Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
NT Company = SHABANI !!!
STRANA 1 OD 1
MaliAbner NT Company = SHABANI !!! 25.08.2009. 21:29 T19609

status: user
broj poruka: 7769
Naime o cemu se radi likovi su skapirali da je Popcorn A110 dobar proizvod i resili da ga uvoze ALI... kao i uvek u srbiji postoji jedno veliko ali njihova cena prema krajnjim kucpcima je zamislite `Maloprodajna cena: 24,750.00 din.` sto podeljeno sa kursom 1us$=65,5894 iznosi svega 377us$.
Ni po jada kad bi covek shvatio da to u gringolandu (ameriki) kosta 215us$, sto je svega 75% manje nego kod nas tj kod nas shabani zele da zarade 75%.
Ne bi mi ni malo smetalo kad ne bih znao da ovaj plejer u Rumuniji kosta svega 300us$, a u holandiji 300E sa sve 1.5Tb diskom.

Jos jednom je do izrazaja dosla poslovna logika klasicnog srpskog uvaljivaca tehnike, ko da ce od tog jednog prodatog da zive do kraja zivota, umesto da idu na veci obrt oni zele da prodaju samo jedan jedini primerak i od te zarade provedu ostatak zivota ispod tri palme za dva barabe i ribicu.

Palac dole za pristup trzistu...

Tomato Republic Of Serbia !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BlueSkyNIS ... 25.08.2009. 21:51 #135291

broj poruka: 860
Nažalost, ima dosta takvih primera kod nas...na primer, skoro sam kupio neke tranzistore, platio sam 6,2 evra komad, dok se u dalekoj Americi ti isti tranzistori prodaju za 2,5-3 dolara, a po Evropi do 3,5 evra po komadu. Šta ćeš, ameri i evropljani su jad i beda pa moramo mi da ih finansiramo.

Windows-free with Fedora 10

Antimatery ................. 25.08.2009. 22:55 #135317

broj poruka: 997
Predlazem da uvedemo post, o povoljnim cenama komponenata i takvih stvari, cim neka pretera ili zeza oko garancije stavljamo je na crnu listu, pa da se vidi ovde u opisu ko koliko ima garavila, znam vlasnici pcberze nece, mnogi ce pobeci odavde i nece se reklamirati , ali ako nekim slucajem hoce, e to bi bio fini plan, tako da kome god preporucivali lepo imamo par firmi i tako dalje.............

Sve je relativno !!!

neXus2000 Slazem se 25.08.2009. 23:21 #135329

broj poruka: 3350
Ima jos jedan uredjaj koji da kazemo, je mozda i bolji od Popcorna, Xtreamer i kosta oko 99 evra, pa verovatno sve sa shippingom kosta 120.
Kada bi kod nas tako nesto stiglo u prodaju, verujem da bi kostalo 300 evra.

A sto se tice Popcorna, to je cist bezobrazluk, i ovo mora da se regulise zakonom. A ako vec postoji zakon onda inspekcija.
bocilius RE 26.08.2009. 00:34 #135350

broj poruka: 88
Pa, da su shabani, sigurno jesu.
Ali, sto se tice cene konkretnog uredjaja, mislim da nisu `mnogo` preterali.
Ti si malo napumpao cene, pogotovo u holandiji, gde nema ovog uredjaja ispod 220e. Cene idu do 457e (sa 2 tb hdd), a sa 1,5 tb cena je 377e. Identicno je i u nemackoj... znaci od 220e, pa do ....290e (sa 500gb hdd).
Sto se gringolanda tice, tamo to moze sigurno da se nadje za 200-210 dolara, ali oni nisu nikakav reper, sto se cena tice. Kod njih je sve jednostavno jeftinije nego u evropi.
Moze im se. Banditi. Ono sto ne otmu, drugi im sami daju jer se plase. Mislim, tamo je litar benzina 50 dinara, pa o cemu dalje da pricamo.
Pisko Morgen malo... 26.08.2009. 22:50 #135551

broj poruka: 6645
Srbija je, uz uvažavanje specifičnosti naše verzije slobodnog tržišta, ipak i pored monopola, u vlasti zakona tržišta.
To znači da cena paprike babure nije ista u Leskovcu, Beogradu i Novom Sadu... i neće nikada biti. To je cena zatvorenosti tržišta, malog prometa i male platežne moći i neuređenih pravnih odnosa. To je prava cena Shabanske iluzije o Shabanskoj državi u kojoj živimo a mnogi i rade, a ne isključivo o Shabanskim prodavcima. Kada bi se ovi odnosi, zakon i zakonodavstvo, upristojili i doveli na neki (ne savršeni, ali podnošljiv) svetski ili evropski nivo, onda bi prodavci sa takvim idejama o 75% zarade, brzo prešli u slobodne zidare na gradilištima. Ovako, nažalost, to je prava cena.
Ne zaboravi da svaki uređaj ima nekoliko cena i da je ona koju iskeširaš pri kupovini, neretko samo početna: šta sa garancijom, reklamacijom, popravkama ili nabavkom rezervnih - potrošnih delova? Skuplja dara nego mera... ko` ne plati na mostu, platiće na ćupriji... stare su to mudrosti i vrede i danas.
Realno, nije lako biti trgovac u Shabaniji, gde ništa nije kako treba i do kraja uređeno, a ono što jeste, niko i ne pomišlja da sprovede. Raj za ološe i kratkovide.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DaSickSyst 26.08.2009. 23:18 #135560

broj poruka: 2909
Ja sam skoro narucio RAM iz USA...Imam druga koji je u Sijetlu i poslao mi je memoriju koja bi me ovde kostala vise nego duplo.
A najezim se kad pogledam cene na Neweggu,Tigerdirectu,Amazonu,itd...
Ovo kod nas vise ne moze ni dranjem da se nazove...

DaSickSystem

Pisko Zay matematika 27.08.2009. 20:12 #135704

broj poruka: 6645
Re: DaSickSyst...
Gledaj, da ti je ta memorija, nedaj bože, skiknula, koliko bi koštalo vraćanje na reklamaciju? Priznaj da bi odustao.
Dakle, to je kocka i pe*eri koji ih uvoze, znaju to savršeno dobro.
Još kad bi i kod njih garancija bila 100% sigurna, pa ajde, nego je i za to bitka i prepucavanje, natezanje... ubeđivanje, pa `em te ošišaju, `em izgubiš živce zbog eventualne reklamacije. Ja sam to rešio tako da uopšte ne gledam cene napolju pa se ne nerviram. To mi dođe kao neke bajke, pallamood, šta li... lakše mi kad me šišaju.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DaSickSyst Re: Zay matematika 27.08.2009. 22:41 #135728

:: Re: DaSickSyst..
:: Gledaj, da ti je ta memorija, nedaj bože, skiknula, koliko bi koštalo vraćanje na reklamaciju? Priznaj da bi odustao
:: Dakle, to je kocka i pe*eri koji ih uvoze, znaju to savršeno dobro
:: Još kad bi i kod njih garancija bila 100% sigurna, pa ajde, nego je i za to bitka i prepucavanje, natezanje... ubeđivanje, pa `em te ošišaju, `em izgubiš živce zbog eventualne reklamacije. Ja sam to rešio tako da uopšte ne gledam cene napolju pa se ne nerviram. To mi dođe kao neke bajke, pallamood, šta li... lakše mi kad me šišaju

Ovako sam razmisljao,ako nesto sto bi ovde platio 200-250 evra platim 95 neka neki moduli i budu neispravni,ali ako je pola ispravno ja sam opet na dobitku...Sledio sam tu logiku i isplatilo mi se...Danas sam ih testirao i svi rade.
A da su kojim slucajem svi bili neispravni...Da...Sigurno bi odustao od reklamacije...Ali znas kako kaze Delboj...I hu ders Pisko,i hu ders...

DaSickSystem
gile23 Re: Re: Zay matematika 27.08.2009. 23:04 #135740

broj poruka: 9121
Koja je memorija u pitanju, Chrysler ?

Pozdrav!

:: :: Re: DaSickSyst..
:: :: Gledaj, da ti je ta memorija, nedaj bože, skiknula, koliko bi koštalo vraćanje na reklamaciju? Priznaj da bi odustao
:: :: Dakle, to je kocka i pe*eri koji ih uvoze, znaju to savršeno dobro
:: :: Još kad bi i kod njih garancija bila 100% sigurna, pa ajde, nego je i za to bitka i prepucavanje, natezanje... ubeđivanje, pa `em te ošišaju, `em izgubiš živce zbog eventualne reklamacije. Ja sam to rešio tako da uopšte ne gledam cene napolju pa se ne nerviram. To mi dođe kao neke bajke, pallamood, šta li... lakše mi kad me šišaju
::
:: Ovako sam razmisljao,ako nesto sto bi ovde platio 200-250 evra platim 95 neka neki moduli i budu neispravni,ali ako je pola ispravno ja sam opet na dobitku...Sledio sam tu logiku i isplatilo mi se...Danas sam ih testirao i svi rade
:: A da su kojim slucajem svi bili neispravni...Da...Sigurno bi odustao od reklamacije...Ali znas kako kaze Delboj...I hu ders Pisko,i hu ders...
:: DaSickSystem
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: Re: Re: Zay matematika 27.08.2009. 23:28 #135753

:: Koja je memorija u pitanju, Chrysler

OCZ Platinum 12GB(6x2GB) DDR3 1333MHz CL7
Kupljena na Amozon.com za 135$...Sada je 205$.

DaSickSystem
gile23 Re: Re: Re: Re: Zay matematika 27.08.2009. 23:43 #135759

broj poruka: 9121
Odlicna memorija, kod nas su te brojke iste samo je valuta drugacija (evro) :).

Pozdrav!

:: :: Koja je memorija u pitanju, Chrysler
:: OCZ Platinum 12GB(6x2GB) DDR3 1333MHz CL
:: Kupljena na Amozon.com za 135$...Sada je 205$
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: Zay matematika 27.08.2009. 23:44 #135761

:: Odlicna memorija, kod nas su te brojke iste samo je valuta drugacija (evro) :)

Nikad u Srbiji nisi mogao da kupis 12GB DDR3 za 135 evra.

DaSickSystem
Ishmerish Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zay matematika 28.08.2009. 01:09 #135781

broj poruka: 7285
Shvatio sam poentu,ali ispada da je ta memorija sto godina kod nas

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: :: Odlicna memorija, kod nas su te brojke iste samo je valuta drugacija (evro) :)
:: Nikad u Srbiji nisi mogao da kupis 12GB DDR3 za 135 evra
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs