Re: Re: Ako je neozbiljno, zasto onda ozbiljni testeri koriste...
13.09.2009. 23:21
status: user broj poruka: 10997
Sandru uporedo sa PC Mark-om i Vantage-om?! Once and for all: NVidia rules! To je to. :: :: Niko nije osporio bolje nVidijine OpenGL drajvere, reč je u tome da za ono što je napisano u temi dole, apsolutno nije bitno :: :: Međutim oslanjanje na komparacije performansi na Sisatu Sandru je totalno neozbiljno :: ::
Re: Testovi>>> Pa, oblacis se u sintetiku, jedes sintetiku...
13.09.2009. 23:25
na polni ud navlacis sintetiku...modern life.
:: A od kada su sinteticki testovi merilo neke realnosti?? :: __________________________________________ :: :: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu. :: ::
Opet si na pogrešnom koloseku, drviš ono što je već poznato.
Kad si zadnji put video OpenGL igru ? Tu DirectX rula zadnjih nekoliko godina, a tu 9800 Turbo Ultra nema šta da radi pored 4850 / 4870....može sandra da pokazuje grafikone kakve hoćeš.
Još jednom za `Bolja je Nvidia makar u nečemu važno je da ja to kažem`: NVidia pravi bolji OpenGl driver, i to je ovde nevažno.
Re: :D>>>Realni rad 9800-ice se sastoji u tome sto redovno...
13.09.2009. 23:31
koljem shiptare (OpFor) u COD4 (Overclock3D server). Ne pomazu im ni cheat-ovi.
:: Boga mi nosim iskljucivo prirodne materijale i jedem koliko-toliko zdravu hranu :: :: Bolje aplouduj nesto iz realnog rada 9800GT, pa da vidimo kako stoje stvari :: __________________________________________ :: :: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu. ::
Re: Re: :D>>>Realni rad 9800-ice se sastoji u tome sto redovno...
13.09.2009. 23:35
status: user broj poruka: 630
Zar graficka igra ili ti? :) Odradi lepo par benchmarka (Crysis,Far Cry2,Tom Clanc`s HAWX)aploudij rezultate pa da vidimo,a ja cu se pobrinuti da budu isti ti sa strane jedne 4850.Mislim da ti to nece biti problem posto 9800gt (kako bi rekli gejmeri) owns 4850. ___________________________________________
Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
:: koljem shiptare (OpFor) u COD4 (Overclock3D server). Ne pomazu im ni cheat-ovi :: :: :: Boga mi nosim iskljucivo prirodne materijale i jedem koliko-toliko zdravu hranu :: :: :: :: Bolje aplouduj nesto iz realnog rada 9800GT, pa da vidimo kako stoje stvari :: :: __________________________________________ :: :: :: :: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu. :: ::
Sinteticki test tipa 3D Mark je jedino pravo merilo snage graficke karte.Od 3D Mark 2006 do Vantage-zato je i napravljen. Sa igrama je druga stvar,tada nastupa arhitektura grafickog chipa i komunikacija izmedju drivera i graficke karte preko samog engin-a neke igre. Tada dolazi do razlike u performansama.Zato je negde nvidia sporija od ATI koji je za 50-60 % po sirivoj snazi slabiji.Poenta velika je i iskoriscenje samog chipa u igrama tj optimizacija igre radi realnog iskoriscenja gpu-a a ne fejkovanje.Postoje tu razni parametri koji uticu na ponasanje GPU-a.I danas dan ono sto mi nazivamo full load je opterecivanje hardvera a ne iskoriscenje.U tome se 3D Mark razlikuje.On proracunava tu sirovu snagu dok u igrama je to isfejkovano.Ko zna koliko je realno iskoriscenje nekog GPU-a.Ja recimo znam da je u Crysis-u minimalno,testirao sam a zato opterecuje nehumano graficku i cima ceo sistem.Sto znaci,zaakljucak,da bi i danas dan sa nekim slabijim grafickim kartama mogli da igramo i neke zahtevnije igre.Vrlo prosto.
Dobro... neka odradi i 3D Mark 06 Moze slobodno. ___________________________________________
Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
:: Sinteticki test tipa 3D Mark je jedino pravo merilo snage graficke karte.Od 3D Mark 2006 do Vantage-zato je i napravljen :: Sa igrama je druga stvar,tada nastupa arhitektura grafickog chipa i komunikacija izmedju drivera i graficke karte preko samog engin-a neke igre :: Tada dolazi do razlike u performansama.Zato je negde nvidia sporija od ATI koji je za 50-60 % po sirivoj snazi slabiji.Poenta velika je i iskoriscenje samog chipa u igrama tj optimizacija igre radi realnog iskoriscenja gpu-a a ne fejkovanje.Postoje tu razni parametri koji uticu na ponasanje GPU-a.I danas dan ono sto mi nazivamo full load je opterecivanje hardvera a ne iskoriscenje.U tome se 3D Mark razlikuje.On proracunava tu sirovu snagu dok u igrama je to isfejkovano.Ko zna koliko je realno iskoriscenje nekog GPU-a.Ja recimo znam da je u Crysis-u minimalno,testirao sam a zato opterecuje nehumano graficku i cima ceo sistem.Sto znaci,zaakljucak,da bi i danas dan sa nekim slabijim grafickim kartama mogli da igramo i neke zahtevnije igre.Vrlo prosto :: :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Ali klasika. Uvek ima raspoloženih za...`Idem da napišem, sa temom veze nema, ali ja moram da kažem šta ja mislim, i kad se većina slaže, ja ću u ZID`........
Istina, ne može se mišljenje takvih ostaviti samo, forum i razmena mišjenja onda gubi smisao.
U pravu si.Nisam bas dugo gledao hwbot listu.Al su se zaredjale 4890-tke. Ima samo jedan problem,mi govorimo o sintetickom testu merila snage na single karti na osnovnim vrednostima jednoj prema drugoj a hwbot lista sluzi u sportske svrhe.Sportski overklok.I tamo su po tri-cetiri karte da bi se taj rekord oborio.
AndreYang drzi rekord samo sa jednom kartom,mozes i sam da pogledas. Niko nije aludirao na takmicarski overklok bar ja nisam,gore sam bas fino objasnio za one koji zele nesto da nauce i shvate.Znaci iz dobre namere govorim.Posebno sam naglasio deo gde igre ne iskoriscavaju dovoljno GPU.To mi je najinteresantnije jer se to tice nas kupaca.Danas kao sto rekoh bi mogli da igramo sa dosta slabijim kartama i naslove tipa Crysis.To je bitno.
...odavno ne razmisljam sta je sta, nego se samo igram, ali ako je Cod serijal baziran na OpenGL-u, a mislim da jeste, onda moj Radeon pici u 1920x1200 sa sve na maximum podesavanjima +AA 4x +AF na max u CoD WaW neki 150+fps-a, toliko o losim grafickim karticama i driverima... xD
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
OpenGL je kod nvidie uvek bio neuporedivo bolji nego kod ATIja....Ali koliko igrica koristi OpenGL....Microsoft Flight Simulator,stari Halo,stari COD...I to je to... Neces naci novije igre sa OpenGL podrskom... OpenGL se prvenstveno koristi kod 3D aplikacija i mnogo vise zavisi od optimizacije drajvera nego od snage GPUa...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.