Asus odustaje od proizvodnje ploca i grafickih kartica - buva ili ne!?
STRANA 1 OD 1
Panta019
Asus odustaje od proizvodnje ploca i grafickih kartica - buva ili ne!?
13.12.2009. 15:26
T22794
status: user broj poruka: 1583
Asustek Set to Withdraw from Mainboards Manufacturing.
Asus to Spin Off Pegatron Technologies Completely - Filing [12/11/2009 05:12 PM] by Anton Shilov
Asustek Computer, the world’s largest maker of mainboards, has decided to completely spin off its mainboards and graphics cards manufacturing arm Pegatron Technologies, the company said this week. The move will allow Asus to become more competitive in terms of branding, but will further withdraw the firm from the actual manufacturing.
According to a statement posted with Taiwan Stock Exchange, Asustek company had convened a board meeting to resolve the spin-off of its ODM business. As a result of the meeting, Pegatron Holding, the company that made virtually all Asus-branded motherboards, will issue two billion new shares to a number of shareholders.
Asustek Computer and all shareholders of the company as consideration, among which it is expected that the company will receive 25% of the equity and all shareholders of the company will in total receive 75% of the equity in Pegatron Holding in proportion to their shareholdings in the company.
As a result of the move, Asus-branded mainboard are likely to be targeted not only on the highest possible quality market, but also onto performance mainstream segment. The question is what can a premium brand offer in the value segment?
Asustek Computer did not make any comments to the news-story.
firma u sastavu asusa koja ce sada da se izdvoji iz grupacije radi lakseg poslovanja 25% akcija ce biti u vlasnistvu asusa, a resto u vlasnistvu asusovih akcionara. Tako da se dolazi do zakljucka da su to samo nazivom robne marke.
Bas to... ja sam veliki `obozavalac` Asus-a i mislim da kad bi se ovo gore dogodilo pre bih presao na Gigabyte ili EVGA nego uzeo Pegatron iako ispada fakticki da je to ista stvar Ime je cudo! :)
:: Yep, sve to stoji ali ime brenda je isto bitno tj.Asus a da bi se od imena Pegatron napravio brend treba da prodje vreme. :: :: ___________________________________ :: :: Kod Kalču nema lganje. :: ::
picajzla.... sto rece postovani kolega servispc ASUS je jedan od najjacih u proizvodnji MB i GPU,tako da ova prica ne pije vodu...
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: nije buva neko vaška. Uzimaju ogromnu lovu na pločama i sad će jednostavno da batale njihovu proizvodnju. Kako da ne.. :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: ::
E legendo,nasmeja me,gde se toga seti hahahah.Zamisli picajzla hahahahaha... ____________________________________________________________________________ Tesko da ce se ovo desiti,nema nikakve zdrave logike..
Green Green Grass Of Home
:: picajzla... :: sto rece postovani kolega servispc ASUS je jedan od najjacih u proizvodnji MB i GPU,tako da ova prica ne pije vodu.. :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) :: :: :: nije buva neko vaška. Uzimaju ogromnu lovu na pločama i sad će jednostavno da batale njihovu proizvodnju. Kako da ne.. :: :: :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: :: :: ::
jbg samo mi to od patogenih insekata palo na pamet:))
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)
:: E legendo,nasmeja me,gde se toga seti hahahah.Zamisli picajzla hahahahaha.. :: ___________________________________________________________________________ :: Tesko da ce se ovo desiti,nema nikakve zdrave logike. :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: picajzla... :: :: sto rece postovani kolega servispc ASUS je jedan od najjacih u proizvodnji MB i GPU,tako da ova prica ne pije vodu.. :: :: :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) :: :: :: :: :: nije buva neko vaška. Uzimaju ogromnu lovu na pločama i sad će jednostavno da batale njihovu proizvodnju. Kako da ne.. :: :: :: :: :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.