Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Povecanje PDV na 18% za racunare..... ili trik pred novu godinu
STRANA 1 OD 1
arsaD Povecanje PDV na 18% za racunare..... ili trik pred novu godinu 12.11.2009. 20:05 T21830

status: user
broj poruka: 412
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=11&dd=12&nav_id=392162

Kakve su to lopine i goveda.... a ovamo na sva zvona kukaju kako smo informaticki neobrazovani. Strasno.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kedi Re: Povecanje PDV na 18% za racunare..... ili trik pred novu godinu 12.11.2009. 20:23 #157823

broj poruka: 319
Ako se secjash kad je porez bio 18% pa su ga smanjili na 8% nishta od racunarskih komponenti u radnjama nije snizheno. Ovog puta povecjanje cje sigurno da povecja cene za tih 10%!

:: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=11&dd=12&nav_id=39216
::
:: Kakve su to lopine i goveda.... a ovamo na sva zvona kukaju kako smo informaticki neobrazovani. Strasno.
:: Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
Slavuj ... 12.11.2009. 20:44 #157825

broj poruka: 2236
http://www.blic.rs/zanimljivosti.php?id=112446

Ne obraćajte pažnju na to dnevno i nedeljno đubre, sjebaće vam mozak.

Ako i povećaju porez, opet će teret biti na prodavcima, jer i sa ovakvim cenama jedva usluže dovoljno mušterija da pokriju rentu lokala, a tek onda neće imati. (100 puta ste i sami imali prilike da proverite sajt neke prodavnice, a kada bi pozvali da pitate za neku komponentu, na stanju ne bi bilo ni 20% stvari sa cenovnika zvanično ažuriranog istog dana, a u radnji muve i komarci šetaju po policama.)

Moraće ili da smanje svoje marže(što je verovatno i bila prvobitna svrha smanjenja poreza sa 18 na 8%, kao, ličenje na uređenu državu) ili da traže novi posao, jer stvarno ne znam ko će im danas platiti 150 eura za ATi 4850 ili šta već.

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: 12.11.2009. 21:55 #157854

broj poruka: 4163
Ukoliko to prođe i PDV bude ponovo 18% za računare opašće i ovako jadna prodaja što će rezultirati pucanjem velikog broja firmi koje jedva sastavljaju kraj sa krajem jer svi rade sa smešnim maržama odkako je komtr*jd počeo da prodaje mašine u maloprodaji po nekadašnjim dil cenama. Isto to su uradili i Im*el i još par velikih firmi.

Shit happens

Almighty84 Re: ... 12.11.2009. 22:01 #157859

broj poruka: 294
Nemoj mi o prodavnicama i prodavcima... Do skoro sam radio u win win-u i znam kakve dnevne pazare imaju... prosek 250000-450000 dinara, narocito sada ide i preko 500000, leti je uglavnom 170000-235000 dinara... I problem sa samom nestasicom robe je u dobavljacima, a ne u prodavcima i prodavnicama jer se roba uvozi jednom mesecno, a po nekad i jednom u dva meseca...

:: http://www.blic.rs/zanimljivosti.php?id=11244
:: Ne obraćajte pažnju na to dnevno i nedeljno đubre, sjebaće vam mozak
:: Ako i povećaju porez, opet će teret biti na prodavcima, jer i sa ovakvim cenama jedva usluže dovoljno mušterija da pokriju rentu lokala, a tek onda neće imati. (100 puta ste i sami imali prilike da proverite sajt neke prodavnice, a kada bi pozvali da pitate za neku komponentu, na stanju ne bi bilo ni 20% stvari sa cenovnika zvanično ažuriranog istog dana, a u radnji muve i komarci šetaju po policama.
:: Moraće ili da smanje svoje marže(što je verovatno i bila prvobitna svrha smanjenja poreza sa 18 na 8%, kao, ličenje na uređenu državu) ili da traže novi posao, jer stvarno ne znam ko će im danas platiti 150 eura za ATi 4850 ili šta već
:: Supermarketi ``Čutura``
codeus re 12.11.2009. 22:33 #157870

broj poruka: 4054

pa super .. sta ocekivati od onog lopova sa gitarom i bicharke sa fax-a .. zasto samo 18% .. da se nisu zajebali .. lepo cemo se vratiti svercu kompova kao `80 tih .. kad je posedovanje kompa u srbiji bilo zabranjeno..

sledece je porez na download ?? ili upload olaksice ..
aco Re: ... 12.11.2009. 22:37 #157871

broj poruka: 2788
kolko je ovo istinito?necu da umrem mlad

:: http://www.blic.rs/zanimljivosti.php?id=11244

MaliAbner Nekako im to ne ide na ruku... 12.11.2009. 22:37 #157872

broj poruka: 7769
Upravo u to vreme nekako treba da ukinu vize pa ce da proradi sverc turs ...

Inace na znam da li primecujete koliko se manjih firmica koje se bave rgovinom racunarima zatvorilo, da ne poverujete.

Sta reci kad se zatvaraju i samsung shop-ovi, pa Vi vidite kako je navalila ova kriza...

Tomato Republic Of Serbia !!!

Slavuj ... 12.11.2009. 22:41 #157874

broj poruka: 2236
@Almighty84,

Koliko je tačno da taj jedan lokal pokriva polovinu dnevnog pazara svih 5, 6 lokala (koliko ih već ima u Beogradu) ?

Zna li se koji je razlog tolikih problema dobavljača, kada odjednom svi počinju da naručuju robu na minimum 30 dana ? Koliko uopšte ima tih dobavljača ?

Prosvetli me malo, neće da mi škodi.

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
brutos Re: Povecanje PDV na 18% za racunare..... ili trik pred novu godinu 12.11.2009. 22:45 #157876

broj poruka: 190
Eeee cim Vesa kaze da je znao za vest sigurno ce da povecaju porez. Sto je gore, sad ce Komtrejd joomla sajt da kosta 35000 evra :D

:: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=11&dd=12&nav_id=39216
:: Kakve su to lopine i goveda.... a ovamo na sva zvona kukaju kako smo informaticki neobrazovani. Strasno.
:: Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
Ognjeni Re: Re: Povecanje PDV na 18% za racunare..... ili trik pred novu godinu 12.11.2009. 23:32 #157887

broj poruka: 4518
lolcina..radili u joomli i to nisu ni napravvili kako treba, moze se proveriti lako, ima oko 80-90 gresaka sajt haha...Vesa postao probisvet.

Ajd uzdravlje

:: Eeee cim Vesa kaze da je znao za vest sigurno ce da povecaju porez. Sto je gore, sad ce Komtrejd joomla sajt da kosta 35000 evra :
:: :: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=11&dd=12&nav_id=39216
:: ::
:: :: Kakve su to lopine i goveda.... a ovamo na sva zvona kukaju kako smo informaticki neobrazovani. Strasno.
:: :: Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
GAMER4LIFE Pola Daj Vladi 13.11.2009. 00:16 #157909

broj poruka: 839
LOPINE! I ovako nam stize 3 klasa robe u ovu raspalu Srbiju i cene su mnogo vece nego na zapadu a kvalitet robe-usluga N U L A ! ! !

Bas sam gledao sto se tiche neta kod nas i u svetu kako je ovako stoje stvari:

Apsolutni šampion po brzini pristupa i ceni konekcija je Japan, gde je prosečna brzina veze 61 Mbps, a cena za 1 Mbps je svega 0.27 dolara. To znači da biste za 4 Mbps plaćali oko 70 dinara, kada se preračuna u našu valutu.

U Evropi je Internet najpovoljniji u Švedskoj, gde je prosečna brzina 18 Mbps a cena za 1 Mbps je 0.63 dolara, dok je najskuplji u Portugalu gde jedan megabit košta 10 dolara, što je i dalje manje nego u Srbiji. I ako već i sami ne znate u Srbiji jedan Mbps košta oko 20 dolara, a prosečna brzina nije veća od 2 Mbps, tako da smo odlučili da se preselimo u Švedsku.

Ja placam net 2200, 3mbps, a kad merim u speedtest netu uvek imam oko 1700mbps uvek ih zovem i kazem im sta se desava oni kao sredicemo to i meni i Tati rekli to x puta mamu im sugavu raspalu i sta covek da radi? strasno!
markopvict idem da kupim racunar dok nije poskupeo ! 13.11.2009. 00:30 #157914

broj poruka: 4515

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Almighty84 Re: ... 13.11.2009. 02:27 #157925

Nije jedan lokal sa ludackim pazarom u pitanju... Na kraju svakog radnog dana mail-om se salje dnevni izvestaj u kome se nalazi dnevni pazar bez PDV-a, u taj dnevni izvestaj svaka radnja ima uvid o svakoj ranji. Jedina randnja u gradu Beogradu koja zaista ima smesne pazare u poredjenju sa ostalim radnjama je Bench House, prosek 30000 do 35000 dinara. Znam sta pricam, pre mesec dana sam dao otkaz (oterao sam sevicu u PM i izasao iz lokala), a do tog trenutka sam u firmi bio 6 meseci.

To sto roba stize u proseku jednom mesecno je zato sto dobavljaci rade na veliko, a to znaci da poruci X ploca, XY grafickih, Y procesora itd, i to sve stize u kontejnerima. Sto je stiglo, stiglo je zato sto se neko od uvoznika setio da to naruci i to uglavnom po principu: `mislim da bi ovo moglo da se proda`, ili `za ovim se javila potraznja`. To sto bilo ko od nas udje u radnju i kaze npr. treba mi ta i ta grafa, dobijete odgovor da nema, ali da moze da se naruci... To sto kaze da moze da se naruci, znaci da radnja ili firma kontaktira dobavljaca, i vidi da li on to ima na lageru (u glavnom magacinu), a ne da se to narucuje iz inostranstva. ako nema, onda nema i nikom nista...

Od dobavljaca su ti jedni od glavnih ALTI (AKA Win Win), Pakom, Com Trade itd. nemojte mi traziti da se setim svih zivih uvoznika, ima ih PREVISE! Na svakoj garanciji koju dobijete uz odredjenu kupljenu stvar je ima davaoca garancije, a davaoc garancije je ona firma koja je taj proizvod uvezla u nasu zemlju...

Sto se tice zatvaranja malih firmica.... pa samo ime kaze, male firmice, a sto se ostalih tice... ziveli efekti marketinga...

:: @Almighty84
:: Koliko je tačno da taj jedan lokal pokriva polovinu dnevnog pazara svih 5, 6 lokala (koliko ih već ima u Beogradu)
:: Zna li se koji je razlog tolikih problema dobavljača, kada odjednom svi počinju da naručuju robu na minimum 30 dana ? Koliko uopšte ima tih dobavljača
:: Prosvetli me malo, neće da mi škodi
MilosNBG ... 13.11.2009. 02:47 #157926

broj poruka: 1586
Mislim da si nesto tu pobrkao, pored svog sistema za evidenciju, sumnjam da WinWin salje mejlom izvestaj dnevnog pazara a i taj dnevni pazar se ne sastoji samo od prodatih racunara i komponenti u samoj radnji vec i od onoga sto je otislo i iz magacina te radnje vele-kanalima, prenete vrednosti u druge magacine/radnje a to sve mora da udje na kraju u dnevni obracun, sama maloprodaja sigurno nema toliki pazar.

Gresis ako mislis da se male firmice gase zato sto su male. One su upravo zbog toga daleko fleksibilnije od velikih, jako lako mogu da isposluju druge nacine placanja, kredita i sta ti sve ne, njihov problem je vise u ljudima koji ih vode.

Sam marketing i marketing strategije trenutno ima i zna da koristi samo ComTrade, svi ostali pisaju uz vetar i pokusavaju da dodju do `magicne formule` ali im jako tesko ide jer marketing podrazumeva i preuzimanje rizika koji nasi trgovci nikako ne vole jer im se tada drma fotelja.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

markopvict idemo da ih peglamo 13.11.2009. 02:56 #157927

broj poruka: 4515

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs176.snc1/6614_1197927232969_1372158515_547283_5470580_n.jpg

- -
- - Socijalna Mreza!!!

GAMER4LIFE Haha 13.11.2009. 03:02 #157928

BFG u VUGLA!

http://images1.wikia.nocookie.net/quake/images/a/a0/Bfg3_g.png
Almighty84 Re: ... 13.11.2009. 03:18 #157931

Alo prijatelju radio, video, ne bi verovao kakve sve nebuloze postoje u toj firmi... i da, sama maloprodaja IMA TOLIKI PAZAR! Ljudi kupuju kompove ne znaju zasto ih kupuju, o laptopovima da ne pricam(stvar prestiza?!), Ako ima ikoga da je radio ili da radi u Win Winu potvrdice moju pricu, a kad smo kod nebuloza, ceo sistem naplate i pracenja lagera se radi preko panteona, a glavni server za sve Win Win radnje zamlje Srbije se nalazi u Cacku, nista vise necu reci...

:: Mislim da si nesto tu pobrkao, pored svog sistema za evidenciju, sumnjam da WinWin salje mejlom izvestaj dnevnog pazara a i taj dnevni pazar se ne sastoji samo od prodatih racunara i komponenti u samoj radnji vec i od onoga sto je otislo i iz magacina te radnje vele-kanalima, prenete vrednosti u druge magacine/radnje a to sve mora da udje na kraju u dnevni obracun, sama maloprodaja sigurno nema toliki pazar.
:: Gresis ako mislis da se male firmice gase zato sto su male. One su upravo zbog toga daleko fleksibilnije od velikih, jako lako mogu da isposluju druge nacine placanja, kredita i sta ti sve ne, njihov problem je vise u ljudima koji ih vode.
:: Sam marketing i marketing strategije trenutno ima i zna da koristi samo ComTrade, svi ostali pisaju uz vetar i pokusavaju da dodju do `magicne formule` ali im jako tesko ide jer marketing podrazumeva i preuzimanje rizika koji nasi trgovci nikako ne vole jer im se tada drma fotelja
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
GAMER4LIFE Hahaha 13.11.2009. 03:40 #157932

Propala drzava!

Milunka Sve je to zbog zimskog perioda .-) 13.11.2009. 04:11 #157933

broj poruka: 1624
Ma koji su ljudi em kasne sa uvozom svega,pa furaju staru robu dokle god moze (eno od xfx npr 9800gx2 500 evra),em jos sad oce da uvode poskupljenja....Sumnjam ja da ce biti to do PDV-a,logicno je da je zbog Novaka,uostalom bilo bi ljudski tako da nam kazu,a ne da nas zamajavaju,poskupljenje zbog nove godine,zima je pravi period za kupovinu kompjuterskih komponenti,tako da eto to sve ima svoju neku logiku.

MilosNBG ... 13.11.2009. 04:38 #157938

Da ti objasnjavam sta i kako funkcionise da bih ti dokazao da nisi u pravu, ne pada mi na pamet, za to postoji skola, samo cu ti reci da da su nebuloze u pitanju, finansijska vam ne bi izbijala iz radnji i ALTI bi se brzo vratio na svoje staro poslovanje. Toliko

Almighty84 Re: ... 13.11.2009. 05:00 #157941

Alti i za finanskijsku ima resenje :) Samo cu reci da je mama od jednog od vlasnika ALTI-ja u istoj... Prijatelju, da su nebuloze, jesu, ja sam ih 6 meseci gledao i cudu se cudio, ali tako je... Inace iz Alti-ja je masa naroda pobeglo zbog smrdljivog i retardiranog rukovodstva

PS: Bez uvrede, ali mozes ti da pricas o pravilima koliko hoces, ali zaboravljas da svi zivimo (ukljucujuci i mene i tebe) u zemlji SRBIJI, to nije drzava vec paradajz republika, u kojoj se oduvek muvalo, i nema nikakvih indikacija da ce u skorije vreme prestati.

I jos jedna stvar... ALO DO PRE MESEC DANA SAM RADIO U TOJ FIRMI! Ako bas moras da znas gde tacno, u imocentru, i kolege i ja smo na svojim grbacama preselili celu radnju sa sprata u prizemlje, kompletnu sa sve inventarom, samo su zidovi ostali. Proveo 3 dana po 20 sati za redom iako mi to nije u opisu radnog mesta, bese prodavac a ne fizicki radnik, desno koleno me zeza od tada i nemoj mi vise teoretisati o tome sta moze a sta ne moze, ovde sve moze, mogu da muvaju do besvesti i da te gledaju kao roba za smrdljivih 25000 mesecno i niko ukljucujuci i mene ne radi zato sto mu se rad vec zato sto mora. Sa tobom nemam o cemu vise da pricam.

:: Da ti objasnjavam sta i kako funkcionise da bih ti dokazao da nisi u pravu, ne pada mi na pamet, za to postoji skola, samo cu ti reci da da su nebuloze u pitanju, finansijska vam ne bi izbijala iz radnji i ALTI bi se brzo vratio na svoje staro poslovanje. Tolik
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Almighty84 Ovaj... 13.11.2009. 05:02 #157942

IZVINJAVAM SE SVIMA ZA OFF. Cinjenicno je stanje da zivimo u smrdljivoj drzavi, da su lopovi i retardi na vlasti, a da mi to sve placamo. Dzaba nam beli sengen koji cemo da dobijemo, kada retko ko ima para da ode negde....
MilosNBG Hm... 13.11.2009. 05:41 #157946

Ono na sta sam ja aludirao nema veze sa ovim sto si napisao, ali ajde, neka ti bude. Svi mi znamo najbolje, klasicna srpska boljka.

skar Re: Nekako im to ne ide na ruku... 13.11.2009. 08:26 #157957

broj poruka: 3992
bar smo po tome sa rumunima i bugarima u svetskom vrhu...serbia sverc-komerc
a ta napacena stoka sto nemoze da se natoli parama,majku im.......hoce da nemogu da kupim kuler od plate,e necete....

`U INAT SVIMA,I UPRKOS SVEMU`

:: Upravo u to vreme nekako treba da ukinu vize pa ce da proradi sverc turs ..
:: Inace na znam da li primecujete koliko se manjih firmica koje se bave rgovinom racunarima zatvorilo, da ne poverujete
:: Sta reci kad se zatvaraju i samsung shop-ovi, pa Vi vidite kako je navalila ova kriza..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs