ma ne kradu privatnost nego dok ti kucas on vec salje informacije ka serveru radi sto bolje pretrage, u sustini to je samo plus :) mada bi bilo pozeljno da se ova opcija i ugasi po korisnikovim zeljama :)
sto se Chrome-a i privatnosti tice, mogu samo da potvrdim upravo suprotnu stvar, a Microsoft se trenutno `sukobljava` sa Google-om, tako da, toliko o pouzdanosti informacije..
ovo uopste ne pije vodu. To sto posle svakog otkucanog znaka salje zahtev je radi lakse pretrage, sto kaze markozutic (ponudi ti vise opcija da ne bi morao sve da kucas). A to sto salje zahteve guglu je zbog toga sto je chrome guglov pa logicno da je po difoltu stavljen gugl, a ako hoces da promenis odes u `opcije - podrazumevana pretraga` i stavis koji hoces pretrazivac. Onda ce da salje zahteve tom serveru posle svakog otkucanog znaka. A mozes i da ugasis: `opcije - napredne opcije - koristi uslugu za davanje predloga...`
A i sto kaze raic, sta ja to imam da krijem. Ima mnogo vecih povreda privatnosti, a oni se uhvatili za ovo. I bas gugla briga ko sam ja, njima samo vazno statisticki koliko ljudi klikne ovo, koliko ono, da bi rasporedili oglase
Bravo za Microsoft koji se spori oko Google-a koji mu uzima sve veci deo trzista i koji ce na bilo koji nacin zeleti da ih ukopa. Samo me zanima sta ce biti sa Cloud Computing-om koji potencira Microsoft, koji radi sve na nekom udaljenom serveru pa salje informacije nama bas interesantno :).
Re: Ko o cemu, vojnici o skracenju, M$ i ostale kurve o...
02.04.2010. 10:57
status: user broj poruka: 721
E vala tacno tako! Oni bre bas nemaju mere. Sto je najgore, neko ce da poveruje u ovo, pa ce jos siroma da predje na onaj krs od Internet Explorer-a. Dobro je sto uoposte nisu providni...
Re: re>>>>>Niko se od prisutnih forumasa ovde ne sprda...
02.04.2010. 14:48
status: user broj poruka: 10997
Samo smo primetili apsurd: Al Kapone prijavljuje policiji da je u tramvaju primetio dzeparosa koji je okrao sirotu bakicu kada se ova vracala sa pijace...
:: :: :: :: sprdajte se kol`ko volite :: ali google ima da evoluira u SKYNET uskoro!!! :: :: bice uskoro da ms i nije sila mraka, haosa i bezumlja, kakvih sve ima :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.