negde brzi negde sporiji, a ovde ispade da je i5 750 brzi od x6 :).
Ja sam samo za render gledao, i tu je x6 u rangu sa i5. U ostalim aplikacijama se bije sa i7
:: Na stranim review-ovima, totalno je drugacija situacija, i7 920 je u vecini testova kao x6 negde brzi negde sporiji, a ovde ispade da je i5 750 brzi od x6 :) :: :: Pozdrav!
Bio je pre neki dan post sa review nekog stranog sajta i tu su bili rezultati... bas je obradmi postavio link. Za maya mislim da je testiran rad u viewportu a ne cist cpu render
Kad uporedis 5-6 sajtova i ono sto zajednicko kod svih ,to je da je 1090 T u h264 encoding,Cinebench (Maxon cinema 4 D),Handbrake (inace najbrzi sofver za enkodiranje) ,Adobe Premiere (~ 35 % brzi od coreI5 750),Blender (rendering) kao CoreI7965 ili nesto jaci u 3dsmax su rezultati raznoliki zavisno od tipa testa ,u Winrar podbacuje tu dolazi do izrazaja hyperthreading ,Sto se tice igrica to vise zavisi od grafike ,a 1090 T je dovoljno jak da probudi potencijale jake grafike.Takodje ono sto je zajednicko za sve sajtove je bolji OC potencijal od Deneba .
Ko ne veruje neka pogleda anadtech beta tester h264 i Cinebench deo .
Tako da ne mozes da ga poredis sa Intelom ,jer se kod Intela se zna hijerarhija zbog cena ,ovaj ispada u H264 kao CoreI7 965 ,a u winrar kao Corei5 750 sto kod ljudi mozda pravi zabunu.
Ja sam pre neki dan rekao da mislim da je AMD poradio na arhitekturi ovog procesora i da nije samo nabacio jos dva jezgra. Pogledajte ovaj link koji je Gile ostavio(Cinebench 11.5)...Po ovome je X6 1095T@4.1GHz dobio ocenu za render 7.26.
Ja sa Core i7 920@4.2GHz imam 7.13,a na 4.3GHz sam izvukao 7.36...Naravno sa ukljucenim HTom.
E sad sto se tice ocene OpenGL performansi ja Cinebenchu stvarno ne verujem...Jedan razlog je to sto kad su izasle ATI 5000 kartice,imale su mnogo bolju ocenu od nvidia GTX 200 serije u Cinebenchu 10,a onda ubrzo izlazi nova verzija Cinebench 11.5 gde drasticno pada ocena ATI 5000 kartica i od jednom su ispod NV po performansama,a NV zadrzava iste performanse u 11.5 kao i u 10...I zbog toga mi je veoma sumnjiv. Ne bi me iznenadilo kad bi se pojavila nova vezija 12.x koja bi smanjila performanse AMDa.
Ne znam koliko je ovaj program merodavan za testiranje rendera,ali po ovome X6 ima bolje render performanse na istim frekvencijama od Core i7....Naravno izuzev Core i7 980X koji ima 6 jezgra+HT.
Juce sam apgrejdovao komp zamenivsi e8400 sa Q9505-icom.
02.05.2010. 23:32
status: user broj poruka: 10997
U Vantage-u (CPU benchmark) dobio sam skoro 33000 poena. U Sandri, u testovima `memory bandwidth`, `multimedia`, i `multicore efficiency`, Q9505 je nadmasio Phenom-a II 425 za, u proseku, 20% (default frequency). A tek kada sam ga nalozio na 3.4 GHz (400x8.5)! Na toj frekvenciji, u Battlefield Bad Company makina postize za 15% veci fps nego kada se u njoj nalazio e8400@3.7GHz! Igra je DEFINITIVNO dizajnirana za multicore CPU sisteme...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.