Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Nvidia Is Happy With Performance of GeForce GF100 “Fermi” Graphics Card.
STRANA 1 OD 2  
dz0ni Nvidia Is Happy With Performance of GeForce GF100 “Fermi” Graphics Card. 26.12.2009. 22:24 T23202

status: user
broj poruka: 880
http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20091226130553_Nvidia_Is_Happy_With_Performance_of_GeForce_GF100_Fermi_Graphics_Card.html

neki video: http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=1415

Svi srecni i zadovoljni, osim nas ae da vidimo vec jednom to cudo od Fermi-ja, kazu da su perfektno odradili drivere. I da ce Fermi biti brzi od konkurenta u svakom segmentu od Entry levela do High end-a..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 26.12.2009. 22:32 #174771

broj poruka: 4016
ma brate samo neka je izbace vise iako volim ATI neka bude i 5x brza samo nek se pojavi konkurencija
PS kakav engleski ahahahahahah

trla baba wlan

amdgeek
http://amdgeeks.net/overclock/926

dbqp Ja više volim KOREJU! 26.12.2009. 22:42 #174773

broj poruka: 1368

ŽIVEO MAO CE TUNG! VOLIM NVIDIJU I DŽI FORS OD 1999. KAD SE POJAVILA 256-TICA! ATI JE POZERSKA FIRMA! MRZIM ATI! EVO TI GA NA TI!
gilespi026 Ja više volim KOREJU! 26.12.2009. 23:04 #174788

broj poruka: 214

Sine sa tobom nesto nije u redu,udahni duboko pa sve od pocetka

Slavuj ... 26.12.2009. 23:11 #174792

broj poruka: 2236
Još jedan naslov kao iz onih besplatnih novina, a i ostalih.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 Re: Ja više volim KOREJU! 26.12.2009. 23:17 #174795

broj poruka: 4705
xaxaxa, polako polako, nemoj, ce razuveris sve korisnike ati 5xxx serije pa ce svi da kupi novog fermija, hahahahah. Jes da ja volim vise nvidiu, ali ako ovaj fermi bude povoljan sa cenom nekih 50000 odmah idem da kupim cim izadje, hahahha(ovo je bilo ironicno ako niste mogli da ne primetite:)). i bice sigurno 100x puta bolji od 5870 i 5970, ma best buy milion posto

::
:: ŽIVEO MAO CE TUNG! VOLIM NVIDIJU I DŽI FORS OD 1999. KAD SE POJAVILA 256-TICA! ATI JE POZERSKA FIRMA! MRZIM ATI! EVO TI GA NA TI!
MyDoom NVIDIA.... 26.12.2009. 23:23 #174798

broj poruka: 553
nikada nece biti bolja od atija!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

obradmi Izgleda da su u ATI -ju jos srecniji sa Fermi od Nvidia 26.12.2009. 23:35 #174803

broj poruka: 7720
milion prodatih grafickih HD5xxx serije.

2009: Fermi is the disappointment of the year
http://www.fudzilla.com/content/view/16988/1/

Gare87 liiii 26.12.2009. 23:43 #174808

broj poruka: 4705
milon prodatih, auuu, to je be uspeh. Ali pretpostavljam da je jedno 2/3 u ameriku prodato, kod njih je barem mislim povoljnije kupiti tako nesto novo i dobro!? Kod nas ako padne cena na nekih 15 hiljada odmah uzimam i to mi je za narednih jedno godinu i po, 2 godine nadam se.
Ali bas me zivo zanima cena koja ce biti kad izadje nvidia gt300, ma garantujem da ima bude preko 30 35 hiljada.....

Scyter Re: NVIDIA.... 27.12.2009. 00:02 #174820

broj poruka: 8138
A,kad je to ATI bio bolji od nVidia-e?Ne racunamo HD 5000 seriju,jer ona nema trenutno konkurenta.

The Way It`s Meant To Be Played

:: nikada nece biti bolja od atija
:: Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
:: Pesmice za dobro jutro... :)
:: http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXl
:: http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B
saxija re 27.12.2009. 00:08 #174823

nekada je bila bolja nVidija,a sad mu dodje na isto, prvo ali izbaci 4870x2 pa ga pregazi 295 pa onda ati 5970 pa ce i to biti pregazeno i sve tako u krug, zabava za mlade :)

trla baba wlan

amdgeek

bikolor @saxija 27.12.2009. 00:56 #174836

broj poruka: 79
mudro zboris!

Svako ima pravo da bude glup za svoje pare!

DejaN89 lol 27.12.2009. 02:43 #174872

broj poruka: 575
mozeste biti fan jedni ili druge strane to nema nikakve svrhe vise,jer mi licno nikakve koristi od toga.:S)
Tako da kazes 5xxx serija ne racuna se nema konkurenta,naravno da se racuna a to sto nema konkurenta to je druga stvar,da izlaze u isto vreme nove karte sa obe strane pa u redu da se malo prepiremo,al ovako sto kaze saxija izbaci ati pa pregazi nvidia,pa ce o5 ati njih da kresne i tako u krug do nedogled.... :D(al dobro treba imati svoj stav prema necemu,pa tako ja vise volim ATI neko vise Nvidiu ) zop :D
Fatality public : 91.150.72.228:27034
Fatality cw : 91.150.72.228:27054
by KGB-hosting.com

http://fatality-cs.info/

SkyFire I am not happy~! 27.12.2009. 04:53 #174885

broj poruka: 18472
Ja vise volim NV i vise cu je uvek ceniti zbog onog sto se od nje moze ocekivati -
Tehnologija,Kvalitet,Brzina,Pouzdanost,Sigurnost,jednom recju MOC!Kome smeta ova jasna cinjenica ne mora ni da cita ali tako je!
Ali pored toga sto sve to stoji stoji i cinjenica da oni debelo kasne i da je ATI usao u biznis velikim korakom i ponudio ozbiljan proizvod i upotpunio celokupno trziste..
I ako vise volim NV ova serija 5xxx tacnije 5850 i 5870 mi se jako svidela i kao i u testu koji sam radio tvrdim i danas dan da je do sad najkvalitetnija ATI serija koja je izbacena.
Kad bi morao da prelazim na ATI ,nebi mi smetalo da imam dve ATI 5870 u CF Al sam skroman jel da?
Sto se tice GF100 takodje mi se ne svidja cinjenica da je ovoliko dugo vremena proslo a da se samo prica i razglaba,nigde ni jednog jedinog zvanicnog testa,obecanja i filozofija..Papir nas ne zanima,hocemo testove i user iskustvo!
Dok se ne pokazu pred javnost i izbace taj Fermi ovo zaista nema vise smisla!

DaSickSyst Re: Re: NVIDIA.... 27.12.2009. 05:01 #174888

broj poruka: 2909
:: A,kad je to ATI bio bolji od nVidia-e?Ne racunamo HD 5000 seriju,jer ona nema trenutno konkurenta
Totalni offtopic:
@eseses
Eseses,nabio si skoro 3000 postova,a razmisli malo koliko ti postovi vrede.
Razumem ja da si mlad i da nisi upucen u nekadasnje trziste i dogadjanja na IT sceni i jos mnoge stvari sto se ticu racunara,ali tvoje postove ne citaju samo ljudi koji su juce kupili racunar i ljudi koji su prijavljeni na forum...Ima ovde ljudi koji mozda dodju po ozbiljan savet i vide coveka koji ima 3000 postova,a ne ume nista korisno da kaze...Sta mislis kakav utisak to ostavlja?

Presvetli Intel ima najjaci procesor od 2006. godine i to sa pojavom c2d procesora sto je skoro 4 godine...AMD je 8(slovima:osam) godina pre toga imao najjace desktop,servere i mobil procesore....ATI je imao svoje blistave trenutke isto koliko i Bogom dana Nvidia i ti se sad pojavis i pitas(citiram):`A,kad je to ATI bio bolji od nVidia-e?`
Razumem ja da ti tada nisi razmisljao o tome i da je tebi taj deo skroz stran,ali ako nesto ne znas nemoj da se postavljas kao da znas nego slusaj i uci.
Znas rekao sam nekim ljudima da ovde mogu da cuju korisne informacije i da pogledaju sa vremena na vreme forum,kazi mi sta mogu da pomisle kad procitaju takvu izjavu???Da su ovde na forumu svi juce prvi put culi za kompjuter i da nemaju pojma sta se desavalo na IT trzistu pre samo par godina???

Savet:
Ako nemas nista pametno da kazes nemoj postovati bez veze ili samo da bi nesto napisao,potrudi se da to ima nekog smisla.
OCZ nije mnogo stariji od tebe,ali procitaj njegove postove i nauci makar nesto,ako 10% njegove pameti dopre do tebe to ce biti izuzetan napredak...Poenta mog izlaganja je da vrlo cesto pricas ljudima po forumu da spamuju,a stavi prst na celo i razmisli kada je zadnji put neki tvoj post imao nekog(bilo kakvog) smisla,da si dao neki koristan savet ili pomogao nekome???
Razmisli malo na tu temu.

DaSickSystem
Scyter Re: 27.12.2009. 09:04 #174900

broj poruka: 8138
Ebem ti PC Berzu,napisao sam kilometarski post,i na kraju mi kaze da sam neprijavljen!

@DaSickSyst:

Pre 10-15 god. se desavalo sta se desavalo,svaka cast onima koji su to ispratili,ali da li mislis da bih ja to trebao da znam,iako tad nisam ni znao sta je kompjuter?Moje uvidjenje na to je ovako...Ako pocnem da se zalazem u to sta se desavalo pre 10-15 god. smatram da cu preskociti sadasnje zbivanje.Mislim,da li meni to treba?Jednostavno,to nije bilo moje vreme.Poceo sam da se bavim sa ovim od 2006-te,zanimalo me je sve o IT-u,jer sam znatizeljan.Prvenstveno se sa ovim baratam jer mi se svidja.Danas,to mi je hobi.Ucim sve sto me zanima,igram igrice kao i sva moja generacija,pratim desavanja na tzistu,jednostavno uzivam.Zanimaju me kompovi,znam dovoljno za sebe,poceo sam da se ozbiljno zalazem u ovo i imam dovoljno iskustva sa komponentama u periodu od 2006-2009.

Kazes,nabio sam 3000 postova?Iskeno,postovi me ni najmanje ne zanimaju,ovde sam dosao prvenstveno da bih nesto naucio,ako mogu,rado pomognem,ako ne,nikom nista.Tvoje misljenje je da su svi moji postovi do sada bili cisto spamovanje i da do sada nista nisam korisno rekao?Ja ne mislim tako.Dosta sam puta pomagao.

OCz je extra lik,svaka mu cast!Uvek moze nesto pametno da se procita od njega.Pozdrav kolegi OCz-u!

obradmi IT tehnologije 27.12.2009. 10:02 #174909

broj poruka: 7720
eseses ako vec pokazujes zanimanje za IT tehnologije,malo ipak guglaj imas na wiki
dosta informacija ,pretpostavljam da znas i engleski solidno,pa tek onda postuj.
Ono u sta nisi siguran nemoj ni da postujes.I sam si video da na forumu ima
raznih profila od obicnih korisnika koji ne znaju kako nesto da instalisu pitaju nesto,pa
do ljubitelja IT i onih kojima je to posao.Ako ce IT da ti bude posao ,dobar savet ti
je dao DSS.Naravno i tvoja iskustva sa hardverom su dragocena iako ne velika
zbog godina ,kao i onih drugih.

Slavuj ... 27.12.2009. 10:17 #174912

broj poruka: 2236
Poslednji put pre malo više od godinu dana, dual slot 4850 su koštale 140-150 eura, a 9800GTX nije bilo ispod 200, u radnjama.

4870 je bila oko 220-230, dok nijedan 260GTX nije bio ispod 280 eura.

Ko god svojim parama voli da plaća višu cenu sporije komponente, neka izvoli.
A ko god ``mora`` sve da kupi ``prvi``, taj, najblaže rečeno, ima neki problem sa glavom.

Između navedenih konkurentnih karata, nisu ni nekih par FPS-a nikakva razlika, ali 30% je i dalje 30%.

:: A,kad je to ATI bio bolji od nVidia-e?Ne racunamo HD 5000 seriju,jer ona nema trenutno konkurenta
:: The Way It`s Meant To Be Played

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 27.12.2009. 11:22 #174918

broj poruka: 1797
Divno znanje engleskog jezika, jebeni turci.....

Ma kako god, znam da cu uzeti nBoodiu u svakom slucaju, ali to sto hvale do nebesa fermi, mi nemamo nista od toga. Cist marketing.

Pored svih ovih ATi-ja, nVidia, nista mi nije ostalo u srcu kao HIS 9600XT i naravno Voodoo 3, draga Elsa...

SrkiLee ...pitam se... 27.12.2009. 12:10 #174930

broj poruka: 48
Nemam nista protiv Nvidie ni protiv ATI-ja... i mislim da je glupo i detinjasto praviti tabore. Apsolutno pozdravljam najavu dolaska Fermi procesora... Medjutim, nisam bas siguran koliko ce biti dostupan za siroke narodne mase. Fermi po preliminarnim testovima treba da `oduva` Tesla cipove u CUDA aplikacijama, odnosno ima snagu superkompjutera... Ali, koliko ce to da kosta? Sigurno ne tako jeftino... Tesla C1060 kosta oko 1200$... jaci model jos i vise... Misli li neko da ce zver kao Fermi kostati manje ili bar isto koliko kosta ATI 5970 (~600$)... Neko pomenu 30-35 `iljada dinara... :) To mozda u nekom paralelnom univerzumu... High-end komponente su uvek imale prejaku cenu za smrtnike...
I 5970 je High-end kartica... to niko ne moze da ospori... i verovatno ce biti sporija od Fermija... ali kome je to vazno kada necemo moci Fermi-ja da priustimo sebi.... I 600$ je vec puno, puno para... pogotovu ako je samo za igranje...
Mene u stvari najvise zanima trka izmedju CUDA i ATI-Stream tehnologije... a ona je tu negde... egal! Znaci za relativno male pare moze da se napravi masina koja bi pre samo desetak godina kostala milione dolara... E pa TO je pravi dobitak za sve nas....

P.S. Ne bi me cudilo da uskoro ATI i Nvidija pocnu da ugrozavaju Intelove procesore.... Sta ih sprecava da naprave cip koji je bolji od i7?

Erestun re 27.12.2009. 12:16 #174933

Ono sto je malo verovatno, a bilo bi fino, je da dolazak fermija spusti cene, odnosno zameni mesta sa sadasnjim kartama po ceni, a da performanse budu duple i jace. On ce to uraditi svakako, ali performanse su mi sumnjive jako. Mislim da je sve to prica.

saxija re 27.12.2009. 12:25 #174941

meni je monitor 19`` (1280*1024) tako da najjace sto cu udomiti je 5850, a oni naka se JURU koliko hoce samo neka padaju cene

trla baba wlan

amdgeek

Erestun re 27.12.2009. 12:28 #174943

Ako bude bilo kinte, a fermi jakih performansi, preci cu sa 22` na 24` i iskreno mislim da je suludo ici na veci monitor od 24` za desktop. Cak je i 22` sasvim dovoljno.

SrkiLee Jupi 27.12.2009. 19:14 #175114

broj poruka: 48
Toliko smo dugo gledali PAL rezoluciju i uzivali u njoj... sad postajemo nezadovoljni cak i sa full HD.... sad kao, sve je to nista bez Eyefinity... A svi mi manje-vise imamo monitore do 1680x1050... a za koji mesec tu se igre nece ni testirati... jer je to `mala` rezolucija...!? Koja budala bre naseda na te markertinske trikove? Znaci li to da je losa kartica ona koja na 1900x1200 vrti 25 fps a na 1280x1024 60-70 fps, i da je razlika u kvalitetu vidljiva...? Jeste, vidljiva je ako igrate igre sa lupom u jednoj ruci pa jurite bolji antialiasing i anisotropic filtering...
Treba samo da shvatimo da smo u dobitku u svakom slucaju i da ATi i NV samo treba jos vise da se kolju jer to ide nama u prilog... :)
JOSILENKO ... 27.12.2009. 20:30 #175137

broj poruka: 1013
Oni kako su poceli, dok izbace taj fermi Ati ce da izadje sa 6xxx karticama

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO ... 27.12.2009. 20:33 #175138

broj poruka: 1013
A evo i losih vesti za fermi - smanjice broj strim procesora, puno se greje i mnogo trosi struju... pitam se cime li su to zadovoljni:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1567017/nvidia-fermi-gpu-cut

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs