cek zar taj 5890 nije u stvari 5870x2 da nazovemo uostalom morace da joj max spuste klokove kako bi joj kontrolisali potrosnju,kao kod 5970 mada ATI sad zbunjuje sa tim oznakama,al neka im bude ocekujemo super jaku kartu
Pošto Fermi neće skoro, AMD može da izbacuje šta mu je volja, sa bilo kojom oznakom i po bilo kojoj i ceni. A, ko hoće Hi END kartu (kako bi to rekao Skaj) može da bira 1001 model iz ATi-ja. Tako će totalno dotući tupavu neVidiju u MK stilu.
Da ATI ima bolje informacije od nas..Cini mi se da se uplasio Fermija i ako je samo na papiru za sad..:) Citao sam o ovoj karti na netu,to je prakticno dve 5870 CF na jednom PCB-u kao i do sad sto su praktikovali..Ne verujem bas da ce klokovi biti nizi,bice sve isto kao i kod 5870 ali ce zato taj 5890 da kosta malo bogastvo.
Dve ATI 5850 ,mada po suvim specifikacijama moze da se uzme u obzir i da je dva puta 5870 sa smanjenim clockovima mada se ni tamo ne poklapa bas na duplo kad saberes..
Evo pogledaj koliko recimo treba 5850 da bi se izjednacila sa 5870 po performansama :
Logicno je tako..Nisam obratio paznju na shadere a gore sam i sam naveo razlike :) ali opet se ne poklapa protok po specifikacijama kad saberes :
ATI 5870 :
Shader Operations: 1360000 MOperations/sec Pixel Fill Rate: 27200 MPixels/sec Texture Fill Rate: 68000 MTexels/sec
ATI 5970 :
Shader Operations: 2320000 MOperations/sec Pixel Fill Rate: 46400 MPixels/sec Texture Fill Rate: 116000 MTexels/sec
Ali necu da cepidlacim.To je to..Ostaje im samo defaultni clock 850 Mhz i ove varijacije tipa :
Shader Operations: 2720000 MOperations/sec Pixel Fill Rate: 46400 MPixels/sec Texture Fill Rate: 136000 MTexels/sec ... ...ako to moze uopste da se poredi tako..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.