nVidia GTX 470 by Palit non referentna izdanja/Pocelo je..
STRANA 1 OD 2
SkyFire
nVidia GTX 470 by Palit non referentna izdanja/Pocelo je..
29.04.2010. 13:33
T26423
status: user broj poruka: 18472
Evo Palit je izbacio non referentnu GTX470 karticu .Ovakvi modeli GTX470 mozda i ugledaju svetlost dana na trzistu..Kada smo polemisali smatrao sam da bi GTX470 i moglda da ima neko mesto ali evo nada postoji uprskos svemu te su ovakvi primerci i vredni paznje.. Parneri nvidije su resili da buku i povecano zagrevanje rese custom resenjima i time obezbede bolje performanse a kvalitetnije osobine kartice. Potrosnja je negde oko 215w prakticno kao GTX285 sto znaci da to i nije toliko lose za sad. Jos jedna zanimljiva stvar je da je karta opremljena i Displayport-om sto nema na referentnim modelima! Ako cena bude prihvatljiva mozda se nesto i desi na trzistu sa ovim kartama..
Imas odlican setup..Bolje to kupi monitor..Koji ce ti te karte?Bacas samo pare. P.S.Ako imas viska para,meni treba da ih iskoristim pametno..Kad budem imao vracam ti :)
Achieve highest efficiency cooling performance up to 10˚C lower at power saving mode, 12˚C lower at full load with respect to reference GTX 470, run at 6dB quieter, mere one fourth (1/4) of loudness than reference GTX 470 at full load (measuring distance at 30 cm, ambient noise at 33dB)
Palit najgori? Pa 8800GT koju posedujem je Palitova, a radjena je sa Zalmanovim kulerom. Karta je vrh, cak i za dobar OC. Inace Palit je kupio Gainward, tako da mu to dodje isto.
:: sve je to lepo osim sto je palit, palit i club 3d su najgori proizvodjaci po meni zato su i toliko jeftiniji od ostali :: :: Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time` :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS :: :: :: ::
@gile23 Vidi,nisu ni oni glupi.Morali su neke probleme da rese na adekvatan nacin.. Sa ovim non referentnim izdanjim cooler-a tmepretura je drasticno smanjena na 10c i nize dole tako da sada to cini ovu karticu dosta kompletniju..Cak se i potrosnji ne moze zameriti jer je samo za 10w veci potrosac od GTX285 sto nije nista narucito..Svakako ko kupuje ovakvu grafiku nece je strpati ni u neko kinesko kuciste niti ce je napajati nekim kme napajanjem.A da li ce ova kartica biti isplatljiva od 5870 to samo moze cena da kaze (tj ako budu pametni pa je plasiraju dosta povoljnije u sta cisto sumnjam) ali cena ce svakako presuditi..Sto se tice performansi pa GTX470 je blizi 5870 nego ATI 5850.Naime po poslednjem merenju je mozda 10% ukupno slabiji od 5870 a gde je brzi pokazao se bas u najaktulenijim igrama koje su bas upravo i najpopularnije..Kad sednes pa razmislis,svako ce se odluciti da je uzme bas na osnovu ovoga :
Nestigoh da se updateujem..htedoh reci,mrzi me da kacim jos testova koji idu u prednost GTX470..Uprkos svim problemima koje nvidia sad ima za mene je ovo radosna vest sto se desio neki pomak mada sam i unapred znao da ce se ovako nesto desiti,jos na pocetku sam pricao i na benchmark forumu..Sad samo fale neke revizije chipa pa da stvarno bude malo kompletniji chip..Inace ovaj novi bios je spustio temp plus non referentni cooler.Graficka sada nece biti ni najmanje vrela..Moze se desiti da sad bude hladnija i od GTX285 na auto podesavanjima za fan!(Mislim na referentni GTX285) Cekam testove ovih karti..bice zanimljivo.I dalje navijam za NV..Go..go..go.. :)
@SSS Pa nisam prestao da navijam vec sam samo realan i tako se ponasam shodno situaciji..Sta ja da radim sto se Fermi nije pokazao kao naj i i vrh..Ne pravim ga ja tako da i ne hajem.. Oni vode poslovnu politiku jako lose.Menadzment im je nula.Zive od stare slave i ne trude se za svoje korisnike tj kupce..Bre nisam ATI fan ali im skidam kapu na poslovnosti ,prilasku trzistu,proceni,timing-u ama svemu..Cak se trude da kvalitet podigu na jos visi nivo..A brate nv zakazuje,sta da kazem kad im i driveri vise nisu kao pre..Ne mogu sebe da lazem! nv u srcu ali situacija je takvba..Navijamo pa sta nam Bog da.. P.S.Opet sam i za druge varijante..Zelen u dusi,crven spolja :) @imarkovic Hahahahaha..Kakav si ti lik.Zasmeja me bas. :) :) :) :) :)
Napredak u pogledu potrosnje i smanjenje temperature svakako moze mnogo da sredi ove karte...470 svakako ima potencijala da postane fina kupovina ali `kad padne cena`
Pa zavisi iz kog ugla gledas..Nije preskup.DX11,teselacija,cuda,muda :) No uzevsi u obzir da je nv uvek bila malo skuplja ovo nije nista novo... Generlano dobar je ovaj GTX470 koliko moze biti za sad je ok..Nek se trude i dalje,pa nek idu u cene dole bice bolje.. P.S.Ni ATI nije bas sjajan,izbezobrazili su se,digli su cene!
:: 5830/460/5850/470/5870/480/597 :: takav redosled po snazi treba da bude naravno na leto,kad izadje 46 :: a 470 je preskup,lepa karta ali precenjen :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: ::
jeste,to sto je ATI digo cene,direktni krivac je NVIDIA meni je takoreci svejedno,samo da 5850 bude ispod 200e:D
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Pa zavisi iz kog ugla gledas..Nije preskup.DX11,teselacija,cuda,muda : :: No uzevsi u obzir da je nv uvek bila malo skuplja ovo nije nista novo.. :: Generlano dobar je ovaj GTX470 koliko moze biti za sad je ok..Nek se trude i dalje,pa nek idu u cene dole bice bolje. :: P.S.Ni ATI nije bas sjajan,izbezobrazili su se,digli su cene :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: 5830/460/5850/470/5870/480/597 :: :: takav redosled po snazi treba da bude naravno na leto,kad izadje 46 :: :: a 470 je preskup,lepa karta ali precenjen :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: ::
@Sky fire sporija 10%, a skuplja 50 evra nVidia, jedino sto ima a sto nema ATI je PhysX, nisam temperature ni potrosnju ni pomenuo :), ne moze teselacija da da 10% ubrzanja u odnosu na ATI :).
Lepa vest ako stvarno bude radio, al pitanje je kako ce physX raditi na ATI-jevoj arhitekturi.
:: @Sky fire sporija 10%, a skuplja 50 evra nVidia, jedino sto ima a sto nema ATI je PhysX, nisam temperature ni potrosnju ni pomenuo :), ne moze teselacija da da 10% ubrzanja u odnosu na ATI :) :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.