Valjda je već svima poznato da su ti novi X6 Fenomi direktan derivat serverskih Opterona, a dotični procesori su namenjeni za ozbiljne stvari, a ne za `lelemudanje` poput video igara. Ni ja, izgleda, neću duže vremena menjati mog Fenoma (posebno sada kada je kvad), ali ima ljudi kojima će ovi procesori odlično doći, jer su dosta jeftiniji od Intelovih.
Ako je u Cinebench koji je baziran na Maxon animacijaskom softveru Cinema 4D koji se upotrebljava sirom sveta ,1090 T bolji od CoreI7965 koji je oko 600 dolara,onda stvarno ne znam. Sto se mene tice neka ne menjaju cene.
CINEBENCH is based on MAXON`s animation software CINEMA 4D, which is used extensively by studios and production houses worldwide for 3D content creation. MAXON software has been used in blockbuster movies such as Spider-Man, Star Wars, The Chronicles of Narnia and many more.
Dakle budi objektivan, na ovom linku za rendering koji si postavio (i u kome si napisao da su rendering performanse odlicne pa intel treba da smanjuje cene) najbolji AMD je u rangu je sa i5 750 a ispod i7 860, sto je los rezultat... Brojke su u pitanju nema potrebe za ubedjivanjem. Ocekivao sam mnogo bolje.
Iako uglavnom ne moze da sa takmici sa intelovim monstrumima, za mnoge stvari izuzetno konkurentan. 6 jezgra za 200 $ ludilo. Zakljucak je jasan, bang for buck
Pa ako su ovi testovi tacni,AMD nije dodao samo jos dva jezgra Fenomu II,vec je i poradio na arhitekturi samog procesora....Previse se smanjila razlika izmedju AMDa i Intela da bi ovo bilo samo +2 jezgra.
Sumnjam da su poradili na arhitekturi sem sto su implementirali turbo mod, nisu nista promenili bitno jos od phenom I, koji opet se nije mnogo razlikovao od athlona64, da su nesto radili implementirali bi HT. Sve u svemu to ce biti mocan procesor, ali ne i monstruozan, ako i bude dolji od i7 sa cetri jezgra intel ce odmah sniziti cenu 6 kornim i7 tako da cemo uskoro znati kako se kotira ovaj turban.
Ne znam na koji test mislis ako mislis na single thread ova sa anadtech u pravu si ,ali neces sa jednim jezgrom da renderujes ako ih vec imas 6 ,pogledaj multithread ,sva jezgra u upotrebi,odmah je iza CoreI7 975 .
:: 1095 T ne postoji u AMD specifikaciji CPU :: http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.asp :: :: U pitanju je greska ,postoji najava za 1095 T koji bi trebao da bude na 3,4 Ghz i koji treba da izadje u Q3 ili Q4 2010.
...na ovoj strani uporedjuju potrosnju izmedju 1055T i 1095T... Potpuno sam zbunjen sa celim review-om. Kako mogu da porede potrosnju procesora koji jos ne postoji. Ajde sto je greska u CPU-Z, nego sto je sad i greska u kucanju... :|
:: Prosto neverovatno je to sto su sa x4 kuburili oko OC-a a sad sa +2 jezgra lagano prebacuju famoznih 4GHz u OC-u :: :: Meni to definitivno lici da nije radila samo testera +lemilica tj. prosto dodavanje +2 jezgra nego ipak nesto malo ozbiljnije :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.