ali ne shvatam zasto ovoliko odlaganje, mada nije nista strasno opet. Jer bila je situacija i za Ati ocajna 2007, kad je nVidia jos krajem 2006 izbacila 8800GTX i GTS 640MB... Pa posle i 8600 i 8800 Ultra a Ati je tek leti 2007 izbacio HD2000...
ati 5870 jeste trenutno najbolja (single chip) kartica. Molim vlasnike fermi-a da dokazu suprotno. Sta? nema ih ? haha i treba ati da se sprda, doslo njihovih 5 minuta. jeste glupo ali sve te price fermi ovo-fermi ono, gt300, bla bla. Sve je to samo prica. glupo ih je i pominjati dok se ne pojave. kada se pojave... videcemo... voleo bih da bude nesto revolucionarno, al opet bih voleo i mir u svetu.
nema Nvidia sta da prica bez konkretnog proizvoda.
iako sam naklonjen NV karticama, mislim da sam realan.
vala odlican post. svi pricaju kako 5870, 5850 porede sa proslom serijom nvidia kartica, te ovo-ono... pa s cim da ih porede:))
:: :: ati 5870 jeste trenutno najbolja (single chip) kartica. Molim vlasnike fermi-a da dokazu suprotno. Sta? nema ih ? haha i treba ati da se sprda, doslo njihovih 5 minuta. jeste glupo ali sve te price fermi ovo-fermi ono, gt300, bla bla. Sve je to samo prica. glupo ih je i pominjati dok se ne pojave. kada se pojave... videcemo... voleo bih da bude nesto revolucionarno, al opet bih voleo i mir u svetu. :: :: nema Nvidia sta da prica bez konkretnog proizvoda :: :: iako sam naklonjen NV karticama, mislim da sam realan ::
Najgora stvar je kada se mnogo prica o nekom proizvodu...
Intel je samo izbacio Core 2 Duo generaciju procesora i sahranio AMD preko noci (mada je AMD uspeo da izadje iz groba) Isto vazi i za seriju 5xxx Radeona, nije se zvonilo o njima na sva usta i pokazivane lazne kartice kao Fermi, nego su ih lepo izbacili, pa vide ljudi da li to nesto valja ili ne.
Puno je nVidia pricala o novoj seriji kartice, sada moraju da ispune ocekivanja.
_______________________________ Demon to some. Angel to others. _______________________________
Na papiru stoji da Ati 5870 cepa vise Tflops,veca obradna snaga
21.10.2009. 20:43
status: user broj poruka: 7720
Medjutim to nikoga ne zanima ,ljude vise zanima Crysis i druge igre i perfomanse u njima. Nije daleko od istine ovaj ATI PR.,recimo da Gt300 gadja HPC trziste o tome je pisalo dosta sajtova.Moje misljenje je da ce Gt300 biti sigurno brzi od bilo kog Nvidia single chipa 30-50 %.Ne treba ocekivati spektakularno ,ali da ce biti brza bice sigurno ,a ne zaboravimo i Hemlock je u pripremi.
Re: Na papiru stoji da Ati 5870 cepa vise Tflops,veca obradna snaga
21.10.2009. 21:40
status: user broj poruka: 384
naravno da cepa vise tflops, jer nvidia cepa 0 tflops jer ne postoji. to je poenta koju sam pokusao da iznesem.
:: Medjutim to nikoga ne zanima ,ljude vise zanima Crysis i druge igre i perfomanse u njima :: Nije daleko od istine ovaj ATI PR.,recimo da Gt300 gadja HPC trziste o tome je pisalo dosta sajtova.Moje misljenje je da ce Gt300 biti sigurno brzi od bilo kog Nvidia single chipa 30-50 %.Ne treba ocekivati spektakularno ,ali da ce biti brza bice sigurno ,a ne zaboravimo i Hemlock je u pripremi.
Cinjenica je da fermi nije izasao,ali sta vam znaci sto 5-ice jesu kada ih niko od vas nije ni video,a kamoli probao.Prvo sacekajte Sky-a da izbaci test,pa u krajnjem slucaju i sami testirajte nesto od 5-ica.A tek onda moze da se kaze ATI je izbacio to i to,pa da se krene u spekulacije sa fermi-jem . Kada je Ati izbacio cetvorke,odmah je i Nvidia izasla sa GTX-evima.Sada je Ati dosta ranije izasao sa kartom od Nvidia-e,i utud cena 5xxx serije od 100+€ veca od 4xxx(u vreme kada su one izasle).Ali to samo znaci da ATI hoce masivnom kampanjom(hvalite me usta moja)da proda sto vise karata po ovoj ceni dok Nvidia ne izadje.A nikako neznaci da Ati ima kvalitetnije karte nego sto je bila 4xxx,pa da je ova cena opravdana.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
U tome je fora, ATI ce da izbaci konkurenta GT300 ako GT300 bude imao top performanse, konkurent je Hemlock, tako da ce i ATI biti u samom vrhu sa svojim Hemlock karticama, osim ako nVidia ne oduva ATI sa niskim cenama. @Skar pogledaj mail :).
Realnost je da ATi kasni celu jednu generaciju... To što je ATi uradio, nVIDIA je uradila pre skoro dve godine. 8800GTX pa sve puta dva = 280GTX. Serija 5000 je očigledno jaka i vrlo lepo profilisana po cenovnim rangovima. Jaka je i u HTPC sferi. Sve je to lepo, ali to je ipak samo serija 4000 pa sve puta dva plus DX11. DX11 svakako nije mala stvar ali DX11 na osnovu 4000 arhitekture i nije tako velika stvar. nVIDIA za tih par meseci ili kako god izbacuje arhitekturu na koju opet planira da se oslanja tri-četiri godine. Meni liči da će u momentu izlaska gamer varijante Fermi čipa ATi biti u debelom zaostatku. Videćemo...lično bih voleo da u sledećih nekoliko meseci SSD hard diskovima padnu cene i da ta famozna TRIM komanda koju Win7 native podržava proradi na svim SSD-ovima.
Ja bih prvi voleo da Nvidia ima nize cene ,ali ako znamo da ce Fermi biti na duplo vecoj plocici od HD5870 serije (skuplji proces izrade) ,da ce koristiti ECC memoriju koja je skuplja od klasicne memorije ,40 % vise tranzistora od Ati -ja ,ne znam kojim bi to carobnim stapicem Nvidia izasla sa nizim cenama,zato se i ocekuje novi Nvidia destkop GPU mainstream tek u martu iduce godine.
AMD`s new chips outperform Nvidia`s forthcoming Fermi on single precision (32-bit) floating point math (2.7 TFLOPS to 1.5 TFLOPS), but lag on double-precision math (500 GFLOPS to 750 GFLOPS),but lag on double-precision math (500 GFLOPS to 750 GFLOPS).
Dobra ti je ova teorija,ali ovo je forum PC Berze a ne Trece oko ili Zona sumraka.Niko ovde ne pokusava da razbije Nostradamus-ov kod,nego da se utvrdi cinjenicno stanje novih arhitektura oba proizvodjaca.
The truth i7 out there
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Realnost je da ATi kasni celu jednu generaciju.. :: To što je ATi uradio, nVIDIA je uradila pre skoro dve godine. 8800GTX pa sve puta dva = 280GTX :: Serija 5000 je očigledno jaka i vrlo lepo profilisana po cenovnim rangovima. Jaka je i u HTPC sferi. Sve je to lepo, ali to je ipak samo serija 4000 pa sve puta dva plus DX11. DX11 svakako nije mala stvar ali DX11 na osnovu 4000 arhitekture i nije tako velika stvar :: nVIDIA za tih par meseci ili kako god izbacuje arhitekturu na koju opet planira da se oslanja tri-četiri godine :: Meni liči da će u momentu izlaska gamer varijante Fermi čipa ATi biti u debelom zaostatku :: Videćemo...lično bih voleo da u sledećih nekoliko meseci SSD hard diskovima padnu cene i da ta famozna TRIM komanda koju Win7 native podržava proradi na svim SSD-ovima :: ::
Ljudi nemojte da se bezobrazni i nerealni!Cela bre pometnja je bila oko serije 5xxx,obecanja i kule i gradovi.Net prepun prenaduvanih testova,kampanja samo cveta,ubija se od reklame!I danas dan se neke nerealne price vode.To treba svesti karju bar na ovom forumu da se vise oko jednih te istih stvari ne vodi polemika koja nema nikakav cilj.Prosipanje iz supljeg u prazno.Rekla kazala,net copy-paste!Kako se samo ne smorite od silnih informacija i raznih bajki? Hvala Bogu,evo ima se prilika da se proba ta ATI-jeva najjaca zverka pa cemo da vidimo kako stoje stvari.Za sad su mi utisci veoma pozitivni.
Ko je molim vas nasao negde fermi ovo fermi ono???Da li je nekad nvidia do sad omanula kada je najavila svoju novu generaciju karti?Da li je nekad slagala?Nikad.Nikad nije bilo te price i takvog marketinda koji koristi AMD/ATI `Kule i gradovi` a da posle kad se proizvod plasira sasvim deseta prica.`Tresla se gora rodio se mis` Aman gde vam je svet.Borite se za nesto sto vas u zivotu ne dotice ni najmanje!Jel neko od vas zaradjuje sto ce neko od brendova biti u boljoj poziciji?Svasta.Ne prosipajte vise pamet nego se uzmite rada,probajte nesto pa iznesite svoje iskustvo,doprinesite necemu,dokazite se! Ima na netu testova,ima ,ne kazem ja,ali koliko od njih ima realnih?I na tarabi pise ona stvar pa ...Nadam se da ce neko zdravog razuma razumeti ovo sto ja govorim.Poenta je biti realan i reci istinu ma kakva god da je!
To ko je brzi videcemo, samo sto rece obrad Hemlock ce se drzati uporedo po performansama sa GT300 u high segmentu :). A o tim reklamama Sky batali ako se neko reklamira onda je to Intel/nVidia u svakoj igri pise onaj njihov logo, ne bi me cudilo ni da pise u Battle Forge iako je to AMD okrenuta igra :). Videcemo za fermi kada izadje.
Samo da dodam ovo sto ce Nvidia da koristi double precision
21.10.2009. 22:45
status: user broj poruka: 7720
U sustini nije neka prednost ,to znaci da ce koristiti preciznije racunanje ,zato se i smatra da je Fermi uperen na HPC trziste.
Programs that manipulate large amounts of floating-point data may run faster if they use REAL(4) rather than REAL(8) variables.The programs may run faster because the smaller data size reduces memory traffic, which can be a performance bottleneck for some applications.
REAL(4) koristi single precision ,REAL(8) koristi double precision
Double precision koristi vise brojeva iza zareza decimala ,ali i gadja sistem sa vecom kolicinom podataka,sto ne donosi perfomanse.
Znaci mooolim te ukljuci malo mozak sunce mu poljubim!!!!Znaci isteras me iz takta samo tako!Dal ti razlikues pravi jebeni MARKETING od PRICA???!!!!Dali razlikujes rekla kazala price ili pravu reklamu!Logo u igri je reklama,to pomaze jednom proizvodu da se bolje plasira na trziste da uveca svoju prodaju!Molim te nemoj meni vise pricati te price bar ne meni.
Ccccccc.Ne verujem sta citam.Pricate o kartama koje se jos nisu ni pojavile jos raspredate o njihovim performasama!Znaci propast!Ovde covek pored vas i da osedi i da mu sva kosa spadne sa glave koliko gluposti moze da procita!
Green Green Grass Of Home
:: To ko je brzi videcemo, samo sto rece obrad Hemlock ce se drzati uporedo po performansama sa GT300 u high segmentu :). A o tim reklamama Sky batali ako se neko reklamira onda je to Intel/nVidia u svakoj igri pise onaj njihov logo, ne bi me cudilo ni da pise u Battle Forge iako je to AMD okrenuta igra :). Videcemo za fermi kada izadje :: :: Pozdrav :: :: ::
Gde si sad ti skontao da ja velicam Fermi a pljujem Ati(koji uzgred koristim vec dugo u kombinaciji sa AMD-om).Kazes `nije jedino Sky merodavavan`,to je tacno.Ali je sigurno jedina budala(ja sigurno nebih) koja ce radi svih nas(a i sebe)da se drka par dana i da mu mast iscedi na normalnoj masini.Da bi vama prezentovao rezultate.Dali je on merodavan to vec nije tvoj problem,ja smatram da jeste.A ti imas hiljade profi site-ova placenih od strane ATI-ja da svemirskim konfama( koje su obicnom coveku san) testiraju te karte i teraju vam bale.Ti mozes a i nemoras da mu verujes,a ja vec znam rezultat,tako da nemoram da nagadjam a kamoli da pljujem.
Aloha
:: Pazi, nisam ja rekao da je ati cena/performanse nesto fenomenalno. al kome se ne svidja, neka kupi fermi-a... (hehhe :: :: svaka cast sky-u al postoji testova kolko `oces ... nisam pripadnik teorije zavere, pa da mislim da svi sem sky-a lazu :: :: Nemoj pogresno da me shvatis, jedva cekam nvidiu da izbaci gt300, da vidim i to cudo, jer je ovaj moj 8800gtx zreo za zamenu :: :: al pljuvati ati 5xxx (kakav je da je) a velicati fermi (`imagine the fermi somwhere`) je malo nepromisljeno :: ::
Nista ja napamet ne pricam. Jesu price, ali i nVidia je to radila. I umem da razlikujem marketing i pricu, ali ti si napisao ovo dole ispod. U nekim testovima jesu prenaduvane kartice, ali u onim gde je 5870x2 u rangu GTX295, nesto malo brza, reci mi kako je to moguce, kada je single karta po performansama iznad GTX285 i to ne malo.
`Net prepun prenaduvanih testova,kampanja samo cveta,ubija se od reklame`
Jos nema testova o GT300 ali vecina foruma ali i ja posle nekog razmisljanja da ce nVidia GT300 biti jaci od 5xxx kartica.
Pozdrav!
:: Znaci mooolim te ukljuci malo mozak sunce mu poljubim!!!!Znaci isteras me iz takta samo tako!Dal ti razlikues pravi jebeni MARKETING od PRICA???!!!!Dali razlikujes rekla kazala price ili pravu reklamu!Logo u igri je reklama,to pomaze jednom proizvodu da se bolje plasira na trziste da uveca svoju prodaju!Molim te nemoj meni vise pricati te price bar ne meni :: :: Ccccccc.Ne verujem sta citam.Pricate o kartama koje se jos nisu ni pojavile jos raspredate o njihovim performasama!Znaci propast!Ovde covek pored vas i da osedi i da mu sva kosa spadne sa glave koliko gluposti moze da procita :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: To ko je brzi videcemo, samo sto rece obrad Hemlock ce se drzati uporedo po performansama sa GT300 u high segmentu :). A o tim reklamama Sky batali ako se neko reklamira onda je to Intel/nVidia u svakoj igri pise onaj njihov logo, ne bi me cudilo ni da pise u Battle Forge iako je to AMD okrenuta igra :). Videcemo za fermi kada izadje :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Samo malo realnosti.Hebo te,pa jas covek koji hardver voli ,meni je sve drago,vi bi na krv i noz da krenete zbog ne znam cega tamo ko je bolji,sta je brze,sta je isplatljivije.Non stop iste price oko cega se vi raspravljate i na kraju zakacite i ne daj Boze mrzite a nikad se u zivotu niste videli!Dajte molim vas,ako polemisemo polemisemo zdravo necemo lupati ko maxim po diviziji. Bice test,odradicu,necu spavati dan-dva,bice kompletno poredjenje,vise karti je ukljuceno,sve cu vam slikovno prezentirati,bukvalno cu do poslednjeg atoma da proverim perfomanse.Kako bude tako je.Nema sta da se preuvelicava,samo realno i samo istina!To je ono sto se ceni,jer ako lazete i vagate i mazete znaci da ste spremni da to radite i u privatnom zivotu,to je znaci olicenje vaseg vaspitanja,neobjektivnost,znaci da ste u neku ruku i losi ljudi jer su to generalno jako lose osobine.Mi ne cemo da budemo takvi,to ne zelimo jel tako?Dobice berza pravi kvalitetan test .Uvek sam temeljno radio.Jednom mi je Obrad rekao davno.Sky ti samo testiras nVidia karte,daj neki test sa ATI.Evo sad ce biti jedan kvalitetan i temeljan test sa ATI,sa jednom kartom koja je vredna da se zalozi pravo!Toliko od mene!
Ne moras da se nerviras :). A to sto se tice testa sto da ne spavas dan dva, pa ne moras da zuris, samo najbolje bi bilo da odradis to na Win7, ako hoces i neku DX11 igru da pokrenes. Ovaj test se ceka dugo dugo vremena :). Srecno :).
Pozdrav!
:: Samo malo realnosti.Hebo te,pa jas covek koji hardver voli ,meni je sve drago,vi bi na krv i noz da krenete zbog ne znam cega tamo ko je bolji,sta je brze,sta je isplatljivije.Non stop iste price oko cega se vi raspravljate i na kraju zakacite i ne daj Boze mrzite a nikad se u zivotu niste videli!Dajte molim vas,ako polemisemo polemisemo zdravo necemo lupati ko maxim po diviziji :: Bice test,odradicu,necu spavati dan-dva,bice kompletno poredjenje,vise karti je ukljuceno,sve cu vam slikovno prezentirati,bukvalno cu do poslednjeg atoma da proverim perfomanse.Kako bude tako je.Nema sta da se preuvelicava,samo realno i samo istina!To je ono sto se ceni,jer ako lazete i vagate i mazete znaci da ste spremni da to radite i u privatnom zivotu,to je znaci olicenje vaseg vaspitanja,neobjektivnost,znaci da ste u neku ruku i losi ljudi jer su to generalno jako lose osobine.Mi ne cemo da budemo takvi,to ne zelimo jel tako?Dobice berza pravi kvalitetan test .Uvek sam temeljno radio.Jednom mi je Obrad rekao davno.Sky ti samo testiras nVidia karte,daj neki test sa ATI.Evo sad ce biti jedan kvalitetan i temeljan test sa ATI,sa jednom kartom koja je vredna da se zalozi pravo!Toliko od mene :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
ali nadajmo se da ce Nvidia sto pre da izbaci graficke koje biti konkurent ATI 5xxx seriji jer je to bolje za nas potrosace.Ebes ove price ko ce biti bolji to je hipoteticka stvar ,sad moze neko da izadje sa pricom ,o ATI 32 nm seriji grafickih koja se sprema iduce godine.....prici o tome nikad kraja dok se ne pojave karte zvanicno i ne izadju testovi ,ovako price o Fermiju mi lice na trla baba lan.
@Sky:Ciji je model i na koliko radi blower po def-u?
Aloha
:: ali nadajmo se da ce Nvidia sto pre da izbaci graficke koje biti konkurent ATI 5xxx seriji jer je to bolje za nas potrosace.Ebes ove price ko ce biti bolji to je hipoteticka stvar ,sad moze neko da izadje sa pricom ,o ATI 32 nm seriji grafickih koja se sprema iduce godine.....prici o tome nikad kraja dok se ne pojave karte zvanicno i ne izadju testovi ,ovako price o Fermiju mi lice na trla baba lan.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.