Koga zanima moze da okusa srecu:) Pored glavnih nagrada tu su i utesne koje nece biti ni malo naivne a sto je najvaznije fino druzenje u okruzenju gomile vrhunskog hardvera u finalu
Ko je propustio GOC ovo nebi trebao da propusti, sve sto vredi u overkloku sa nasih i prostora bivse Yuge bice na jednom mestu u finalu:)
Tesko je kontrolisati na cemu su napravljeni rezultati, ne postoji nacin da se utvrdi na cemu je napravljen rez. Recimo neko moze da tvrdi da je poterao cpu na 5.2ghz vodenim hladjenjem za vantage sto je ne moguce ali kao fora ima dobar primerak, zamisli koliko bi bilo natezanja sa pojednincima :( Plus ovo je regionalno takmicenje, ima dosta teskasa u susednim republikama i samo takmicenje je organizovano po oprobanom modelu regionalnih takmicenja, vecini je jasno da ce tesko da dotakne prva dva mesta ali zar je vazno samo pobediti ? Lepo je teziti pobedi ali isto tako je lepo steci neko novo iskustvo a mozda se pocastiti i nekom od utesnih nagrada u samom finalu. Na GOC-u je podeljeno vise utesnih i sporednih nagrada kroz neke mini igre na samom takmicenju nego sto je odnelo 1,2,3 mesto:) Evo kolega SkyFire je omasti breke jednom 260GTX samo zato sto je bio tamo to jes napravio je najbolji rezultat na u SPI M1.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: http://hwgurus.com/forum/showthread.php?t=730 :: :: http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?t=729 :: :: Koga zanima moze da okusa srecu:) Pored glavnih nagrada tu su i utesne koje nece biti ni malo naivne a sto je najvaznije fino druzenje u okruzenju gomile vrhunskog hardvera u finalu :: :: Ko je propustio GOC ovo nebi trebao da propusti, sve sto vredi u overkloku sa nasih i prostora bivse Yuge bice na jednom mestu u finalu:)
Ne razumem nasta aludiras kada kazes `Vec vidim da ce tamo biti sve regularno,do finala posebno.` ?
Nem potrebe za prijavljivanjem, u pravilima sve jasno pise, clanovi pomenutih formuma koji su samim tim i clanovi timova tih foruma samo treba da postave rezultate na HWbot u temi gde se analiziraju rezultati i mail sa rezultatima. Uz svaki rezultat koji prelazi 22000 poena potrebna je ORB validacija a tu nema muljanja:) Nema limita kada su klokovi u pitanju, samo je limitirano koriscenje singl gpu karti.
ma to je obicnjo sviranje k. zato sto pored vremena koje nemam da idem na neko takmicenje, tu se samo radi ko koliko para ima, sta sad ja dodjem sa pro vodenim hladjenjem od 500e i 965 inter extreme i tako nekim sranjima i onda ga kloknem na 9ghz i kao ja sam najbolji ma ajde bre
drago mi je da si me to pitao imam covece, svaki dan vezbam i kidam se od zgibova propadanja sklekova, i volim da planinarim sto se sporta tice, sto se tice hobija volim da pravim snimke i ubacujem spec. efekte, da idem u lov sa calom, da idem na pecalje sa drustvom, sto se hobija tice, a to sta si ti hteo da kazes nema veze sa ovim sta ja mislim jer, meni bi u listu hobija uslo budzenje racunara sa liquid nitrogenom i tako nekim stvarima, ali da li ti shvatas da ja nemam para da kupim jebeni hdd od 500gb jer nemam vise mesta na hdd-u a kamo li da ga budzim nekim zajebancijama, ako nista imam kuci komp koji sam kupio za 1000din pentium 3 da ga stavim u ulje da vidim da li moze da se hladi i eto napravio sam kao akvarijum i stavio 10l zejtin ulja da ga hladi i moze lepo sija i lepo izgleda ljudi se oduseve dok im ne kazes da je P3 u pitanju. u redu je ja shvatam i svi mi znamo da je to zanimljivo super, vozio bi ja i forda mustanga gt500 i znam sta je dobro ali nemam para pa vozim golfa 3 u kome cu jedan dan da propadnem kroz sediste na put, i kome je pukla soferka i vec 3 godine ga vozim i ckiljim kroz neke rupice, jedva smo skupili da platimo atest za plin. eto ja mislim da smo se razumeli
Ti tvojim komentarom dosta govoris o sebi i svojim mogucnostim sto je ok, ali pusti ljude koji imaju ili se dovijaju da bi imali adekvatan hardver za ovakav vid zanimcije da uzivaju u tome.
Tvoj komentar `ma to je obicnjo sviranje k.` dali je na mestu ? Ja isto tako mogu da kazem da je sve sto si ti naveo a negde te cini srecnim isto sviranje k ali necu, tebe to ispunjava a u skladu je sa tvojim mogucnostima i to je lepo. Nadam se da se razumemo, ti ne mozes neko drugi moze, ti nemas neko drugi ima, tebe ne zanim nekog drugog zanima, tu nema nista lose ali svakako ne moze da se kaze da je `ma to je obicnjo sviranje k.` ako sebe ne pronalzis u tome
Izmedju ostalog bice direktan prenos na nekom od kanala na netu pa ces videti kako sve to izleda a najbolej bi bilo da se dodje na mesto zbivanja, nadam se da ce biti otvoreno za sve zaintersovane. Zanimacija kao i svaka druga, pa ko voli neka se zanima
dobro mozda sam malo prenaglio sa tim nisam tako mislio, ali malo ljudi u srbiji ima mogucnosti da to sebi priusti to i mene zanima jer ja budzim komp 15 god vec :) ali o5 treba videti ne osporavam to, samo mislim da bi trebali da oni daju kompoente prijavljenim i da se takmice na istom rangu umesto sto donose svoje masine....bar mislim
Na samom takmicenju (finalu) sve je obezbedjeno, kompletan hardver na kome se radi Nagrade ce biti za pobednike po zemljama same finalsite upravo taj hardver na kome se radi, 5970 graficeke karte, i5 860cpu, ploca, meomorija, napajanje 1500w i jos po nesto preko toga. Tako da svako ko zna sta radi i veruje u sebe nece uzalud utrositi trud i eventualno novac na pripreme i pravljenje kvalifikacionih rezultata.
Podrzavam ovo takmicenje bez obzira sto ne ucestvujem
09.12.2009. 13:59
status: user broj poruka: 4641
i bilo sta sto se tice, nekog desavanja, takmicenja i druzenja. Nisam overkloker, ali bih bas propratio direktan prenos, Na kom kanalu bi mogao da bude ??? Pozdrav i sve najbolje.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
da da, jasno je to ... ali mora da postoji neki nachin :) npr da se snimi rezultat i shta je postiglo taj rezultat i zajedno sa slikama uploaduje video ili neshto tako ..
btw: kada tje tachno biti finale? i gde tachno (ako se zna)? da znam da skupim neshto para dotle jer meni ostaje samo da dodjem tamo (ako bude bilo dozvoljeno) i da kupujem komponente od ovih boljih malo...
ps: npr znam da bi meni Sky dao 5970q po nekim drugarskim cenama .) poshto vidim da mu se ne svidja kako radi...
Pa ovo će da potraje (šala mala,neka isprave datum)
Počev od danas, 7.12.2009 pa do 5.1.2100 godine svi zainteresovani entuzijasti mogu da se priključe online takmičenju ........
:: http://hwgurus.com/forum/showthread.php?t=730 :: :: http://www.hwgurus.com/forum/showthread.php?t=729 :: :: Koga zanima moze da okusa srecu:) Pored glavnih nagrada tu su i utesne koje nece biti ni malo naivne a sto je najvaznije fino druzenje u okruzenju gomile vrhunskog hardvera u finalu :: :: Ko je propustio GOC ovo nebi trebao da propusti, sve sto vredi u overkloku sa nasih i prostora bivse Yuge bice na jednom mestu u finalu:)
Hvala :) Imas ispravan stav prema jednom ovakvom dogadjaju. Svi mi nesto piskaramo na forumima, ubijamo vreme, ovo je jedna od prilika kada ljudi mogu da se okupe iz istg razloga kao i na forumu i sve to uz malo takmicarskog duha @Ognjeni Nema kategorija, ceni se samo najbolji rezultat postignut sa singl gpu kartom i wPrime 1024M, sto znaci LN2 ekipa ima najvece sanse da pobedi u grupi. GOC je bio kvalifikaciono takmicenje samo na nivou nase zemlje, tak da su pravila mogla da se odredjuju interno, ovo je vec daleko ozbiljnija prica i ne moze da se organizuje drugcije bez kako centrala ASUS-a to odredi, a oderdili su tako na osnovu ranijih regionalnih takmicenja. @repsi Nacin postoji i onaj ko ide na pobedu nije mu problem da snimi i kamerom sve sto treba jer ako je imao para za tako skup harder i snimanje ce nekako da resi, ali recimo da je u kategorijama sa ciljem da se priblizi sirim narodnim masama kako od nekog ko benchuje na hardveru od 300e traziti video kada je izvesno da ta kategorije generalno gledano ima problema sa lovom, koliko njih bi se takmicilo? ovako je dalko bolje, vantage kosta 20e i obavezan je samo za rezove koji se ne mogu nikako napraviti na vodi vazduhu ili sa nekim jeftinijim hardverom tako da u tom slucaju 20e nije problem ali u kategoriji gde je HW za benchovanje 300e i 5e preko toga je problem. @ctrl xaxaxaxax ovo nisam primetio 2100god, mi pocenjemo a nasi unuci zavrsavaju takmicenje :P
Stvarno bruka, pa ode neki ludak sa LN2 i onom 965 Tweaker pokida vas sve za nekih 50% ima samo da zinete, a ako dovede neku 5870 Toxic ludacku varijantu sto nema kod vas mozete samo da se slikate, jbg kada ode ovo n 5.5GHZ mozete samo da ga gledate sa tim vasim i7 cudima :). Gigabyte OC takmicenje je bilo mnogo bolje organizovano jer je bilo po grupama a ne ovde samo mogu top hardware-asi :).
sta nema sanse nvidia, cekaj samo dok dodje neki ludak sa evga 4waysli plocom i 4 gtx295-ice ima sve da satre :))) a to sve zavisi doci ce ljudi da uzivaju a ne da samo gledaju ko sta i kako
Mogu samo reci zanimljivo :), mada je to vise bio clock za screen. E sad gledam ovaj test na benchu ili krca i7 AMD ili AMD njega za nekih dobrih 20% ? Mada mislim da shvatas poentu koju zelim da pokazem takmicenje je samo za ljude koji imaju top hardware :), dok Gigabyte OC takmicenje nije to bilo :). nVidia nema sanse jer pise samo Single GPU :), a njihova top karta je GTX285 sa single GPU-om koliko ja znam :), osim ako neko ne donese nekog Fermija :).
Ne moze,dozvoljeno je samo jedna kart tj single GPU.Znaci onaj ko ima ATI 5870 ima najvecu prednost.Takodje jos vecu prednostb ima onaj ko ima Nehalem. Ovo takmicenje je daleko ozbiljnije od GOC jer je regionalno,ukljucene su i druge ekipe ne samo iz Srbije.Ovde ce da presude najmanji poeni jer ce rezultata da bude ohahaj. Poenta je sledeca..Onaj ko bude ima najustelovaniju masinu,ko bude umeo da izvuce najveci clock sa HT sa Nehalemom ,ko bude mogao da iscupa najveci clock na ATI 5870 on ce za sigurno i da pobedi.. Licno me merzi da se akam,da trazim 5870 koju bi inace stavio na vodu ako bih uopste radio nesto,isto tako mi treba Nehalem..Sve u svemu ne isplatui mi se ta zajebancija kakva god bila utesna nagrada. Sledeci godine idem sa svojom masinom Gluftown 3.0 Default,6 Cores i ako da bog dva Fermi u SLI ili jedan GTX390 2xFermi !
Green Green Grass Of Home
:: sta nema sanse nvidia, cekaj samo dok dodje neki ludak sa evga 4waysli plocom i 4 gtx295-ice ima sve da satre :))) a to sve zavisi doci ce ljudi da uzivaju a ne da samo gledaju ko sta i kak :: :: :: Dont drink and drive take joint and fly :: ::
@Zajebani i SkyFire ludilo i za jedan i za drugi post :). @Zajebani Jel taj lud sto je sinuo proc skoro na 8.2GHZ, pretpostavljam da mu se proc pregrejao pa dalje nije mogao :). @Sky za takvu konfguraciju mozes da kupis kucu :).
Vidi Zajebani,ono sto sam rekao za regularnost je bila zajebancija,a ovo sto cu sada to nikako nije.
U vidu novih informacija iznesenih u postu koji citiram,stvarno nevidim svrhu ove teme(njeno postavljanje na ovom forumu),osim u informatitvnom karakteru.
Da uprostim,ako 90% usera nesme da postavi obicnu fotku sebe,koje su sanse da ce se pojaviti live pred kamerama-pa makar da je i Selma Hayek prva nagrada?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.