Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Konacno i AMD da dozivi slavu visoko kvalitetnih ploca!
STRANA 1 OD 2  
SkyFire Konacno i AMD da dozivi slavu visoko kvalitetnih ploca! 03.03.2010. 17:28 T24995

status: user
broj poruka: 18472
Ono sto je AMD dugo vremena `kocilo` jeste kvalitet ploca namenjen za tu platformu..Jednostavno ploce su daleko siromasnije bile nego li ploce koje su pravljene za Intel..Vreme je odmicalo pa se jos na 790FX chipset-u radilo i bilo raznih kvalitetnih modela koje su nudili odredjeni brendovi ali evo pojavom 890FX chipa Asus je opet lupio standard i pokazao ko je Gazda na polju kvaliteta i entuzijazma..
Plocu samo kad pogledate neverovatno dobro izgleda i iskreno mi je drago da ovo postoji za svakog koje korisnik AMD platforme..Nek samo ide u tom pravcu,hvala Bogu..

Rec je o Asus Crosshair IV Formula and Crosshair IV Extreme.Iz ROG porodice je pa vam je onda sve i jasno..

Podrzava AM3 procesore kao i nadolazece Six Cores AMD koji dolaze uskoro..
Opremljena je sa 890FX chipom + SB850.
Ima 10+2 faze na naponskoj sekciji.
Cetiri PCI-E 16x slota.
Dva PCI slota.
Cetiri DDR3 memorijska slota
Sest SATA 3 i Dva Sata 2 porta kao i dva USB 3.0 porta.

Extreme varijanta Crosshair-a ima odredjene gamerske dodatke kao sto su :
Super ML Capacitors,Merne tacke za voltazu,ProbeIT tehnologiju,PCI-E power switch, iROG Blu-ray technology and BIOS ROM itd..

Evo pogledajte kako to zapravo izgleda :

http://en.expreview.com/2010/03/03/asus-rog-series-890fx-motherboards-on-show/6820.html

Green,Green,Grass Of Home
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 03.03.2010. 17:40 #193508

broj poruka: 4016
a jes ono sto se kaze lepa, mene nervira sto je DFI zasrao motku sa plocama, specifikacije kao super a kad dodje na test PRC

CPUGPU
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

SkyFire ... 03.03.2010. 17:42 #193510

Na tom polju Asus nije nikad podbacio..
Zanimljiva stvar sto se tice performansi Gigabyte dobro napreduje..

gogi1 e falim te 03.03.2010. 17:45 #193511

broj poruka: 2076

Najzad i jedna opasna ploca za AMD. Kad ovo stize u prodaju i po kojoj ceni?

raic aha 03.03.2010. 17:46 #193512

broj poruka: 9006
Normalno da nas raduje, otkad je abit propao nije bilo dobrih ploča za amd po nekoj razumnoj ceni, DFI je vazda bio malo nerazuman po tom pitanju.

Tuđe govno uvek više smrdi

Stripy Re 03.03.2010. 18:00 #193518

broj poruka: 4163
Dobro su se setili. Lepa šper ploča.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Scyter Re: 03.03.2010. 18:33 #193526

broj poruka: 8138
Perfektna je. Mnogo mi se dopada.

The Way It`s Meant To Be Played

Pisko Art 03.03.2010. 19:25 #193546

broj poruka: 6645
Ljudi, možda sam ja malo blesav, ali, za ovu ploču najbolje je da bude pokvarena i van kućišta!
Umetničko delo u dizajnu - nadam se ne na uštrb bilo kojeg pokazatelja performansi - od boja do dizajna pasivnih coolera. Jednostavno, šteta je zatvoriti je u kućište... oni dugmići /ne što su samo ostali.../ o paljenju-resetovanju-unlocku jezgara, jednostavno sugerišu da se to drži na stolu (i zaspe kaffućinom)....
Šta koliko je? Mnogo!

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic evo jos jedne interesantne.. 03.03.2010. 20:03 #193560

broj poruka: 18996
http://itsvet.com/tekst/asus-m4a89gtd-pro/3485/

Mortificat Uh 03.03.2010. 20:13 #193562

broj poruka: 3519
Bilo je lepih dizajnerskih resenja i na 785 chipsetu, ali ovo je prelepo, sto kaze Pisko, steta je zatvoriti je u kuciste....najlepsa ploca koja postoji definitivno.

Be the change you want to see in the world.

skar ... 03.03.2010. 20:55 #193569

broj poruka: 3992
sve je to super ali kostace vise od najskupljeg AMD cpu-a,
very nice by ASUS,izgleda da je ovaj novi chipset konaacno nesto pravo,za LEO platformu,mada i 790 nije bio za baciti

saxija o ljudi 03.03.2010. 21:04 #193572

pa kao da do sada nije postojao dobar chpiset, 790-750 je odlican chipset i najbolji za AMD cpu, a sto se tice ploca AM2+ DFI majka, za AM3 ASUS i GA razbijaju, jako brze i pouzdane ploce, e sad ce neko da poce da poredi babe i zabe tj AMD i intel ali NE, to ne treba raditi, cak i GA-MA69g-s3h imala CF 16+4x sa sve integrushom koja je jako solidna i na njoj sam podigao 5000+ sa 2.6GHz na 3.3GHz

CPUGPU

skar Re: o ljudi 03.03.2010. 21:12 #193573

broj poruka: 3992
sto se samih integrusa tice,tu nema niko sta da trazi pored AMD-a....

:: pa kao da do sada nije postojao dobar chpiset, 790-750 je odlican chipset i najbolji za AMD cpu, a sto se tice ploca AM2+ DFI majka, za AM3 ASUS i GA razbijaju, jako brze i pouzdane ploce, e sad ce neko da poce da poredi babe i zabe tj AMD i intel ali NE, to ne treba raditi, cak i GA-MA69g-s3h imala CF 16+4x sa sve integrushom koja je jako solidna i na njoj sam podigao 5000+ sa 2.6GHz na 3.3GH
::
:: CPUGPU
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691
:: I love my computer because my friends live in it!
DmasteRNo1 Opasna ploča 03.03.2010. 21:15 #193575

broj poruka: 6101
Nažalost, verovatno će i cena biti opasna. Ali, šta da se radi.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

SkyFire Da dodam samo nesto.. 03.03.2010. 21:40 #193586

Znao sam da ce biti reakciija tipa sta ce ovo nekom,ili skupo ce biti i sl..
Treba da se radujemo da uopste postoje ovako kvalitetne ploce.Stoji da ce biti malo skuplje ali ko zeli kvalitet on ce i da plati..
Lepo je jednim delom objasnio Saxija.Ne treba ovo porediti sa Intel-om.
Ne kupuju svi AMD zato sto je jeftiniji.Svako gaji svoje simpatije prema onom sto mu najvise odgovara i sto voli..Tako ako hoce vrhunsku AMD platformu kupice ovu plocu..Itd..Shvatae poentu..
Nego neka i drugi proizvodjaci(brendovi) imaju ovaj primer pa neka se to sto vise siri u tom pravcu tim bolje za sve..Ja ovo gledam kao jedan korak u buducnost i samim tim vise samopouzdanja ima u samom korisniku.Kad uzmes spravu bar znas sta si kupio.Ono sto ti ostaje je da budes srecan i zadovoljan,da uzivas u svom hw-u koliko god da ga imas..

tortojed Hmm, hmm. Kao sto napisah nedavno, u okviru razgovora o... 03.03.2010. 22:05 #193601

broj poruka: 10997
jednoj drugoj temi - postavis tarabu, obicnu drvenu tarabu na ulicu, ovde negde, u jedinoj nam Srbiji. E, sad, na jednoj strani tarabe napises `USA` ili `AMERICA`, a na drugoj `SRBIJA`,
i onda prolaznicima lepo naplacujes izdavanje ulaznih viza i drugih dokumenata jer, je li, putuju iz jedne drzave u drugu...
Poenta je: da li ce ovo raditi tako dobro da opravda cenu? Zivo se secam vremena (era Duron/Thunderbird) kada se, na primedbu da ovi procesori ipak ne mogu u potpunosti da pariraju ondasnjim Celeronima (jeftinim verzijama P3) AMD branio tvrdnjom da postojeci chipset-ovi (Sis i Via Apollo, ApolloPro...) nisu u stanju da iscrpe sve mogucnosti ovih procesora i da `cete tek videti sta ovi mogu onda kada MI napravimo chipset za njih`.
Bogomi, čo`če, da vi nješto rečem: na taj chipset se čekalo više nego na Fermi-ja, a kada se napokon pojavio, bilo je ono `tresla se gora, rodio se miš`.
- - - - - - - - - - - - - -
Apropos ovih dveju ploca: moram da primetim (i to, he, he, he, sa zadovoljstvom!) da sam bio jedan od onih koji su na vreme primetili ujdurmu u vezi maticnih ploca zasnovanih na najnovijim AMD-ovim i Intel-ovim chipset-ovima. Naime, proizvodjaci su se nevidjeno utrkivali da izbace sto je moguce veci broj modela za AM3 i i7, u vreme kada se ZNALA puna specifikacija USB-a ver.3 i SATA rev.3, a NIJEDNA nije imala kontrolere ovog tipa.
Bila je to strategija: davati pomalo, na kafenu kasikicu, da bi se poprodavao bajati (a vec proizvedeni) hardver. Masa takvih ploca je prodata a sada se javljaju ISTI ti proizvodjaci sa plocama koje imaju ISTE te chipset-ove ali ovoga puta sa brzim kontrolerima i TEK SADA ima smisla kupiti ih ako na stvar gledamo sa stanovista generacijske ujednacenosti svih kljucnih komponenti u PC-ju (CPU, GPU, RAM, kontroleri periferija).

SkyFire ... 03.03.2010. 22:11 #193603

@tortojed
Sto se tice vremena i sklada tehnologije tu si bio upravu cak i onda kada si rekao da ce to vrlo brzo da izadje na videlo..
Naravno da je tek sada isplatljivo ulagati novac ali ja to gledam opet malo drugacije..
Cemu i taj USB3 i cemu Sata 3?Mislim nije preka potreba za tim,sve radi i bez toga sasvim fantasticno..Ako pak zelimo sve u fulu i da idemo korak sa tehnologijom onda ajde,nek bude,ulozicemo pa ako vec ima USB3,SATA3 nek bude od koristi na duze staze bar..

By the way,gde ti je tema nestala?

tortojed @Sky.....Kafka je napisao pripovetku pod nazivom `Jozefina i... 03.03.2010. 22:22 #193609

broj poruka: 10997
narod miševa`. Evo, i mi, siroti Srbi ispadosmo mišji narod. Bojimo se lokalnih baraba, surcinskih, zemunskih i tunguskih klanova. Nista nek` te ne nervira - gutaj sta ti se servira. Nemoj kritikovati, smej, smej, smeej...uvek se smej. Nemoj se slucajno zameriti Miki, njegov cale je Pera, direktor Bia-a. Mog`o bi da te bije. Nemoj se zamerati ni onom tamo... on je bio licni frizer Mive Mavkovic i dvugih bavkanskih kviminavaca...
E moj Radoje Domanovicu, Stradija je u medjuvremenu postradala skroz...
- - - - - - - - - - - - - -
Eto kud ode moj post. Zalosno, Sky. I wish you would`ve sent some heavy firestorm from the sky upon them!

SkyFire Off 03.03.2010. 22:32 #193611

Jedino sto ti preostaje jeste da ne gubis zivce..Da zivimo u tkavoj drzavi to stoji,da su ljudi takvi kakvi jesu i to stoji ali da cutimo i trpimo to mogu samo budale..
Zato ja kad se pojavim zaista sam prekulturan,maximalno na nivou ali ako osetim i malo vrdanja,mogucnosti prevare i sl pokazujem zube debelo..Eto ,kad su me u Pakomu drndali za reklamaciju karte malo je falilo da one servisere razbacam po lokalu ali srecom svi su bili kao pticice i tesili me uprkos sto su rekli da karta ne moze da se zameni ali ``nije do njih``-mucenici..Poenta na bezobrazluk odgovarati bezobrazlukom,ako treba i sliom,za seljake je batina iz raja izasla-stara izreka..A po najvise volim one drcne,srecom nece ni oni na svakog,valjda procene i vizuelno i po temperamentu ko je kakav i sa kim mogu..
U svakom slucaju pamet u glavu pa na prvu loptu kad osetis da se sprema tako nesto odmah zube pokazati pa posle nek se puse..

Inace mislim da je ovo malo dikatatorski sto su ti temu izbrisali.Razumem da PC Berza zivi od oglasa i da je Win Win popularana firma ali ako je nepravda ucinjena onda nek se javno i kaze..To me je na ovom forumu najvise nerviralo,uvek se ta nepravda zataskuje,nikad da se ociste te neke stvari koje bi trebalo vec se samo ide linijom lakseg otpora ili ti ko ih sisa,to je narod-narod je stoka,sve ce da proguta,idemo dalje..Mislim strasno!

gang1978 Re: ... 03.03.2010. 22:49 #193618

broj poruka: 1661
Pa da taman kad sam digao ruke od Gigabyta i presao na skuplji asus on poceo da napreduje

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: Na tom polju Asus nije nikad podbacio.
:: Zanimljiva stvar sto se tice performansi Gigabyte dobro napreduje.
:: Green,Green,Grass Of Home
gang1978 RE: Konacno i AMD da dozivi slavu visoko kvalitetnih ploca! 03.03.2010. 22:51 #193619

broj poruka: 1661

Ploca vrhunski izgleda..svaka pohvala

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
obradmi Asus je chudo 03.03.2010. 23:08 #193622

broj poruka: 7720
a najvise me odusevljava prekidac na ploci core unlockeri ,kako su to provalili posto AMD ukida ACC bas radi otkljucavanja CPU.Sa novim chipsetom 890 nece moci da se otkljucava CPU sem izgleda kod Asusa.Ludaci su nema sta.
obradmi Sad vidim moci ce i Asrock da otkljucava jezgra sa novim chipsetom 03.03.2010. 23:17 #193623

broj poruka: 7720
ali to je pod kompanija Asusa...

http://www.fudzilla.com/content/view/17906/1/
SkyFire Asus 03.03.2010. 23:26 #193625

Ne znam dal se to meni cini samo ali kao da je cak i ona plastika oko socket-a kvalitetnija,deluje mi vizuelno sto ne znaci da nisam upravu.Ako je ploca pravljena od vrhunskih materijala veoma moguce da su i na ovaj detalj obratili paznju..
Ono sto sam ja mogao da primetim da te plastike nisu bas nekog kvaliteta tako da mi je zbog toga ovo sad zapalo za oko..Mislim mozda i nebitna stvar,to se i onako skida kada se stavljha neki bolji aftermarket cooler.Generalno ploca je bruka koliko je dobra!

saxija otkljucavanje 04.03.2010. 00:00 #193627

evo npr DFI je u bios ubacio opciju klasicnog UNLOCKA tako da ne moras da ukljucujes ACC nego izaberes broj jezgara, dovitljivost, ja u sustini nisam skapirao ACC, koja je njegova uloga, nesto kao da malo sjebe neke latencije CPUa pa na kontu toga pojacava OC sa manjom V, mada to je moje misljenje, nikada ga nisam koristio pri OCu

CPUGPU

Daum ... 04.03.2010. 00:07 #193630

broj poruka: 12794
Ko bi rekao... Ja pre par dana lupio da bi voleo da vidim kako izgleda Crosshair IV... :D

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs