Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
5850 - nakon nekoliko dana eksperimentisanja stvari su postale...
STRANA 1 OD 3  
tortojed 5850 - nakon nekoliko dana eksperimentisanja stvari su postale... 27.03.2010. 02:15 T25581

status: user
broj poruka: 10997
jasnije.

Ukratko, za one koji nisu pratili moje jadanje tokom protekla 3 dana: 5850 daje izrazito lose rezultate (nizak frame rate, ili fps) u igrama instalisanim u okviru XP-a, 32bit).

Sa svim drajverima koje sam probao (decembar2009 - mart2010), u nekoliko igara, a pre svega u COD4 i MW2, desava se sledece (i to je razlog niskog PROSECNOG fps-a):

karta se ponasa hirovito utoliko sto dve susedne `slicice` (dva kadra, frejma) medju kojima nema narocito velike razlike u smislu rendererske zahtevnosti, renderuje kao da se radi o dva savim razlicita materijala. Razumecete sve kada pogledate prilozene fotke (screenshots). Naglasavam da se ovo NE DOGADJA kada te iste igre rade pod W7, sa ovom istom kartom. Znaci, desavaju se ogromni skokovi i padovi fps-a koji su potpuno NEMOTIVISANI razlikama u slozenosti prikazane slike (i zvuka koji je prati).
Za razliku od 5850, ovo se UOPSTE NE DESAVA sa NVidijinim kartama (barem ne sa 9600, 9800 i 260-216 (za njih sam utvrdio), odnosno GrForce radi JEDNAKO to jest STABILNO to jest BEZ PRETERANIH OSCILACIJA u fps-u u ovim igrama i pod XP-om i W7, sto je i ocekivano (dakle na jednom od frejmova GF9600 `daje`, recimo, 97 fps, a na drugom 90-ak). Dakle minimalna razlika u slozenosti kadra uzrokuje minimalnu razliku u fps-u. Ko razume, shvatice.

http://www.dodaj.rs/f/11/Ql/ppUms66/cod42.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3R/sc/36OI4Pf0/cod41.jpg

Napominjem da sam merenja obavljao u `kontinualnom` modu, tako da je iskljucena mogucnost `pauze` u merenju koja bi prouzrokovala vestacku razliku. Uostalom, istim alatima (Afterburner i fraps) merio sam ove situacije i u radu sa GeForce kartama, tako da tu sumnje nema.

Moj zakljucak (sasvim odokativni, licni, subjektivan i AMATERSKI): potvrdjuje se ono sto se culo jos pre nekoliko godina - ATi se vise oslanja na drajver (vise radi `softverski` nego `hardverski`, za razliku od NV-a). To je ono na sta ljudi ciljaju kada kazu da `ATi lacks RAW POWER`, to jest zakazuje kada monitor treba `nahraniti` strujnim tokom... To je ujedno i razlog cescim zamrzavanjima slike (freezing, BSOD...) koje vlasnici Radeon karti i previse dobro poznaju!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Granzort hm 27.03.2010. 03:03 #199671

broj poruka: 30
Naglasavam da se ovo NE DOGADJA kada te iste igre rade pod W7, sa ovom istom kartom.

Nesto ti nije ok sa windowsom .... a ne sa kartom ... ne troluj bzvz sa glupostima ...

Ja za 3 god. nisam video ni jedan BSOD sa x1950pro u igrici... A za 5 godina sredjivanja kompova video sam razne probleme i ATI i NVIDIA drajveri imaju bagove kao i svaki software ... A to sto su deca fanboys to je druga stvar ... Imas performasne kastice, potroshnju, stvaranje toplote i cenu ... Kada sve to uporedis dobijes najbolju karticu za pare koje imas... nijedna nije bolja ni losija i uvek ce da izadje nesto jace i bolje.

MSI p965 NEO
Core2duo E4300@2.4ghz @ CM hyper TX3
ATi RADEON X1950pro
2x1gb 667 @ 709mhz(5-5-5-15)
WD500gb black + WD80gb blue
420w trust
samsung T220
mx518 + siberia full size headset + s&s QcK+

Pisko E pa ništa ti tu ne preostaje drugo no... 27.03.2010. 03:10 #199672

broj poruka: 6645
Prodaj je meni u pola cene. Ipak, ATI ali da ne radi u više od 50% windowsa koji se danas još koristi... moraš mi spustiti cenu bar za pola, i ostaje ti za neku nvidiju serije 8xxx go to hell i slično, i miran si.

P.S. Da znaš kakve tek probleme pravi na Windows ME....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DaSickSyst @tortojed 27.03.2010. 03:56 #199675

broj poruka: 2909
Ja nemam reci za ovo sto si naveo.
Imao sam prilike da probam stvari o kojima si pricao i nikad mi se nije desilo nesto od ovoga sto si naveo...Cemu ovakvo spamovanje?
Gde te boli sto ATI trenutno ima najjacu katru.
Ja sam uvek vise voleo da u svom racunaru imam NV i jos uvek mi je draza,ali je laz reci bilo sta drugo neko `SVAKA CAST ATI-JU NA 5000 SERIJI`.
Ako mislis da se Nvidia nece vratiti u igru varas se i verovatno ce se vratiti sa osvetom,ali do tada skidam kapu ATIju.

DaSickSystem

Snoopy- - 27.03.2010. 03:57 #199676

broj poruka: 6083
Evo ja ne trazim upola cene ko pisko, ja ti dajem 150 evrica! Vidis kako sam posten :)

Taman imas za NV
SkyFire Go to Hell with ATI :) 27.03.2010. 04:04 #199679

broj poruka: 18472
@tortojed
Kome si ti nasao da se zalis za problem?!
Svi ce te okarakterisati kao trovaca,lazova i nestrucno lice..
Ovde nema mesta da se kaze da sa ATI nesto ne stima kako treba jer se samo ATI realno sve ostalo je lose.
Spremi se da te pljuju,to je sve sto imam da ti kazem..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

DaSickSyst Re: - 27.03.2010. 04:05 #199680

:: Evo ja ne trazim upola cene ko pisko, ja ti dajem 150 evrica! Vidis kako sam posten :
::
:: Taman imas za N
Evo do mene dobijs 160 i milka cokoladu za pretrpljenu traumu sa tim s*anjem od kartice.
Casticu te za muke i dusevni bol koji si pretrpeo sa ATIjem.
Posle svega sto si naveo morao bi i da mi se zahvalis sto si se otarasio te karte.

DaSickSystem
Snoopy- - 27.03.2010. 04:14 #199682

Evo i skyfire te podrzava da je prodas, a ja cu da je ustupim sick-u, tvoja je! Njemu daj 160 evra, a meni milka cokoladu :)
SkyFire Ne razumem?! 27.03.2010. 04:20 #199684

Vi udarate na zajebanciju a niko coveka da ispostuje da i jedan momenat pokusa da shvati njegov problem/njegovo steceno iskustvo!
Pa jel moguce da mora odma da se pravi sprdnja,da se neko okarakterise kao lazov,budala samo zato sto to vama ne odgovara?!
Taj isti tortojed moze 90% vas da vam drzi lekcije u znanju a roman da napise iz licnog iskustva a opet ga nikad niste videli da nesto preterano pise u upada u polemiku!
Podrzavam ga zasto da ne?!Podrzavam ga prvo kao kolegu i kao coveka a onda kao nekog ko je iskusio neki problem i javno ga izneo!
Ovde je odavno vec izgubljen osecaj za nivo vrednosti.Sad svako svakog pljuje,svi znaju,svi su supermeni!Ludilo!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

DaSickSyst Re: - 27.03.2010. 04:22 #199685

:: Evo i skyfire te podrzava da je prodas, a ja cu da je ustupim sick-u, tvoja je! Njemu daj 160 evra, a meni milka cokoladu :
Dil.
Dodacu i jednu Tobleronu premo te Milke...I reci:`Hvala Shgh.`

@Tortojed
Uopste se ne salim,ako hoces vrlo rado cu odkupiti tu kartu koja ti je zadala toliko muka.

DaSickSystem
Snoopy- @sky 27.03.2010. 04:27 #199689

to samo tako reagujes i pravis se solidaran jer ima problem sa ati a ne nv, da je obratna situacija, prvi bi ga ti namazao. Niko ne kaze da covek ne zna i da se ne razume, nego malo se zezamo, niko nije decku nista ruzno rekao, opusti se malo.
SkyFire Brate ajde malo oladi 27.03.2010. 04:42 #199692

@shgh
Ajde bre ne kenjaj molim te!Nisam ja klinac balavac i ne mrzim ja taj vas ATI sa kojim ste toliko optereceni!
Ja umem da postujem ljude,da ih saslusam.Hvala Bogu iz generacije sam koja ima morala i casti sto ne mogu reci za danasnje mladje generacije koje su dosle!Sve sami supermeni,sveznalice i pljuvaci!Poenta je da se covek saslusa,da mu se ukaze prilika da se izjasni.Postovanje ne vezano za problematiku!
P.S.Ne poznajes me da bi mogao da izvodis takve zakljucke!Nije lepo to da znas!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

DaSickSyst Re: @sky 27.03.2010. 04:48 #199695

:: to samo tako reagujes i pravis se solidaran jer ima problem sa ati a ne nv, da je obratna situacija, prvi bi ga ti namazao. Niko ne kaze da covek ne zna i da se ne razume, nego malo se zezamo, niko nije decku nista ruzno rekao, opusti se malo
Ja se uopste ne zezam...Posto je coveku toliko problema napravila jedna kartica vrlo rado cu je otkupiti od njega...Posle svega sto je prosao siguran sam da bi je dao i za mnogo manje,posto po njegovim recima ta karta definitivno ne vredi ni 50 evra ,a ja mu nudim 160 za polovnu kartu,+toblertona i milka za tebe Shgh...Ovo je za njega odlican posao.
Gledajuci njegov rivju ove karte ovo je kao da je dobio sedmicu na lotou...
@Torojed
Imas mejl i javi se...I otarasices se jedne velike muke u svom zivotu plus ti neko placa 160jura za traume koje si doziveo sa prokletim ATIjem...Gde ces bolje od toga?

DaSickSystem
Daum ... 27.03.2010. 06:19 #199698

broj poruka: 12794
U redu je, mozete da se smirite sad sa zajebavanjem. Covek ima problema na xp-u. Probleme nema na W7-ici. Izracunajte sami da li mu je jeftinije da instalira W7 ili da proda kartu tek tako...

@Tortojed, i dalje te ne razumem zasto forsiras sebe da koristis taj zastareli OS?

Sa kartom ti je sve u redu, jedini problem ti je driver. Resi sebi muke i instaliraj W7 x64...

tortojed Re: - P R O D A T O shgh JAVLJAM TI SE NA EMAL ADRESU 27.03.2010. 07:09 #199699

samo nemoj da kazes da si se salio - izglasacemo izbacivanje sa foruma!!!
Ovim svecano izjavljujem da je karta nova novcijata, ni jednu ogrebotinu nema, garancija je pocela da otkucava predesetak dana, kupljena u firmi koja se zove Win (pa jos jednom tako), proizvodjac je Powercolor.

:: Evo ja ne trazim upola cene ko pisko, ja ti dajem 150 evrica! Vidis kako sam posten :
:: Taman imas za N

@Granzort: pripazi na jezik - tako se, eventualno, obracaj clanovima svoje porodice i prijateljima kada budes ocenjivao njihove postupke...
Pisko Lopovi, lopovi!!! 27.03.2010. 07:27 #199700

broj poruka: 6645
Koje ste vi pi*ke, jebote, ispadoh stipsa za toblerone i milku.....

Ni ja se nisam 100% šalio već je bilo zbilje u mom zezanju: kad ima toliko problema, za koje iz rukava ne znamo odgovor, najbolje je da se otarasi tog dela hardvera pa bila to nvidia ili ati, nevezano. Ko nije imao iskustvo da nešto NEĆE da radi na nekoj konfi pa bog, a hoće na drugima i sličnima, taj ima još da živi i sluša. Ono: gremlini što se kaže popularno.
E sad, da mu pametujem kako se instalira ati drajver, a to je ovde više puta rečeno frustriranim korisnicima nvidije koji su `prebegli` na ATI i fasovali probleme.....pa ima to na search foruma, ako ga je toliko ispizdela - muka ga je naterala da prečešlja forum.... ili da se preganjamo da li je sistem čist od nvidija bloatware-a tj repova drajvera pre toga, da li je sve na winxp-u instalirano.... kako ja to da isteram ovako a usput bi se žderonja uvredio, ili se možda lupio po glavi, ne znam....
Ali, ova nelojalna konkurencija sa slatkišima, ovi likovi koji kao lešinari noću vrebaju nesretne korisnike hardvera, koristeći geostratešku pogodnost da im je dupe u bg.... pa to je strašno! Bre, ideja je moja, šta sad tu ima sira nema sira?
Ajde, tortojede... ili teraj dalje ili prodaj.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Slavuj ... 27.03.2010. 08:28 #199704

broj poruka: 2236
Gori ste od političkog marketinga.

Jači su ovi što dižu trupce.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dgrujic eureka... 27.03.2010. 08:48 #199707

broj poruka: 78
Ako ti sve lepo radi pod W7, zasto se uopste zezas sa XP-om u kome ti grafika baguje?

mslavko82 Re: 5850 - nakon nekoliko dana eksperimentisanja stvari su postale... 27.03.2010. 10:38 #199720

broj poruka: 721
Ti si sve u zakljucku lepo rekao... Sad deder prodaj lepo taj tvoj 5850 i kupi 9600GT i igraj se kao covek. Da te ne boli dusa svaki put kad vidis ATI logo kao sad.

Dokle bre ovo mlacenje?!? Da nemam 5750 u kompu i instaliran i XP i Windows 7 pa da ti i poverujem. Ovako mogu samo da mislim da ti ne umes da instaliras XP (ne drajvere, nego XP)! Imam i 32bit XP i 64bit Win7 i sve lepo radi, ukljucujuci i igrice i 2D i sve ostalo sto se pripisuje ATI-ju... A tvoj zakljucak je isti kao onaj da su Intel procesori bolji jer su stabilniji i ne mogu da izgore kao AMD-ovi... :( Zapravo, zvuci kao da ti ga je magistar Qzma pisao! Evo i ja se javljam odma da ti otkupim taj krs od karte sto nista ne valja - ako oces moze zamena, dacu ti jedan 9600GT sto imam :)

:: Moj zakljucak (sasvim odokativni, licni, subjektivan i AMATERSKI): potvrdjuje se ono sto se culo jos pre nekoliko godina - ATi se vise oslanja na drajver (vise radi `softverski` nego `hardverski`, za razliku od NV-a). To je ono na sta ljudi ciljaju kada kazu da `ATi lacks RAW POWER`, to jest zakazuje kada monitor treba `nahraniti` strujnim tokom... To je ujedno i razlog cescim zamrzavanjima slike (freezing, BSOD...) koje vlasnici Radeon karti i previse dobro poznaju
raic Re 27.03.2010. 10:39 #199721

broj poruka: 9006
Pu, pretekoše me. Ja bi mu opušteno dao 180 i dva litra dobre domaće.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

mslavko82 Re: Re 27.03.2010. 10:46 #199725

broj poruka: 721
E bre kakav si, bacas domacu na ovo s*anje od kartice... Nemoj bre, `de ce ti dusa? :)

:: Pu, pretekoše me. Ja bi mu opušteno dao 180 i dva litra dobre domaće
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

raic Re 27.03.2010. 10:48 #199728

broj poruka: 9006
Neka, neka. Trebaće mu posle svega ovoga.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Snoopy- - 27.03.2010. 11:21 #199736

Vidi mail tortojedu.
tortojed Videh ga i odgovorih a zatim te pozvah preko 063xxxxxx ama... 27.03.2010. 11:25 #199737

te nema, mori!

Snoopy- - 27.03.2010. 11:30 #199739

:D

zaludjujes nas, a tortojedu :D

Ako ozb oces prodas ti se javi
Snoopy- - 27.03.2010. 11:36 #199740

:D

zaludjujes nas, a tortojedu :D

Ako ozb oces prodas ti se javi
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs