Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Samo za neverne sinovce i AMD-ovce
STRANA 1 OD 1
tortojed Samo za neverne sinovce i AMD-ovce 13.09.2009. 23:13 T20083

status: user
broj poruka: 10997
Ovu slikicu sam okacio zato sto su u okviru jedne teme izrazene izvesne rezerve od strane izvesnih kolega. Kako reche ObradMi - ko razume shvatice!

http://www.dodaj.rs/f/3/ES/2TVR8mku/opengl.jpg

napomena: 4850 nesto manje zaostaje za 9800GT u DX9.0c sekciji video rendering testa, ali je i tu inferiornija.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.09.2009. 23:19 #139756

broj poruka: 12057

Niko nije osporio bolje nVidijine OpenGL drajvere, reč je u tome da za ono što je napisano u temi dole, apsolutno nije bitno.

Međutim oslanjanje na komparacije performansi na Sisatu Sandru je totalno neozbiljno.

tortojed ...al` karta je kur*a, izvin`te me sto psujem, jer ja samo kazem... 13.09.2009. 23:20 #139757

ono sto cujem, i ako su lagali mene - i ja lazem vas (Balasevic).
tortojed Re: Re: Ako je neozbiljno, zasto onda ozbiljni testeri koriste... 13.09.2009. 23:21 #139758

Sandru uporedo sa PC Mark-om i Vantage-om?!
Once and for all: NVidia rules! To je to.
::
:: Niko nije osporio bolje nVidijine OpenGL drajvere, reč je u tome da za ono što je napisano u temi dole, apsolutno nije bitno
:: Međutim oslanjanje na komparacije performansi na Sisatu Sandru je totalno neozbiljno
Dachman Testovi 13.09.2009. 23:23 #139760

broj poruka: 630
A od kada su sinteticki testovi merilo neke realnosti???

Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Kida ! 13.09.2009. 23:25 #139762

broj poruka: 4515

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Re: Testovi>>> Pa, oblacis se u sintetiku, jedes sintetiku... 13.09.2009. 23:25 #139763

na polni ud navlacis sintetiku...modern life.

:: A od kada su sinteticki testovi merilo neke realnosti??
:: __________________________________________
:: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
Dachman :D 13.09.2009. 23:28 #139766

Boga mi nosim iskljucivo prirodne materijale i jedem koliko-toliko zdravu hranu.

Bolje aplouduj nesto iz realnog rada 9800GT, pa da vidimo kako stoje stvari

Equinoxe Re: 13.09.2009. 23:28 #139767

Opet si na pogrešnom koloseku, drviš ono što je već poznato.

Kad si zadnji put video OpenGL igru ? Tu DirectX rula zadnjih nekoliko godina, a tu 9800 Turbo Ultra nema šta da radi pored 4850 / 4870....može sandra da pokazuje grafikone kakve hoćeš.

Još jednom za `Bolja je Nvidia makar u nečemu važno je da ja to kažem`:
NVidia pravi bolji OpenGl driver, i to je ovde nevažno.

tortojed Re: :D>>>Realni rad 9800-ice se sastoji u tome sto redovno... 13.09.2009. 23:31 #139769

koljem shiptare (OpFor) u COD4 (Overclock3D server). Ne pomazu im ni cheat-ovi.

:: Boga mi nosim iskljucivo prirodne materijale i jedem koliko-toliko zdravu hranu
:: Bolje aplouduj nesto iz realnog rada 9800GT, pa da vidimo kako stoje stvari
:: __________________________________________
:: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
Dachman Re: Re: :D>>>Realni rad 9800-ice se sastoji u tome sto redovno... 13.09.2009. 23:35 #139773

Zar graficka igra ili ti? :) Odradi lepo par benchmarka (Crysis,Far Cry2,Tom Clanc`s HAWX)aploudij rezultate pa da vidimo,a ja cu se pobrinuti da budu isti ti sa strane jedne 4850.Mislim da ti to nece biti problem posto 9800gt (kako bi rekli gejmeri) owns 4850.

:: koljem shiptare (OpFor) u COD4 (Overclock3D server). Ne pomazu im ni cheat-ovi
:: :: Boga mi nosim iskljucivo prirodne materijale i jedem koliko-toliko zdravu hranu
:: ::
:: :: Bolje aplouduj nesto iz realnog rada 9800GT, pa da vidimo kako stoje stvari
:: :: __________________________________________
:: :: Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
obradmi Tortojed ja znam da je to za tebe uteha 13.09.2009. 23:36 #139774

broj poruka: 7720
........
Slavuj ... 13.09.2009. 23:37 #139775

broj poruka: 2236
Ma bolja je 9800GT u Windowsu 95.

Srbologija, nauka belosvetska.
doncocos Samo za neverne sinovce i AMD-ovce 13.09.2009. 23:37 #139776

broj poruka: 417
Tortojed se opet ufiksao.........................

SkyFire Opet malo edukacije! 13.09.2009. 23:41 #139778

broj poruka: 18472
Sinteticki test tipa 3D Mark je jedino pravo merilo snage graficke karte.Od 3D Mark 2006 do Vantage-zato je i napravljen.
Sa igrama je druga stvar,tada nastupa arhitektura grafickog chipa i komunikacija izmedju drivera i graficke karte preko samog engin-a neke igre.
Tada dolazi do razlike u performansama.Zato je negde nvidia sporija od ATI koji je za 50-60 % po sirivoj snazi slabiji.Poenta velika je i iskoriscenje samog chipa u igrama tj optimizacija igre radi realnog iskoriscenja gpu-a a ne fejkovanje.Postoje tu razni parametri koji uticu na ponasanje GPU-a.I danas dan ono sto mi nazivamo full load je opterecivanje hardvera a ne iskoriscenje.U tome se 3D Mark razlikuje.On proracunava tu sirovu snagu dok u igrama je to isfejkovano.Ko zna koliko je realno iskoriscenje nekog GPU-a.Ja recimo znam da je u Crysis-u minimalno,testirao sam a zato opterecuje nehumano graficku i cima ceo sistem.Sto znaci,zaakljucak,da bi i danas dan sa nekim slabijim grafickim kartama mogli da igramo i neke zahtevnije igre.Vrlo prosto.

Green Green Grass Of Home

obradmi 3DMark06 records 13.09.2009. 23:45 #139780

broj poruka: 7720

http://www.ripping.org/benchmarks.php?act=graphicscores&graphic=3DMark06

Ako ko nadje Nvidiu medju ovim konfiguracijama sa 3dmark06 rekordima ,ja vise ne dolazim na forum.

Drugo je sto je babi milo to joj se i snilo.

MaliAbner E vala je bas dugo bilo mirno... 13.09.2009. 23:45 #139781

broj poruka: 7769

Tomato Republic Of Serbia !!!

Dachman Re: Opet malo edukacije! 13.09.2009. 23:47 #139782

Dobro... neka odradi i 3D Mark 06 Moze slobodno.

:: Sinteticki test tipa 3D Mark je jedino pravo merilo snage graficke karte.Od 3D Mark 2006 do Vantage-zato je i napravljen
:: Sa igrama je druga stvar,tada nastupa arhitektura grafickog chipa i komunikacija izmedju drivera i graficke karte preko samog engin-a neke igre
:: Tada dolazi do razlike u performansama.Zato je negde nvidia sporija od ATI koji je za 50-60 % po sirivoj snazi slabiji.Poenta velika je i iskoriscenje samog chipa u igrama tj optimizacija igre radi realnog iskoriscenja gpu-a a ne fejkovanje.Postoje tu razni parametri koji uticu na ponasanje GPU-a.I danas dan ono sto mi nazivamo full load je opterecivanje hardvera a ne iskoriscenje.U tome se 3D Mark razlikuje.On proracunava tu sirovu snagu dok u igrama je to isfejkovano.Ko zna koliko je realno iskoriscenje nekog GPU-a.Ja recimo znam da je u Crysis-u minimalno,testirao sam a zato opterecuje nehumano graficku i cima ceo sistem.Sto znaci,zaakljucak,da bi i danas dan sa nekim slabijim grafickim kartama mogli da igramo i neke zahtevnije igre.Vrlo prosto
:: Green Green Grass Of Home
Equinoxe Re: E vala je bas dugo bilo mirno... 13.09.2009. 23:47 #139783

Ali klasika. Uvek ima raspoloženih za...`Idem da napišem, sa temom veze nema, ali ja moram da kažem šta ja mislim, i kad se većina slaže, ja ću u ZID`........

Istina, ne može se mišljenje takvih ostaviti samo, forum i razmena mišjenja onda gubi smisao.

:: Tomato Republic Of Serbia !!!
SkyFire @Obrade 14.09.2009. 00:11 #139794

broj poruka: 18472
U pravu si.Nisam bas dugo gledao hwbot listu.Al su se zaredjale 4890-tke.
Ima samo jedan problem,mi govorimo o sintetickom testu merila snage na single karti na osnovnim vrednostima jednoj prema drugoj a hwbot lista sluzi u sportske svrhe.Sportski overklok.I tamo su po tri-cetiri karte da bi se taj rekord oborio.

AndreYang drzi rekord samo sa jednom kartom,mozes i sam da pogledas.
Niko nije aludirao na takmicarski overklok bar ja nisam,gore sam bas fino objasnio za one koji zele nesto da nauce i shvate.Znaci iz dobre namere govorim.Posebno sam naglasio deo gde igre ne iskoriscavaju dovoljno GPU.To mi je najinteresantnije jer se to tice nas kupaca.Danas kao sto rekoh bi mogli da igramo sa dosta slabijim kartama i naslove tipa Crysis.To je bitno.

Green Green Grass Of Home

tortojed Re: Samo za neverne sinovce i AMD-ovce>>>Jok, more, samo... 14.09.2009. 01:08 #139815

ova Nes-kafa (doduse `strong, 3in1`) i Micro$oft paint, i eto vama AMD-ljupcima lep wallpaper.

:: Tortojed se opet ufiksao........................
DmasteRNo1 Pa šta je sad tu čudno 14.09.2009. 09:11 #139833

broj poruka: 6101
nVidija je uvek bila bolja u OpenGL-u. Toliko i ja znam, iako nemam neki staž u radu sa kompjuterima.

May The Force Be With You!

2m4Y re: CoD je OpenGL igra 14.09.2009. 11:01 #139857

broj poruka: 2352
...odavno ne razmisljam sta je sta, nego se samo igram, ali ako je Cod serijal baziran na OpenGL-u, a mislim da jeste, onda moj Radeon pici u 1920x1200 sa sve na maximum podesavanjima +AA 4x +AF na max u CoD WaW neki 150+fps-a, toliko o losim grafickim karticama i driverima... xD

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

DaSickSyst OpenGL 14.09.2009. 12:51 #139886

broj poruka: 2909
OpenGL je kod nvidie uvek bio neuporedivo bolji nego kod ATIja....Ali koliko igrica koristi OpenGL....Microsoft Flight Simulator,stari Halo,stari COD...I to je to...
Neces naci novije igre sa OpenGL podrskom...
OpenGL se prvenstveno koristi kod 3D aplikacija i mnogo vise zavisi od optimizacije drajvera nego od snage GPUa...

DaSickSystem

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs