Jadni ti studenti...nemaju para, pa mora da im se spušta cena. Baš me zanima koliki će `popust` kod nas biti. Mada, nama i ne treba nikakav popust, imamo mi para za bacanje...
Zna li neko koliki će biti studentski popust kod nas?
studenti u srbiji dobijaju dzabe legalne win, barem mi na etfu. Neznam cemu tolika ogorcenost na cene wina kada vecina ljudi nebih kupila ni da su 1000dina, ne zato sto im je skupo nego sto nemoraju.
Da bi svi normani trebali da se isele iz ove zemlje. A ove ludake treba ostaviti ovde da se medjusobno poubijaju. Ova zemlja svakim danom postaje sve veca ludnica. Siromasi na zapadu se prosto iscudjavaju kada kod nas vide kako se ovde pljacka na svakom koraku. U IT sectoru je ta pljacka toliko drska da se prosto pitam sta je u glavama tih ljudi i uvoznika koji odredjuju te cene. Jedna moj prijatelj ITALIJAN inace prosto covek ne moze da veruje kako sve ovde funkcionise kako ne izbiju socijalni nemiri, kada mi postavi neko pitanje vezano za tu temu ja samo slezem ramenima. 999999999999999999999999999999999999999999999 godina da prodje nece se to promeniti Srbija je zemlja cuda i verovatno ce tako i ostati.
Aj kazi slavuj ako si nasao? Ja znam da je bilo pre koju godinu kao 10% koristi komp a sad nedavno sam cuo podatak 30% koristi internet u Srbiji. A da ne pominjemo MUP i Youtube :)))
:: Zna li iko :: :: 1. koliki procenat svetskog IT tržišta zauzima Srbija :: :: 2. u proseku, na koliko ljudi ide 1 PC ? 20, 50, 100 :: :: 3. tržišnu vrednost prosečne srpske konfiguracije(bez monitora) ? 100 eura ? 200 :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
na 7 ne prelazim 90% jedino ako me nesto ne ubedi ali cu uzeti jedan original kumovi mi idu u London u januaru pa ako je ovo istina da pazarim jedan :)))))))))
Šta? Šta `oće taj žabar? Nek se oni lepo nose sa svojim ad-hock mišljenjima. Ovde se preživelo 500 godina Turaka, dvaput se švabe ujelo za yaya, glupiralo se sa 19 pod okriljem mraka.... da su to žabari i pola dočekali, sad bi tamo imali rat između sunitskog severa Italije i šiitskog juga Kalabrije i Sicilije.... Mi smo iščašeni, neekonomični, inadžije i svašta nešto, ali smo i dalje tu gde i naši dedovi. Možda bi i drugačiji opstali i bolje prošli, ali, nismo. MS ostvaruje neverovatan extraprofit zasnovan na sada već čistom monopolu, suštoj suprotnosti tržišne ekonomije koju je zloupotrebio. Ne donosi mu ga operativni sistem svojom prodajom već office - koji radi na njemu. Zato ga, u stvari, može prodavati i za dž, što i radi time što nam dopušta nelegalne kopije... Nije problem da li bi ga i koliko platili ovde kada bi mogli - jer, možemo i sada, manje jedeš ne voziš i slično i ostane ti za operativni sistem, ali, problem je u izboru tj.monopolu. Nije linux alternativa, jer nije idiot-friendly i ne poštuje standarde koje, baš zato i nameću monoplisti. Eto, ove dve-tri velike grupe kretena koje su stajale iza BD i HD tabora, toliko su para ulupali u nametanje svog standarda - monopola, da sad uopšte ništa i ne proizvode, sranje je i dalje u povoju i nije rasprostranjeno. Tako je, kapitalizam, pogotovo liberalan, ima mnoge efikasne odgovore, ali, tamo gde nema, gde zakaže tržište i omogući se monopol, ispadne katastrofa protiv koje nema mehanizama....
P.S. Hoću svoj BlueRay r-rw drajv!!! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Da bi svi normani trebali da se isele iz ove zemlje. A ove ludake treba ostaviti ovde da se medjusobno poubijaju :: Ova zemlja svakim danom postaje sve veca ludnica. Siromasi na zapadu se prosto iscudjavaju kada kod nas vide kako se ovde pljacka na svakom koraku. U IT sectoru je ta pljacka toliko drska da se prosto pitam sta je u glavama tih ljudi i uvoznika koji odredjuju te cene :: Jedna moj prijatelj ITALIJAN inace prosto covek ne moze da veruje kako sve ovde funkcionise kako ne izbiju socijalni nemiri, kada mi postavi neko pitanje vezano za tu temu ja samo slezem ramenima :: 999999999999999999999999999999999999999999999 godina da prodje nece se to promenit :: Srbija je zemlja cuda i verovatno ce tako i ostati :: ::
Pa zar nemas? Ja imam i original Xp Sp3 to se podrazumeva,aktivacioni kljuc sam zagubio ali ovaj kalauz koji imam radi ... Salu na stranu, ne vidim razlog da dam 100e da bih imao OS i igrao ogrice,jer ovaj koji koristim mi radi 100% stvari koje men ii trebaju i sigurniji je 100000000000000 puta od Win-a, e sad i na tom drugom poteram ako mi sa beas igra neka igrica bez problema. E taj drugi je besplatan i Win7 moze da kosta koliko im volja, problem nije u ceni vec u monoplu. Meni sin na Informatici uci da ima samo OS koji se zove Njindovs,a kuci ima i Linux.... 100$ ma vazi kako da ne https://www.berzapasa.com
:: Ja bi voleo da imam original software...mislim, ko ne bi :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
Studenti u Srbiji imaju tu privilegiju da mogu da poseduju original Win i Office... ETF znam da ima, imamo i mi na Visoj poslovnoj... Ruku na srce dosta i oni prate desavanja, kako sam cuo tek ove godine ce se preci sa 2003 na 2007-icu, kazu da je dovoljno sazrela. Mada je opet sve stvar izbora. U pravu je Pisko sto kaze da je monopol u dobroj meri omogucilo `slobodno` trziste. Koliko je slobodno, videlo se na primeru placanja Intela da brandovi uzimaju njihove procesore. MS je popio i pedalu u EU zbog monopola a Francuska policija, im je na keca okrenula ledja i presla na Free resenja posle davanja sumanute kolicine novca na upgrade.
Licno mislim da ce u EU popularnosti Linux-a i O.O.Org povecati jer je dokazano da se vise zaradjuje na free resenjima nego na skupim paketima kao sto je Office. Office kupis, istresu te iz gaca cenom na pocetku tj pocetni paket bez ikakvog prosirenja i oni mirni dok ovamo ti paket dobijes dzabe za kucno koriscenje ali ako to isto hoces da prosiris i prilagodis nekoj firmi na primer, tek onda placas dodatke i prosirenja i to sve u zavisnosti od velicine biznisa. Logika je daleko jasnija - siris posao, vise zaradjujes, potreban ti je softver sa vecom podrskom, shodno tome ces i vise platiti, dok ti je osnova potpuno besplatna i obezbedjuje ti nulta pocetna ulaganja u SW.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.