Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Dali i ovi lazu???,hmm pitanje je..
STRANA 1 OD 2  
Ishmerish Dali i ovi lazu???,hmm pitanje je.. 11.12.2009. 16:57 T22725

status: user
broj poruka: 7285
NVIDIA IS KILLING the GTX260, GTX275, and GTX285 with the GTX295 almost assured to follow as it (Nvidia: NVDA) abandons the high and mid range graphics card market. Due to a massive series of engineering failures, nearly all of the company`s product line is financially under water, and mismanagement seems to be killing the company.

Not even an hour after we laid out the financial woes surrounding the Nvidia GTX275 and GTX260, word reached us that they are dead. Normally, this would be an update to the original article, but this news has enough dire implications that it needs its own story. Nvidia is in desperate shape, whoop-ass has turned to ash, and the wagons can`t be circled any tighter.

Word from sources deep in the bowels of 2701 San Tomas Expressway tell us that the OEMs have been notified that the GTX285 is EOL`d, the GTX260 is EOL in November or December depending on a few extraneous issues, and the GTX275 will be EOL`d within 2 weeks. I would expect this to happen around the time ATI launches its Juniper based boards, so before October 22.

The lone survivor, maybe, is the GTX295, available only as a complete board from Nvidia. This is said to be almost impossible to get, likely for reasons we went into in the earlier financial article, cost. AIBs do not expect this product to last very long, likely until current stock is depleted.

Basically, engineering failure after engineering failure has left Nvidia without a high end part. It is left waving shells while trying desperately to convince the loyal press that it is real. While that is a problem for the future, the current concern is that it has nothing that can compete with ATI`s Evergreen line, HD5870, HD5850, and the upcoming Junipers.

The G200b based parts can compete on performance, but not at a profit, so they are going to die. Nvidia was booted out of the high end market, and is now abandoning the mid range in a humbling retreat. Expect a similar backpedaling from the rest in January when Cedar and Redwood come out.

There are no half or quarter Fermi derivatives taped out yet, so at a bare minimum, Nvidia has nothing for 2 more quarters. To make matters worse, due to the obscene 530++mm^2 die size on TSMC`s 40nm process, Fermi is almost twice the size of its competitor, Cypress/HD5870/HD5850. A cut down half version would cost less but still be barely competitive with Juniper. That chip would once again be vastly larger and more expensive than the ATI equivalents, and that is before board costs are examined. As the product stack waterfalls down, the ratios remain the same, Nvidia cannot be cost competitive for the Evergreen vs Fermi generation, period.

Massive engineering failures and cover-ups, starting with Bumpgate, have defined the company for the last two years. More recently, this includes the G212 failure, G214 fiasco and failure, now morphed into the G215 which is 3Q late so far, if it can ever be made profitably, and the G216 and G218 with the broken GDDR5 controllers. One or two failures are understandable, this many is flat out mismanagement.

As we have been saying all along, there is no savior chip, no plan B, they all failed. Nvidia can make chips and sell them at a loss, or retreat from those markets and lose less money. The only question now is whether or not it can fix its engineering problems and get competitive parts out before it runs out of cash. Given that the earliest that this can happen is next summer, it will be very touch and go.

Nvidia has alienated anyone who could be its friend, spawned needless lawsuits that very likely drive the company to a net negative value, and failed to sell the company while it still had a perception of worth. If you ask it, Nvidia will tell you that it is boldly turning itself into a vibrant GPU compute and cell phone chip giant. Should you want to remain in its good graces, this is not to be perceived as an exit strategy.

With the cancellation of the GTX285, GTX275, and GTX260, possibly the GTX295 too, Nvidia is abandoning the entire high end and mid-range graphics market. Expect a reprise in January on the low end. The company is badly mismanaged and hated by the very partners it needs to throw it a life preserver.

The only thing that can save Nvidia now is a wholesale replacement of top management. Sadly, the only people with enough shareholder leverage to do so are those very managers that need to go, so that is very unlikely. Unless there is a white knight or buyer in the wings, it is game over. At per year, Jen-Hsun is overpaid.

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nikolape80 Re: 11.12.2009. 17:03 #169034

broj poruka: 453

Glupost. ATI je NVIDIA wanna be.. Stoga ima ovoliko fanova Ati-ja koji pokusavaju svasta.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
despot83 Mislim sta reci..... 11.12.2009. 17:04 #169035

broj poruka: 711
Truth is out there.

Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.

Scyter Re: 11.12.2009. 17:06 #169036

broj poruka: 8138
Ovo mora da je neki ATI-fan mentol napisao...

The Way It`s Meant To Be Played

Erestun re 11.12.2009. 17:10 #169037

broj poruka: 1797
Samo pogledajte koliko vrede akcije nVidia-e, a koliko AMD-a...
Kasce vam se samo...

NMY Molim... 11.12.2009. 17:16 #169041

broj poruka: 1509
Molim ove koje imaju nVidia graficke karte i ne slazu se sa nekim dijelom ovog teksta, neka ga citiraju i bolduju (samo taj dio teksta, ne kompletan)!

Bas me zanima sta od ovog nije tacno...

Reci cu samo (kao sto sam rekao i davno ranije) da nVidia odavno ostvaruje gubitke sa GT200 serijom jer su im chipovi preskupi u proizvodnji (velicina + neispravni), a ATI ih je natjerao da spuste cijene ispod neke njihove zacrtane cijene, e sad, ocigledno da vise ne mogu da spuste, zato cijene i ne padaju nego stoje vec duze vrijeme na manje vise isti ciframa iako ATI pojeftinjuje konstantno...

SONY VAIO VGN-FW285J

despot83 Jesam Atijevac 11.12.2009. 17:20 #169042

broj poruka: 711
Ali ako je 60% ovoga istina jadni mi,ode konkurencija. :(((

Tko lijeti vrijedi,tko ne lijeti ne vredi.

Scyter Re: 11.12.2009. 17:20 #169044

Ovde nista nije tacno.Secam se da je ovde neko pre par meseci postovao nesto ovako slicno,na kraju se ispostavilo da je sve to bila laz.Taj lik koji je pisao sve to je ustvari neki okoreli ATI fan boy(ne mislim na nekog naseg clana PC Berza).Cuo sam da su ga posle svi redom isprozivali,jer je srao ko foka.Ne bi me cudilo da je on ovo napisao.

Daum ... 11.12.2009. 17:21 #169045

broj poruka: 12795
Samo jos jedna u nizu prica po netu... Rekla, kazala, bla bla bla...

Videcemo Q1 sta donosi pa cemo onda da pricamo na ovu temu...

Scyter Re: 11.12.2009. 17:24 #169047

A i ako je istina,sto cisto sumnjam,naebali smo ga svi redom...

gile23 ... 11.12.2009. 17:29 #169049

broj poruka: 9121
A sto vi mislite da je ovo ne realno ? Dzabe to sto su trenutno nVidia GTX-ovi sranje u odnosu na ono sto ATI nudi, realno gledano GTX275 je mozda za 1k-2k dinara jeftiniji od 5850, a 5850 ga ubija u pojam, jedino gde nema nVidia konkurenta u 5xxx ATI-ju je polje GTX260, mada za malo vece pare oko 500 do max 1k dinara ima 4890 da se kupi koja lomi GTX-a ko beba zvecku. Neka neko da 1 dobar razlog zasto uzeti GTX260, GTX275, GTX285, GTX295. Videcemo sta donosi Q1 ali koji Q1 to je pitanje :).

Pozdrav!
SkyFire Malo ozbiljnosti nije na odmet ! 11.12.2009. 17:30 #169050

broj poruka: 18472
Tema tj teme istog karaktera su vec bile ,molim PAZNJU :

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20757&forid=12&katid=2

Pojedince molim da ne lupaju i ukljuce malo mozak!

Green Green Grass Of Home

Ishmerish Samo cu se nadovezati sa ovim primerom 11.12.2009. 17:31 #169052

Svima vama je poznato da je Ati i ranije imao jako dobre karte,uzecu za primer 1950XTX koja je u ono vreme bila killer medju single chip resenjima.Zasto je ovo bitno?,zato sto ni onda a ni nikada pre nijedan nV partner nije usao u dil sa crvenima.A sada mi recite razlog zbog kojeg su sada vec odavno XFX,Gainward...,okrenule ka ATI-ju?A od nedavno je i EVGA digla sidro,ali se spekulise da doticna firma nece proizvoditi crvene karte-vec da se u potpunosti okrenula prema Intelu.

Koliko ja vidim 2010 ce biti vise nego interesantna po pitanju buduceg izgleda GPU trzista.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gile23 ... 11.12.2009. 17:34 #169054

Evo nVidia akcije koliko vredi :):

http://www.google.com/finance?client=ob&q=NASDAQ:NVDA

A evo ATI-jeve akcije koliko vredi:

http://www.google.com/finance?client=ob&q=NYSE:ATI

Ja mislim da je razlika malo veca od duplo, ma nVidia je sada bolja nego ikad ma da vazi. Intel ce opusteno da kupi nVidia ako ovi krenu da bankrotiraju :), pa cemo imati Intelove grafe, e to se tek zove sr@nje :).

Pozdrav!
TheBear Sumnjam da ce nVidia 11.12.2009. 17:37 #169056

broj poruka: 6502
da bankrotira, nije to tako jednostavno...

SkyFire Re: Samo cu se nadovezati sa ovim primerom 11.12.2009. 17:39 #169058

Tebra imas net malo nadji informacije..XFX se nije okrenuo ATI-ju vec je ispusio od NV-a kao partner..Nije postovao norme koje je NV zadala i izleteo je iz price..Trebao je da izadje skroz kao brend koji plasira NV kartice ali su ipak ostvarili dogovor da se i dalje drzi nekog poslovnog odnosa..Kasnije je XFX prihvatio ponudu od ATI da distribuira i njihove karte..Gainward je to na svoju ruku uradio jer mu je bilo potrebno trziste koje je gubio sa NV kartama i sa tim je sebi upotpunio celu pricu..Imas statistiku po brendovima koji se brend najvise prodaje..eVGA nece nikad odustati od NV zato sto je bratska firma NV jer ima deonice od doticne firme i za njih stancuje karte..Kad kazem stancuje mislim na gotov proizvod.Dobija samo chipove i to prve klase a sve ostalo radi sto ni jedan brend ne radi.Znaci kad NV ima isporuku koju ne moze da postigne u pomoc uvek pristize evga koja zavrsava taj deo posla tj uvek ima kolicinski deo koji mora da istancuje..
Spekulaciju su jedno a realnost na poslovnom planu drugo..Evga kad bi otisla od NV izgubila bi milionski posao!
Intel je odustao od svog GPU-a i dalje je u fazi stand by bar za sad!

:: Svima vama je poznato da je Ati i ranije imao jako dobre karte,uzecu za primer 1950XTX koja je u ono vreme bila killer medju single chip resenjima.Zasto je ovo bitno?,zato sto ni onda a ni nikada pre nijedan nV partner nije usao u dil sa crvenima.A sada mi recite razlog zbog kojeg su sada vec odavno XFX,Gainward...,okrenule ka ATI-ju?A od nedavno je i EVGA digla sidro,ali se spekulise da doticna firma nece proizvoditi crvene karte-vec da se u potpunosti okrenula prema Intelu
::
:: Koliko ja vidim 2010 ce biti vise nego interesantna po pitanju buduceg izgleda GPU trzista
:: http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Re: Malo ozbiljnosti nije na odmet ! 11.12.2009. 17:42 #169060

Kakve veze ima ta tema sa ovom,feel free da mi navedes sta ovde smrdi na spekulaciju.

@Meda:niko ovde ne prica o bankrotu(bar ne o katancu),ali postoje izgledne sanse da ce Nv dici ruke(mozda privremeno)od GPU trzista.

:: Tema tj teme istog karaktera su vec bile ,molim PAZNJU
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20757&forid=12&katid=
:: Pojedince molim da ne lupaju i ukljuce malo mozak
:: Green Green Grass Of Home
Ishmerish Re: Re: Samo cu se nadovezati sa ovim primerom 11.12.2009. 17:44 #169061

Ja samo kazem da realnost nije zelena

A Larabi ni jednog trenutka nisam spomenuo,jer je to sprdacina od pokusaja Intela da se umesa u GPU trziste.

:: Tebra imas net malo nadji informacije..XFX se nije okrenuo ATI-ju vec je ispusio od NV-a kao partner..Nije postovao norme koje je NV zadala i izleteo je iz price..Trebao je da izadje skroz kao brend koji plasira NV kartice ali su ipak ostvarili dogovor da se i dalje drzi nekog poslovnog odnosa..Kasnije je XFX prihvatio ponudu od ATI da distribuira i njihove karte..Gainward je to na svoju ruku uradio jer mu je bilo potrebno trziste koje je gubio sa NV kartama i sa tim je sebi upotpunio celu pricu..Imas statistiku po brendovima koji se brend najvise prodaje..eVGA nece nikad odustati od NV zato sto je bratska firma NV jer ima deonice od doticne firme i za njih stancuje karte..Kad kazem stancuje mislim na gotov proizvod.Dobija samo chipove i to prve klase a sve ostalo radi sto ni jedan brend ne radi.Znaci kad NV ima isporuku koju ne moze da postigne u pomoc uvek pristize evga koja zavrsava taj deo posla tj uvek ima kolicinski deo koji mora da istancuje.
:: Spekulaciju su jedno a realnost na poslovnom planu drugo..Evga kad bi otisla od NV izgubila bi milionski posao
:: Intel je odustao od svog GPU-a i dalje je u fazi stand by bar za sad
:: :: Svima vama je poznato da je Ati i ranije imao jako dobre karte,uzecu za primer 1950XTX koja je u ono vreme bila killer medju single chip resenjima.Zasto je ovo bitno?,zato sto ni onda a ni nikada pre nijedan nV partner nije usao u dil sa crvenima.A sada mi recite razlog zbog kojeg su sada vec odavno XFX,Gainward...,okrenule ka ATI-ju?A od nedavno je i EVGA digla sidro,ali se spekulise da doticna firma nece proizvoditi crvene karte-vec da se u potpunosti okrenula prema Intelu
:: ::
:: :: Koliko ja vidim 2010 ce biti vise nego interesantna po pitanju buduceg izgleda GPU trzista
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
SkyFire Re: Re: Malo ozbiljnosti nije na odmet ! 11.12.2009. 17:46 #169063

Pa ima jer se ista prica provlaci vec mesecima..Samo se doradjuje i dopunjuje zavisno od pisca :) Ali kako god.Mislite vi sta hocete imate pravo na to..Kad si pomenuo da se evga okrenula prema intelu mislio sam na GPU trziste ali sam pomesao babe i zabe :) Skontao sam da si milio na proizvodnju maticnih ploca i sl..!
Odjavljujem se!

:: Kakve veze ima ta tema sa ovom,feel free da mi navedes sta ovde smrdi na spekulaciju
:: @Meda:niko ovde ne prica o bankrotu(bar ne o katancu),ali postoje izgledne sanse da ce Nv dici ruke(mozda privremeno)od GPU trzista
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Tema tj teme istog karaktera su vec bile ,molim PAZNJU
:: :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20757&forid=12&katid=
:: :: Pojedince molim da ne lupaju i ukljuce malo mozak
:: :: Green Green Grass Of Home
Ishmerish AddOne 11.12.2009. 18:02 #169069

Jos jedna firma je digla sidro,u pitanju je Albatron.Koji bas nije poznat kod nas,ali drzi celo Azijsko trziste,ova firma je u julu mesecu ove godine izbacila GF8(8400/5/6GT)PCI karte.

Tebra nemem nameru da ti dizem tlak,ili da se (nedaj boze)svadjam sa tobom,samo u ovoj situaciji koja se proteze vec mesecima nemozes biti toliko iskljuciv.Ipak se ovde nesto sprema,a verujem da cemo 2010 biti na cisto i sta.

MilosNBG ... 11.12.2009. 18:05 #169070

broj poruka: 1586
Nista od ovog gore me ne cudi.. Prvo su skartirali mnoge partnerske firme kao Gainward i sl jer satro nisu zadovoljavale kriterijume koje su postavljali. Pa niko nije lud da tera firmu u minus da bi neko drugi bio zadovoljan, neko od koga on nema najvecu korist.

Nisu zastitili prava na Tesla platformu, izvisili su najstrasnije, napravili samo sebi uzasne gubitke dozvolom da se Tesla karte mogu nabaciti u bilo koju masinu pod bilo cijim imenom.

Tegra je pod velikim znakom pitanja jer su se nasli pametni da guraju Intelu prst u oko. zato su im uskracena prava i na razvoj chipsetova za nove Intel procesore i prava na jos nekoliko patenata, izmedju ostalih i na x86 kojim su se hvalili na sva usta, kao i da razvijaju svoj desktop CPU. To im prvi Intel i AMD ne bi dozvolili jer su i jedni i drugi u naletu samo tako, ko na GPU ko na CPU ili Corporate trzistu.

NVIDIA ima smesan spisak partnerskih kompanija za harver namenjen desktop trzistu. Narocito u odnosu na Intel iza koga stoji jedan ogroman Foxconn koga nije mogla da ugrozi ni pretnja o integraciji ASUS-Gigabyte kao potencijalnog konkurenta na OEM trzistu.

Na njihovom mestu, preskocio bih i dve generacije ako treba, ali da konsolidujem svoje redove, dovedem firmu pod konac i pokrenem je punim kapacitetom. Ovako, upetljali su se u sopstvene projekte koje ne mogu da realizuju, lista je sve duza, Fermi preti sa papira, posvadjali su se sa vlasnikom najveceg broja njima potrebnih patenata (drugi izbog je njihov direktni konkurent AMD-ATI) i sve tapka u mestu. ATI je pametan, nece oni dici cene, mislim da ce ih cak i spustiti, i bez pojave novih NV karata, samo da bi povecao psholoski pritisak na NV.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

Ruff Re: ... 11.12.2009. 18:12 #169071

broj poruka: 829
pogresan ATI... na dnu strane pise:

Description
Allegheny Technologies Incorporated (ATI) is a diversified specialty metals producer. The Company’s products include titanium and titanium alloys, nickel-based alloys and superalloys, zirconium, hafnium and niobium, stainless and specialty steel alloys, grain-oriented electrical steel, tungsten-based materials and cutting tools, carbon alloy impression die forgings, and large grey and ductile iron castings. ATI’s specialty metals are produced in a range of alloys and product forms. The Company focuses its technological and unsurpassed manufacturing capabilities to serve global end use markets with diversified and specialized product offerings. End use markets for its products include aerospace and defense, electrical energy, and medical. ATI operates in three segments: High Performance Metals Segment, Flat-Rolled Products Segment and Engineered Products Segment.

...nigde se ne pominje GPU...:)
sto ce reci, misli se na ovu kompaniju:
http://www.alleghenytechnologies.com/

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

:: Evo nVidia akcije koliko vredi :)
:: http://www.google.com/finance?client=ob&q=NASDAQ:NVD
:: A evo ATI-jeve akcije koliko vredi
:: http://www.google.com/finance?client=ob&q=NYSE:AT
:: Ja mislim da je razlika malo veca od duplo, ma nVidia je sada bolja nego ikad ma da vazi. Intel ce opusteno da kupi nVidia ako ovi krenu da bankrotiraju :), pa cemo imati Intelove grafe, e to se tek zove sr@nje :)
:: Pozdrav!
SkyFire Re: AddOne 11.12.2009. 18:13 #169072

Ma jok bre..Opusti se..Meni je to samo nelogicno i nebi voleo da se desi..Ako se desi sta da radim,sta je tu je..U krajnjem slucaju ko ih sisa-neki kosooki verovatno heheheh..

P.S.Evo vidim da je MilosNBG napisao nesto konstruktivno,od njega moze covek dosta pametno da procita pa generalno gledano ukljucujuci tvoje sumnje i ovo sto je Milos sve naveo svasta moze da se desi!Sad stvarno pozdravljam idem an posao..Pozdrav za sve..

P.S.ATI-jevci skacite od srece NV ce da potone hahahahaha...
Kupice je Intel kako Gile kaze

Ovo za deonice Gile se malo zeznuo.NV ima prihode odmah posle Intela..Negde sam bio postovao tabelu..

:: Jos jedna firma je digla sidro,u pitanju je Albatron.Koji bas nije poznat kod nas,ali drzi celo Azijsko trziste,ova firma je u julu mesecu ove godine izbacila GF8(8400/5/6GT)PCI karte
:: Tebra nemem nameru da ti dizem tlak,ili da se (nedaj boze)svadjam sa tobom,samo u ovoj situaciji koja se proteze vec mesecima nemozes biti toliko iskljuciv.Ipak se ovde nesto sprema,a verujem da cemo 2010 biti na cisto i sta
gile23 Re: Re: AddOne 11.12.2009. 18:16 #169073

Jbg :). Evo ga AMD :):

http://www.google.com/finance?q=NYSE%3Aamd

Pozdrav!

:: Ma jok bre..Opusti se..Meni je to samo nelogicno i nebi voleo da se desi..Ako se desi sta da radim,sta je tu je..U krajnjem slucaju ko ih sisa-neki kosooki verovatno heheheh.
:: P.S.Evo vidim da je MilosNBG napisao nesto konstruktivno,od njega moze covek dosta pametno da procita pa generalno gledano ukljucujuci tvoje sumnje i ovo sto je Milos sve naveo svasta moze da se desi!Sad stvarno pozdravljam idem an posao..Pozdrav za sve.
:: P.S.ATI-jevci skacite od srece NV ce da potone hahahahaha..
:: Kupice je Intel kako Gile kaze
:: Ovo za deonice Gile se malo zeznuo.NV ima prihode odmah posle Intela..Negde sam bio postovao tabelu.
:: :: Jos jedna firma je digla sidro,u pitanju je Albatron.Koji bas nije poznat kod nas,ali drzi celo Azijsko trziste,ova firma je u julu mesecu ove godine izbacila GF8(8400/5/6GT)PCI karte
:: :: Tebra nemem nameru da ti dizem tlak,ili da se (nedaj boze)svadjam sa tobom,samo u ovoj situaciji koja se proteze vec mesecima nemozes biti toliko iskljuciv.Ipak se ovde nesto sprema,a verujem da cemo 2010 biti na cisto i sta
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
saxija ma lazu 11.12.2009. 18:29 #169079

broj poruka: 4016
kao prvo ja jesam CRVEN i svida mi se ovo sa jedne stane ali kapiram da je laz u sustini nVidia-i treba centralni procesor da bi mogla da bude u buducnosti konkurentna AMD-u i Intel-u stoga je opravdano cekanje njihove (zle) karte sa kojom ako ne budu potrli pod sa ATI-jem pucaju verovatno (nista od x86), sa intelom i nisu bas u nekim lepim odnosima, jedino ih trenutno cupa ogoman broj fanova i tesla
NVIDIA MORA DA PRZIVI, NECU INTEL ZA KONKURENCIJU!

trla baba wlan

http://www.amdgeeks.net/overclock/845

Ruff Re: ... 11.12.2009. 18:38 #169088

broj poruka: 829
+1 za milosnbg-a :)

znaci ne volim sto se uopste ukljucujem u raspravu nvidia vs ati, jer ja kupujem sta je najbolje(i najtise!) za pare koje imam, al sad nesto razmisljam, pa bih da cujem vase misljenje...

NAPOMENA: ovo je samo teorijsko razmatranje, ne govorim da je istina ili laz!

recimo da je ovaj tekst gore tacan, iako se zna da nije (po meni nvidia je previse teska da bi tako lako propala - ili da bi joj to dozvolili njeni akcionari).
zamislimo da nvidia zaista ima finansijskih problema... i recimo da na kraju dodju do bankrota. u tom slucaju, ati bi bio jedini preostali ozbiljan proizvodjac gpu-a na trzistu... a monopol se ne dozvoljava, pa zar ne bi onda USA trebalo da utrci sa parama da ih spase, kao sto su npr uradili i sa general motorsom, tako nesto? (ok, primer mi i nije bas najsrecniji...)
to je moje licno razmisljanje zasto ni ati ni nvidia ne bi mogli da propadnu u slucaju finansijskih problema.

sta vi mislite o tome?

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

:: Na njihovom mestu, preskocio bih i dve generacije ako treba, ali da konsolidujem svoje redove, dovedem firmu pod konac i pokrenem je punim kapacitetom.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs