AMD ubrzava da bi doneo novi dodatak na PII liniju CPU u naporu da se bolje takmici sa Intel Lynfield i dolazecim Clarckdale CPU.PII X4 975 trebalo bi da se pojavi sredinom 2010 i isporuci 200 Mhz vise iznad njihovog najjaceg CPUPII965 BE C3.AMD bi trebalo da PIIX4 975 spusti na TDP 125 Wsa novim stepingom . Novi CPU bi trebalo da kosta oko 200 $ koliko i 965 Be i trebalo bi da se pridruzi sledece godine 6 jezgarnom desktop CPU Thuban ,kompatibilnim sa AM2+ i AM3 socketom.Thuban bi trebao da parira CoreI7 CPU.
Pufi imas testova po netu koliko neces sa C3 steping i preko 4 Ghz
11.12.2009. 20:12
status: user broj poruka: 7720
pa pazi Vuk je dostigao 4 Ghz sa C2 ,prikazao je na forumu cpu z shot ,nije to nesto nedostizno za AMD.Ti si presao na Intel platformu pa nisi u toku mozda .
...meni stabilno radi na 3.9+ GHz, na vazduh, probao sam sa vodom, i dostigao oko 4.4GHz, ali je bio nestabilan, ...mislim da je problem u ploci, malo se mnogo grejala jbg, a nisam imao cooler za plocu...
Pozz... ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
:: Ma nijedan ne moze stabilno na 4GHZ moze on da udje u WIN i eventualno da provrti bench i to mu je kra :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1TB :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: ::
U toku sam ali on fizicki moze da radi od 4GHZ pa na dalje da udje u windows i da eventualno prodje neki test a da radi stabilno to ne,maximalna stabilnost amd-a se zavrsava na 3.9GHz,i plus preko 4GHz su nenormalne voltaze preko 1.5v,meni je ona 920-tica radila to jest usla je u windows na 3.95GHZ sa 1.6v pri cemu se posle nekoliko minuta masina resetovala!!!
:: ...meni stabilno radi na 3.9+ GHz, na vazduh, probao sam sa vodom, i dostigao oko 4.4GHz, ali je bio nestabilan, ...mislim da je problem u ploci, malo se mnogo grejala jbg, a nisam imao cooler za plocu.. :: :: Pozz.. :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan... :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 7 :: :: :: Ma nijedan ne moze stabilno na 4GHZ moze on da udje u WIN i eventualno da provrti bench i to mu je kra :: :: :: :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: :: GIGABYTE EX58-UD4 :: :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: :: 1TB :: :: SLI 2xASUS 8800GT TOP :: :: CHIEFTEC 650 :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: 226B :: :: :: ::
...skoro sam uzeo TR Ultra-120 Extreme sa Noctua 12`icom... Pre toga sam imao CM TX2, ...sa njim sam mogao oko 3.7GHz stabilno...
Pozz... ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
Pa c3 revizija moze na vazduhu 4Ghz i preko toga 4.1Ghz sa malo vise srece trebalo bi 4.2Ghz, na vazduhu naravno. Kada budem dosao do jednog C3 videcemo. Ja ocekujem 4.1Ghz za svaki dan. Kao sto rekoh za taj novac i jos je u najavi x6 AM3, je stvarno dobra platformica :)
Ovde si uzeo da pljujes AMD, a nama (predpostavnjam) obijici draga nVidia to radi skoro svaki dan... obrati paznju evo konkretno na najsveziju stvar GT 310 i 315... toliko od mene! Budi malo realan!
Markez ne branim Pufija ali pogledaj i ti realno u kolikom je zaostatku AMD.Jos nisu presli na novu arhitekturu a Intel vec trecu generaciju procesora izbacio a stize cetvrta i peta generacija..Oni i dalje stoje na Denebu i mazu oci tako sto su malo uspeli da promene stepping i da dizu te klokove..Isti q radi i NV,mazu oci sa papirom i slikama ,non stop kao nesto novo,bla,bla,karte Fermi nigde nema-mislim poentu shvatas i ako nije bas adekvatno poredjenje.Mislim da je ipak Pufi upravu ,korisnije bi bilo i nama i njima da se potrude da izadju sa novom arhitekturom na trziste a ne da se takmice i dalje sa Yorkifieldom koji je fakticki sad vec `zastareo` ! Drugi post takodje koji je ostavio je jedan od retkih konstruktivnih i tacnih postova! `toku sam ali on fizicki moze da radi od 4GHZ pa na dalje da udje u windows i da eventualno prodje neki test a da radi stabilno to ne,maximalna stabilnost amd-a se zavrsava na 3.9GHz,i plus preko 4GHz su nenormalne voltaze preko 1.5v,meni je ona 920-tica radila to jest usla je u windows na 3.95GHZ sa 1.6v pri cemu se posle nekoliko minuta masina resetovala!!! ` Sve sto je rekao stoji kao dan a i sam prica iz iskustva,neoboriva cinjenica! NV ne mozes da poredis u ovoj prici a to sto rade nije ni toliko strasno vec korisno jer posle duzeg vremena potrudili su se da ponude proizvode u vise segmenta sto do sad nisu obracali paznju..
Green Green Grass Of Home
:: Ovde si uzeo da pljujes AMD, a nama (predpostavnjam) obijici draga nVidia to radi skoro svaki dan... obrati paznju evo konkretno na najsveziju stvar GT 310 i 315... toliko od mene! Budi malo realan :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: ::
dace C3 ici za svaki dan preko 4Ghz,za testove mozda 4.1 ili 4.2 maximum sa ekstra hladjenjem. Aj Vuce kad nabavis odradi test, bas me zanima koja ce mu voltaza trebati. Jer Nije problem naterati i 955 na primer na vise od 4Ghz, tu je samo hladjenje i voltaza problem, jer Phenomi ne vole visoke temperature, a potrebna im je voltaza..
OC BE procesora je jednostavno,posto se samo povecava mnozilac.Promenite mnozilac sa 17 x na 20 x i povecajte voltazu na 1,5 V i dobicete stabilnih 4 Ghz.Mrzi ljude da citaju ...
Motherboard: Biostar TA790GX A3+ Memory: OCZ Platinum 2x1Gb PC3-10700 Video: Asus HD4890 Top Hard Drives: WD Raptor 3x74Gb RAID0 Cooling: Swiftech H2O-220 OS: Windows 7 HP 64bit
C3 revizija jezgra bi trebala da moze, nuisam siguran kad acu imati ove procesore na testiu trebalo bi za koji dan ali ne mogu da obecam, Uglavnm ako budem uspeo da nabavim c3 965-tice igracu se naravno u slobodno vreme i rezultate cu da okacim, ne smem nista da obecam posto nisam siguran 100% da cu ih imati.
Znam da ne mogu da se porede dual i quad, intel i amd procesori kada je klokovanje u pitanju, ali pazi ovo: Kantu od mog intela (e7300) sa 2.66GHz drzim na 3.8GHz (LinX, Stress,...) za svaki dan. Na 4GHz sam ulazio u Windows (u LinX- bi naravno puklo), to je sigurno nestabilan kolk, ali bar se pokrene Win bez problema. Dajte neki primer amd-a starog koliko moj C2D e7300 koji sa kulerom tipa Vendetta 2 sa 2.66 ide na 4GHz, bez nekih vodenih hladjenja, napona od 1.6V itd AMD je po tom pitanju inferioran, + napredak u arhitekturi.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Pa u tome je stos.AMD ne moze vise od 700 MHz stabilno,i to samo ako si ubo dobar primerak,dok Intelu je prosek 1 GHz pa na vise.Moj E7200 sa default-nih 2,53 GHz radi na 3,7 GHz stabilno za svaki dan.To je za 1,2 GHz vise!Hladim ga CM Hyper 212-icom.Nikad nije presao 65c u full loadu.Jedino mu je za 3,7 GHz potrebna malo veca voltaza.1.42v.Drzim ga vec 3 meseca na 3,6 Ghz sa 1.4v.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Znam da ne mogu da se porede dual i quad, intel i amd procesori kada je klokovanje u pitanju, ali pazi ovo :: Kantu od mog intela (e7300) sa 2.66GHz drzim na 3.8GHz (LinX, Stress,...) za svak dan :: Na 4GHz sam ulazio u Windows (u LinX- bi naravno puklo), to je sigurno nestabilan kolk, ali bar se pokrene Win bez problema :: Dajte neki primer amd-a starog koliko moj C2D e7300 koji sa kulerom tipa Vendetta 2 sa 2.66 ide na 4GHz, bez nekih vodenih hladjenja, napona od 1.6V it :: AMD je po tom pitanju inferioran, + napredak u arhitekturi :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Stos etice OC potencijala u kucnim uslovima Intel je tu superioran i tu je situacija jasna. Ali to nije bila tema. Kokiko para toliko i muzike ako hoces ultra brzu OC masinu moras to dobro i da platis :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.