Niko nije očekivao da će Nvidia Geforce GTX 470 ili GTX 480 karte biti naširoko dostupne 12. aprila, koji je zvanično označen kao datum dostupnosti, pošto su i najoptimističkija predviđanja govorila o 30-ak hiljada primeraka, dok su konzervativnija govorila o nešto više od 10 hiljada komada. Međutim, SemiAccurate, sajt koji je do sada bio u pravu za praktično sve što je objavio vezano za Fermi, tvrdi da će inicijalne količine biti daleko manje, manje čak i od 8000 komada, što je bila prvobitna prognoza. Dva velika partnera su, primera radi, dostavila svega 100 primeraka za celu Evropu. Sve indikacije govore da je GF100 suviše ambiciozno zamišljen za trenutnu, 40-nanometarsku izradu, te da u aktuelnoj A3 reviziji GPU-ovi imaju velikih problema. SemiAccurate ponavlja da je iskoristivost materijala ispod 20%.
Epic Fail ipak, Fermi ima ok performanse sa teselacijom u odnosu na Ati jedino sto se primeti za sada samo u Metro-u i unigine Heaven benchmark-u, ali je sve u svemu katastrofa i jako precenjen. Evo primera covek je dao 550 evra za GTX480, karta u Crysis-u daje 42FPS avg. u 1680x1050 sa 4xAA, zalosno ! http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3533837&postcount=36
Nezgodno je sto za Fermi trebaju specijalna kucista
12.04.2010. 11:14
status: user broj poruka: 7720
zbog velike kolicine toplote koje Fermi karte oslobadjaju,daleko su od prakticnog te high end Nvidia nove karte ,ostaje da se vidi sa gf104 serijom da li ce da se poprave.
ispravice oni sve sa nekim revizijama skoro sam siguran, ali za ovu cenu od preko 500 evra je 480 stvarno fail ! 470 nije losa karta, dobra je kad je u pitanju teselacija u odnosu na Ati konkurenciju, malo je skuplja i ona ali mnogo bolji izbor od 480.... Po meni jedino je koliko toliko isplativo uzeti 470 ako je neko bas nVidia fan (dobije se PhysX, CUDA, dobre performanse pri teselaciji !), 480 nema smisla uopste za preko 500 evra...
Džabe i da naprave nove revizije, do tada će ATI da izbaci 6000 seriju. I šta onda? Opet će ATI biti u jednom raskoraku više, a ovi će da se bakću sa Fermi-jem. Njima jedino preostaje da naprave sasvim novi čip, koji će biti izrađen u 32nm, i koji će pokupiti sve dobre osobine Fermi-ja (ako ih uopšte ima), jer sa sređivanjem Fermi-ja nema vajde. Nove revizije mogu da donesu samo manju potrošnju i zagrevanje, ali ne mogu da donesu tolike perfomanse koje će imati ATI HD 6000 serija.
Ma zaboga sta vam je, fermi je dobar cip po pitanmju arhitekture, mnogo lici na procesor, koliko ja kontam to oni i hoce.Nesto se tu cudno desavalo poceo sam da razmisljam da nije neka fora da bi uleteo Intel i kupio nVidiju, gotovo sam ubedjen da jos samo malo na mesto centralnog procesora ce biti samo jedan cip procesor, koji ce biti u mogucnosti da radi sve, to ce se desiti kada intel bude imao neki cip kao ati i nv. Fermi je dobra arhitektura sa potencijalima i to velikim, performanse 512 sp-a su vece u odnosu na proslih 512sp kod dual modela, ok nije bas 512 ali znate na sta sam mislio.Doskora mi se motalo po glavi da ce intel kupiti nV neznam zasto ?
Da je cip los jeste TDP nikako nije smeo da iznosi toliko, ja se iskreno nadam da fermi nema toliki TDP zato sto izgleda tako, racunam isti proizvodjac pravi i ATI pa valja 40nm zasto nevalja nV?, neznam sad tacno koji su sve faktori da bi cip ispao ok, ali ocigledno da je imalo problema oko potrosnje.
Nemojte sa sigurnocu tvrditi da iduci ati 6000 ako ide u 40nm ce proci sjajno polako videcemo i NV je rekla da ce fermi biti sjajan pa cvrc sta bi? polako cekajmo vise informacija, ako ATI zeli sa 40nm preko 3 milijardi tranzistora bice povuci potegni, ATi sada ima zadatak da poboljsa cip tj. one osobine koje fermi izvrsava bolje.
Generalno naravno da je fail nije ispunio sta je trebao performanse ajd nije strasno, cak je ok ali ostalo nikako neide!!! eto toliko...
ma nema bre to pojma.. bilo je priča da će da se kupuju, al čini mi se da sam čitao preko mobile pa nemam link, kako je intel reko da je odustao od kupovine, jer za tim nema potrebe.. i onda su izbacili core i5 i661 u sebi ima i GPU http://www.tomshardware.com/reviews/intel-clarkdale-core-i5-661,2514-8.html (ovo je prvo što sam izguglao), pa se normalno naslućuje u kom se pravcu intel kreće.. ima još testova u igricama, samo me mrzi da tražim.. kolko se sećam, nije loš..
ATI ne mora da poboljšava sadašnji čip, jer i skoro pa i nema šta da poboljša. Uradili su fenomenalan posao sa HD 5000 serijom, sada polako idu na HD 6000 seriju. Nije on u poziciji da juri Fermi-ja, već obrnuto. Ono što ne izvršava dobro HD 5000 serija, HD 6000 će to da završi. Jednostavno, HD 5000 serija je dostigla svoj vrhunac, i ne može više. Sada ATI ide dalje, u nove pobede.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ma zaboga sta vam je, fermi je dobar cip po pitanmju arhitekture, mnogo lici na procesor, koliko ja kontam to oni i hoce.Nesto se tu cudno desavalo poceo sam da razmisljam da nije neka fora da bi uleteo Intel i kupio nVidiju, gotovo sam ubedjen da jos samo malo na mesto centralnog procesora ce biti samo jedan cip procesor, koji ce biti u mogucnosti da radi sve, to ce se desiti kada intel bude imao neki cip kao ati i nv. Fermi je dobra arhitektura sa potencijalima i to velikim, performanse 512 sp-a su vece u odnosu na proslih 512sp kod dual modela, ok nije bas 512 ali znate na sta sam mislio.Doskora mi se motalo po glavi da ce intel kupiti nV neznam zasto :: :: Da je cip los jeste TDP nikako nije smeo da iznosi toliko, ja se iskreno nadam da fermi nema toliki TDP zato sto izgleda tako, racunam isti proizvodjac pravi i ATI pa valja 40nm zasto nevalja nV?, neznam sad tacno koji su sve faktori da bi cip ispao ok, ali ocigledno da je imalo problema oko potrosnje :: :: Nemojte sa sigurnocu tvrditi da iduci ati 6000 ako ide u 40nm ce proci sjajno polako videcemo i NV je rekla da ce fermi biti sjajan pa cvrc sta bi? polako cekajmo vise informacija, ako ATI zeli sa 40nm preko 3 milijardi tranzistora bice povuci potegni, ATi sada ima zadatak da poboljsa cip tj. one osobine koje fermi izvrsava bolje :: :: Generalno naravno da je fail nije ispunio sta je trebao performanse ajd nije strasno, cak je ok ali ostalo nikako neide!!! eto toliko.. :: :: Sve je relativno !! :: ::
:: ATI ne mora da poboljšava sadašnji čip, jer i skoro pa i nema šta da poboljša. Uradili su fenomenalan posao sa HD 5000 serijom, sada polako idu na HD 6000 seriju. Nije on u poziciji da juri Fermi-ja, već obrnuto. Ono što ne izvršava dobro HD 5000 serija, HD 6000 će to da završi. Jednostavno, HD 5000 serija je dostigla svoj vrhunac, i ne može više. Sada ATI ide dalje, u nove pobed ::
Ma ok brate razumem te, ali kakve nove pobede? Da istina nije u poziciji da juri fermija zato sto nV nije uradila ostatak posla dobro sem prihvatljivih performansi nista nevalja, to je mnogo nema sta ali sacekajmo, nisu oni od juce da vidimo sta donosi buducnost... Koliko sam te shvatio pricas o pobedama `performansi` sto se tice finansija ati ne da je pobedio nego je sam pokupio sve sto je imalo a ko je kupovao nesto novije tako da je smesno pricati...
nisque Zasta nije los? za igranje, skupo i za office masinu, to je promasaj cpu-gpu, skup je nekako mi nelezi ajd da malo vezbaju i prilagodjavaju se za novodolazece transformacije ali trebao je ici nize malo sa cenom, dok cpu je odlican oc-uje se ko blesav, Intel forsira cene u bestraga, dok performanse po ceni dokazuju suprotno tj. neslazu se sa cenama Intela (:, neznam skup mi je mnogo ovamo imam AMDx3 i neku 4670 za te pare...
Upozoravam na jednu, u poslednje vreme ucestalu pojavu...
12.04.2010. 13:42
status: user broj poruka: 10997
nepravilne upotrebe reci `fail`. `Fail` (to fail) je, naime, glagol (izneveriti, promasiti...). Sve cesce se, ne samo na ovom forumu, rec upotrebljava u (gramaticki) neispravnom kontekstu, jer se cini da oni koji je pominju brkaju sa imenicom - failure (promasaj). Dakle, kada neko hoce da kaze kako je to-i-to `promasaj`, morao bi da upotrebi ovu rec.
Rec `epic`, takodje nije sasvim odgovarajuca u datom kontekstu (epski, od `ep` - relativno duga, opsirna literarna forma). Oni koji je tako upotrebljavaju (u sklopu izraza `epic fail`) rade to jer su uvereni da je ona sinonim za `historical` (pa misle da su rekli `istorijski promasaj`).
Znaci, ako hocete da izrazite ono sto (cini mi se) hocete, trebalo bi da upotrebite, na primer, izraz `historical failure`. - - - - - - - - - - - - Jebat`ga, raja, sta da se radi kad sam upoznao Faulkner-a dok sam jos isao u obdaniste!
kao sto znamo, i mi u nasem jeziku imamo nepravilne termine koje upotrebljavamo u odredjenim situacijama (urbani govor, zargon, šleng, itd.)...
::nepravilne upotrebe reci `fail`. `Fail` (to fail) je, naime, glagol (izneveriti, promasiti...) ::Sve cesce se, ne samo na ovom forumu, rec upotrebljava u (gramaticki) neispravnom kontekstu, jer se cini da oni koji je pominju ::brkaju sa imenicom - failure (promasaj) ::Dakle, kada neko hoce da kaze kako je to-i-to `promasaj`, morao bi da upotrebi ovu rec
::Rec `epic`, takodje nije sasvim odgovarajuca u datom kontekstu (epski, od `ep` - relativno duga, opsirna literarna forma). Oni ::koji je tako upotrebljavaju (u sklopu izraza `epic fail`) rade to jer su uvereni da je ona sinonim za `historical` (pa misle da su ::rekli `istorijski promasaj`)
::Znaci, ako hocete da izrazite ono sto (cini mi se) hocete, trebalo bi da upotrebite, na primer, izraz `historical failure`.
hahahha 100 kom na Evropu...pa da podele samo predsednicima drazava i to je to:D a nama raji opet Q..mada i da je proizveden vredi ko jugic,a pre bi njega uzeo...u njemu bar napenalis nesto..a sa takom grafom mos` se heftas
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
Upravo tako.Cak sto i vrlo cesto se ne prevodi bukvalno,jer cesto bukvalan prevod i nema smisla u nasem prevodu. ______________________________________________
Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
:: ne prevodi se sve uvek u bukvalnom smislu sa engleskog...ukratko :: :: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=epic%20fai :: http://www.theinternetpatrol.com/wtf-does-epic-fail-mean :: :: kao sto znamo, i mi u nasem jeziku imamo nepravilne termine koje upotrebljavamo u odredjenim situacijama (urbani govor, zargon, šleng, itd.).. :: :: ::nepravilne upotrebe reci `fail`. `Fail` (to fail) je, naime, glagol (izneveriti, promasiti...) :: ::Sve cesce se, ne samo na ovom forumu, rec upotrebljava u (gramaticki) neispravnom kontekstu, jer se cini da oni koji je pominju ::brkaju sa imenicom - failure (promasaj) :: ::Dakle, kada neko hoce da kaze kako je to-i-to `promasaj`, morao bi da upotrebi ovu rec :: :: ::Rec `epic`, takodje nije sasvim odgovarajuca u datom kontekstu (epski, od `ep` - relativno duga, opsirna literarna forma). Oni ::koji je tako upotrebljavaju (u sklopu izraza `epic fail`) rade to jer su uvereni da je ona sinonim za `historical` (pa misle da su ::rekli `istorijski promasaj`) :: :: ::Znaci, ako hocete da izrazite ono sto (cini mi se) hocete, trebalo bi da upotrebite, na primer, izraz `historical failure`. :: :: ::
Re: Upozoravam na jednu, u poslednje vreme ucestalu pojavu...
12.04.2010. 15:07
status: user broj poruka: 2353
...ala si ti prs`o... bez uvrede... pazi taj `epic fail` ne da govore samo nasi, nego ceo svet... i svi dobro znaju sta znaci i kako bi trebalo biti pisano, a bukvalno znaci `epski promasaj`, mani se sad epskih pesama... a i nisu one dzabe dobile naziv epske... kad krenes da citas, smoris se xD
Sve u svemu, epic fail
Pozz...
:: nepravilne upotrebe reci `fail`. `Fail` (to fail) je, naime, glagol (izneveriti, promasiti...) :: Sve cesce se, ne samo na ovom forumu, rec upotrebljava u (gramaticki) neispravnom kontekstu, jer se cini da oni koji je pominju brkaju sa imenicom - failure (promasaj) :: Dakle, kada neko hoce da kaze kako je to-i-to `promasaj`, morao bi da upotrebi ovu rec :: :: Rec `epic`, takodje nije sasvim odgovarajuca u datom kontekstu (epski, od `ep` - relativno duga, opsirna literarna forma). Oni koji je tako upotrebljavaju (u sklopu izraza `epic fail`) rade to jer su uvereni da je ona sinonim za `historical` (pa misle da su rekli `istorijski promasaj`) :: :: Znaci, ako hocete da izrazite ono sto (cini mi se) hocete, trebalo bi da upotrebite, na primer, izraz `historical failure` :: - - - - - - - - - - - - :: Jebat`ga, raja, sta da se radi kad sam upoznao Faulkner-a dok sam jos isao u obdaniste :: :: :: ::
Re: Upozoravam na jednu, u poslednje vreme ucestalu pojavu...
12.04.2010. 15:43
status: user broj poruka: 12794
Failure ne znaci promasaj, vec neuspeh/propast... tako da bukvalni prevod Epic Fail bi bio Epski Neuspeh, ili u zargonu neuspeh epskih proporcija. Nema nikakve greske tu... __________________ Scourge of PCBerza
:: nepravilne upotrebe reci `fail`. `Fail` (to fail) je, naime, glagol (izneveriti, promasiti...) :: Sve cesce se, ne samo na ovom forumu, rec upotrebljava u (gramaticki) neispravnom kontekstu, jer se cini da oni koji je pominju brkaju sa imenicom - failure (promasaj) :: Dakle, kada neko hoce da kaze kako je to-i-to `promasaj`, morao bi da upotrebi ovu rec :: :: Rec `epic`, takodje nije sasvim odgovarajuca u datom kontekstu (epski, od `ep` - relativno duga, opsirna literarna forma). Oni koji je tako upotrebljavaju (u sklopu izraza `epic fail`) rade to jer su uvereni da je ona sinonim za `historical` (pa misle da su rekli `istorijski promasaj`) :: :: Znaci, ako hocete da izrazite ono sto (cini mi se) hocete, trebalo bi da upotrebite, na primer, izraz `historical failure` :: - - - - - - - - - - - - :: Jebat`ga, raja, sta da se radi kad sam upoznao Faulkner-a dok sam jos isao u obdaniste :: :: :: ::
@Daum: `fail` je glagol (werb) - omanuti, izneveriti...
13.04.2010. 00:04
status: user broj poruka: 10997
Nije imenica. Imenica je `failure` ( iz toga glagola izvedena). Znaci, ako ti je bas stalo da `neuspeh` bude `epski` (kad vec nije lirski, he, he!) onda bi izraz bio `epic failure`. U protivnom radi se o rogobatnoj recenici koju bi smo direktno preveli na Serbski otprilike ovako: `ta graficka karta je epski omanuti...`
Nije werb nego verb = glagol, nego uopšte ne razumen čemu grudvanje oko izraza koji se jednostavno razume i nema potrebe da se objašnjava ?! Jel vam dosadno ili šta....
Pa kako da im ne bude, Fermi nije ispao neki konkurent HD 5000 seriji, a od AMD-eke nema vajde, jer neće ni za 10 god. stići Intel. Pa udri sada na nešto sasvim deseto, jer je sad malo glupo da se svađaju oko grafika i procesora. jer se zna ko je trenutno bolji. Jednostavno, klanje je ovde postala svakodnevnica, to je sada neizbežno.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Nije werb nego verb = glagol, nego uopšte ne razumen čemu grudvanje oko izraza koji se jednostavno razume i nema potrebe da se objašnjava ?! Jel vam dosadno ili šta... :: ::
:: :: Nije werb nego verb = glagol, nego uopšte ne razumen čemu grudvanje oko izraza koji se jednostavno razume i nema potrebe da se objašnjava ?! Jel vam dosadno ili šta... :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.