Malo je postalo vise neozbiljno pogotovu na berzi ,toliko tema o famoznom Fermiju i na kraju dobismo samo kutiju hahaha..
Kaze ovako :
eVGA kutija graficke karte prikazana je na CEBIT-u .eVGA je predstavila pakovanje GTX470 i GTX480 modela.. Na kutiji je zapisano nekoliko mogucnosti koje nvidia pruza od tehnologije : SLI, PhysX, CUDA, and 3D Vision Surround technology ali pored toga nista vise.. GTX 470 ce imati 1280MB rama dok ce GTX480 imati 1536 GDDR5 .. Ocekuje se da ce se ove karte pojaviti 26-tog marta i tad ce se znati tacne specifikacije.
imala je jos pre neki dan kutija GIGABYTE za 470 i 480, valjda imaju po 320 i 384 bit, shodno tome toliko ce verovatno biti jaca, 5870 i 5850 su 256bit tako da nVidia i da hoce ne moze da bude slabija sa svojom magistralom i ddr5 memorijom
nije sve u magistrali=) ja mislio da si nesto naucio,kad ono i dalje samo cvrc!!!!.) a kutija je znak da su poceli da nesto prave,valjda se prvo krece od package-a,pa onda po tome sklapaju grafike...
pa podrazumevao sam da je GPU jak kao i svaki nVidia-in, valjda to ne moram da pisem, gtx 260 ima 448bit ali sa ddr3 i pored felermija se ne primecuje :)
kad je zakazano to izlazenje vani???? mlati se vec vise od po godine o tom Gvozdji a on nece, pa nece!!! iskreno vise pn mi Q ovih cena,cekam 5850 da spadne a ovi nasi samo pumpaju...
We asked quite a few Nvidia people why Fermi got delayed and each time we hit a wall. Nvidia`s PR department didn`t want to talk about what went wrong on the chip.
The only answer we ever got was that Fermi is the most complex chip that Nvidia ever made and that it takes huge amount of engineering to get such a complex chip out in the field. You need to read between the lines, a lot.
One can only imagine that some parts of the chip didn`t work in A1 silicon, as it took Nvidia all the way to A3 to prepare it for launch. The launch should happen on the 26 in USA and 27th March in Europe, but we are not sure about the availability as we expect it to sell-out at the launch day.
We will try to dig out what went wrong, but obviously some part of chip didn’t work we only need to find out which one. The glitch was big enough to delay the launch for some six months.
This all remind us of ATI`s R600 delay, when the card had problems with getting over 500MHz due to the faulty third party IP.
To je ono sto i mene kopka kao i hladnokrvnost same nvidie..Tolika pometnja oko fermija,ATI izbacio celu 5xxx seriju,ljudi cekaju tog Fermija,neki se cak i razocarali a oni hladni,kao da i ne haju za sve to..Sta li se tu krije malo je misteriozno..Da li ce taj Fermi da opravda sve ovo ili ce da bude opet skup sa odredjenim perfromansama koje nvidia pruza kao i obicno.Fermi je sam po sebi karta za profesionalne namene nabiflana tehnologijom ali obican user to ne gleda nego ce gledati snagu chipa u poredjenju sa jkonkurencijom u cenovnom rangu,to je ono sto interesuje svakog prosecnog kupca. Ako tu uspostave balans i shvate da moraju da se dovijaju trzistu zbog svojih korisnika bice dobro.Ne moraju bas toliku zaradu da imaju,nek spuste cene pa nek zadobiju ponovo trziste ..
izgleda da ce i biti tako,uglavnom kad nesto ocekuju onda kenjaju 5 meseci sa reklamama o superiornosti svog proizvoda,al ako ovako sute.hmmm
:: Tresla se gora rodio se mis :: :: Sis rules!! :: :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese peopl :: ::
Cuti ti crveni,kod vas je to normalna pojava,gotovo svakidasnja.. :) Ako sad nv zezne ja cu prvi da kazem tresla se gori rodio se mis mada nigde nisu ni najavili neke performanse pa da covek kaze nisu to ispostovali.. Jedina reklama je oko mogucnosti chipa tj tehnologijom kojom se koristi.. A plus su naisli na probleme tako da je i to jedan od razloga zasto mozda nece biti bas toliko superiroran..Ma i ja sad nagadjam ko i svi mi..Dok se ne pojavi nista od toga..
:: izgleda da ce i biti tako,uglavnom kad nesto ocekuju onda kenjaju 5 meseci sa reklamama o superiornosti svog proizvoda,al ako ovako sute.hmm :: :: :: :: Tresla se gora rodio se mis :: :: :: :: Sis rules!! :: :: :: :: :: :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: :: :: My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese peopl :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.