Ovako posto se meni grafa blago receno pregreva, resio sam da tu temperaturu iskoristim na pametan nacin, tj. da nesto isprzim, da kuvam ne bih zbog kondenzacije :). Planiram kao u vecini testova na netu da stavim aluminijumsku foliju i u nju jaje lepo da sredim da se ne preliva, sve u full-u da bude. E sad ide pitanje posto je meni povrsina na kojoj bi to przio ovakva :
da li bi nekim slucajem mogla da se otopi folija (stavljao sam ja foliju na vrelu ringlu koja ima preko 200 stepeni i nije se otopila, ali je nesto pusilo :)), dakle pitanje je ako stavim foliju i dodju malo vece temperature da li bi ta folija mogla malo da zapusi i osteti mi graficku. Inace u pitanju je radeon 4850. Inace na idle (80 stepeni) bih mogao sto sta da isprzim :).
:: @bax Ne brini se imao sam ja i to cudo kod mene :). Nije moglo nikako da se namontira, moralo je da se moduje, nosio u servis isto mi rekli jbg :) :: :: Da prve verzije skroz zatvoren kuler :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Gile, daću ti ja jedan TT DuOrb, da je ohladiš kako treba :: :: :: ::
Znam, sve je to ok, ali kada se uzme kuler i Gainward 4850 nastaje treca stvar, sta se tu desava ja veze nemam.
Pozdrav!
:: Kako ne može.. ..može na 4850 X2, 4890, 4870...šta smta, uostalom ne bi je Thermaltake stavio na compatibility listu :: :: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1152&ID=1586#Tab :: :: :: @bax Ne brini se imao sam ja i to cudo kod mene :). Nije moglo nikako da se namontira, moralo je da se moduje, nosio u servis isto mi rekli jbg :) :: :: :: :: Da prve verzije skroz zatvoren kuler :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Gile, daću ti ja jedan TT DuOrb, da je ohladiš kako treba :: :: :: :: :: ::
Alu folija se nece istopiti.Mora temperatura iznad 100c da bi krenulo globalono otopljavanje :) Ako ces da se glupiras stavi foliju odozgo na PCB na sredinu gde je chip.. E lik si cudo!
Nije mi nikako jasno kako te nije zanimalo zasto ne moze? Tako da ta tvoja prica ne pije vodu. ___________________________________________________________ Endless fields of sorrow...
skyfire temp ce opusteno da predje 100 stepeni, znaci nista da se ne brinem za foliju nece se otopiti :).
@erestun rastojanje rupa za srafove na kuleru je razlicito od rastojanja rupa za srafove na grafickoj, pokusao sam i CM Cool Viva Pro, ostavio u servis, zove me lik i kaze da ne moze.
gluposti moja referenta 4850 je radila CM cool viva..taj u servisu nema pojma
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: skyfire temp ce opusteno da predje 100 stepeni, znaci nista da se ne brinem za foliju nece se otopiti :) :: :: @erestun rastojanje rupa za srafove na kuleru je razlicito od rastojanja rupa za srafove na grafickoj, pokusao sam i CM Cool Viva Pro, ostavio u servis, zove me lik i kaze da ne moze :: :: Pozdrav!
Nem pojma stvarno, ja sam samo rekao njima, ako moze namontiraj, da ne placam, pa da vracam, inace pokusacu da prodam ovu moju i da nabacim 5770 za neke male pare :).
Pozdrav!
:: gluposti moja referenta 4850 je radila CM cool viva..taj u servisu nema pojm :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: skyfire temp ce opusteno da predje 100 stepeni, znaci nista da se ne brinem za foliju nece se otopiti :) :: :: :: :: @erestun rastojanje rupa za srafove na kuleru je razlicito od rastojanja rupa za srafove na grafickoj, pokusao sam i CM Cool Viva Pro, ostavio u servis, zove me lik i kaze da ne moze :: :: :: :: Pozdrav!
I ja sam ti rekao isto sto i neki gore u nekim prethodnim temama.... Na tu kartu idu svi zivi kulei : ) pa i viva i duo orb
A SRECNO SA PRODAJOM 4850 : )Ja sam moju bio prodao sa sve vivom, a posto viva nema hladjenje za naponski deo istesterisao sam taj deo hladnjaka od referentnog - taj sto naleze na naponsku sekciju...
Ma znam da sve ide na nju, ali taj duorb nikako ne moze, ja gledao, gledali u Winwin servisu, nema sanse :). Cak sam i cala poveo (masinski inzinjer) i on je rekao da ne moze :).
@the bear ne hladi on kao prvog dana, ne skidam ceo kuler (nisam lud), samo cistim kanalice i prostor oko ventilatora, a i kako mi se cini, ventilator losije hladi (valjda mu je propao lezaj :)). Pasta mi ne moze mnogo pomoci, jer meni temp treba da se skine za nekih 30-40 stepeni, a sam znas da to pasta ne moze da odradi :).
Ja sam malo modovao tu kartu - igrao sam se s njom dok je bila kod mene pre jedno 1.5 - 2god
Modovao sam kuler i hladnjak od C2D E2180 to je onaj niskoprofini intelov, kako je on nju hladio to je bilo bolesno, secam se 30C je bilo u leru u load-u nije 50C preslo koliko me secanje sluzi...
Samo je bitno da lepo ucvrstis hladnjak i jedan vent odozgo i bombona...
Njega mozes da kupis za 300din po oglasima ili neki dobar covek da ti pokolni Fermi - An EPIC Fail
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.