Kaze da ce Nvidia sutnuti u dupe Intel na sudu Nvidia ulaze velike nade u GPGPU computing i posebno na Tegra.
Izvod iz Intervjua Nvidia CEO: Tokom proslih vremena seljaci su upotrebljavali humor protiv vladavine tiranina (smeh).Pomaze kod frustracija.Dozvolite mi da vas upitam kad ste zadnji put videli kompaniju veliku kao Intel da tuzi drugu manju kompaniju.Uplaseni su i mozete ovo napisati:. Sutnucemo ih u dupe kada dodjemo u sud sledece godine. kaze Jen-Hsun.
Dakle Nvidia seljaci ustaju protiv svojih feudalnih gospodara,,ali ne zele da sruse dvorac i preuzmu zemlju kao komunisti.Sutnuce ih u dupe na sudu.
Razmislite ako ne budu uspeli ,najverovatnije necemo videti ION3 i bicemo poplavljeni sa uzasnom grafikom IGP(mislim se na Intel grafiku) u godinama koje dolaze.
Veliko je trvenje izmedju Intela i Nvidia,vece nego sto je ikad bilo AMD i INTEL .sud ce odluciti ko je u pravu .Pale su i teske reci .
S jedne strane Nvidia sa novim pronalascima preti da ugrozi Intelov biznis,u pitanju je mozda cak i CPU biznis ,a sa druge strane Intel na svojim platformama ne dozvoljava tudje proizvode oce ceo profit za sebe.Ko je u pravu Intel ili Nvidia zakljucite sami.
Da nVidija zeli da kupi VIA zarad promptnog ulaska na CPU trziste. Odavno sam namirisao da bi to moglo da bude korisno za nju posto ako joj Intel uskrati licencu za chipsetove i posto vec polako gubi na trzistu grafike za siroke narodne mase ulazak u igru oko CPU je neminovan.
ALI ipak treba vremena da se sve to realizuje a takodje iziskuje dosta novca, a gde novca ima pa kod Intela.
Inace TIRANIN nije diktator mada mnogi to podrazumevaju tiranin je onaj koji vlada, sto ce reci da je kosooki samo priznao da je Intel vladar trzista CPU a uskoro verovatno i GPU-a.
Intel ima celokupan proizvodni proces, inzenjering od projektovanja do litografije i pakovanja samih procesora (raznih namena a ne samo CPU) i on je zato u prednosti u odnosu na druge koji zavise od trecih posto nemaju sopstvene proizvodne pogone.
E sad da li ce da ih sutnu u ljubicu ili nece to je veliko pitanje mozda ako sudjenje bude u kini ali u SAD bas i ne ljube kosooke.
Bilo je dosta naslova na ovu temu u stranoj stampi
25.11.2009. 20:26
status: user broj poruka: 7720
Zato sam se i odlucio da postujem.Cak je Intelov predsednik nazvan za sefa mafije od Nvidia propagande. Nvidia grafika je bolja od Intelove u to nema nikakve sumnje.Ipak Intel brani svoj integritet sa njegovim CPU ,Nvidia hoce da marginalizuje Intelove CPU ,a da nametne svoja graficka resenja (inace bolja od Intleovih na Intel platformi ) mislim da je u tome poenta.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.