Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Prodano stotine hiljada HD 5870 kartica
STRANA 1 OD 2  
obradmi Prodano stotine hiljada HD 5870 kartica 09.10.2009. 22:41 T20825

status: user
broj poruka: 7720
Zaista velika potražnja

Još je bitnije to što je HD 5870 bila dostupna u većim količinama u prvoj sedmici nakon predstavljanja, ali je zbog velike potražnje i činjenice da je Dell dobio veći dio isporuke, još uvijek bilo nestašica na tržištu. Sjeverna Amerika je dobila više kartica od Evrope i ne čini se da će veći broj kartica uskoro postati dostupan.

Također smo čuli da Nvidijina najava Fermija nije negativno utjecala na ATI-jevu prodaju i da je potražnja i dalje velika.

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=11271&Itemid=1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos ... 09.10.2009. 22:49 #147308

broj poruka: 2743
Ma karta je nista posebno, ne znam sto je ljudi uopste kupuju... // sarkazam

Plamen re 09.10.2009. 22:56 #147313

broj poruka: 2836
Zato sto ljudi u stranim zemljama ne znaju sta ce sa parama....

Slavuj ... 09.10.2009. 23:02 #147317

broj poruka: 2236
Koga zabole.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: re 09.10.2009. 23:03 #147319

broj poruka: 18472
Sto,jel treba da budemo sad ljubomorni sto neko ima a mi nemamo?!
Sto me to kod ljudi nervira to je strasno!
Cemu ljubomora?

Green Green Grass Of Home

:: Zato sto ljudi u stranim zemljama ne znaju sta ce sa parama....
::
obradmi Vidis da je Dell je uzeo veliki deo isporuke 09.10.2009. 23:04 #147320

i to ce prodavati u njegovim konfiguracijama .Pretpostavljam da ce i drugi veliki prozivodjaci PC platformi kao sto je HP itd.. isto uzeti velike kolicine.Kod takvih transakcija daje se dva meseca rok za prodaju posle toga AMD im skida lovu sa racuna .Inace u USA se prodaje samo firmirano HP ,DELL ,FUJI itd..Vecina njih kupuje firmirane konfiguracije ,redje ih sastavljaju kao mi.
Ishmerish Re: ... 09.10.2009. 23:07 #147323

broj poruka: 7285
Off:druze glupi fon mi je obrisao log in dok sam pisao maratonski odgovor.Posto nema teorije da ga opet tipkam,pusticu ti fix.telefon na mail pa me nazovi(ako hoces).

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Koga zabole
:: Srbologija, nauka belosvetska.
SkyFire Re: Re: ... 09.10.2009. 23:08 #147325

ok.Vazi.Ajde.

:: Off:druze glupi fon mi je obrisao log in dok sam pisao maratonski odgovor.Posto nema teorije da ga opet tipkam,pusticu ti fix.telefon na mail pa me nazovi(ako hoces)
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Koga zabole
:: ::
:: :: Srbologija, nauka belosvetska.
SkyFire Re: Vidis da je Dell je uzeo veliki deo isporuke 09.10.2009. 23:09 #147328

Uzeo bih DELL-a sa ovom karticom bez razmisljanja.Ima li neki model i cena?Da znam da se u budcnosti pripremam jer mi treba laptop bez zezanja.Predpostavljam da ce biti chipovi i za laptop?

:: i to ce prodavati u njegovim konfiguracijama .Pretpostavljam da ce i drugi veliki prozivodjaci PC platformi kao sto je HP itd.. isto uzeti velike kolicine.Kod takvih transakcija daje se dva meseca rok za prodaju posle toga AMD im skida lovu sa racuna .Inace u USA se prodaje samo firmirano HP ,DELL ,FUJI itd..Vecina njih kupuje firmirane konfiguracije ,redje ih sastavljaju kao mi.
tortojed Re: re>>>`Ajd sto su strane zemlje, nego i ljudi strani. I pare ... 09.10.2009. 23:13 #147329

broj poruka: 10997

strane. Situacija skroz nastrana. Eh, da mi je da i ja malo zastranim, pa da dodjem do kakvih para.

:: Zato sto ljudi u stranim zemljama ne znaju sta ce sa parama....
obradmi Verovatno ce biti u modelu DELL XPS 420 09.10.2009. 23:20 #147332

Mobility verzija verovatno pocetkom sledece godine u 32 nm.
Ishmerish Re: Re: Re: ... 09.10.2009. 23:21 #147333

broj poruka: 7285
Ne tebi buraz,Slavuju u vezi klokovanja GA 4850 ZL.

Sad se bas tripujem sa FPS-om na Prototype-u,iako imam G3 opet nevidim razliku,mislim ima je ali bukvalno moras da blejis.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: ok.Vazi.Ajde
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Off:druze glupi fon mi je obrisao log in dok sam pisao maratonski odgovor.Posto nema teorije da ga opet tipkam,pusticu ti fix.telefon na mail pa me nazovi(ako hoces)
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: Koga zabole
:: :: ::
:: :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 09.10.2009. 23:36 #147340

Izvini,muti mi se vec pred ocima.Nisam ni video kome je upuceno.Sorry..Pozdrav.

:: Ne tebi buraz,Slavuju u vezi klokovanja GA 4850 ZL
:: Sad se bas tripujem sa FPS-om na Prototype-u,iako imam G3 opet nevidim razliku,mislim ima je ali bukvalno moras da blejis
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: ok.Vazi.Ajde
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Off:druze glupi fon mi je obrisao log in dok sam pisao maratonski odgovor.Posto nema teorije da ga opet tipkam,pusticu ti fix.telefon na mail pa me nazovi(ako hoces)
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: Koga zabole
:: :: :: ::
:: :: :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
obradmi Dell ceka da izadje zvanicno Windows 7,pa da izbaci konfiguracije sa Ati 5870 09.10.2009. 23:36 #147341

DirectX 11 Desktop PCs by Dell

http://www.pcgameshardware.com/aid,695656/Radeon-HD-5870-Only-minor-quantities-at-launch-on-mainstream-market/News/

Reportedly Dell and AMD work closely while developing the Radeon HD 5870.

SkyFire Ajde ovako.. 09.10.2009. 23:40 #147344

@Ishmerish

Uzmi neku drugu igru.Neke igre su genericke pa imaju fixiran FPS!

Batman recimo,Call Of Duty,Far Cry 2,Crysis.Nema sanse da omasis.
Najlakse je da pustis Crysis bench.To se vidi razlika iz aviona.Menjaj rezolucije da nebi previse zatezao grafu.Za veci FPS stavljaj manje rezolucije pa ces da vidis koliko je razlika drasticna.

Daum ... 09.10.2009. 23:43 #147345

broj poruka: 12794
Jos jedan copy/paste.... Dokle vise...

obradmi chibe tamo 09.10.2009. 23:47 #147346

Nvidiot
urosk Ok 10.10.2009. 00:19 #147360

broj poruka: 462
Kartica po meni stvarno nije nista posebno, ne znam sto ste digli toliku prasinu! Mislim za 40k karta je pristojna ali nista wow. Licno mislim da ce nova nvidia da je oduva, ali i to je manje vise nebitno jer me te karte od 4 glave nikad nisu interesovale, a sto se tice directx 11, mislim da je to jos jedan marketinski trik! Nvidia je uvek imala bolje drajvere i igre su lepse radile na njihovim kartama sto je jednom prosecnom gejmeru najbitnije! Mada sam uvek imao lose iskustvo sa atijevim drajverima, primetio sam da se u zadnje vreme dosta popravljaju.

gile23 ... 10.10.2009. 00:24 #147365

broj poruka: 9121
5870=33k kod nas.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ja sam imao lose iskustvo sa Nvidia 10.10.2009. 00:57 #147379

2 Nvidia kartice su mi riknule iz cista mira .Ovo za Dell i 5870 tesko da Dell ne zna za problem sa Ati driverima.
DedaRale Pih! 10.10.2009. 01:05 #147380

broj poruka: 50
Ma da bre. Kad je bre ati/amd ikad napravio išta dobro. Nvidija je uvek bila najbolja za gejmere, naročito serija 5000. Po mom mišljenju ovu grafu će da kupuju samo neupućene neznalice koje žele lošu grafiku (nvidija je uvek imala mnogo lepše boje), loše drajvere (to je ono što se instalira kad utakneš novu karticu), uvek pregrejanu mašinu (nvidija je uvek imala bolje rešeno hlađenje-1 nvidijin kuler je duplo veći od atija, to svako zna, a i mnogo manje drči posle godinu dana). Ja sam čuo da ladno ne može da se instalira da radi dobro na windouzu 3.11 (koji je mnogo, ali mnogo brži od windovza XP). Čekam samo nvidiju da za 2 godine izbaci svoju kartu od 1000€ koja će sigurno oduvati tu 5870.
Sve u svemu, kartica je totalni promašaj.
Jedino što na njoj valja je to što je zakon u svakom pogledu.
p.s. nadam se da sam bio dovoljno sarkastičan, hihihi...

NMY Re: @ Deda Rale: 10.10.2009. 01:21 #147382

broj poruka: 1509
Dovoljno sarkasticno...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Ma da bre. Kad je bre ati/amd ikad napravio išta dobro. Nvidija je uvek bila najbolja za gejmere, naročito serija 5000. Po mom mišljenju ovu grafu će da kupuju samo neupućene neznalice koje žele lošu grafiku (nvidija je uvek imala mnogo lepše boje), loše drajvere (to je ono što se instalira kad utakneš novu karticu), uvek pregrejanu mašinu (nvidija je uvek imala bolje rešeno hlađenje-1 nvidijin kuler je duplo veći od atija, to svako zna, a i mnogo manje drči posle godinu dana). Ja sam čuo da ladno ne može da se instalira da radi dobro na windouzu 3.11 (koji je mnogo, ali mnogo brži od windovza XP). Čekam samo nvidiju da za 2 godine izbaci svoju kartu od 1000€ koja će sigurno oduvati tu 5870
:: Sve u svemu, kartica je totalni promašaj
:: Jedino što na njoj valja je to što je zakon u svakom pogledu
:: p.s. nadam se da sam bio dovoljno sarkastičan, hihihi..
Daum Re: Pih! 10.10.2009. 03:28 #147403

broj poruka: 12794
I sarkastican i retardiran...
Kucaj nesto pametno...

:: Ma da bre. Kad je bre ati/amd ikad napravio išta dobro. Nvidija je uvek bila najbolja za gejmere, naročito serija 5000. Po mom mišljenju ovu grafu će da kupuju samo neupućene neznalice koje žele lošu grafiku (nvidija je uvek imala mnogo lepše boje), loše drajvere (to je ono što se instalira kad utakneš novu karticu), uvek pregrejanu mašinu (nvidija je uvek imala bolje rešeno hlađenje-1 nvidijin kuler je duplo veći od atija, to svako zna, a i mnogo manje drči posle godinu dana). Ja sam čuo da ladno ne može da se instalira da radi dobro na windouzu 3.11 (koji je mnogo, ali mnogo brži od windovza XP). Čekam samo nvidiju da za 2 godine izbaci svoju kartu od 1000€ koja će sigurno oduvati tu 5870
:: Sve u svemu, kartica je totalni promašaj
:: Jedino što na njoj valja je to što je zakon u svakom pogledu
:: p.s. nadam se da sam bio dovoljno sarkastičan, hihihi..
MaliAbner Re: Re: re>>>`Ajd sto su strane zemlje, nego i ljudi strani. I pare ... 10.10.2009. 09:22 #147425

broj poruka: 7769
Eh tortojed...
Znas li ti kako je to kad `zastranis`
Oni zavrse srednju sa 16 (mislim na one normalne a ne na debile koji izigravaju kulere), sa 20-22 (zavisi od PD) su zavrsili fakultet sa 25 imaju tri godine staza i mogu da rade maltene gde pozele zato sto na zapadu sve vece firme traze iskustvo (min 3 godine).
Znaci do 25 godine kinta bedak, od 30te kinta strava, sa 35-40 godina najveca kinta koji realno mozes da imas...

JEDINO JE SRANJE STO SA TAKVIM ZIVOTNIM TEMPOM POSLE 16te NEMAS VREMENA DA SASTAVLJAS KONFIGURACIJU I INSTALIRAS WIN7 SVAKI DAN, STO SAM MORAS DA PLACAS RACUNE, STO VEROVATNO IMAS NA GRBACI DVA TRI BALVANA KOJI BI PO CEO DAN DA INSTALIRAJU SISTEM I SVAKI DRUGI MESEC TI TRAZE NOVU GRAFICKU ITD...

JEDVA CEKAS VIKEND ILI DRZAVNI PRAZNIK DA SE MALO OPUSTIS I ODES NEGDE U DIVLJINU (sa ili bez porodice) NE BI LI IZ SEBE IZBACIO SVE ONE FRUSTRACIJE NAKUPLJENE TOKOM RADNE NEDELJE.

Ako mislis da se zezam, ne zezam se dvoje kolega su ostale preko jednom je klinac sa 22 na kraju PD studija, a drugome sa 16 godia vec drugi semestar.

Auh kako sam se zajebao sto nisam skroz zastranio...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: strane. Situacija skroz nastrana. Eh, da mi je da i ja malo zastranim, pa da dodjem do kakvih para
:: :: Zato sto ljudi u stranim zemljama ne znaju sta ce sa parama....
MaliAbner Ono ispred je bilo OFF... 10.10.2009. 09:29 #147428

broj poruka: 7769
@Obardmi
Koliko je to stotine hiljdada kartica posto nije isto 100 000 i 999 000.

Verujem da se dobro prodaju ali ne verujem da u ovo vreme krize idu bas tako dobro, sto ce reci da je nVidija mozda i bolje tempirala vreme jer za par meseci ide onaj njin praznik kad trose ko da je sudnji dan, mislim na Bozic.

Inace desava se ono sto sam pretpostavio jos pre godinu i vise da ce ATi cim dodje na zdrave noge i postane konkurentan da pocne sa klepanjem po usesima, bas kao sto je jedno vreme i AMDeka bio sa cenama isti mozda i jaci od Intela (u vreme pojavljivanja 64bit i X2 procesora, tada je bio lider).

Tomato Republic Of Serbia !!!

obradmi Ati vec sprema sledecu generaciju DX 11 u 2010 10.10.2009. 14:27 #147546

Totalno nova arhiktetura.Veci chip sa vise shadera verovatno u 32 nm.
Zalaufao se ATI .

ATI next generation is codenamed Hecatoncheires

http://www.fudzilla.com/content/view/15891/1/

@Abner ne moze to niko sa sigurnoscu da kaze ,uglavnom prvi kontigent TMSC je iznosio 100.000 GPU .Znas i sam da se ti podaci menjaju vrlo cesto.Uglavnom kazu da je prvi kontigent TMSC otisao skroz ,zbog potraznje DELL-a.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs