Jedan GPU zaduzen za rendering same igre a drugi za izracunavanje fizike. Dva razicita GPU-a iz dve generacije.Jedan ima GT200b chip poslednje generacije a drugi G92 chip iz prethodne generacije karti nama poznatijih 8800 GT/GTS kartica.Kasnije preradjen u nizem proizvodnom procesu i izasao kao revizija G92b koja se nalazila u kartici sada vec preimenovane 9800 GTX +tacnije GTS 250.Sa njim je omoguceno lagodnije igranje u igrama koje podravaju PhysX! eVGA u dogovoru sa nvidiom je odlucila da izbaci na trziste jednu ovakvu kartu.
...Kad bi ATI sa NVIDIOM zajedno napravili nesto slicno recimo 5850+GTS 250 ili bilo koja druga kartica,e to bi ja voleo da vidim...To bi bio zver i stvarno interesantna karta DX11+PhysX...
...da se pojavila pre jedno pola godine, pa i da covek razmisli, ali sad, mislim da je malo kasno... Mogu ti reci da lepo radi moj 4870 u kombinaciji sa 8600GT kao PhysX karta... Stvarno bi trebali nesto tako da urade, a koliko sam citao 8600GT je vise nego dovoljan za fiziku...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
Bilo bi extra da naprave nesto n jednoj kartici tipa GTX 275 + 8400GS. I kad si u 2D modu 275GTX je totalno iskljucen, a 8400GS radi kao pasivac za desktop :D. Samo igre kad igras da se pali ! I imas silent masinu koja moze da se razgoropadi :D Naravno moze i 5850 + 3450 :D
340 $ za ovu na papiru zanimljivu kartu...kao sto rece 2m4Y, da se pojavila pre pola godine ili bar 2-3 meseca. dok jos nije stigla 58xx serija bila bi odlicna...a ovako, samo budala je moze kupiti pored 5850 i 5870
Slazem se, nema ta karta sta da trazi pored 5870 !
:: 340 $ za ovu na papiru zanimljivu kartu...kao sto rece 2m4Y, da se pojavila pre pola godine ili bar 2-3 meseca. dok jos nije stigla 58xx serija bila bi odlicna...a ovako, samo budala je moze kupiti pored 5850 i 587 :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
Ako fizika zazivi ovo ce biti novi princip rada grafike, jedan chip za prikaz a drugi za ispomoc CPU. Na ovaj princip ne treba gledati kao na promasaj jer setite se samo 3870x2 vecina se smejala ali je nakon manje od godinu dana i nVidia prihvatila x2 na kartama.
Samo je pitanje vremena kad ce ATi izbaciti nesto slicno... cisto da parira konkurenciji.
Cena nije bitna jer uvek ce biti tehnomanijaka koji ce to kupovati.
Ognjeni i Medo lupate ko Maxim! Ko je tu kartu uopste poredio sa 5xxx serijom?Da li ste procitali uopste sta je cilj nvidie? Ovo je samo osvezenje i na neki nacin dobra volja nvidia korisnicima da im pruze malo nade pred izlazak fermija.Tako su ljudi i rekli jer su svi po malo razocarani ovim kanjenjem. Da su mozda trebali da izbace ranije trebali su.Ali ovo je sasvim nov proizvod koji je jedinstven sam za sebe i nema prakticnu namenu u konkurenciji. Ako PhysX zazivi kako treba ovo je odlican potez samo sto rece Tortojed jos bolji bi bio kada bi je ubacili u fermi seriju. Cena takodje mora biti manja da bi ova ponuda bila jos primamljivija aj averujem da hoce jer je situacija na trzistu jako zanimljiva i ide u korist ATI.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.