Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Sta mislite o Apple-u i njihovim proizvodima
STRANA 1 OD 2  
gile23 Sta mislite o Apple-u i njihovim proizvodima 22.01.2010. 11:27 T23926

status: user
broj poruka: 9121
Moje licno misljenje da su klasicna fenserica koja ne vredi ni pola cene za koju se prodaje. Appleovi racunari ili ti notebookovi su toliko skuplji od klasicnih PC-eva i notebookova da je to neverovatno. Ajde da kazemo slicnih su performansi u odnosu na PC-eve i notebooko-ve pa hajde malo marka dizajn, sistem itd, medjutim performanse im u vecini slucajeva nisu ni prici PC-ju ili laptopu koji moze da se kupi za istu cenu. Sa iphone-om su to malo promenili, mada opet ista glupost za 700 evra koliko kosta kod nas, u svetu 100 evra manje za iphone 3gs moze se uzeti HTC sa androidom koji odvaljuje tog nesrecnog iPhone-a. A sto se tice aplikacija kao za iPhone ima mnogo, stvar je u tome sto za android ima mnogo i bice ih u skorijoj buducnosti mnogo vise nego za iphone. Jedino sto ih vadi je mac sistem koji je na njima, za koji kao ne postoje virusi i da je 100% siguran, mada ako neko hoce da vam provali u komp provalice sigurno :). Moje misljenje da je to precenjeno i klasican krs za koji moze da se kupi normalan PC koji je u najmanju ruku duplo brzi od Mac-a za tu istu cenu. A sto se tice iMac-a koji je kao neka revolucija, ima MSI slican sistem kao oni jos je na touch screen, sto iMac nema, i sto je fora jeftiniji je od iMac-a, jedino ja mislim da iMac-ov monitor ima IPS panel a da to MSI nema :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa sve najbolje osim cene 22.01.2010. 11:41 #182933

status: admin
broj poruka: 876

Teško da može da se kaže da je krš a, i poređenje sa pc računarima ne stoji jer je ipak mac namenjen za poslovne korisnike. Isto bi bilo kada bi poredio servere sa desktop računarima u smislu ko je lud da tolike pare za server kad možeš da kupiš desktop pc koji će da ga odvali u svim igricama
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Hm...Iphone glupost... 22.01.2010. 11:42 #182934

broj poruka: 3742
epl je napravio najbolji proizvod ikada. Možda on jeste precenjen i možda ne vredi te pare, ali činjenica je da ga svi potajno žele. Ja ne volim epl, ali sam ipak pazario Ipod tač, dakle stvar toliko dobro izgleda i radi da nemam reči...a tek što ljudi blenu u tebe kada izvadiš isti.).
Kompovi su im takođe precenjeni, ali opet kada izvadiš meka opet svi blenu ko telad including me. Dakle tom visokom cenom plaćaš i prestiž:), psihologija je čudna stvar...
support normality

misa inace 22.01.2010. 11:43 #182936

status: admin
broj poruka: 876

sve sto sam rekao odnosi se na starije mac-ove. Sa novima baš i nisam imao dodirnih tačaka ali stari su bili zakon za grafičke programe koje sam koristio.

bstaletic Moje vidjenje korichcene jabuke (jabuka na logo-u je ujedena) 22.01.2010. 11:45 #182937

broj poruka: 1889
To je fensi firma sa kojom glupi ameri (ne mislim da su svi ameri glupi) mogu da se ku**he. Setite se samo memorije ddr2 na 533MHz od 512 MB koshtala je 2600 eura samo zao shto je bila sa jabukovog drveta. Mac rachunari su mnogo skuplji performanse ne znam kakve su ali sigurno nisu stabilni onoliko koliko prichaju da jesu (talking from my experience), iPod shufle chista glupost od 50 eura te pare mozhesh ulozhiti u veci HDD koji ima kontrolu nad file-ovima, iPod nano samo skup, iPod obichan ok, iPod touch shminkeraj, Mackintosh isto tako... Ako ima josh neki proizvod kazhite da iznesem svoje mishljenje ako treba.

Ukratko prochitajte samo prvu rechenicu.
gile23 ... 22.01.2010. 11:48 #182938

Dobro ne gledam igre, evo ti recimo Adobe Photoshop i svi njegovi paketi, rade na PC-u, rade i na Mac-u, ali ti treba brz komp, sto bi koristio sporiji mac, kada sve to mozes odraditi mnogo brze na PC-u ? Reci koji to posao moze da se odradi na Mac-u a da ne moze na PC-u ? Naravno i ja zelim iPhone ali kada vidim njegovu cenu i cenu HTC Hero, odmah promenim misljenje :).

Pozdrav!
nidarko02 Mac nije igracka 22.01.2010. 12:00 #182943

broj poruka: 69
Apsolutno se slazem sa vama da PC nije za baciti i mnoge stvari lepo funkcionisu na njemu. Medjutim (uf uvek ima to medjutim) Mac nije nabrijana masina i skupa da bi se neko igrao vec stabilna masina dovoljne snage da dobro i pouzdano radi posao sto je i najvaznije profesionalcima. Kada odes na teren da naprimir snimis nesto (govorimo o snimanju koncerata, studijskom i svakom drugom profesionalnom snimanju) tebi ne sme da se desi da ti Windows trokira ili stvara bilo kakve probleme. E tu Mac tuce PC. U studiju pri kojem radim imamo i Mac laptop i Mac komp. Ja sam u drugoj kancelariji pa radim na PC i dizajn i video obradu i audio obradu. Ali moj kolega koji tamo snima bi ispao smesan da mu dodje neko da snima a on kaze `sorry, puk`o mi Windows nista od snimanja`. Mislim da sa te tačke gledišta se isplati dati toliku lovu. Naravno Mac ima i svoju slabu stranu a to je održavanje. Nije tako lako naći deo za njega jer ne postoje drajveri za sve iako je u ssustini unutra isto sto i PC ipak Mac OSx ne pruza toliku kompatibilnost. Ali ipak stvar radi i da mi treba za rad uzeo bih je sigurno. Mac usto ostavlja utisak profesionalnosti sto je isto tako jedan veliki plus. Ipak to nije masina za siroke mase vec samo za odabrane (citaj: profesionalce).

obradmi Nudi Apple dobar artikal ,za po mom misljenju previse para 22.01.2010. 12:02 #182945

broj poruka: 7720
Svi se zale na nedostatak desnog klika na misu u aplikacijama ,mada kazu da to moze da se podesi .Pricao sam sa covekom koji je radio u Apple ovde u Srbiji njegovo misljenje je da je Apple presao na x86 t.j na Intel da bi prosirio trziste i stvarno kad pogledate Apple nikad nije imao ovakav profit u istoriji kao sada ,cak i u vreme kad je sa IBM CPU imao 4 puta brze perfomanse od najbrzeg x86 ,mislim da je to bilo vreme Pentium 1 ili pentium 2.Njihov dizajn je vrhunski ,kod njihovih notebook najduze traje baterija po nekim testovima .Po pitanju perfomansi iste rezultate postizete sa PC.Interesantno je isto da Apple OS nije rasirena platforma za igrice tu ih daleko prestize PC kao najbolja platforma za igrice na trzistu licnih racunara t.j PC ,ne racunajuci tu konzole.
skar precenjeni... 22.01.2010. 12:03 #182947

broj poruka: 3992

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

sawitch ... 22.01.2010. 12:03 #182948

broj poruka: 667
Ja imam iPhone 3G i znam da cu od sada koristiti samo taj telefon... Menjacu ga samo za 3GS ako budem menjao, mada ovaj ima samo za nijansu brzi procesor sto se ni ne oseti.... Onda njega opet za neki 3GR ili sta vec... Ljudi moji, ovo je tako stabilna masinica da nemam reci.. A na stranu to sto moze SVE i sto je lepsi od sve i jednog telefona koji moze da se nadje.. Ispao mi je 100 puta i nista mu nije bilo, ni najsitnije ogrebotine...
zxcvbnm Pa ljudi ovo je Srbija 22.01.2010. 12:06 #182949

broj poruka: 183

Apple nije za nas isto kao i sto nije auto rolls royce. Ovde su ljudi naucili sve da krpe,da prodju sto jeftinije po svaku cenu pa makar nesto i ne radilo skroz kako treba.

Apple racunari su odlicni ali ne za nas.Svi mi smo navikli na piratski softver, danonocnu borbu sa virusima, patchevima, driverima,overclokovanjem i jednostavno ne znamo kako je to upaliti racunar i koristiti ga bez gore navedenog.

Apple to nudi da samo upalite racunar i koristite ga, ali po daleko vecoj ceni. Dakle poredjenje apple-a i PC bi bilo kao poredjenje rolls royce-a sa nasom zastavom 10 (fiat punto) i dati argument da rolls royce ne valja zato sto isto mozete voziti i zastavu za daleko manje pare.

Jednostavno Apple nije za nas da ne kazem seljake.

drzacomp apple 22.01.2010. 12:07 #182951

broj poruka: 359
mislim da su njihovi proizvodi odlicni. No, ako je pitanje bilo misljenje o odnosu cene i kvaliteta rekao bih da apple ima smisla u Americi, za ostale delove sveta nisam siguran. takodje mislim da i obican PC moze da radi bez stucanja, ali moras biti dobar pc mehanicar za tako nesto...
zxcvbnm WINDOWS HE! 22.01.2010. 12:13 #182952

broj poruka: 183

Moze i obican PC da radi super i bez stucanja ali NE NA WINDOWS-u. Secam se jednog predavanja kada je profesor izjavio koja bi budala poverila industriju windows-u.
gile23 ... 22.01.2010. 12:14 #182955

@obradmi ti za 100k dinara mozes da uzmes kakav pc to je bruka, a ako gledas mac mozes da uzmes nesto sto se poredi po performansama PC-a oko 50k. Ovo sto se tice stabilnosti mislim da si i u pravu i nisi, evo ja imam Win 7 i win mi je bloknuo samo onda kada je neki disc koji je bataljen pa ne moze da se procita, znaci nikad sam od sebe, tebi jedino pri snimanju tih pesama moze biti problem virus i antivirus koji ce da prijavi taj virus i nista vise. @zxcvbnm ja mislim da gresis, sto bi ti placao mac duplo vise od PC-a a ista je funkcija ? Ako hoces sve legalno na PC-u kupi legalan software lupi antivirus i radi sta hoces, nista nece da ti blokne. Ja ne verujem da ni ameri imaju para da placaju svaku igru original, uporedi broj kupljenih MW2 i crackovanih na netu, samo 10% je kupljenih mw2, nije ni za njih 100$ malo ? Mnogo se windows promenio od Xp-a pa do Win 7. Industrija nije na Mac-u nego na posebnim sistemima koji su samo za njih projektovani, to radi IBM i tako neke zajebane kompanije :).

Pozdrav!
TheBear Meni windows nikad ne blokira 22.01.2010. 12:18 #182957

broj poruka: 6502
i sve je veoma stabilno, sem ako neko ne izazove blokiranjem neznanjem. Pitanje je samo kako se ko ophodi prema windows-u... a taj Apple je precenjen, nijedan njihov proizvod ne vredi para a kvalitet nije uopste nista posebno...

obradmi Re zxcvbnm ima istine u tome 22.01.2010. 12:19 #182958

broj poruka: 7720
ali ja bih postavio pitanje kako bi radili krekovi i seriali za igrice i programe da nije tog istog Windowsa.Znaci ipak vazi izreka , hvali more drz se kopna.ima smisla Apple za Ameriku slazem se ,jer vecina Amera nema vremena da razmislja o rupi u Internet exploreru 6,7,8 itd...
saxija re 22.01.2010. 12:43 #182964

broj poruka: 4016
pa mislim da su lepi i skupi, salim se, kvalitet izrade je fenomenalan, ali ipak imaju jace cene u onosu na ono sto nude i imaju boljke kao i pc, koristio sam macbook pro ne secam se oznake, imao je C2D 2.4 2GB rama 8600m i umeo je da zakuca i to bas lepo sa leopardom 10.55 isto kao winBlows,ADOBE nista brzi/bolji od PCa, iPhone nisam koristio ali sam cuo komentare za ovaj poslednji 3gs da ni1 touch-smart-phone ne moze da mu prismrdi, ipod shuffle djubre zivo, zvuk NULA, pojeo ga moj SE k800i sa Wlkmn HPM 70 sluskama, eto

`O-O`amdgeek`O-O`
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
I love my computer because my friends live in it!

skar Re: Hm...Iphone glupost... 22.01.2010. 12:43 #182965

broj poruka: 3992
ja ga ne zelim,nikako...eto mozda sam ja budala,ali nikad u zivotu ne bi uzeo IPHONE....

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

:: epl je napravio najbolji proizvod ikada. Možda on jeste precenjen i možda ne vredi te pare, ali činjenica je da ga svi potajno žele. Ja ne volim epl, ali sam ipak pazario Ipod tač, dakle stvar toliko dobro izgleda i radi da nemam reči...a tek što ljudi blenu u tebe kada izvadiš isti.)
:: Kompovi su im takođe precenjeni, ali opet kada izvadiš meka opet svi blenu ko telad including me. Dakle tom visokom cenom plaćaš i prestiž:), psihologija je čudna stvar..
:: support normalit
::
sawitch @Skar 22.01.2010. 13:17 #182970

broj poruka: 667
Daj molim te objasni zasto je iPhone glupost? Eto bas me zanima...
philaemos ... 22.01.2010. 13:44 #182979

broj poruka: 2743
Ortak zivi u San Dijegu, i dosta stvari ima Apple.
Monitori su im odlicni, kompovi stabilni.
Cena je tamo manja nego ovde, a prosecna plata 10 puta veca nago u Srbiji, zato je za njihovo trziste Apple No1, a mi moramo da se zadovoljavamo PC-jem.

Mada sve apple proizvode sto je ortak doneo iz amerike pise ``made in China``, tako da je kvalitet isti kao i Asus koji je made in China, ali jbg, ipak ga oni nekako sklope da to radi pouzdano.

Demon to some. Angel to others.

raic jedna slika ko hiljadu reči 22.01.2010. 14:15 #182981

broj poruka: 9006
evo zašto je iPhone sranje

http://www.testfreaks.com/blog/wp-content/uploads/2009/05/windowslivewriterwhywindowsmobilerulesiphonevswindowsmobi-7c77rock-iphone-2.jpg

markopvict VRH 22.01.2010. 14:17 #182982

broj poruka: 4515
To sto u Srbistanu udaraju po usima je skroz druga prica.
Svaki proizvod je vrhunske izrade i kvaliteta.

Cuj ovoga poredi MSI i Apple...

@raic

Slika za klasicne botove...
Taj HTC HD je tezak les... HD2 je moooogo bolji.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

raic re: VRH 22.01.2010. 14:25 #182983

ako ti tako kažeš, može biti, nisam pratio

slika je tu da se ljudi malo nasmeju i zaborave na nove saobraćajne propise

a što se tiče kvarova, ima dobra fora u autostoperskom vodiču: `razlika između stvari koja ne može da se pokvari i one koja može je u tome što kada se stvar koja ne može da se pokvari ipak pokvari, obično se ispostavi da ne može da se popravi`

adamadam Re: jedna slika ko hiljadu reči 22.01.2010. 14:29 #182984

broj poruka: 397

iphone ima pola od onih stvari gde stoje krstici i veruj mi lakse ih je koristiti nego winmobile

:: evo zašto je iPhone sranje
:: http://www.testfreaks.com/blog/wp-content/uploads/2009/05/windowslivewriterwhywindowsmobilerulesiphonevswindowsmobi-7c77rock-iphone-2.jp
raic re 22.01.2010. 14:35 #182987

ne vredi. više ni smajli ne pomaže.

gogi1 najbolji 22.01.2010. 14:36 #182988

broj poruka: 2076

kratko i jasno, apple prizvodi su oduvek bili najkvalitetniji i najskuplji, gile kad dodjes u dodir sa mac racunarima videces zasto je tako
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs