Znaci od sada pa nadalje ako ste prvi vlasnik odredjenog Intel proizvoda garancija vazi samo u tom slucaju a ukoliko prodate taj Intelov proizvod, i ako garantni rok nije istekao, garancija se ponistava.
Niste ovo razumeli. Nas kao krajnje korisnike ovo ne pogadja, vec dilere. Oni ne mogu da vrate direktno Intelu neispravan uredja, vec to mora da uradi uvoznik.
Naravno da ne moze da pogadja krajnje korisnike. Zasto? Zato sto ako ode neko ko ima 14god i kupi cpu, nema licnu kartu da ostavi podatke, sto je i glupo da pisu podatke pri kupovini, ti onda , sta? Nemas garanciju? Glupo. Oni ne mogu ni da znaju kome sam prodao. I da, znaci moras licno i da nosis na servis? Kupis u bgu postexpresom, a zivis u subotici, sta, treba posle licno da ides da das na servis? Nema pojma.
To onda znaci da ne kupujete polovne komponente, iako su u garanciji, vec samo nove. Kakva glupost. Sto rece matz, samo AMD :) Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
S`obzirom koliko su napredni intelovi procesori i koliko su brzi, kupovao bih ih i da ne daju nikakvu garanciju... Samo intel... .) __________________ Scourge of PCBerza
mikac, nisi u pravu, procitaj text. samo ne znam ko ce da me natera da dajem licne podatke prilikom kupovine? `snajka, proberi mi jedno kilo od ovaj krompir, al gledaj neki lepsi, ocu pravim decama poNfriT! pisi: jmbg 23465544346...` vazi... ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Ukoliko planirate da kupite polovan računar, najbolje je da se uverite da on nije baziran na komponentama kompanije Intel jer je ova kompanija zvanično objavila da računari i oprema koji su preprodati ne podležu garanciji. Primera ovakve prakse ima i od ranije, ali sada je stiglo zvanično obaveštenje od Intel-a da proizvodi ove kompanije mogu biti popravljeni ili zamenjeni od strane kompanije samo ukoliko ste njen originalni vlasnik koji je kupio novu opremu od ovlašćenog Intel distributera. Kompanija navodi da je prema uslovima prodaje dužna samo da obezbedi garanciju za originalne vlasnike kupljene opreme iako nije sasvim jasno gde se ta odredba nalazi.
Intel se mnogo za*ebava misli da ga niko nece dostici, setimo se da Intel AMD-u nije mogao da pridje ni na kilometar do pre nekoliko godina, za samo mesec dana moze sve da se promeni, tako da se ja na intelovom mestu ne bih silio, iako Intel ima dosta sporednih proizvoda ne moze se tako lagano ponasati, jer kompanija potice od procesora, a ne od SSD diskova i baterija za automobile, veoma nepromisljen potez !
Alo bre ljudi zivite u Srbiji i tesko da ce vas ovo pogoditi. Zasto? Pa evo ovako: Recimo DESK uveze procesore od intela. Rasproda ih svojoj mrezi dilera. Neka neko kupi recimo u Novom Sadu procesor od nekog dilera, koristi ga par meseci i proda nekom drugom. Mislite da ako crkne procesor da ga taj nece moci reklamirati? Moze. I to lako. Zbog nasih knjigovodstvenih zavrzlama kada dodje do reklamacije nekog proizvoda, uvoznik ne gleda krajnjeg korisnika, nego dilera i resava reklamaciju dileru, a ne krajnjem korisniku. Druga stvar je nas zakon u kome stoji da je uvoznik ili proizvodjac uredjaja duzan da u reklamacionom periodu razresi reklamaciju krajnjem korisniku. Zar miislite da ce nasi uvoznici Intela dozvoliti sebi da gube kupce i petljaju se sa trzisnom inspekcijom zbog ovakve nebuloze. Osim toga, oduvek je bio lokalni zakon jaci od onoga sto su diktirali ili sto jos uvek diktiraju proizvodjaci u svetu. Ako se ostvari ono sto je najavljeno, a to je da ce garancija na tehnicku robu biti minimalno 2 godine, da vidim ko vam nece resiti reklamaciju, bez obzira pod kakvim je uslovima on nabavio robu. Moze biti da neko uveze nesto sa garancijom od 7 dana, njegov problem, jer ce morati da da garanciju od dve godine. Malo sam napisao previse, ali zaista mislim da nas ovo nece ni u kom slucaju pogoditi. Uzivajte, a vesti ce se proveriti i videti za koga i za sta vaze ovi novi uslovi.
Tako je Apple ukinuo garanciju coveku ,jer je nasao tragove nikotina na kucistu i monitoru.Videcemo kako stoje stvari sa garancijama kada se pojavi nova AMD armada ,Fusion ,Buldozer itd...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.