Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Fermi-nVidia shows NV100/GF100 GPU running Unigine DX11 Benchmark
STRANA 1 OD 2  
SkyFire Fermi-nVidia shows NV100/GF100 GPU running Unigine DX11 Benchmark 18.11.2009. 19:19 T22023

status: user
broj poruka: 18472
Konacno na svetlost dana je izasao i prvi fermi spreman za retail verziju.
Ime chipa nosi oznaku nv100 a GF100 nosi ime kartice.Malo neobican preokret u nazivima kodnih imena GPU-a i samih serija kartica ali sta se tu moze.Od nvidie se da sve ocekivati.
Na testu se pojavio jos uvek nezvanican primerak GF100 kartice koji se testira DX11 unigine testom.
Od kartice se ocekuju vrhunske performanse i veliki overklok potencijal ali to potrazuje isto tako i dobro napajanje.
Karta je u funkciji i spremna za rad.Ceka se naredni period da se konacno i prezentira zvanicno prvi primerak.

Izvor :

http://www.brightsideofnews.com/news/2009/11/17/nvidia-shows-nv100gf100-gpu-running-unigine-dx11-benchmark.aspx

Green Green Grass Of Home
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar lepse mi izgleda od ati... 18.11.2009. 19:24 #159781

broj poruka: 3992
ali nista dok ne izadje na videlo dana...ovako dza bu,mogu svasta da nalepe

``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`

SkyFire Ja nesto i nisam odusevljen.. 18.11.2009. 19:26 #159784

Mada se karta i ne vidi dobro sa svih strana.
Ova vest samo naglasava da je karta spreman i da je u funkciji ali tacno dok se ne vide prvi testovi ni ovo nista ne znaci.

Scyter Re: 18.11.2009. 19:26 #159785

broj poruka: 8138
Video sam ovo pre oko sat vremena,ali nisam postovao ovde iz razloga sto sam ipak hteo tebi da ostavim ovu castAli,pazi kad sam znao da ces ti postovati ovo.

Fermi ce samo tako da na*uzi ATI u perfomansama,jos samo da vidimo sta ce biti sa cenom.

The Way It`s Meant To Be Played

obradmi Dok ne izadje Fermi ne vredi uporedjivati 18.11.2009. 19:28 #159786

broj poruka: 7720
po prvim specifikacijama rekao bih da ce biti dobra karta ne mnogo jaca od prethodnika ,ali tu negde sa ATI gore ,dole desetine frejmova.Bitno je da se Nvidia dohvati DX 11.

SkyFire hahahaha. 18.11.2009. 19:29 #159787

@eseses
Tebi sto na umu to na drumu.Polako.Znas kako se kaze : `Ne leti pred rudu` . Ja nikad nisam pricao na pamet,imam svoje misljenje kako moze da se desi ali to je daleko od realnosti.Za cas nesto moze da se preokrene.Dok ne dodju testovi pa jos kad neko proba ovde kod nas necemo imati pravu sliku.Bitno je da je karta spremna i da one price oko problema sad padaju u vodu.
Neko rece ranije da oni namerno polako rade i boli ih uvo.Izgleda da ce to ipak biti istina samo po meni nebi trebali ovoliko da kasne obzirom da je ATI izbacio toliko novih serija.

@obradmi

Ovo i jeste Fermi ispremna je karta.Ceka se zvanicna objava.Sad je u fazi testiranja.

TheGame Re: Re: 18.11.2009. 19:31 #159789

broj poruka: 719

Ne zalijeci se previse sa ispadima...To tvoje `Fermi ce samo tako da na*uzi ATI u performansama` moze da razvuce ovu temu na 100-tinjak postova...I to znamo svi kakvih postova...

This is usually part when people start screaming

:: Video sam ovo pre oko sat vremena,ali nisam postovao ovde iz razloga sto sam ipak hteo tebi da ostavim ovu castAli,pazi kad sam znao da ces ti postovati ovo
::
:: Fermi ce samo tako da na*uzi ATI u perfomansama,jos samo da vidimo sta ce biti sa cenom
:: The Way It`s Meant To Be Played
skar Re: Re: 18.11.2009. 19:31 #159790

ala si zelen ko nvidia:)
dok fermi,vas cuveni stigne da naguzi ati,koji jebe nvidiu vec dobrih godinu dana,crveni ce pokupiti sav kajmak....ako vec nisu...
bez ljutnje ali tu se gleda ko je napuni dzep do vrha,a ne ko ima najjacu grafu koju kupi 0,1%,vezano i za zelene i crvene

:: Video sam ovo pre oko sat vremena,ali nisam postovao ovde iz razloga sto sam ipak hteo tebi da ostavim ovu castAli,pazi kad sam znao da ces ti postovati ovo
:: Fermi ce samo tako da na*uzi ATI u perfomansama,jos samo da vidimo sta ce biti sa cenom
:: The Way It`s Meant To Be Played
SkyFire Preterujete! 18.11.2009. 19:37 #159792

Upravu je The Game,ishitren odgovor eseses-a moze dovesti do nezeljenih efekata.
Ali to povlaci jednu veoma bitnu stvar.Pravo govora.Isto tako ljudi koji nisu iskomplexirani njima nece smetati ovakav jedan komentar vec ce to nonsalantno da zaobidju kao da i nisu videli jer im generalno i ne smeta.O tome razmisljajte.Gradite takve stavove i necete nikad doci u iskusenje da se prepirete i svadjate.

Sorry za off!
Drizte se teme.

P.S.Cuo sam da se deli pivio za dz za svakog ko se lepo ponasa :)

Bitno je da je Fermi ziv i da ce ATI karticma uskoro cena da padne jer sad dobrim tempom tresu po usima!

skar Re: Preterujete! 18.11.2009. 19:40 #159794

pa za to ja zivim,vopi za dz....

:: Upravu je The Game,ishitren odgovor eseses-a moze dovesti do nezeljenih efekata
:: Ali to povlaci jednu veoma bitnu stvar.Pravo govora.Isto tako ljudi koji nisu iskomplexirani njima nece smetati ovakav jedan komentar vec ce to nonsalantno da zaobidju kao da i nisu videli jer im generalno i ne smeta.O tome razmisljajte.Gradite takve stavove i necete nikad doci u iskusenje da se prepirete i svadjate
:: Sorry za off
:: Drizte se teme
:: P.S.Cuo sam da se deli pivio za dz za svakog ko se lepo ponasa :
:: Bitno je da je Fermi ziv i da ce ATI karticma uskoro cena da padne jer sad dobrim tempom tresu po usima
:: Green Green Grass Of Home
Scyter Re: 18.11.2009. 19:41 #159796

Ma opusteno momci,malo sam se za**avao.Nikako ne zelim da se tema nastavi u svadji.

Fali mi malo zelenila,ova zima mi ne prija

obradmi Ebiga ja gledam specifikacije u single precision 18.11.2009. 19:46 #159799

Vise ce da bije Ati hemlock tflops od Fermi ,ali u double precision koji se koristi za HPC trzsite bice negde jednaki malo jaci Fermi mozda,sve zavisi sta ce da Nvidia postavi za desktop GPU ,double precision se ne isplati za desktop zbog visoke cene.Tako da stoji ono sto rekoh bitno da se Nvidia dohvati DX 11 ,jer dobar softver od hardvera moze da napravi dosta.
TheGame Re: Preterujete! 18.11.2009. 19:54 #159811

broj poruka: 719

Ma ja sam samo na to ukazao sto stvarno vise ne mogu da gledam a siguran sam i drugi ovakve teme sa beskrajnim prepirkama...Obicno kad god vidim neku temu sa 100+ odogvora,znam koliko je sati,ne moram ni ulaziti u nju...

This is usually part when people start screaming

:: Upravu je The Game,ishitren odgovor eseses-a moze dovesti do nezeljenih efekata
:: Ali to povlaci jednu veoma bitnu stvar.Pravo govora.Isto tako ljudi koji nisu iskomplexirani njima nece smetati ovakav jedan komentar vec ce to nonsalantno da zaobidju kao da i nisu videli jer im generalno i ne smeta.O tome razmisljajte.Gradite takve stavove i necete nikad doci u iskusenje da se prepirete i svadjate
:: Drizte se teme
:: P.S.Cuo sam da se deli pivio za dz za svakog ko se lepo ponasa :
:: Bitno je da je Fermi ziv i da ce ATI karticma uskoro cena da padne jer sad dobrim tempom tresu po usima
philaemos ... 18.11.2009. 21:05 #159827

broj poruka: 2743
Jbt ne verujeeeeeeeeeeeem

Ako uskoro izadje nova nVidia i padnu cene ATI-ja upucacu se u glavu majke me... kupio sam 5850 pre nedelju dana...

Ali drago mi je iskreno sto ce da izbace GT3xx seriju, ne zato sto bih je kupio vec da AMD-u ne porastu mnogo velika krila... ali po meni ATI/AMD trenutno odlicno posluje, imaju pun spektar novih kartica serije 5xxx, dobrih performansi, po pristupacnim cenama.

Aj` da vidimo i nVidi-u.

Demon to some. Angel to others.

aco re 18.11.2009. 21:13 #159828

broj poruka: 2788
iskreno meni je lepsi ati jos ako imas providnu stranicu i lepo sredjeno kucsite (kablovi venilatori u bojii vodeno hladjenje sa crvenim kablovim) ima da izlgeda ko bombona

SkyFire ... 18.11.2009. 21:34 #159836

@philaemos

Zagorca ti Fermi zivot hehehehe.Salim se.Brate kad bi bilo vise ljudi sa takvim racionalnim razmisljanjem kao ti ovde bi vladala idila.Hebi ga,nisu svi stalozeni i ne shvataju sustinu.

P.S.Da he generalno smorilo opvo cekanje vala jeste a njih koliko vidim boli djole za sve :)

@TheGame

Razumem te.I fell the same!

DmasteRNo1 Svađanje 18.11.2009. 21:54 #159842

broj poruka: 6101
Ajde ako se svađamo u vezi nekog `parčeta hardvera` koji je izašao i zna se šta i koliko može. Ali, mi se najčešće svađamo o hardveru koji će da izađe `posle trihiljadite`, što je krajnje besmisleno. Tako je bilo pre pojave ATi-jeve 5xxx serije, a sada je Fermi došao na tapet.

May The Force Be With You!

obradmi Brzina i snaga 18.11.2009. 21:56 #159845

Sa tim epitetima pocinje hardwarezone svoj review o Ati 5970

http://hardwarezone.com/articles/view.php?cid=3&id=3072

Nema sta ebe Ati Nvidia sada ko drekavca !

Sacekacemo Fermi.
SkyFire Re: Svađanje 18.11.2009. 22:02 #159847

Znas kako.Uglavnom nekih 99.9% nikad ne razumem zasto dolazi do tih svadja a verujem i oni kojima plane pred ocima iz nekog besa ili toga sto im je krivo zbog neceg pa to na drugaciji pogresan nacin preusmere na reci i ponasanje na kraju ni oni nisu svesni sta se desilo i zasto su tako odreagovali.
To desavanje mi je podstaklo razna pitanja u glavi.
Ako se ovako sad svadjamo oko parceta silicijuma,plastike i raznih drugih materijala pa se zbog toga i mrzimo i vredjamo sta bi se desilo danas-sutra kad bi izbio rat i generlano zahvatio celu nasu zemlju?Da li bi i tad bilo predrasuda i da li bi Srbin Srbina branio ili bi svako svoje dupe gledao???
Dovoljno mi je samo da pogledam onaj youtube i komentare vidim koliko mrznje ima izmedju naroda al opet su svi generalno slozniji nego mi.Dal je nama to u genetskom kodu ja ne znam ali ce nam to doci i doslo nam je glave.
Sorry za off.

philaemos Re: Re: Svađanje 18.11.2009. 22:12 #159853

To sam i ja gledao ranije, cak sam par puta ulazio u raspravu sa nasim komsijama muslimanske i katolicke vere, jer nisam mogao da izdrzim i da citam gadosti ustasa i balija (ni mi Srbi nismo fini, pisemo i mi gadosti ali uglavnom kao odgovor)

Jednostavno, neka tamo budaletina te izvede iz takta pa se iznerviras i oteras ga u p.m.
Tako je na youtube-u i ovde...

Ovde se svadjamo oko kompjutera, tamo oko toga ko je koliko ljudi ubio...

Balkanski narodi su genijalni...

:: Dovoljno mi je samo da pogledam onaj youtube i komentare vidim koliko mrznje ima izmedju naroda al opet su svi generalno slozniji nego mi.Dal je nama to u genetskom kodu ja ne znam ali ce nam to doci i doslo nam je glave
GAMER4LIFE .... 18.11.2009. 22:15 #159855

broj poruka: 839

hehehe uskoro nvidia izbacuje novu kraljicu a tada ce atijevci moci samo dupe da obrisu sa svojim kartama, pa ce ati izmisliti dx 11.1:D a 5870 ce kostati 200eura videcete.

philaemos Re: .... 18.11.2009. 22:18 #159858

ILi imas glup smisao za humor ili 14 godina.

:: hehehe uskoro nvidia izbacuje novu kraljicu a tada ce atijevci moci samo dupe da obrisu sa svojim kartama, pa ce ati izmisliti dx 11.1:D a 5870 ce kostati 200eura videcete
SkyFire ... 18.11.2009. 22:19 #159859

@GAMER4LIFE

Jel ti to testiras i onako tanke zivce nasih ATI-jevaca?Nemoj druze leba ti.Pa sad sam pricao da ne treba da izbija flamewar zbog gluposti.

Eto zakasnih.Vec ima reakcije hehehehehe.O Boze. :)

philaemos Re: Re: Re: Svađanje 18.11.2009. 22:21 #159861

Moram da citiram samog sebe, izvor svih svadja je moja sledeca recenica:

:: Jednostavno, neka tamo budaletina te izvede iz takta pa se iznerviras i oteras ga u p.m
:: Tako je na youtube-u i ovde...
obradmi Heh Sky pa pazi sta ima da testira 18.11.2009. 22:22 #159863

Kad je sve jasno ,posle hrabre borbe Nvidia je kapitulirala do Q1 ili Q2 sledece godine ..
Scyter Re: 18.11.2009. 22:22 #159864

Hahahahahahahaha...daj bre GAMER4LIFE,gde si nasao sad da dizes paljbu?Ocekuj za pola sata da ces da budes izuven od svih ATI-jevca.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs