The upcoming procs - which will begin to appear late this year and early next - won`t be compatible with the LGA1156 sockets used by the current Core i5 and Core i7 chips, the post says. Instead, it will instead require a new LGA1155 socket. Allegedly.
Yup - one short. But there are more differences between the LGA1156 and the upcoming LGA1155, according to Bit-Tech. For one, the socket notch and its corresponding processor cutout have been moved from 9mm off center in the LGA1156 to 11.5mm in the LGA1155 - a kindly caution to prevent incorrect matchups.
I onako su malo skuplji a jos kazu da idu u penziju, fina reklama za jos bolju kupovinu hehe, mada se prodaju dobro, e bolje da su CPU lemili za plocu haha i onako nema upgrade-a...
Ma idi, da ne pominjemo zajebanciju sa kulerima, mogu da se kladim da će na novom podnožju rupe opet biti pomerene za tih jako bitnih i neophodnih 2mm, taman da ne možeš da montiraš svoj stari kuler. mene samo čudi zašto to rade kad intel ne pravi hlađenje, verovatno su svi vodeći proizvođači ladnjaka dali po koju kintu da se to odradi.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
...je moj ortak, vec 4-tu godinu drzi istu plocu a skoro promenio 4-ti cpu na amd platformi pa vi sad vidite, okrenuo od 4000 X 2, preko 6000 X 2 zatim pII X3 i sad na kraju 955 i sve to na gigabajtovoj plosi sa nf 560 cipsetu ludnica
nek su nama zive gvozdjare i sitan alat, mogu da nam balave pecurkice :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Ma idi, da ne pominjemo zajebanciju sa kulerima, mogu da se kladim da će na novom podnožju rupe opet biti pomerene za tih jako bitnih i neophodnih 2mm, taman da ne možeš da montiraš svoj stari kuler. mene samo čudi zašto to rade kad intel ne pravi hlađenje, verovatno su svi vodeći proizvođači ladnjaka dali po koju kintu da se to odradi :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Fala normalno, živele gvožđare, a živele i naše pečurkice. Kanda ipak ima više onih koji će da kupe nov kuler.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: nek su nama zive gvozdjare i sitan alat, mogu da nam balave pecurkice : :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy ::
I nije bas pametno drzati Phenom II na nf560 cipsetu..... Taj cipset je za stare Athlon X2 procesore.... Ali jeste AMD dosta bolji sto se toga tice, na AM2+ ploce ce ici i novi Phenom X6 ja mislim....Ali nije mi ni bitno jer ne planiram jos dugo da menjam PII 955....
:: ...je moj ortak, vec 4-tu godinu drzi istu plocu a skoro promenio 4-ti cpu na amd platformi pa vi sad vidite, okrenuo od 4000 X 2, preko 6000 X 2 zatim pII X3 i sad na kraju 955 i sve to na gigabajtovoj plosi sa nf 560 cipsetu ludnica
mislis zbog matorog HT? nisam radio testove ali verujem da razlika u performansama nije vredna 50-100 evra za novu plocu. demantujte me ako gresim ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: I nije bas pametno drzati Phenom II na nf560 cipsetu..... Taj cipset je za stare Athlon X2 procesore... :: Ali jeste AMD dosta bolji sto se toga tice, na AM2+ ploce ce ici i novi Phenom X6 ja mislim....Ali nije mi ni bitno jer ne planiram jos dugo da menjam PII 955... :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://ultraphoto.org/images/imkvjfr7csxqqta5f99z.jp :: :: :: :: ...je moj ortak, vec 4-tu godinu drzi istu plocu a skoro promenio 4-ti cpu na amd platformi pa vi sad vidite, okrenuo od 4000 X 2, preko 6000 X 2 zatim pII X3 i sad na kraju 955 i sve to na gigabajtovoj plosi sa nf 560 cipsetu ludnica
LGA 775 i dalje najprodavanija platforma koja nudi vrhunske performanse.. Ne vidim uopste potrebu za 1156/1366 ako se ima neki dobar setup zasnovan na LGA 775! Intel bio,Intel ostao..Sve ostalo je maciji kasalj
Kod AMD ovaj novi 6 jezgarni CPU ce raditi i sa DDR2 South Bbridge 7xx,definitivno previse socketa ima Intel za desktop platforme ,upgrade path kod Intela je ocajan,ali to je cena mozda da bi se odrzali na vrhu ,jer nema odrzavanja na vrhu perfomansi bez 4 kanalne memorijske podrske za CPU ,to je valjda jasno posle izbacivanja nove platforme za Opterone koja ima 4 kanalni memorisjki kontroler ,a koja ce podrzavati i Buldozer.Dosta statistika kaze da je 70 % ljudi koji imaju Intel CPU na LGA 775 socketu.
3xam2, 775, 754, bar 5x socketA, socket7... proslo je i par 478, al se za njih nikad nisam emotivno vezao :))) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Socket 478 je isto tako bio uspesan ali ga je vrlo brzo pregazio LGA 775 koji i dan danas dominira..Intel generalno smara sa platformama i ljude generalno zbunjuje..Izbacuju sockete-e kao Mercedes klase automobila :) Sto lepo ne naprave jedan univerzalni socket kao sto je to kod AMD-a AM3 i bilo bi extra..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.