Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Crysis 2 to have lower system requirements and better graphics
STRANA 1 OD 1
dz0ni Crysis 2 to have lower system requirements and better graphics 09.03.2010. 23:52 T25179

status: user
broj poruka: 880

Crysis 2 executive producer Carl Jones revealed in his keynote speech at India Game Developer Summit 2010 that the upcoming game will be more efficient, Crysis 2 will have lower system requirements and better graphics than its predecessor. Jones also shared that Crytek currently has four other games in development.

In his India Game Developer Summit 2010 keynote speech, executive producer Carl Jones revealed that Crysis 2 will have lower system requirements and improved graphics capabilities when compared to Crysis. The statement comes from a report recently published on DNA India website.

Other interesting bits of news in the speech were that, besides Crysis 2, Crytek currently has four other games in development. One of them is Project W. Jones also told the audience that there is a lower-priced version of CryEngine 3 available for indie developers.

http://www.dvhardware.net/article41528.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed To je implicitna potvrda nekih mojih davnih strahovanja... 10.03.2010. 00:30 #195455

broj poruka: 10997
(a koja sam izneo vise puta, kako na ovom forumu tako i na nekolicini drugih). Naime, radi se o formalnoj i neformalnoj sprezi izmedju proizvodjaca hardvera i dizajnera 3D igara. Ovi drugi su placeni od strane `teske industrije` da u svoja graficka resenja (engines) ugradjuju elemente koji NE doprinose estetici slike a DODATNO opterecuju hardversko-softverski sistem (to jest, elemente cijim bi se izostavljanjem povecala igrivost bez negativnog uticaja na kvalitet slike).
Time se odrzava `žedj` za sve jacim (i skupljim) hardverom (vise memorije, brža memorija, brži CPU, brži GPU, veci broj jezgara...). To je tkz. `sindrom kuvara koji presoljava jelo` da bi gost vise popio...
- - - - - - - - - -
Jedan od primera: kada se pojavio Battlefield2, nekoliko ljudi je napravilo prilicnu guzvu na forumima, izasasvsi sa preciznim analizama na osnovu kojih se jasno videlo da je hardverska zahtevnost ove igre potpuno neopravdano (upotrebom `trikova` u programiranju, to jest `vestacki`) podignuta za citav jedan (1) tehnoloski stepen (shader taj i taj, kao minimum, umesto onog prethodnog)... Znaci, neko je programerima sapnuo `napravite ovu igru tako da se ne moze igrati sa kartama starijim od te i te generacije, a mi cemo vec znati gde da uplatimo tu i tu sumu $...`
Gare87 skroz tachno 10.03.2010. 01:01 #195460

broj poruka: 4702

Ovo zadnje shto si napisao kaze sve `napravite ovu igru tako da se ne moze igrati sa kartama starijim od te i te generacije, a mi cemo vec znati gde da uplatimo tu i tu sumu $...`

Evo bash sam skoro primetio da novije igre zahtevaju minimum 8800gt ili njen ekvivalent ati da mi mogle da se kotrljaju. Tako i oni kad prave neku igru, lepo se dogovore sa Intelom(primera radi) da ce naprave takvu zahtevnost i optimizovanost za quad core ali da im malko stave u dzep kintu da bi imali da para za u buduce, i to je onda svima profitabilno osim nama jadnima u Srbiji shto jedva kupimo neko `najgore` od `najboljeg` parcheta hardwera da bi mogli samo da pokrenemo igru i da uzivamo malo. Ali tu se lova vrti, danas su igre veoma profitabilne, ako ne i najprofitabilnija zarada shto se tiche kompjutera i 3D tehnologije.......

SkyFire ... 10.03.2010. 01:55 #195465

broj poruka: 18472
Drago mi je da neko razmislja u ovim pravcima i da nisam jedini..To mi daje nadu da za sve ove godine nisam pricao uzalud..Znaci ima jos ljudi kojima su oci sirom otvorene.Svaka cast.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Mortificat Ma 10.03.2010. 02:30 #195470

broj poruka: 3519
jasno je vec kud ce nas ovi `genijaci` odvesti, jer na njih niko ne moze i ne vrsi pritisak, pa sto ne bi podigli za koji shader zahtevnost igrama...ionako 90% prodatih kopija dolazi iz zemalja sa velikom kupovnom moci, za razliku od ostalih gde se mahom downloaduju...ali svejedno i ti `` slepci`` ce morati da kupe nove karte i procesore, a onda i dobre ploce sa dobrom memorijom, bas kao sto tortojed rece...

Be the change you want to see in the world.

Stripy Re 10.03.2010. 02:47 #195473

broj poruka: 4163
Sve su to odavno poznate činjenice. Uzmite na primer igrice tipa COD4,5,6 ili novi vulfenštajn koje imaju lepu grafiku a mogu da se piče u višim detaljima na dosta starijem i jeftinijem hardveru. Mislim da su krajzis, stalker i GTA4 dobri primeri neoptimizovanosti u cilju kupovine jačeg hardvera. Dalje, uzmite igricu FAR CRY koja ima fenomenalnu grafiku i igrajte je na običnoj četvorci sa GF4 Ti grafikom u ful detaljima. Ono što nedostaje u gamer svetu to su inovacije. Sve živo što sam video u zadnjih par godina su samo rimejkovi i kopiranje ranijih uspešnih naslova. Kada bi se sada pojavila igrica half-life sa onako starom i primitivnom grafikom umesto pre x godina mislim da bi bila najprodavanija i najigranija igrica, bez obzira na grafiku. Nema jednostavno ništa od kreativnosti, samo kopiranje, plagijati, nastavci, delovi itd...

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

Scyter Re: To je implicitna potvrda nekih mojih davnih strahovanja... 10.03.2010. 09:10 #195491

broj poruka: 8138
Svaka cast. Sve ti je na mestu.

The Way It`s Meant To Be Played

:: (a koja sam izneo vise puta, kako na ovom forumu tako i na nekolicini drugih). Naime, radi se o formalnoj i neformalnoj sprezi izmedju proizvodjaca hardvera i dizajnera 3D igara. Ovi drugi su placeni od strane `teske industrije` da u svoja graficka resenja (engines) ugradjuju elemente koji NE doprinose estetici slike a DODATNO opterecuju hardversko-softverski sistem (to jest, elemente cijim bi se izostavljanjem povecala igrivost bez negativnog uticaja na kvalitet slike).
:: Time se odrzava `žedj` za sve jacim (i skupljim) hardverom (vise memorije, brža memorija, brži CPU, brži GPU, veci broj jezgara...). To je tkz. `sindrom kuvara koji presoljava jelo` da bi gost vise popio..
:: - - - - - - - - -
:: Jedan od primera: kada se pojavio Battlefield2, nekoliko ljudi je napravilo prilicnu guzvu na forumima, izasasvsi sa preciznim analizama na osnovu kojih se jasno videlo da je hardverska zahtevnost ove igre potpuno neopravdano (upotrebom `trikova` u programiranju, to jest `vestacki`) podignuta za citav jedan (1) tehnoloski stepen (shader taj i taj, kao minimum, umesto onog prethodnog)... Znaci, neko je programerima sapnuo `napravite ovu igru tako da se ne moze igrati sa kartama starijim od te i te generacije, a mi cemo vec znati gde da uplatimo tu i tu sumu $...
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs