Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
NVIDIA CEO: We Don’t Make Money Cannon Like Intel
STRANA 1 OD 1
SkyFire NVIDIA CEO: We Don’t Make Money Cannon Like Intel 03.11.2009. 23:37 T21533

status: user
broj poruka: 18472
NVIDIA je nedavno održala `CUDA Center of Excellence Award Ceremony i CUDA budućnost Star Award Ceremony` u Pekingu,Kina, a generalni direktor firme je Jen-Hsun Huang.On je rekao u slučaju da su imali posve različite marketinške strategije od Intela kada su ga ptitali zašto NVIDIA ne usvajaju metode oglašavanja tj reklamiranja poput Intelovim poznatim `Intel Inside`.

` Intel inside ` je puno novca. Kada ljudi kažu `Intel inside` tu je slika velikog topa sa puno novca unutra - `prasak`, novac izlazi, i `prasak`, novac izlazi. To se zove novac topa. Naravno, Intel je gigantska mocna gigantska kompanija tako da oni imaju puno novca da mogu da stave u svoj novac topa.

NVIDIA-IN strategija je međutim da se sav taj novac prosledi u R & D. NVIDIA`s R & D projekt radi porasta svake godine. NVIDIA`s R & D projekt je najviše posvećen jednoj stvari na svetu - vizuelno racunalstvo odnosno visual computing, paralelno računanje. Mi cemo više ulagati u vizualno računalstvo i paralelno računanje nego iko drugi na svetu i zato smo u mogućnosti da izmislimo tehnologije poput CUDA. Nije lako izmisliti nešto slično CUDA i to nije jeftino, tako je i naš fokus da se preduzmemo sve resurse jer moramo i biti posvećeni temeljnim ulaganjima u R & D i temeljne ulaganja tehnologije - to je naš prvi primarni cilj.

Naravno,kada gradite velike proizvode, iskustvo i prednosti za korisnika, to je toliko divno da svako na tržištu računarstva u Kini zna za NVIDIA GeForce. Bez marketinga,bez reklame,bez topovskog novca ... Verujemo ako napravimo proizvode koji ce ispuniti nasa obecanja od velikog iskustva a to radimo opet i opet i opet i ponovo, tokom godine potrošači ce steci poverenje.Korisnici ce zavoleti nase proizvode. To je nasa strategija.

Predpostvaljam da je vecina vas umorna vise od te vrste usmene borbe.Ja uvek verujem da je najbolje oružje za pobedu plasiranje proizvoda koji imaju najbolji odnos cena-performanse umesto koriscenjem praznih prica.

Izvor :

http://en.expreview.com/2009/11/02/nvidia-ceo-we-dont-make-money-cannon-like-intel.html#more-5706

Dodatak :

Asus and NVIDIA unveil ECS 1000 desktop supercomputer

Asus sklopio dogovor sa nvidiom za svoje superkompjutere

CPU ce biti Nehalem Xeon 3.33 Ghz LGA 1366.Tri Tesla c1060 karte.
Hdd je 500 GB a napajanje preporuceno od 1100w.

Izvori :

http://apcmag.com/asus-and-nvidia-unveil-ecs-1000-desktop-supercomputer.htm

http://news.softpedia.com/news/ASUS-Launches-Its-First-Supercomputer-Packed-with-NVIDIA-Graphics-125342.shtml

Green Green Grass Of Home
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ttate Re: 03.11.2009. 23:47 #154868

broj poruka: 366

Ko ti je ovo prevodio ?

Intel inside ` je puno novca. Kada ljudi kažu `Intel inside` tu je slika velikog topa sa puno novca unutra - `prasak`, novac izlazi, i `prasak`, novac izlazi. To se zove novac topa. Naravno, Intel je gigantska mocna gigantska kompanija tako da oni imaju puno novca da mogu da stave u svoj novac topa.
JovankaO Stariji brat Gugl je prevodio 100% 04.11.2009. 00:06 #154879

broj poruka: 446

::
:: Ko ti je ovo prevodio
:: Intel inside ` je puno novca. Kada ljudi kažu `Intel inside` tu je slika velikog topa sa puno novca unutra - `prasak`, novac izlazi, i `prasak`, novac izlazi. To se zove novac topa. Naravno, Intel je gigantska mocna gigantska kompanija tako da oni imaju puno novca da mogu da stave u svoj novac topa.
pajsgudgud lol 04.11.2009. 00:25 #154889

broj poruka: 3741
gugl objašnjava:D, za prevod 4-
support normality

pajsgudgud lol 04.11.2009. 00:26 #154890

gugl objašnjava:D, za prevod 4-
support normality

SkyFire ... 04.11.2009. 00:27 #154892

A sta ne valja u prevodu?Reci da znam koga cu da krivim.Velikog brata ili moju lenjost?

pajsgudgud Re: ... 04.11.2009. 00:36 #154894

Ok, razumeli smo tekst, ali jednostavno izgleda retardirano i smešno. Pročitaj samo prvi pasus lol. Krivi velikog brata ipak nije lako prevesti na srpski:P
support normality

:: A sta ne valja u prevodu?Reci da znam koga cu da krivim.Velikog brata ili moju lenjost
:: Green Green Grass Of Home
SkyFire Re: Re: ... 04.11.2009. 00:41 #154896

Lenj sam bio priznajem.Samo sam bacio na translate,mrsko mi bilo da prevodim a znao sam da cete razumeti.Do sad sam piskarao sad nemam volje.
Tako da veliki brat je kriv i njemu daj 4-,ja ne prihvatam nista ispod 5 od jedan do 5 da se razumemo :)

P.S.Ovo je jos i dobro.Ume on da se gadja i padezima hahahaah.

:: Ok, razumeli smo tekst, ali jednostavno izgleda retardirano i smešno. Pročitaj samo prvi pasus lol. Krivi velikog brata ipak nije lako prevesti na srpski:
:: support normalit
:: :: A sta ne valja u prevodu?Reci da znam koga cu da krivim.Velikog brata ili moju lenjost
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
MilosNBG ... 04.11.2009. 00:53 #154902

broj poruka: 1586
Ova izjava je smesna, ako su iz celog restruktuiranja izasli samo sa zakljuckom da treba investirati u R&D. Ocigledno im je strategija ravna nuli, nema je. I poredjenje sa Intelom je smesno. Intel je ipak dovoljno pametan igrac, pa je uspevao da progura i najvece djubre iz svog proizvodnog programa u proslosti skoro podjednako uspesno kao i kada je imao najbolje.

NVIDIA trenutno, po meni, ima problem sto se prvi put ne nalazi u poziciji igraca koji diktira tempo u segmentima gde se uzima najvise para, entry i mid segmentu pa cak delom i high im je zadavao muke. Drugo, uhvaceni su na pogresnu nogu iliti u raskoraku a nisu imali nikakvu marketing strategiju da zadrze potencijalne kupce i ubede ih da sacekaju novu generaciju. Trece, Na Tesli su izgubili brdo para jer su dozvolili da proizvodjaci racunara mogu da sklope super-kompjuter po svom cenovniku (primer Coral Computers-a koji je isporucio masine opstini Rakovica bazirane na Tesla 1060 valjda) a sto su, po mom misljenju, trebali da zastite jer su ipak oni ti koji svoj logo treba da stave na tu masinu.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

pajsgudgud Inače... 04.11.2009. 00:54 #154903

mastio sam ruke krompirićima pa nisam teo da pišem koment.

Što se njihove tvrdnje tiče da Intel ima `Intel inside`... koliko mene sećanje služi Nvidia ima `The way its meant to be played`. Tako da mi je taj njihov stav potpuno ne razumljiv.

Stičem utisak da žele Nvidia želi da se predstavi kao žrtva nekog svog neiskustva na polju marketinga i finansijske nemoći(da kako da ne). U jednom delu teksta se takođe predstavljaju kao neko ko radi svoj posao iz ljubavi prema kupcima i kako planira da zadobije njihovo poverenje. Ako nisu poslednjih godina zadobili poverenje mase onda nikad i neće.

Ista priča i sa ATi-jem. Od svima nam dragog na ivici propasti proizvođača karata, relativno brzo je prešao u poziciju lidera i diktatora cenama.

Sve u svemu mazanje očiju kupaca.
support normality

philaemos ...kao Looney Toons... 04.11.2009. 01:08 #154907

broj poruka: 2743
Ona fantomaska Fermi kartica koju su pokazali i ovakve izjave leze ko-osnivacu kompanije KME a ne nVidije.

Demon to some. Angel to others.

Daum ... 04.11.2009. 02:01 #154914

broj poruka: 12794
Novac topa? :D

All your base are belong to us!

Kako lazes, smrdo! :D Sad sam stavio text u google translate i preveo se drugacije! :D :D :D

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fen.expreview.com%2F2009%2F11%2F02%2Fnvidia-ceo-we-dont-make-money-cannon-like-intel.html%23more-5706&sl=en&tl=sr&history_state0=

Bice da te neznanje pokopalo, a ne lenjost! :D :D :D :D

Mada kad ovako okrenes, i lenjost da naucis je tu! :D :D :D

SkyFire Re: ... 04.11.2009. 02:30 #154917

Pa koje do sad prevodio kad sam postavljao teme?Moj pokojni deda?
Prepravio sam sam gramaticke greske uz put i malo promenio koncepciju.Nisam ni pratio sta pise u originalnom tekstu.
Zajebavaj ti nekog drugog,mene si nasao!
Dobices ti po labrnji kad ti dodjem u BG :)
Stradace ti drugarica dzaba.Dobice ona nesto iz topa.Hahahaha.

:: Novac topa? :
:: All your base are belong to us
:: Kako lazes, smrdo! :D Sad sam stavio text u google translate i preveo se drugacije! :D :D :
:: http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fen.expreview.com%2F2009%2F11%2F02%2Fnvidia-ceo-we-dont-make-money-cannon-like-intel.html%23more-5706&sl=en&tl=sr&history_state0
:: Bice da te neznanje pokopalo, a ne lenjost! :D :D :D :
:: Mada kad ovako okrenes, i lenjost da naucis je tu! :D :D :
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
DmasteRNo1 Aha 04.11.2009. 09:06 #154934

broj poruka: 6101
Ajd` se još vas dvojica pofajtajte, pa možemo da gasimo forum.

May The Force Be With You!

Ognjeni Re: Aha 04.11.2009. 11:14 #154957

broj poruka: 4518
Homer pali , gasi svetlo..pali,gasi.......fight , fight, fight, fight , fight , fight

:)

Ajd uzdravlje

:: Ajd` se još vas dvojica pofajtajte, pa možemo da gasimo forum
:: May The Force Be With You!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs