Pa kad je nVidia izneverila? :) ma jesce sigurno....sta vise, moguce je da je ona tabla sa performansama istinita jbm li ga... videcemo.
:: Rade zato ako ne bude jeo malu decu kad izadje onda je promasaj :: :: :: :: Intel C2D E8200@4Ghz Vendeta 2 :: MSI X38 Diamond Edition :: Kingston 2x1GB DDR3 1066@1333Mhz :: Asus 8800GT 512MB G92 Glaciator :: WD Black 640Gb 1AALS :: Chieftec 350w :: ::
...samo da pitam, kako da testiraju, kad karta jos nije izasla?!? Da su pametni, napravili bi barem 2x jacu grafu od najjace AMD`ove, i lepo zasili sve redom, ...ali nisu!
Pozz... ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750TX
Bice dovoljno da karte budu 10-15% brze od 5870 i 5970 i bice extra i za Nvidia i ATI korisnike.
Mada iskreno, ne vidim za sad nikakav pomak sa DX11. Teselacije je ok efekat ali poprilicno skup, sto znaci da ce malo da se koristi jer dosta muci graficku. Naravno da je korak napred, ali kako su nagruvali marketing ispade da je nesto ne znam ni ja sta... Vise se oslanjam na performanse...
One slike je demantovala i sama nVidia tako da to definitivno nisu tacne informacije!
Dalje, bilo bi dobro da budu ili nesto jace ili pribliznih performansi, ali da se onda medjusobno ``kolju`` cijenama...
I na kraju trece, DX11 nije donio samo teselaciju (u realnom vremenu) nego i jos nekih sitnica! Ne znam koliko si gledao (odnosi se na kolegu Daum-a), ali sa upaljenim DX11 (nemo` da neko spominje teselaciju, znaci upaljen DX11 a ne teselacija na DX11) nove graficke karte koje ga podrzavaju daju bolje performanse... Potrazi na netu, nacices testova...
Inace, kada se upali teselacija, naravno skida nivo perfrmansi, ali video si i sam sta je to ustvari, rendering u realnom vremenu, tj. prilicno kompleksno izracunavanje...
Ne bi valjalo nikome da performanse novih nVidia GPU-a budu iste kao ATI 5000 serija jer bi onda krajnji korisnik bio zbunjen sta da uzme. Izbor bi padao na brend.
Teselacija je nista drugo nego selektivno dodavanje geometrije. Dakle nista sad toliko novo.
Taj efekat se godinama koristi u aplikacijama za 3D modeling...
Sto se tice performansi videcemo kad izleti neki novi Crysis ili nesto slicno... __________________ Scourge of PCBerza
:: One slike je demantovala i sama nVidia tako da to definitivno nisu tacne informacije :: :: Dalje, bilo bi dobro da budu ili nesto jace ili pribliznih performansi, ali da se onda medjusobno ``kolju`` cijenama.. :: :: I na kraju trece, DX11 nije donio samo teselaciju (u realnom vremenu) nego i jos nekih sitnica :: Ne znam koliko si gledao (odnosi se na kolegu Daum-a), ali sa upaljenim DX11 (nemo` da neko spominje teselaciju, znaci upaljen DX11 a ne teselacija na DX11) nove graficke karte koje ga podrzavaju daju bolje performanse... Potrazi na netu, nacices testova.. :: :: Inace, kada se upali teselacija, naravno skida nivo perfrmansi, ali video si i sam sta je to ustvari, rendering u realnom vremenu, tj. prilicno kompleksno izracunavanje.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
...sto se tice nove krize, bice ista stvar kao i u proteklih par godina, izasla je danas, igracemo je za nekih godinu dana, dok stigne hardware xD ...koliko znam, taj efekat Teselacije mogu da rade i kartice sa DX10.1 podrskom, ustvari vecinu stvari mogu (naravno uz mnogo vise muke), `jedino` sto fali je SM5.0 i jos ponesto xD
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750TX
:: pa da li bio slabiji,isti,ili jac :: samo da AMD dobije konkurenta pa da padne cena da uvalim sebi jednu 585 :: za ostalo me iskreno zabol :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) :: ::
Marketing i nista vise...tako se prodaje proizvod, tako se novac zaradjuje... To je sasvim normalna stvar. Neki ce se naloziti neki ne. Kao sa DirectX 10 i 10.1
A sto se tice nVidia-e vredi cekati i te kako! ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
1.Mrzim price tipa ove kad jos nisu nista izbacili, pro*eravanje 2.Ako ne izbace dzoger na kome ce biti sundjer u obliku ATI-ja stvarno su preterali sa odugovlacenjem 3.Jedino sto nVidia ima jeste physics koji ako ne daj Boze ukljucis dobijes trzavicu, batman koji nije zahtevan jer ga igrah na lapu gpu9600M(=8600 destop) na max bez AA 1280*800 gtx260 ne moze da tera na 1680*1050 bez AA sa physics-om, jos jedan razlog za pravljenje bar 30% brzih kartica od ATI-ja 4.Sto bi rekao kralj Elvis A little less conversation and little more action please!
nVidia 5900 serija, ako to nije promašaj i shit, ne znam šta je. Ponavljamo se u nedostatku proizvoda, potajni i otvoreni navijači zelenih su u nezgodnom položaju koji predugo traje a frustracija raste. Laganje sebe i drugih što namerno što nenamerno, što dobroćudno, što maligno, povremeno puni ovaj forum... ali toga će biti i kasnije, ako požive ovi proizvođači. Poenta je, da je nvidia sebe dovela u veoma nezavidan položaj - to svi već pomalo uviđaju, da od tog usrano nazvanog Fermija (čiji sam naziv mi izgleda neozbiljno i blesavo) zavisi opstanak firme - bar u ovom delu posla. Tako sada stvari izgledaju. Možda nije tako, setimo se ATI-AMD, pa ati izbaci 1900 pa to bude slabo a struje gladno, pa izbaci 3870 pa i to bude perslabo.... a amd pregažen od core procesora i u gubicima na sve strane... pa se pojavi serija 4xxx a sad i 5xxx... fenix iz pepela. Ne treba potcenjivati ni nvidiju da je to sposobna, ali, riknuo je quantum, riknuo je Teac, Maxtor, Elsa, 3dfx, abit..... svi su u svoje vreme ulevali poverenje i imali navijače.... a zelenima nije ovo period kada samo čekaju novi proizvod, ovo je period nakon perioda u kojem su bili prisiljeni da daju dumping-ovane cene da bi bili konkurentni. Neko je tamo prevideo da će biti krize i recesije i zamislio da će se masovno kupovati grafulje od 300-500-700€ pri čemu je 300 low segment - zarad kriza i ostaih novih naslova... koji traže sve nove i nove grafulje. ATI je skinutim cenama, i, što ne biti realan, korišćenjem situacije da zbog krize ljudi više kupuju: dovoljno super za mnogo manje para od nvidije, dobro prošao. U neka finansijski optimističnija vremena, to ne bi prošlo: većina je kupovala najskuplje i po tome merila stvari, pa AMD ni dan danas kod mnogih ne prolazi kao solucija čak ni kada jasno ima na svojoj strani performance-price odnos.... LM: bitno je da NEMA pada cena dok to nvidia ne izbaci, da će, zaluđenici zelenih, čak i ako zeleni bude imao 5% performansi više, u bilo čemu ili svemu, to prozvati: zgazio ga, melje ga, pomeo ga.... itd. i da će sve opet biti stvar emocija a ne razuma. Naravno, i u suprotnom slučaju ili istom slučaju, javiće se umetnički dojmovi.... Mene lično, interesuje da se tehnika razvija konkurencijom (ali zdravom) i, da cedne padaju. Toga sada nema. CUDA je još uvek shit, nema 3d monitora i igara, dx11 i nije toliko dobar koliko komplikovaniji procesor traži itd.... slab je to napredak ili je stvarno toliko komplikovan, ne znam, ali pada cena nema. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Vrlo lijepo si opisao sadasnju situaciju Pisko, samo se ne bih slozio sa jednom konstatacijom!
ATI je izbacivanjem same 3800 serije uradio dosta na polju CENA/PERFORMANSE, evo i primjer:
Pojavljivanjem 8800 serije prijatelj je uzeo jednu 8800GTS 320MB, i platio je tada oko 660KM (nesto vise od 330 eura), i radile je ona za sve pare, tada nije bilo mnogo jacih karti od nje, tacnije bila je verzija od 640MB, te GTX i ULTRA koje su kostale ko zna koliko... ATI tada nije ima nista, cekao se njihov odgovor na seriju nVidia 8800!
Ja sam tada jos imao stari racunar, a bas sam bio u planu da kupujem novi! Nakon nekog kratkog vremena ATI izbacuje 3800 seriju, koje su za to vrijeme bile prilicno brze karte, sa relativno mnogo SP-ova, sa brzom memorijom na 256-bitnoj sabirnici, a sve to po povoljnoj cijeni... Nakon opet nekog kratkog vremena, kupio sam sebi racunar sa grafickom 3870DDR4!
Stvar je bila u tome sto je ta graficka karta bila jaca od 8800GTS 320, pa cak i od 8800GTS 640, a bila je i vise nego jeftina! Ja sam je platio nesto oko 350KM tada (175 eura), i nisam se ni sam mogao nacuditi (a ni prijatelj) da moze biti jaca od nVidie koja kosta 330 eura... Ali tako je bilo...
Nakon toga ATI izbacuje 4000 seriju, pa sada 5000, i i dalje je OK sto se tice odnosa CENA/PERFORMANSE, sto je velikoj vecini bitno!
Samo bih da razjasnim jednu stvar za koju sam siguran da sam u pravu a to je, kazete kako su radjeni tesovi ad karta nije izasla? pa lako nv proizvodi cip samo cip, a ne i karte a ako je cip u kasnom razvoju i skoro zavrsen onda su izbacili `demo` cip sa kojim su testirali preformase nove generacije. Znaci nevezano sto nisi izbacili karte oni stavlljaju samo cip na test, nebitno da li je u ranoj ili kasnoj fazi, naravnpo ti testovi nisu merodavni jer je kako oni kazu `demo` ili testing
:: Samo bih da razjasnim jednu stvar za koju sam siguran da sam u pravu a to je, kazete kako su radjeni tesovi ad karta nije izasla? pa lako nv proizvodi cip samo cip, a ne i karte a ako je cip u kasnom razvoju i skoro zavrsen onda su izbacili `demo` cip sa kojim su testirali preformase nove generacije :: Znaci nevezano sto nisi izbacili karte oni stavlljaju samo cip na test, nebitno da li je u ranoj ili kasnoj fazi, naravnpo ti testovi nisu merodavni jer je kako oni kazu `demo` ili testin :: :: Don`t drink and drive take joint and fly :: ::
Trudim se da kupim NVidia grafičku kartu već godinu dana, samo nikako da shvatim šta to tačno treba da platim 30+% više nego kod konkurenta: Više radne temperature, slabije performanse ili ``bolje`` drajvere iz 1998. ?
da izadje Nvidia je priznala nesvesno ono sto svi i znaju,a to je da je ATI-AMD sije na nekada njihovom suverenom terenu....znaci oni umanjuju trenutnu cinjenicu da oni nemaju sta da ponude kao konkurenciju Ati-jevoj 5000 seriji,prevedeno ne lipsi magarce do zelene trave.....znaci zna se da je u pitanju Fermi,i nista vise se zasigurno ne zna.....a sta cemo ako i Ati u medjuvremenu razvije novu seriju kartica,koja ce biti u svakom segmentu bolja od Fermija?evo vec 3 meseca ATI je bez konkurencije,bar bez one ozbiljne,a to je u tehnoloskom smislu jako puno,a sto je najgore,po sve potrosace,izgleda da fermi na trziste nece jos najmanje 2-3 meseca....a ova njihova izjava deluje slicno tome kad bih ja sad izjavio,jao kakva ce biti 6xxx serija Atija,samio da vidite i docekate.....pa ne igra se na obecanjima....Ati puni dzepove 3 meseca,dok Nvidia trpi strasne gubitke,po svim pokazateljima,a to je ono sto svim normalnim korisnicima nikako ne ide na ruku....daj vise da izadje Fermi da moze prosecan korisnik da ima izbor,jer ga ovako nema,bar ne normalan covek,koji nije nevijac nijedne opcije....za bilo kog``gamera`` izbor je jednostavan,jer nema alternative....
jbt pocni da izdajes neke IT novine,biti ce najbolje svaki put sam fasciniran tvoji postovima...ALOHa
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: nVidia 5900 serija, ako to nije promašaj i shit, ne znam šta je :: Ponavljamo se u nedostatku proizvoda, potajni i otvoreni navijači zelenih su u nezgodnom položaju koji predugo traje a frustracija raste. Laganje sebe i drugih što namerno što nenamerno, što dobroćudno, što maligno, povremeno puni ovaj forum... ali toga će biti i kasnije, ako požive ovi proizvođači :: Poenta je, da je nvidia sebe dovela u veoma nezavidan položaj - to svi već pomalo uviđaju, da od tog usrano nazvanog Fermija (čiji sam naziv mi izgleda neozbiljno i blesavo) zavisi opstanak firme - bar u ovom delu posla. Tako sada stvari izgledaju. Možda nije tako, setimo se ATI-AMD, pa ati izbaci 1900 pa to bude slabo a struje gladno, pa izbaci 3870 pa i to bude perslabo.... a amd pregažen od core procesora i u gubicima na sve strane... pa se pojavi serija 4xxx a sad i 5xxx... fenix iz pepela. Ne treba potcenjivati ni nvidiju da je to sposobna, ali, riknuo je quantum, riknuo je Teac, Maxtor, Elsa, 3dfx, abit..... svi su u svoje vreme ulevali poverenje i imali navijače.... a zelenima nije ovo period kada samo čekaju novi proizvod, ovo je period nakon perioda u kojem su bili prisiljeni da daju dumping-ovane cene da bi bili konkurentni. Neko je tamo prevideo da će biti krize i recesije i zamislio da će se masovno kupovati grafulje od 300-500-700€ pri čemu je 300 low segment - zarad kriza i ostaih novih naslova... koji traže sve nove i nove grafulje. ATI je skinutim cenama, i, što ne biti realan, korišćenjem situacije da zbog krize ljudi više kupuju: dovoljno super za mnogo manje para od nvidije, dobro prošao. U neka finansijski optimističnija vremena, to ne bi prošlo: većina je kupovala najskuplje i po tome merila stvari, pa AMD ni dan danas kod mnogih ne prolazi kao solucija čak ni kada jasno ima na svojoj strani performance-price odnos.... LM: bitno je da NEMA pada cena dok to nvidia ne izbaci, da će, zaluđenici zelenih, čak i ako zeleni bude imao 5% performansi više, u bilo čemu ili svemu, to prozvati: zgazio ga, melje ga, pomeo ga.... itd. i da će sve opet biti stvar emocija a ne razuma. Naravno, i u suprotnom slučaju ili istom slučaju, javiće se umetnički dojmovi.... Mene lično, interesuje da se tehnika razvija konkurencijom (ali zdravom) i, da cedne padaju. Toga sada nema. CUDA je još uvek shit, nema 3d monitora i igara, dx11 i nije toliko dobar koliko komplikovaniji procesor traži itd.... slab je to napredak ili je stvarno toliko komplikovan, ne znam, ali pada cena nema :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Bla bla... pricate nesto kako nVidia propada tamo vamo, a ATI se bogati... pa nije ovo dzabe receno? nVidia i pored ATI DX11 karata profitira bolje od AMD-a pa vi vidite....
sad si opalio pa preziveo kako nvidia profitira majke ti,ATI razvaljuje sa prodajom 5xxx serije,a cene 4xxx su mizerne dok nvidia ima zastarele cipove po jos jakim cenama nekazem da ne prodaju,ali da prodaju bolje od AMD nema sanse brajo,ni u snovima
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: Bla bla... pricate nesto kako nVidia propada tamo vamo, a ATI se bogati... pa nije ovo dzabe receno :: nVidia i pored ATI DX11 karata profitira bolje od AMD-a pa vi vidite... :: :: http://channel.hexus.net/content/item.php?item=2171 :: :: sta li ce tek onda da bude sa nVidia DX11 kartama... haos :D
Pa pogledaj profit kompanije, ova statistika se prati na hexusu svake nedelje.... Ma gde razvaljuje kad i sam AMD ima problema jer ima nestasice DX11 karata... tako da se ne prodaju nista bolje od nV trenutno... Prava prodaja AMD-a bice u prvom kvartalu 2010...
:: sad si opalio pa prezive :: kako nvidia profitira majke ti,ATI razvaljuje sa prodajom 5xxx serije,a cene 4xxx su mizerne dok nvidia ima zastarele cipove po jos jakim cenam :: nekazem da ne prodaju,ali da prodaju bolje od AMD nema sanse brajo,ni u snovim :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) :: :: :: Bla bla... pricate nesto kako nVidia propada tamo vamo, a ATI se bogati... pa nije ovo dzabe receno :: :: nVidia i pored ATI DX11 karata profitira bolje od AMD-a pa vi vidite... :: :: :: :: http://channel.hexus.net/content/item.php?item=2171 :: :: :: :: sta li ce tek onda da bude sa nVidia DX11 kartama... haos :D
Zalosno je sto jos ima ljudi koji ce da kupe neku GTX2xx kartu pored odlicne ponude ATI serije 5xxx. I to ne sad, vec jos od kada je izasla 5850 i 5870, pa i ovi drugi modeli (ima vec par meseci).
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Bla bla... pricate nesto kako nVidia propada tamo vamo, a ATI se bogati... pa nije ovo dzabe receno :: nVidia i pored ATI DX11 karata profitira bolje od AMD-a pa vi vidite... :: :: http://channel.hexus.net/content/item.php?item=2171 :: :: sta li ce tek onda da bude sa nVidia DX11 kartama... haos :D
racuna se do Nove godine da ce prodati i milion.Izvor AMD ,ovi ce finansijski rezultati uci tek u Q1 2010.I to pazi od oktobra kad su izasle karte pa do sada .Hexus malo zabavlja publiku.
Even with the shortage of DX11 cards on the market AMD have managed to ship over 800,000 units since October. This is according to Jon Peddie Research who state that total AIB shipments in Q3 2009 was just over 20 million units. This averages out to around 7 million each month which is a solid industry figure especially in such a volatile climate.
The Juniper based cards have been big sellers, while the Cypress cards are still reasonably difficult to purchase. ATI only shipped around 300,000 of the 5800/5900 series despite the fact that Cypress was launched weeks ahead of the HD5700 range.
Hopefully when TMSC manage to get yields improved we will see AMD shipping many more cards.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.