Znaci komponente najjeftinijeg iPad-a kostaju 260 $, inace ovaj iPad kosta 500$, pa ne kosta montaza kod kineza 340$. Samo me zanima koliko zaradjuju na drugim proizvodima. HP Slate ce ih pokopati 10 metara u zemlju cim izadje. I oni nasli da pricaju da je ovo revolucionarni produkt po veoma niskoj ceni.
Nazalost,ovaca za sisanje nikad nije bilo vise,pa se u tom kontekstu i planiraju proizvodi jabuke. Ljudska glupost je beskonacna a zarada na njoj vise nego prihvatljiva,sumnjam da im prodaja nece ici,kao sto takodje sumnjam da ce se bog zna kako proslaviti sa ovim proizvodom. Ameri su njihovi glavni kupci svi smo svesni stepena njihove inteligencije.
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
pametno receno... ovce su tu da se sisaju,to treba maximalno iskoristiti.... apple=sisanje na suvo:D Nekada je ispravno uraditi pogresne stvari
:: Nazalost,ovaca za sisanje nikad nije bilo vise,pa se u tom kontekstu i planiraju proizvodi jabuke :: Ljudska glupost je beskonacna a zarada na njoj vise nego prihvatljiva,sumnjam da im prodaja nece ici,kao sto takodje sumnjam da ce se bog zna kako proslaviti sa ovim proizvodom :: Ameri su njihovi glavni kupci svi smo svesni stepena njihove inteligencije :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb :: :: :: :: ::
sumnjam da montazha koshta vishe od 240$ inache bi bili u minusu po svakom komadu.. a shto se tiche apple proizvoda precenjeni jesu ali zato nose sa sobom svoju drazh..ali svakako ne vredi ni pod razno kupovati njihove proizvode..
Apple i nema neke proizvode, kad pogledas njihove MAC-ove i slicno performanse su im nikakve osim ako ne izdvojis dobrih 3000-4000 dolara ili vise. Ali na sta oni ciljaju jeste na razmisljanje ljudi ovde. Naime ovde u Americi (posto zivim ovde trenutno), ljudi masovno kupuju apple proizvode. Primer: pitao sam ortaka zasto ima apple laptop a ne neki jeftiniji sa 3x boljim performasama, njegov odgovor je bio: `nije ti windos za mene, ja ne znam nista o kompjterima, ovde imam samo slicice i kliknem i otvori se...` A sto se tice ostalih proizvoda, ovde je sve osim jabuke po njima glupost. 90% ljudi ce pre platiti iPod koji ima 120GB i napuniti 2, nego kupiti mp3 od 2 giga i imati iste funkcije i kosta 5 puta manje. I ovde ako nemas apple prozvod donekle smatras za budalu, zato sto `ne znas sta valja` a i drugo amerikanci svi zele da imaju sve prvi, takav je mentalitet, pa zato i stoje po 3 dana u redu, da bi kupili po meni iPod touch sa vecim ekranom i mogucnoscu da citas novine... Ali ga apple istovremeno nahvali kao da je svemirski brod, na sta se i oni prime, pa zele da ga imaju...
:: Evo jos jednog dokaza da Apple prodaje klasican fenseraj :: :: http://www.tomshardware.com/news/ipad-isuppli-iphone-ipod-components,10102.htm :: :: Znaci komponente najjeftinijeg iPad-a kostaju 260 $, inace ovaj iPad kosta 500$, pa ne kosta montaza kod kineza 340$. Samo me zanima koliko zaradjuju na drugim proizvodima. HP Slate ce ih pokopati 10 metara u zemlju cim izadje. I oni nasli da pricaju da je ovo revolucionarni produkt po veoma niskoj ceni :: :: Pozdrav!
Ameri su glupi ako misle da mogu da nam uvale intel, AMD, nvidia, Google, Facebook i ostalo smece. I mi kvalitet za trku imamo, jer smo pametniji, a to znaci bogatiji i tehnloski napredniji....
To sto je firma u Americi, ne znaci da u njoj rade Americki strucnjaci. Inace proizvodnja se obavlja u Kini verovatno ili Tajvanu, a ne u Americi. A ti strucnjaci sto to smisljaju nisu svi Amerikanci, naprotiv to su vecinom ljudi druge nacionalnosti. Inace direktor nVidia je neki kinez ili japanac ili nesto trece, meni su svi isti :).
Apple - dokaz da je ljudska glupost neogranicena i da je marketing cudo :)
Ogromnom broju kupaca tehnicke karakteristike su u drugom planu, a izgled i ime u prvom. I na osnovu toga Apple profitira. A visoke cene im omogucavaju taj neki `elitni` status - eto para... Nekada su bar njihovi Mac-ovi imali prodju kod video profesionalaca, a sad je sve to jedan te isti kiceraj... pardon fenseraj.
Inace, bas bih voleo da vidim neka poredjenja prodaje Apple-a u SAD-u i ostatku sveta :)
:: Apple - dokaz da je ljudska glupost neogranicena i da je marketing cudo : :: :: Ogromnom broju kupaca tehnicke karakteristike su u drugom planu, a izgled i ime u prvom. I na osnovu toga Apple profitira. A visoke cene im omogucavaju taj neki `elitni` status - eto para... Nekada su bar njihovi Mac-ovi imali prodju kod video profesionalaca, a sad je sve to jedan te isti kiceraj... pardon fenseraj :: :: Inace, bas bih voleo da vidim neka poredjenja prodaje Apple-a u SAD-u i ostatku sveta :) :: :: ::
nisam nasao za ostatak sveta, ali ti za ameriku sve govori:
Glupi amerikanac: Zaraduje u proseku 2000$ Vozi auto 3-5 godina star Koristi redovan godisnji odmor 8 sati dnevno ima vremena za porodicu Redovno izmiruje komunalne obaveze Ima pun frizider San mu je da ode u Evropu
Pametni srbin: Zaraduje u proseku 200E, redovno sa zakasnejnjem od 6 meseci Ako vozi auto, on je ili 15 godina star, ili je `divljak` Godisnji odmor kositi kod njegovih u selu 4 sati dnevno koristi za svadju u porodici Jednom mesecno se gleda preko nisana sa EPSom, kada mu pridju da mu iseku struju U frizideru ima redovno jogurt i pastetu San mu je da zivi normalno.
Naravucenije, ja mislim da su Apple proizvodi do jaja.
Samo sto je na Americko tlo palo tokom 300 godina 20 bombi i cela njihova istorija od pocetka nastanka do danas je bila normalna, nijedan rat nije vodjen na njihovom kontinentu, dok su se Srbi borili za samostalnost, pa Balkanski ratovi, pa prvi svetski rat, pa drugi svetski rat i ratovi krajem XX veka u Srbiji. A koliko su amerikanci vodili ratova na svojoj teritoriji. Ne poredi to jer se to ne moze porediti, sta su oni preziveli, a sta mi. Apple-ovi proizvodi klasican fenseraj, kad uporedis iPad i HP Slate i razliku u ceni sve ti je jasno.
@Gile, Majstore Apple je ovde vise nego dobar po kupce, a sto ne pogledas koja je nabavna cena neke graficke u veleprodaji tj u fabrici. Kad pogledas da sve sto ugradjuju u taj proizvod kosta nekih 260 us$, onda na to dodas cenu sklapanja, testiranja, pakovanja, transporta do distributera, od distributera do tebe, reklame, i na karju carinu i poreze to i nije preterano.
@Spike Pa nisu svi Bil Gejts ko ti pa da znaju sta je OS i kako se on podesava i koristi. Za iPod se ne bih slozio ni u kom slucaju, jeste da su drugi mp3 jeftiniji ali vala kad se pogleda kako su rudimentalni i retardirani poredeci ga sa iPod-om onda ti postane jasno zasto je to tako. Inace kolega je dobio od brata jednog i napunio ga je muzikom i crtanim filmovima, eno klinac se ubija crtacima za poneti.
@VMARC Eto i mi se u nekim stvarima slazemo ~100%. (Inace onaj moj Xerox radi pod Win7 64bit a za uporedive modele HP-a nisam siguran)
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Evo jos jednog dokaza da Apple prodaje klasican fenseraj :: :: http://www.tomshardware.com/news/ipad-isuppli-iphone-ipod-components,10102.htm :: :: Znaci komponente najjeftinijeg iPad-a kostaju 260 $, inace ovaj iPad kosta 500$, pa ne kosta montaza kod kineza 340$. Samo me zanima koliko zaradjuju na drugim proizvodima. HP Slate ce ih pokopati 10 metara u zemlju cim izadje. I oni nasli da pricaju da je ovo revolucionarni produkt po veoma niskoj ceni :: :: Pozdrav!
:: @Gile :: Majstore Apple je ovde vise nego dobar po kupce, a sto ne pogledas koja je nabavna cena neke graficke u veleprodaji tj u fabrici :: Kad pogledas da sve sto ugradjuju u taj proizvod kosta nekih 260 us$, onda na to dodas cenu sklapanja, testiranja, pakovanja, transporta do distributera, od distributera do tebe, reklame, i na karju carinu i poreze to i nije preterano :: :: @Spik :: Pa nisu svi Bil Gejts ko ti pa da znaju sta je OS i kako se on podesava i koristi :: Za iPod se ne bih slozio ni u kom slucaju, jeste da su drugi mp3 jeftiniji ali vala kad se pogleda kako su rudimentalni i retardirani poredeci ga sa iPod-om onda ti postane jasno zasto je to tako. Inace kolega je dobio od brata jednog i napunio ga je muzikom i crtanim filmovima, eno klinac se ubija crtacima za poneti :: :: @VMAR :: Eto i mi se u nekim stvarima slazemo ~100%. :: (Inace onaj moj Xerox radi pod Win7 64bit a za uporedive modele HP-a nisam siguran :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Evo jos jednog dokaza da Apple prodaje klasican fenseraj :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/news/ipad-isuppli-iphone-ipod-components,10102.htm :: :: :: :: Znaci komponente najjeftinijeg iPad-a kostaju 260 $, inace ovaj iPad kosta 500$, pa ne kosta montaza kod kineza 340$. Samo me zanima koliko zaradjuju na drugim proizvodima. HP Slate ce ih pokopati 10 metara u zemlju cim izadje. I oni nasli da pricaju da je ovo revolucionarni produkt po veoma niskoj ceni :: :: :: :: Pozdrav!
@Gile Znas kako je Gile, uvek su jeftine kopije (u ovom slucaju HP) bile daleko povoljnije od ORIGINALA u ovom slucaju iPAD-a. Inace za mene je HP je jedna od najskupljih firmi sto se tice IT-a, cak mi se cini da su im cene uporedive sa Apple. (bar ono sto sam ja gledao zato sam i prestao da ih gledam)
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Evo pogledaj ovu temu, pa vidi sta gde je iPad a gde je HP Slate za 50$ vise :: :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=25856&forid=6&katid= :: http://blog.seattlepi.com/microsoft/archives/200946.as :: :: Pozdrav :: :: :: :: @Gile :: :: Majstore Apple je ovde vise nego dobar po kupce, a sto ne pogledas koja je nabavna cena neke graficke u veleprodaji tj u fabrici :: :: Kad pogledas da sve sto ugradjuju u taj proizvod kosta nekih 260 us$, onda na to dodas cenu sklapanja, testiranja, pakovanja, transporta do distributera, od distributera do tebe, reklame, i na karju carinu i poreze to i nije preterano :: :: :: :: @Spik :: :: Pa nisu svi Bil Gejts ko ti pa da znaju sta je OS i kako se on podesava i koristi :: :: Za iPod se ne bih slozio ni u kom slucaju, jeste da su drugi mp3 jeftiniji ali vala kad se pogleda kako su rudimentalni i retardirani poredeci ga sa iPod-om onda ti postane jasno zasto je to tako. Inace kolega je dobio od brata jednog i napunio ga je muzikom i crtanim filmovima, eno klinac se ubija crtacima za poneti :: :: :: :: @VMAR :: :: Eto i mi se u nekim stvarima slazemo ~100%. :: :: (Inace onaj moj Xerox radi pod Win7 64bit a za uporedive modele HP-a nisam siguran :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Evo jos jednog dokaza da Apple prodaje klasican fenseraj :: :: :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/news/ipad-isuppli-iphone-ipod-components,10102.htm :: :: :: :: :: :: Znaci komponente najjeftinijeg iPad-a kostaju 260 $, inace ovaj iPad kosta 500$, pa ne kosta montaza kod kineza 340$. Samo me zanima koliko zaradjuju na drugim proizvodima. HP Slate ce ih pokopati 10 metara u zemlju cim izadje. I oni nasli da pricaju da je ovo revolucionarni produkt po veoma niskoj ceni :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Grubo poredjenje :: :: Glupi amerikanac :: Zaraduje u proseku 2000 :: Vozi auto 3-5 godina sta :: Koristi redovan godisnji odmo :: 8 sati dnevno ima vremena za porodic :: Redovno izmiruje komunalne obavez :: Ima pun frizide :: San mu je da ode u Evrop :: :: Pametni srbin :: Zaraduje u proseku 200E, redovno sa zakasnejnjem od 6 mesec :: Ako vozi auto, on je ili 15 godina star, ili je `divljak :: Godisnji odmor kositi kod njegovih u sel :: 4 sati dnevno koristi za svadju u porodic :: Jednom mesecno se gleda preko nisana sa EPSom, kada mu pridju da mu iseku struj :: U frizideru ima redovno jogurt i pastet :: San mu je da zivi normalno :: :: Naravucenije, ja mislim da su Apple proizvodi do jaja :: :: Bayerische Motoren Werk :: ::
Stvarno nista vise nebih imao da dodam, oko njihove (ne)normalnosti i nase `normalnosti`...
Bayerische Motoren Werke
:: Samo sto je na Americko tlo palo tokom 300 godina 20 bombi i cela njihova istorija od pocetka nastanka do danas je bila normalna, nijedan rat nije vodjen na njihovom kontinentu, dok su se Srbi borili za samostalnost, pa Balkanski ratovi, pa prvi svetski rat, pa drugi svetski rat i ratovi krajem XX veka u Srbiji. A koliko su amerikanci vodili ratova na svojoj teritoriji. Ne poredi to jer se to ne moze porediti, sta su oni preziveli, a sta mi. Apple-ovi proizvodi klasican fenseraj, kad uporedis iPad i HP Slate i razliku u ceni sve ti je jasno :: :: Pozdrav!
Ti bas mislis da je trava mnogo zelenija sa druge strane? Jeste malo sutra! Ne mogu da govorim o Americi konkretno, ali mogu o Evropi - da nisam imao prilike da je proputujem ne bi ni znao kako to izgleda. Mogu ti reci samo jedno - imajuci u vidu sta smo sve preziveli, mi FENOMENALNO zivimo i imamo FENOMENALAN STANDARD! Treba da odes u Portugal i vidis kako ljudi (a bogami ni zemlja) nemaju bas nesto para, ili u Francusku (gde svecom trazis Francuza i posle 10 ne smes da izadjes na ulicu u vecim gradovima) pa da onda pravis gruba poredjenja... Ili mozda mozes da cujes iz price kako to u Americi izgleda kada zivis na kredit, a ni kuca, ni kola, nista nije tvoje... verovatno ni zena ni deca nisu tvoji :)))
Sto se Apple-a tice, podaci o prodaji sve govore (hvala Spike :) - to samo glupi Ameri mogu da se primaju, kupe i misle da imaju najbolji kompjuter, yeah! Ne kazem ja, Apple ima svoje svetle trenutke i nekad dobre ideje, ali to naplacuju tri puta vise... a zbog ovaca kakvi su ovi preko bare, to im i uspeva :)
:: Grubo poredjenje :: :: Glupi amerikanac :: Zaraduje u proseku 2000 :: Vozi auto 3-5 godina sta :: Koristi redovan godisnji odmo :: 8 sati dnevno ima vremena za porodic :: Redovno izmiruje komunalne obavez :: Ima pun frizide :: San mu je da ode u Evrop :: :: Pametni srbin :: Zaraduje u proseku 200E, redovno sa zakasnejnjem od 6 mesec :: Ako vozi auto, on je ili 15 godina star, ili je `divljak :: Godisnji odmor kositi kod njegovih u sel :: 4 sati dnevno koristi za svadju u porodic :: Jednom mesecno se gleda preko nisana sa EPSom, kada mu pridju da mu iseku struj :: U frizideru ima redovno jogurt i pastet :: San mu je da zivi normalno :: :: Naravucenije, ja mislim da su Apple proizvodi do jaja :: :: Bayerische Motoren Werk :: ::
@Vmarc Oni su se ustanovili tamo pred kraj XVIII veka, mi smo dobili nezavisnost krajem XIX veka. Mi smo u Prvom svetskom ratu izginuli ko niko do tada, Ameri ako su pokrenuli 50 vojnika, a nas je pucao ko je stigao, posle toga dolazi Drugi svetski rat, Srbija pregazena cela za nekoliko dana, logori po Srbiji, ajde ovde su se Ameri lomili sa Japancima, ali su Ameri provalili japancima provalili sifru, pa su ih uvek sacekali i dobro ih razbili. Dok smo mi ginuli po Evropi i cuvali drzavu, oni su samo slali odredjen broj vojnika, a pri tom je palo 10-ak bomba na celu Ameriku, a za to vreme je njihova ekonomija je stalno jacala i rasla.
A koliko su Ameri pametni, mogu da ti kazem ovo da je 80% Amerikanaca u krajem XX veka nije znalo da Sunce nije zvezda, nemoj da mesas babe i zabe.
@Abner jeftina kopija, jel se ti zajebavas :
Ekran ide u korist iPad-a ipak je tamo IPS panel i 0.8`` veci ekran Procesor, iPad Apple 1GHZ, ovako Intel Atom 1.6 GHZ ovo mislim je glupo porediti Memorija iPad 16/32/64 GB bez memorijske kartice, HP 32/64 + kartica moze da se ubaci iPad ima 0 KB rama, dok HP ima 1GB DDR2 rama iPad ima wireless, GPS itd, 3G ali za Wifi mora da se doplati dok sve ovo ide automatski osim 3G-a uz HP 3.5mm jack, mikrofon, zvucnike, Dock konektor i slot za SIM karticu ima iPad (za SIM karticu samo za 3G model), a HP 3.5mm konektor, mikrofon, zvucnike, USB 2.0 slot, slot za SIM karticu, Dock konektor,... iPhone OS 3.2 trenutno uskoro ce 4.0, svaki upgrade mora da se plati, ali hakovace to vremenom, dok HP ima Windows 7, ovo dvoje porediti stvarno ne vredi, iPhone OS ima 150 000 aplikacija, a za Windows 7 taj broj sto ima iPhone OS ali sa jos 3 nule :). iPad nema kameru, HP je ima
E sad cena najbitnije :
Model sa 16 GB i vecinom onoga gore ispisanog (mislim bez Wifi) kosta 500 dolara, a HP sa 32GB i svim onim gore osim 3G, kosta 550 dolara. Kome je bolji iPad taj je stvarno otisao u rikverc i treba malo da se zapita.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.