Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Lista AMD 890GX MB
STRANA 1 OD 1
obradmi Lista AMD 890GX MB 28.02.2010. 09:12 T24918

status: user
broj poruka: 7720
http://www.overclockersclub.com/news/26138/

Pocevsi od sledece nedelje AMD ce izaci sa prvom 800 serijom chipseta 890 GX.Ono po cemu se razlikuje od starijeg chipseta je 700 Mhz IGP DX 10.1 ,SB850 sa podrskom za SATA 6.0 Gbps USB 3.0 ,RAID 0, 1, 0+1, 5, 10, and JBOD modes ,esata,IE1394 .
Podrska za Thuban 6 core CPU ,kao i za sve AM3 CPU.

ASUS M4A89GTD Pro / USB3

memory speed za sada nepoznat,jedna od funkcija koje ce zanimati otkljucavaoce jezgra na ovoj ploci je `core unlocker`.Sa ovom funkcijom otkljucava skrivena jezgra na dual ili tri jezgarnim CPU (neki procesori nisu stabilni kada se otkljucaju skrivena jezgra)
hybrid CF i CrossFire X (Dual PCIe x 8). (140 W CPU)

BioStar TA890GXE

memory speed do 1600 Mhz od posebnih funkcija je G.P.U II ,koja onemugucuje
extra faze kada nisu u upotrebi (energy saving feature).

ECS A890GXM-A

memory speed do 1800 Mhz

Foxconn A9DA/S

memory speed do 1600 Mhz

Gigabyte GA-890GPA-UD3H

Nudi najveci memory speed za DDR3 do 1866 Mhz.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Skoro sve... 28.02.2010. 10:04 #192737

broj poruka: 6645
.... je super, osim upotrebljenog broja. Srećom mlađi ne pamte, ali meni se urezalo ono sr**je od VIA 8XX čipsetova za AMD...
Nekako sam mislio da će da ubace neki derivat 5xxx čipa kao integrušu (kao opciju prvenstveno za prenosne računare ali i za desktop) da bi jednstavno pomeli ostatak... mada realno, amd integruše vrede svaku paru. Al` dobro, ima vremena, moraju ionako non-stop nešto da unapređuju da ih ne pojede mrak, pa videćemo.
Mada, to se dešava i kod grafulja, serija 5xxx od amd-ati je sada aktuelna i dobra, dok je serija 5xxx svojevremeno kod nVidije bila prava katastrofa, (onih geforce 5200 i dan-danas ne mogu ljudi da se reše..) asocijacije su nekad neminovne uzevši u obzir da su brojke i modeli zajedno sa rebrandingom zbunjujući i u jednoj generaciji kod jednog proizvođača...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Re 28.02.2010. 10:39 #192740

Pravila je VIA chipset i za Intel CPU ,koliko su bili dobri ,izasli su iz tog biznisa.
Rano je za integrisanu IGP 5xxx seriju ,to ce verovatno sa Buldozerom.Thuban treba
da se promovise uskoro na Cebitu ,a izlazak krajem aprila.Ta Nvidia 5xxx serija je
bila losa ,medjutim bilo je i drugih serija koje su bile OK,generalno nije losa Nvidia,
drugo je zaebancia na forumu.Dugo je Nvidia gradila strategiju sa tendencijom samo ka igricama pa je izbacila i CUDA podrska za druge aplikacije sem igrica ,medjutim vidimo
da i ATI izuzetno dobro parira toj strategiji. ATI je od starta uvek imao tendenciju ka multimediji ,pa se i on bacio na igrice ,a sada vidimo i ATI stream.
pufi re 28.02.2010. 11:45 #192742

broj poruka: 2196
Pa daj bre vise nek izbace te nove procesore,smorio me ovaj i7 koliko se greje,

Biostar 890gx i neki novi AMD bice pun pogodak

http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.png

Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
PALIT 4830 730/2150MHz
CORSAIR TX 950W
GIGABYTE Clear Case
BENQ T241WA

imarkovic > pufi 28.02.2010. 12:12 #192744

broj poruka: 18996
ti si se brate mnogo zaebo sto si prodao Q9550, da bi uzeo i7, zbog bench-a, trebao si da ostavis taj procesor, kao i MaximIIF plocu, isto kao i ja sad i da cekas najbolju priliku, i sad vec razmisljas opet o drugoj platformi AMD, pa bre, polako, jeste da su tvoje pare, ali greota..

vuk125 ....? 28.02.2010. 12:55 #192750

broj poruka: 2929
Jel ima 890FX chip?
To bi trebaloi da ima full CF podrsku 2x16

RE> pufi
Pa dobro nije se bas zajebao sta fali neka proba, verovatno je prodao ono svoje sto je
imao i kupio i7.

Gare87 hhahaha 28.02.2010. 13:32 #192759

broj poruka: 4702

da stavio na 4 ghz pa mu se greje!?!? stavi lepo vodeno ili sa amonijakom da hladish cpu posto imash kintu za bacanje, ili josh jednostavnije smanji lepo na 3 ghz i ima da bude leden, msm koja je vajda od 4ghz?? da nije mozda slab i7 pa mu treba 10000mhz da radi brze!?
Inache shto se tiche amd-a evo malopre sam chuo da ce biti uskoro novi amd sa 6 i 8 jezgra za servere i sa 6 za desktop(ako sam dobro razumeo), msm ludnica :D

Pure Re: Lista AMD 890GX MB 28.02.2010. 14:14 #192768

broj poruka: 92
Jos samo kad bi imali informaciju kolika ce biti cena kod nas otprilike.

:: http://www.overclockersclub.com/news/26138
::
:: Pocevsi od sledece nedelje AMD ce izaci sa prvom 800 serijom chipseta 890 GX.Ono po cemu se razlikuje od starijeg chipseta je 700 Mhz IGP DX 10.1 ,SB850 sa podrskom za SATA 6.0 Gbps USB 3.0 ,RAID 0, 1, 0+1, 5, 10, and JBOD modes ,esata,IE1394
:: Podrska za Thuban 6 core CPU ,kao i za sve AM3 CPU
:: ASUS M4A89GTD Pro / USB
:: memory speed za sada nepoznat,jedna od funkcija koje ce zanimati otkljucavaoce jezgra na ovoj ploci je `core unlocker`.Sa ovom funkcijom otkljucava skrivena jezgra na dual ili tri jezgarnim CPU (neki procesori nisu stabilni kada se otkljucaju skrivena jezgra
:: hybrid CF i CrossFire X (Dual PCIe x 8). (140 W CPU
:: BioStar TA890GX
:: memory speed do 1600 Mhz od posebnih funkcija je G.P.U II ,koja onemugucuje
:: extra faze kada nisu u upotrebi (energy saving feature)
:: ECS A890GXM-
:: memory speed do 1800 Mh
:: Foxconn A9DA/
:: memory speed do 1600 Mh
:: Gigabyte GA-890GPA-UD3
:: Nudi najveci memory speed za DDR3 do 1866 Mhz
gang1978 ma bre nek se.... 28.02.2010. 14:24 #192770

broj poruka: 1661

....nose u tri lepe...nisam se jos bio navikao na dual core kad eto ti ga quad core...kupim quad core kad evo sad i 6 i 8 ..stanite ljudi malo ili izbacite odmah procesore sa 12 jezgara pa da budemo mirni jedno dve godine ...sta nas bre mucite..stalno bre nesto menjam..te nemoze ovaj procesor zbog maticne,te nemoze maticna zbog `tog procesora`,te ovo te ono...ajd bre jesu li normalni vise....pa ne berem ja pare sa grane

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

NMY Re: ma bre nek se.... 28.02.2010. 14:39 #192772

broj poruka: 1509
Pa ko ti je rekao da nema 12-o jezgarnih procesora ?

AMD je vec poceo sa isporukom, naravno, to su serverski procesori, ali stvar je u tome sto su napravljeni vec...

EVO LINK:
http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti/Procesori/AMD-tiho-i-bez-pompe-poceo-sa-isporukama-dvanaestojezgarnih-procesora.html

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: ....nose u tri lepe...nisam se jos bio navikao na dual core kad eto ti ga quad core...kupim quad core kad evo sad i 6 i 8 ..stanite ljudi malo ili izbacite odmah procesore sa 12 jezgara pa da budemo mirni jedno dve godine ...sta nas bre mucite..stalno bre nesto menjam..te nemoze ovaj procesor zbog maticne,te nemoze maticna zbog `tog procesora`,te ovo te ono...ajd bre jesu li normalni vise....pa ne berem ja pare sa grane
:: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
gang1978 Re: Re: ma bre nek se.... 28.02.2010. 14:45 #192775

Ma ok to mislio sam za desktop racunare hahhahahahah

:: Pa ko ti je rekao da nema 12-o jezgarnih procesora ?
:: AMD je vec poceo sa isporukom, naravno, to su serverski procesori, ali stvar je u tome sto su napravljeni vec..
:: EVO LINK
:: http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti/Procesori/AMD-tiho-i-bez-pompe-poceo-sa-isporukama-dvanaestojezgarnih-procesora.html

:: https://www.tinyurl.com/ye5z6b
:: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha
:: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat
:: ::
:: :: ....nose u tri lepe...nisam se jos bio navikao na dual core kad eto ti ga quad core...kupim quad core kad evo sad i 6 i 8 ..stanite ljudi malo ili izbacite odmah procesore sa 12 jezgara pa da budemo mirni jedno dve godine ...sta nas bre mucite..stalno bre nesto menjam..te nemoze ovaj procesor zbog maticne,te nemoze maticna zbog `tog procesora`,te ovo te ono...ajd bre jesu li normalni vise....pa ne berem ja pare sa grane
:: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
imarkovic > gang1978 28.02.2010. 15:00 #192778

broj poruka: 18996
E, vidis, nije stvar u tome sto proizvodjaci prave sve jace procesore, sa vise i vise jezgara, vec u tome sto TI MORAS da imas svaku noviju i noviju platformu koja izlazi, pa makar da ti i ne trebala, to je stvar o kojoj moras da raspravis i posvadjas se sa samim sobom , sve do tada ces nastaviti da bacas bogatstvo kad jednog dana shvatis da si ostavio za sobom nekog BMW-a (malo iskarikirano, ali surova istina)..
gang1978 Re: > gang1978 28.02.2010. 15:25 #192784

Pa nisam ja bas toliko zaludjen al sam do sada sugurno propustio jedan Golf 3 zbog komponenti..hahhahh salim se ja malo

@BMW ne staj mi na muku ne znam kako cu preziveti to sto je BMW izasao iz formule 1 koju sam i poceo da gledam 2000 -te upravo zbog BMW-a....There can be only one B.M.W

:: E, vidis, nije stvar u tome sto proizvodjaci prave sve jace procesore, sa vise i vise jezgara, vec u tome sto TI MORAS da imas svaku noviju i noviju platformu koja izlazi, pa makar da ti i ne trebala, to je stvar o kojoj moras da raspravis i posvadjas se sa samim sobom , sve do tada ces nastaviti da bacas bogatstvo kad jednog dana shvatis da si ostavio za sobom nekog BMW-a (malo iskarikirano, ali surova istina).
obradmi Re 28.02.2010. 16:57 #192805

Gigabyte ce biti oko 140 $
Asus oko 160 $

Ali to su vrh ploce svih proizvodjaca ,sto znaci bice verzije bez IE1394 ,USB3 i slicno koje ce biti znatno jeftinije.FX se ocekuje uskoro posle GX .tehnicki gledano u perfmansama medju njima ne bi trebalo da bude razlike.
Daum Re: > pufi 28.02.2010. 18:56 #192825

broj poruka: 12794
Iskreno, ni meni nije jasno zasto bi neko bacao pare na i7 ako ga nece iskoristiti 100%...

Stvarno, uzimati i7 zbog bencha? Ne vidim poentu...

:: ti si se brate mnogo zaebo sto si prodao Q9550, da bi uzeo i7, zbog bench-a, trebao si da ostavis taj procesor, kao i MaximIIF plocu, isto kao i ja sad i da cekas najbolju priliku, i sad vec razmisljas opet o drugoj platformi AMD, pa bre, polako, jeste da su tvoje pare, ali greota..
Daum ... 28.02.2010. 18:58 #192826

broj poruka: 12794
Mene zanima da vidim 890FX na recimo Asus Crosshair IV Formula

gile23 ... 28.02.2010. 19:40 #192830

broj poruka: 9121
Koliko vidim ide ovde neka integrusa, samo je zamerka sto nije neka 5xxx sa DX11, mada ce mozda kasnije izaci 895 chipset sa nekim sitnim stvarima poboljsanim u odnosu na 890. Takodje kao vecina vas mislim da su trebala da imaju 2 PCI x16 slota kao i da ploca podrzava memoriju minimum na 2000 MHZ, ovo sto sam napomenuo ploca od 10000 dinara, odnosno skoro do 110 evra kod AMD-a bi trebala da ima.

Inace nema procesor 12 fizickih jezgara nego 12 threadova, znaci 6 realnih jezgara + 6 virtuelnih :). A koliko sam video naznaceno je da ce pre da izadju Intel procesori sa 12 threadova nego AMD.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 28.02.2010. 22:37 #192858

broj poruka: 721
Ma super... Samo jos da aplikacije pocnu da koriste tih 6 jezgara, stvarnih, virtuelnih, kako god... Ovako 90% aplikacija ne moze ni quad core da iskoristi kako treba :(

Sto se ploca tice, extra su - samo ne znam u cemu je poenta pravljenja high end ploca sa integrisanom grafikom. Mislim podrzava i Crossfire i brzu DDR3 memoriju, full ATX, extra naponska i... tu mi se grafika nekako ne uklapa. I 790GX mi je delovalo kao bzvz cipset i sa te strane ni ovaj novi nije bolji. Nekako mi bolje zvuci 890X, 890FX i slicno... Samo je pitanje kada ce to :)
obradmi Evo jos detalja o novim chipsetima 28.02.2010. 23:11 #192862

890FX
- High-End-Variante - High-end version
- Unterstützung für Quad-Crossfire - Support for Quad-Crossfire
- Wird meist für High-End-Boards genutzt - This is used mostly for high-end boards
- Neue Soutbhridge SB850 inklusive SATA-3-Unterstützung (SATA 6 GBit/s) - New Soutbhridge including SB850 SATA-3-support (SATA 6 Gb / s)
- USB 3.0 nur per zusätzlichem Controller - USB 3.0 only by an additional controller

jeftinije verzije chipseta:

Sporija od 890 GX
880g
- Onboard-Grafik (probably slower than 890GX) - Onboard graphics (probably slower than 890GX)
- Sideport-Speicher (dedizierter RAM-Chip für die Onboard-Grafik) - Side port memory (RAM dedicated chip for onboard graphics)
- Unterstützung für Crossfire X - Support for CrossFire X
- Hybrid Graphics (Onboard-Grafik und Grafikkarte arbeiten zusammen) - Hybrid Graphics (onboard graphics and graphics working together)
- HDMI und DVI samt HDCP-Unterstützung - HDMI and DVI along with HDCP support
- Wird hauptsächlich für günstige Boards genutzt - Is mainly used for cheap boards
- Neue Soutbhridge SB850 inklusive SATA-3-Unterstützung (SATA 6 GBit/s) - New Soutbhridge including SB850 SATA-3-support (SATA 6 Gb / s)
- USB 3.0 nur per zusätzlichem Controller - USB 3.0 only by an additional controller

870
-870
- Günstige Variante - Cheap version
- Unterstützung für Crossfire X - Support for CrossFire X
- Wird hauptsächlich für günstige Boards genutzt - Is mainly used for cheap boards

we assume that the SB850 Southbridge is the first of the latest SATA natively supports 3-standard
skar .. 01.03.2010. 08:00 #192895

broj poruka: 3992
koliko ja vidim valja stekati pare za 890 i neki Q..ovaj biostar me sve vise i vise iznenadjuje...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs