ali stvarno nema veze sa proizvodnjom šešira. Zašto nVidija ne ubrza vidoe igre sa svojom ČUDA-MUDA tehnologijom 360 puta, umesto tamo neko antivirusa. Na tom polju postižu samo usporenje. Pa još kada se nadoveže ovo što je Daum rekao, ništa od te ljubavi. I onda neko kritikuje ATi-ja.
Prelazim na ATI onog trenutka kad srede drajvere,imaju stvarno bolji i povoljniji hardware ali drajveri su blagi uzas,blago receno...Vreme je da sednu i napisu drajvere kako treba i dolici jednom takvom gigantu. p.s. Ovo je off topic ali sta da se radi..Izvinite... :)
:: ali stvarno nema veze sa proizvodnjom šešira. Zašto nVidija ne ubrza vidoe igre sa svojom ČUDA-MUDA tehnologijom 360 puta, umesto tamo neko antivirusa. Na tom polju postižu samo usporenje. Pa još kada se nadoveže ovo što je Daum rekao, ništa od te ljubavi :: I onda neko kritikuje ATi-ja :: :: :: Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS :: ::
Ako si probao driver od 4xxx serije mozes odmah da promenis misljenje, sta vise meni su ATI Control Panel mnogo bolje organizovan i ima vise opcija nego nVidia Control panel. Da bi se nesto ozbiljnije radilo sa nVidia kartama treba riva da se instalira dok to sve moze na ATI-ju iz ATI Control panela. Dalje na te price 200x puta brze se ne palite ima na njihovom sajtu (nVidia) u kom programu daje odredjeno ubrzanje i to sve pise mada ja to ubrzanje nigde ne vidim samo neka mi neko objasni sta ce Kapsersky antivirus na Tesla. Za mainstream podrucje ATI Stream ubija CUDA u pojam. Tako da je ATI koji je manje reklamirao svoju tehnologiju od nVidia prestigao tu nVidia u mainstream segmentu.
Pozdrav!
:: Prelazim na ATI onog trenutka kad srede drajvere,imaju stvarno bolji i povoljniji hardware ali drajveri su blagi uzas,blago receno...Vreme je da sednu i napisu drajvere kako treba i dolici jednom takvom gigantu :: p.s. Ovo je off topic ali sta da se radi..Izvinite... : :: :: :: ali stvarno nema veze sa proizvodnjom šešira. Zašto nVidija ne ubrza vidoe igre sa svojom ČUDA-MUDA tehnologijom 360 puta, umesto tamo neko antivirusa. Na tom polju postižu samo usporenje. Pa još kada se nadoveže ovo što je Daum rekao, ništa od te ljubavi :: :: I onda neko kritikuje ATi-ja :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS :: :: :: ::
Daj bre ljudi prestanite vise da kenjate na temu ati upravljackih programa. Oni su dobri i dobro rade, samo su ljudi ko kokoske pa vole da sve bude sareno te iz tog razloga instaliraju CCC i skenjaju stvar, znaci samo DD i nema frke ko oce da klokuje ima ATTool pa neka klokuje.
Inace samo da napomenem da je Ati pre 5-6 godina angazovao grupu (oko 25 likova) programenra iz `paradajz republike Svrbije (pocesi, pocesi)` da rade na razvoju veznih programa tj drajvera i oda tada nikako da se oporave. Tako da je mozda vreme da prestanemo sa strasno visokim misljenjem o nama kao mnogo pametnima, posto smo mi dobri samo kad smo lenji tj kad nista ne radimo buduci da samo tada nista ne mozemo da skenjamo.
Ovu gore navedenu cinjenicu o lenjosti ne posmatrati generalno posto ima izuzetaka mada su oni mahom davno pobegli iz kechup zone.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Prelazim na ATI onog trenutka kad srede drajvere,imaju stvarno bolji i povoljniji hardware ali drajveri su blagi uzas,blago receno...Vreme je da sednu i napisu drajvere kako treba i dolici jednom takvom gigantu :: p.s. Ovo je off topic ali sta da se radi..Izvinite... : :: :: :: ali stvarno nema veze sa proizvodnjom šešira. Zašto nVidija ne ubrza vidoe igre sa svojom ČUDA-MUDA tehnologijom 360 puta, umesto tamo neko antivirusa. Na tom polju postižu samo usporenje. Pa još kada se nadoveže ovo što je Daum rekao, ništa od te ljubavi :: :: I onda neko kritikuje ATi-ja :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS :: :: :: ::
MaliAbner-e, u najmanju ruku nije lepo,nisam nikoga vredjao a ti vredjas.
Ne kenjam nego iznosim cinjenicu iz licnih a i iz iskustva drugih ljudi sirom sveta. Naravno da nisam kokoska jer inace instaliram samo DD na masinama gde imam ATI, ali bez obzira na to imam plave ekrane i probleme kad je prikljucen drugi monitor kao i probleme sa igricama. Ko ima vremena da se zeza i da trazi odgovarajuce drajvere, za njega je super i to postujem.
Taman sam pomislio da ima sa kim da se diskutuje i prica,a naisao sam odmah na vredjanje i tvrde stavove. Ako ce ti srce biti puno evo: ATI RULES,jel to ok? :)
:: Daj bre ljudi prestanite vise da kenjate na temu ati upravljackih programa :: Oni su dobri i dobro rade, samo su ljudi ko kokoske pa vole da sve bude sareno te iz tog razloga instaliraju CCC i skenjaju stvar, znaci samo DD i nema frke ko oce da klokuje ima ATTool pa neka klokuje :: :: Inace samo da napomenem da je Ati pre 5-6 godina angazovao grupu (oko 25 likova) programenra iz `paradajz republike Svrbije (pocesi, pocesi)` da rade na razvoju veznih programa tj drajvera i oda tada nikako da se oporave :: Tako da je mozda vreme da prestanemo sa strasno visokim misljenjem o nama kao mnogo pametnima, posto smo mi dobri samo kad smo lenji tj kad nista ne radimo buduci da samo tada nista ne mozemo da skenjamo :: :: Ovu gore navedenu cinjenicu o lenjosti ne posmatrati generalno posto ima izuzetaka mada su oni mahom davno pobegli iz kechup zone :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Prelazim na ATI onog trenutka kad srede drajvere,imaju stvarno bolji i povoljniji hardware ali drajveri su blagi uzas,blago receno...Vreme je da sednu i napisu drajvere kako treba i dolici jednom takvom gigantu :: :: p.s. Ovo je off topic ali sta da se radi..Izvinite... : :: :: :: :: :: ali stvarno nema veze sa proizvodnjom šešira. Zašto nVidija ne ubrza vidoe igre sa svojom ČUDA-MUDA tehnologijom 360 puta, umesto tamo neko antivirusa. Na tom polju postižu samo usporenje. Pa još kada se nadoveže ovo što je Daum rekao, ništa od te ljubavi :: :: :: I onda neko kritikuje ATi-ja :: :: :: :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720BE, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 4GB DDR2 1066, WD5000AAKS, Gigabyte GV-R487D5-1GD, Samsung 2232BW, Antec Three Hundred, Chieftec CFT-650-14CS :: :: :: :: :: ::
ili vi nemate ili ja imam puno srece sa ATI-jem, promenio sam do sada 8 karata i nisam imao problema, i jos 3 nVidia-e i one su radile super :) ali mi ATI isplativiji
svima nam je u interesu da opišeš malo detaljnije te probleme sa drugim monitorom i u igricama.
Šta koristiš umesto CCC-a ?
Šta si pokušavao da nateraš kartu da uradi ?
Koji to drajveri za koju ATi kartu nisu hteli šta, gde i sa kakvim konfiguracijama da rade i posle čega su izbacivali BSOD, tebi, a i tim nekim silnim ljudima širom planete ?
Greška je u jednom `kao`,treba da stoji `kao kokoška`,nemoj odmah da likuješ.Još jedan zlonamernik,koliko vas je?
P.S. Nešto ti je mala ova osmica dole,a i ovi znakovi jednakosti, proporcija je 1:1 u odnosu na tvoj? Mogao si bar da povećaš font ili da staviš bold da ti izgleda veći. Moje iskreno saučešće.
:: Vidi ga ovaj?! :: Jesi ti musko ili zensko posto pises u oba roda :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
``Kada ATI sredi drajvere`` Na Berzi sam godinu dana, od onda citam istu nebulozu, zeludac mi se vise okrece. Nervira me to sto, neko ko se ne razume, a dodje ovde da nesto nauci, procita te bajke vezane za ATi drajvere, pa ce onda komsiji ili kumu to da prenese, pa ce ovaj svom drugaru, itd... pozivajuci se na PC Berzu kao izvor informacija neuki ce stvarno poverovati u tu pricu da ako kupis ATI i instaliras drajvere, kompujter ce da ti pojede mis i tastaturu i onda da eksplodira... Dajte vise, prestanite sa glupostima. To sto je neko imao probleme sa drajverima pre 7 godina je druga prica. I moj ortak ima probleme sa FX5200 karticom iz praistorije, pa to nije razlog da pljujem nVidiu i njene drajvere.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Rado bih sve to opisao ali sudeći po tvom ironičnom tonu `tim nekim silnim ljudima širom planete` mislim da bi bilo uzaludno i off topic....
Na forumu treba diskutovati a ne ismevati,biti ciničan i isključiv, da ne spominjem vulgarne replike/potpise u vidu 8 i znakova jednakosti. Ovde si kriv i pre nego što se dokaže.
Ovo je sve samo ne diskusija. Imamo ATI-jevce i NVIDIA-jevce,pa one koji vole INTEL i one koji vole AMD,a nema moderator-a,admina i sprovođenja pravila.
Svaka prilika se koristi za lično eksponiranje a ne obraća se pažnja na to šta je neko napisao u poruci osim ako se ne ukaže prilika za uvredu ili odbranu nekog od proizvođača hardware-a.
Hvala ali ne hvala.Ovde stavljam tačku.
:: @smhardyu :: :: svima nam je u interesu da opišeš malo detaljnije te probleme sa drugim monitorom i u igricama :: :: Šta koristiš umesto CCC-a :: :: Šta si pokušavao da nateraš kartu da uradi :: :: Koji to drajveri za koju ATi kartu nisu hteli šta, gde i sa kakvim konfiguracijama da rade i posle čega su izbacivali BSOD, tebi, a i tim nekim silnim ljudima širom planete ?
Izvinjavam ti se što me nisi ubedio šupljim stavom, ako ćeš svoje mišljenje o bilo čemu nazivati argumentom za bilo šta, ja sam 100% uveren da je jedini problem u tvojoj glavi. Stvarno, ne treba ništa više da napišeš.
@philaemos, sve sami poznavaoci suštine kosmosa, samo ne pitaj za detalje, da se ne UVREDE ! Daj bože da svaki deseti ume da ne polomi karticu dok je vadi iz kutije, a kamoli da radi bilo što zahteva ni pola grama mozga.
Ima jedna jednostavna stvar koja me zanima, a na koju ce biti tesko odgovoriti!
Ono sto mene zanima je: Kako to da se problemi sa ATI drajverima uvijek dogadjaju dugogodisnjim korisnicima suprotnog tabora i zasto se niko od ozbiljnijih i starijih clanova foruma koji koristi ATI kartu duze vrijeme nije zalio na te dravjere, nego vecinom dodju neki novi likovi sa ubjedjenjem kako je ATI sranje?!
ja imam ati,drajveri su blagi uzas ne mogu ni jednu igricu da igram,stalno imam neke nebuloze na ekranu,plav ekran dobar dan,to mi je umesto butovanja...daj bre ne kenjajte drajveri su dobri,karte jos bolje,i povoljnije @markopvict hermafrodit.. @NMY zato sto se mi pravimo da ti problemi ne postoje,kako nisi shvatio ATI je veliko svetsko sranje IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
Ja sam u zivotu imao samo tri ATi kartice i nikad nisam iskusio ove katastrofe a da ih licno ja nisam izazvao, a zasto? Nikad se nisam lozio na sarenis CCC i to, znci samo DD i cao. Nikad se nisam lozio na to da mi je veci, mislim na skor u `tri de markovima` tako da nikad (ili bar skoro nikad) nisam klokovao karticu sem jedne uboge 9550 koju sam digao sa fabrickih 250/200 na fantasticnih 490/225 (gpu/mem) i to je sve ali kad sam video da u takvom radu cesto puca jednostavno sam vratio na fabricka setovanja i problem je nestao. Da napomenem da mi se to isto desavalo kad sam iz radoznalosti (buduci da sam na dobijenim diskovima uz karticu dobio fabricki program za OC) i sa 8600gt.
Prilikom OC mnogi ljudi ne zakucaju PCIe magistralu grafike na manje od 105MHz (pozeljno 100-102MHz) i normalno je da iskuse sve navedeno u prilozenom linku i ja sam to isto iskusio jos pre tri godine sa 8600gt sto ce reci da to nije ekskluziva ATi-ja.
BSOD je vecita tema i svi pominju da se to desava kad imas ATi ali niko ne spominje da razni nVidija vozaci (drajveri) znaju da izazovu istu pojavu cak smo vise puta o tome pisali ovde na forumu.
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. I jos nesto cuo sam da se ovih dana duh Samuele Beketa cesto pojavljuje u centrali nVidije kazu skuplja novi materijal za knjigu pod radnim nazivom `Cekajuci Fermija` samo mu ta ČUDA mnogo golicaju m.da pa ne moze da se skoncentrise.
Slazem se Abnere, imao sam i ja nekada ranije 9550 Gamer Edition, i naravno OC/ovao sam je, ali na neke normalnijie vrijednosti pa nije pucala (420/520MHz)!
Nakon nje sam ima 3870, pa nakon toga 4850, i ni sa jednom nisam imao problema...
Sto se tice BSOD-ova, sam Microsoft (ako neko ne vjeruje slikacu iz casopisa Microsofta) je rekao da je oko 30% BSOD-ova i padova sistema zasnovanih na Windows Visti uzrokovano nVidia drajverima, a samo 7% ATI drajverima...
5 Godina koristim ATI kartice, a koristicu ih jos dosta dugo. Nikad jedan jedini problem nisam imao s ATIjevim karticama. Sve igre sljakaju bez problema, nikada se nije desilo da neka igra nece da radi zato sto u racunaru imam ATI karticu. Naravno, uvek sam imao instaliran samo display driver, a za zajebanciju ATI tray tools by Ray Adams. Do sada sam imao sledece kartice: 1. ATI 9100 - u to vreme odlicna kartica 2. ATI 9600se - crkla 3. ATI 9600se Asus - odlican overkloker sa 325/400 je stabilno radila na 515/630MHz 4. ATI 9800pro - babaroga u ono vreme 5. ATI X1600pro AGP - dobra ali nije to bio neki napredak u odnosu na 9800pro 6. ATI X1900GT - extra kartica pre dve godine 7. ATI HD3870 - babaroga kad je izasla, sad je vec prosek. Bavim se servisom racunara tako da mi je kroz ruke proslo na stotine racunara i sa ATI i sa Nvidia karticama. Plavi ekrani se pojavljuju uglavnom u 2 slucaja. 30% uzroka pojavljivanja istih je neispravnost neke komponente a 70% je NEZNANJE korisnika! Drajveri ko drajveri, ako se instaliraju odgovarajuci moraju da rade kako treba.
Kao sto neko rece, kako to da samo oni koji nisu imali nVidia kartice znaju da ATI nezna da napravi drajvere? A da, setio sam se odakle oni to znaju, procitali su na internet!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.