Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Anti-aliasing u Batman: Arkham Asylum radi samo na NVIDIA karticama
STRANA 1 OD 1
BlueSkyNIS Anti-aliasing u Batman: Arkham Asylum radi samo na NVIDIA karticama 29.09.2009. 20:51 T20534

status: user
broj poruka: 860
Izgleda da Batman: Arkham Asylum ne uključuje AA kada detektuje ATI karticu. AA se može uključiti samo preko Catalyst Control Centra, ali to smanjuje performanse, jer drajver tada primenjuje nad svim 3D objektima dok bi igrica selektivno primenjivala AA. Ili je u pitanju bug ili je to prljava igra nvidie jer je igrica rađena pod programom The Way It`s Meant To Be Played.

http://www.dvhardware.net/article38143.html

Jel može neko sa ATI karticom to da potvrdi?

Windows-free with Fedora 10
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 29.09.2009. 21:31 #144144

broj poruka: 8138
Zato je nVidia nVidia

The Way It`s Meant To Be Played

mslavko82 Bas tako 29.09.2009. 21:48 #144150

broj poruka: 721
Da, zato je nVidia nVidia... to samo na njih lici... i na Microsoft :(
Elem, tacno je to, ja imam HD4830, i ne moze se ukljuciti AA u igrici. A ako se ukljuci preko drajvera, performanse su mnogo gore, zapravo nastaje slajd-sou. Negde sam video da postoji neko resenje, treba rucno editovati neke fajlove, ali zaboravih gde... nemam kad da igram igricu pa me mrzi da se majem sad sa time :) naime, tako se `otkljucavaju` AA modovi i onda sve radi normalno i sa ATI karticama... Ma neeee, nije to nVidia namerno uradila, jok, ne bi oni to... :)

Scyter Re: 29.09.2009. 21:50 #144151

A jel ste probali da instalirate Patch 1.1?Mozda vam to resi muke.

mslavko82 Sad mi to kazes :) 29.09.2009. 21:59 #144154

broj poruka: 721
Nisam se toga setio :) Jel to provereno pomaze ili sta? Nisam ni probao, trenutno mi nije ni instalirana igrica... Da, verovatno bi to trebalo probati pre svega :)
Scyter Re: Sad mi to kazes :) 29.09.2009. 22:02 #144155

Neznam stvarno,nemam ATI kartu pa da probam.Kad sam ja instalirao Patch dobio sam samo opciju za PhysX jer imam nVidia kartu.Nek neko proba ko ima ATI i instaliranog Batman-a AA pa nek ti javi.

:: Nisam se toga setio :) Jel to provereno pomaze ili sta? Nisam ni probao, trenutno mi nije ni instalirana igrica... Da, verovatno bi to trebalo probati pre svega :)
gile23 ... 29.09.2009. 22:18 #144162

broj poruka: 9121
@eseses jel ti jos 9600GT, taj bug ce verovatno biti ispravljen u najnovijem Catalyst-u :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dachman Batman 29.09.2009. 22:20 #144165

broj poruka: 630
Imam instaliran 1.1 patch i ista je situacija,odnosno AA se moze ukljuciti samo iz CCCa.U ostalom ne znam zasto je nekome to tesko?
P.S.Sto je veci AA to se smanjuju performanse to je opste poznato i bilo koja karta bila Nvidia ili Ati...

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: ... 29.09.2009. 22:51 #144174

Da,jos vozim GF 9600 GT dok ne vidim sta ce nVidia da izbaci.Tad cu da se bacim u kupovinu,takodje ce i pasti DDR 3 platforma.

:: @eseses jel ti jos 9600GT, taj bug ce verovatno biti ispravljen u najnovijem Catalyst-u :)
::
:: Pozdrav
SkyFire Re: Re: ... 29.09.2009. 22:53 #144176

broj poruka: 18472
Au al ste se vi svi nesto razgalamili sa tom kupovinom..Valja i meni spremati se,gde da dozvolim da me prestignete

Green Green Grass Of Home

:: Da,jos vozim GF 9600 GT dok ne vidim sta ce nVidia da izbaci.Tad cu da se bacim u kupovinu,takodje ce i pasti DDR 3 platforma
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: @eseses jel ti jos 9600GT, taj bug ce verovatno biti ispravljen u najnovijem Catalyst-u :)
:: ::
:: :: Pozdrav
gile23 Re: Re: ... 29.09.2009. 22:53 #144177

broj poruka: 9121
Lepo lepo :), pogledaj mail :). @Sky ti taj Q9650 mozes da prodas za najvise 50 evra, jer koliko si ga raskinuo od kloka ima da se samo iskljuci za godinu dana :).

Pozdrav!

:: Da,jos vozim GF 9600 GT dok ne vidim sta ce nVidia da izbaci.Tad cu da se bacim u kupovinu,takodje ce i pasti DDR 3 platforma
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: @eseses jel ti jos 9600GT, taj bug ce verovatno biti ispravljen u najnovijem Catalyst-u :)
:: :: Pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Re: Re: ... 29.09.2009. 22:57 #144178

Za sada je sve isplanirano,jedino su pare problemBice i para.
Pa,kako smo krenuli,tebe cemo jos malo u out sa tvojom prastarom LGA 775 platformom

:: Au al ste se vi svi nesto razgalamili sa tom kupovinom..Valja i meni spremati se,gde da dozvolim da me prestignete
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Da,jos vozim GF 9600 GT dok ne vidim sta ce nVidia da izbaci.Tad cu da se bacim u kupovinu,takodje ce i pasti DDR 3 platforma
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: :: @eseses jel ti jos 9600GT, taj bug ce verovatno biti ispravljen u najnovijem Catalyst-u :)
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav
Daum ... 30.09.2009. 03:30 #144259

broj poruka: 12794
Dok sam imao onaj trash od 4890, stavljao sam 4xAA u CCC i radilo je extra.

Ne napadajte odmah da nvidia nesto muti, to u opcijama je Nvidiin multi-sample AA, pa verovatno zbog toga ne radi. Niko vam ne brani da ga ukljucite u CCC...

tortojed Sto se mene tice, za sve 3D igre vazi logo: Nvidia - the way... 30.09.2009. 13:36 #144314

broj poruka: 10997

it`s meant to be played!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs