Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Da li su Amerikanci sleteli na Mesec
STRANA 1 OD 3  
gile23 Da li su Amerikanci sleteli na Mesec 20.07.2009. 21:24 T18922

status: user
broj poruka: 9121
Evo danas je 40 godina od sletanja na Mesec, neki kazu da nisu sleteli, neki kazu da su sleteli obe verzije su veoma moguce. Prva je moguca jel ne postoji krater na Mesecu gde je sleteo satelit, i Americka zastava se vijorila na Mesecu iako nema vazduha. Krater bi trebao i dan danas da se vidi jer na Mesecu nema vazduha kao na Zemlji pa samim tim i njegovog strujanja (vetrova) koji bi naneli novi sloj te prasine na taj krater.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi nemam pojma 20.07.2009. 21:32 #129814

broj poruka: 852
i da jesu i da nisu meni isto, ni iz dzepa ni u dzep

http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html

Devize devize bonda elema

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Gile bili su na mesecu 20.07.2009. 21:34 #129815

broj poruka: 7720
Zastava se nije vijorila,zauzela je taj polozaj zbog zakona gravitacije,Bilo je 5-6 misija na Mesec.Prasina pada iz vasione isto kao sto pada na zemlju ,meteoriti i slicno.Postoji druga stvar koja je ostala nerazjasnjenja a to su cudne fluoroscentne svetlosti na mesecu koje je video i Nil Armstrong ,a koje nauka ne moze da definise.Rusi bi ih provalili odmah da nisu bili jer su u to vreme bili veliki neprijatelji ,a tada su ih pratili .

-ShonE- Diskutabilno veoma! 20.07.2009. 21:36 #129817

broj poruka: 3529

http://www.youtube.com/watch?v=R1CpNoI4WGc
gile23 Re: Gile bili su na mesecu 20.07.2009. 21:40 #129819

Mislim da ne moze zbog gravitacije to da se uradi, znam da je bilo vise misija na Mesec, zadnja je bila koliko se secam ili 1971. ili 1973. godine. A od prasine i raznih meteorita koji prolaze pored meseca odredjene kolicine prasine padnu na mesec,

Pozdrav!

:: Zastava se nije vijorila,zauzela je taj polozaj zbog zakona gravitacije,Bilo je 5-6 misija na Mesec.Prasina pada iz vasione isto kao sto pada na zemlju ,meteoriti i slicno.Postoji druga stvar koja je ostala nerazjasnjenja a to su cudne fluoroscentne svetlosti na mesecu koje je video i Nil Armstrong ,a koje nauka ne moze da definise.Rusi bi ih provalili odmah da nisu bili jer su u to vreme bili veliki neprijatelji ,a tada su ih pratili
::
Dachman Mesec 20.07.2009. 21:41 #129820

broj poruka: 630
Uvek se nadju oni koji zele da opovrgnu nesto.Cinjenica je da su mnogi pratili taj dogadjaj uzivo a prvenstveno Sovjeti koji su takodje iz vasione nadgledali i potvrdili sletanje(kojima taj cin i nije bas isao u korist).Postoje mnogi dokazi o tome prvenstveno kamenje i `zemljiste` koga je i Tito dobio od Amerikanaca :).
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shamankg Pa... 20.07.2009. 21:54 #129823

broj poruka: 101
tesko iz nekoliko razloga. Prvo, zasto to ne ponove sada posle toliko godina, i kako je moguce da covek izdrzi tu temperaturu na Mesecu. Zar nisu merili da je tamo od -250 do +250? teske su to obmane naroda.... Isto kao Area 51...
Slavuj ... 20.07.2009. 21:55 #129824

broj poruka: 2236
Je l` ume iko da mi objasni zašto sad imam utisak da se ovakva i slična ``veoma diskutabilna`` pitanja postavljaju samo u Srbiji ?

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Mesec 20.07.2009. 21:59 #129825

Ja mislim da se to Mesecevo kamenje koje je Tito svojevremeno dobio cuva u drzavnoj arhivi. A to da li je Mesecevo kamenje pitanje je, jer moze da ode u neki najblizi potok pokupi kamen i kaze da je sa Meseca. A u Rusiji u kriznom periodu raspao se totalno Kosmicki program zbog nedostatka para i mnogi su uzimali sta su stigli, tako da se po raznim pijacama u Rusiji mogla naci svemirska odela, neki su tvrdili da prodaju odelo samog Jurija Gagarina.

Pozdrav!

:: Uvek se nadju oni koji zele da opovrgnu nesto.Cinjenica je da su mnogi pratili taj dogadjaj uzivo a prvenstveno Sovjeti koji su takodje iz vasione nadgledali i potvrdili sletanje(kojima taj cin i nije bas isao u korist).Postoje mnogi dokazi o tome prvenstveno kamenje i `zemljiste` koga je i Tito dobio od Amerikanaca :)
obradmi Heh Slavuj teorija zavere 20.07.2009. 22:00 #129826

shamankg i kad astronaut izadje iz space shutle u vasionu u svemirsku setnju ,isto vlada temperatura bliska apsolutnoj nuli ,pa postavi pitanje kako je to moguce.
shamankg ... 20.07.2009. 22:09 #129830

Ma sve se slazem, ali mi nije jasno zasto to ne ponove sada? Zar nije to napredovalo do sad?

vukdusan Re: ... 20.07.2009. 22:15 #129832

broj poruka: 800

Ma to se svuda postavljaju, i to mnogo vise nego kod nas, pratim nekoliko stranih sajtova-svastara pa vidim, a i bilo je i u mythbustersima(samo sto ja njima ne verujem bas 100%, cesto naprave neku ociglednu gresku u eksperimentu)...

:: Je l` ume iko da mi objasni zašto sad imam utisak da se ovakva i slična ``veoma diskutabilna`` pitanja postavljaju samo u Srbiji
:: Srbologija, nauka belosvetska.
obradmi Skupe su te misije 20.07.2009. 22:17 #129833

Postoje neki planovi da naprave bazu na mesecu sve zavisi od love i to sto su tada isli na mesec kostalo ih ko svetog Petra kajgana ,a sve da bi prestigli Ruse u toj trci za svemir,jer prvi covek u svemiru je bio Rus ,prvi satelit u svemiru je bio Ruski ,prvi svemirski modul koji se priblizio Veneri je isto bio Ruski,Amerikancima je tada u to vreme trebala jedna takva misija da bi ih prestigli i njihov kongres nije zalio para za to.

tata02 100% 20.07.2009. 22:38 #129837

broj poruka: 845
su bili, to bi do sada opovrglo na stotine eminentnih strucnjaka, pocev od ruskih pa... a u zadnje vreme nemaju takve misije jer u vreme onog kauboja iz Teksasa su bili zauzeti osvajanjem prirodno bogatih zemalja i `vaspitavanjem` zemalja koje su bile kurcevite, kao Srbija npr., dok se sad onaj Crnac i njegova administracija bave ekonomskom krizom, kao i ostatak sveta. Da li postoji neka naucno dokazana prevara u vezi njihovog sletanja na Mesec ili je to samo teorija zavere nekih zaludjenika koji nemaju drugo sta da rade i koji se bude sa mislju `The Truth Is Out There`?

DmasteRNo1 Ej, čime mi lomimo mozgove 20.07.2009. 22:38 #129838

broj poruka: 6101
Da li je Zefran Kokran sam napravio prvi Warp motor, ili su mu u tome pomogli Žan-Luk Pikard, Vilijem Rajker i Žordi La Fordž, koji su se vratili u prošlost, potpuno je navažno. Važno je da je ljudska vrsta uspostavila `prvi kontakt` sa vanzemaljcima (vanzemuncima), tj. Vulkancima.

Šefe, koji ti je vrag?

shamankg ...... 20.07.2009. 22:46 #129840

Heh, ko ce ga znati... Samo ja u to ne verujem... Kao i u mnogo sto sta...
gile23 ... 20.07.2009. 22:49 #129841

Ovo pitanje se ne pominje samo kod nas, i u drugim drzavama je veoma aktivno.

Pozdrav!

obradmi Odgovor ljubiteljima teorije zavere 20.07.2009. 22:52 #129843

Da nije modul spušten dizalicom u studio?

Odgovor: prilikom sletanja brzina je bila u toj meri smanjena da nije ni mogao nastati krater. Pilot je motor isključio dva metra iznad tla.

Drugo, čini se da zastava vijori na vetru. Kako, kada na mesecu nema vetra?

Odgovor: Zastava se pokreće, jer je astronaut štap na kome se nalazi učvrstio u postolje na tlu. Tako se zastava pokrenula i, kao u slučaju klatna, potrebno je vreme da kretanje prestane.

Treće, kako je astronautima uspelo da naprave samo perfektne fotografije?

Odgovor: naravno da nisu napravili samo perfektne fotografije, nego i stotine neuspelih.
NASA je objavila samo one uspešne.

Četvrto, kako je moguće da se na kamenu na jednoj od fotografija vidi slovo C
kada pre toga nikada ljudi nisu bili na Mesecu?

Odgovor: ako se fotografija uveća vidi se da je u pitanju nit koja je dospela na fotografiju
prilikom razvijanja. Osim toga, C se pojavilo tek osamdesetih godina, na ranijim primercima fotografije ga nema.

Peto, otkud odsjaj dva reflektora na šlemu Baza Oldrina – holivudski reflektori?

Odgovor: nisu u pitanju nikakvi reflektori – jedno je odsjaj panela za prikupljanje sunčeve svetlosti, drugo odblesak zastave.

Takvih pitanja je bezbroj, kao i odgovora na njih koji, naravno, nikada neće ubediti neverne Tome da je čovek zaista bio na Mesecu.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4501131,00.html?maca=ser-Blic%20Online-2569-xml-mrss

liman Re: 20.07.2009. 23:04 #129847

broj poruka: 809
Pitanje je da li je Severina pila originalni sampanjac? Nije se penusao. Mehurici su morli da se rasprse na sve strane zbog izduvnih gasova, koje je ispustala pod opterecenjem! Sve je to namestaljka!?...

kobe aaaaaaaaaaaaaaaaa 20.07.2009. 23:04 #129848

broj poruka: 427

Naravno da su sleteli na mesec a sto se tice zastave zastava se nije vijorila vec je tako stajala odnosno bila zguzvana i niko nije primetio da zastava ima i sipkicu na gornjem delu koja je drzi tako da ne lupajte ! :) a i niko pa cak ni RUSI koji su toliko pricali o zaveri nisu nikada javno porekli da Ameri nisu sleteli na mesec ! TAKO DA UZIVAJTE U VASIM SOPSTVENIM TEORIJAMA ZAVERE :):)
shamankg ..... 20.07.2009. 23:10 #129850

Hehehe... Sleteli su oni samo ne znam gde... A ni oni vise ne znaju...

ttate $$$$$$$$$ 20.07.2009. 23:12 #129853

broj poruka: 366
Sad sam procitao da je tadasnje sletanje Apola 11 na mesec kostalo amere izmedju 20-25 milijardi dolara sto je za ono vreme bila neverovatna suma.

liman Re:$$$$$$$$$ 20.07.2009. 23:16 #129855

broj poruka: 809
E da su imali jos 50e da uzmu ATI 4870 umesto 4870 sve bi bilo jasnije.

kobe eee nije tacno :) 20.07.2009. 23:21 #129857

broj poruka: 427

Da si ti meni ziv i zdrav potroseno je toliko samo na operaciju samu a gde su ostali troskovi :)
shule1972 NARAVNO DA SU BILI!!! 20.07.2009. 23:27 #129858

broj poruka: 2

SHULE
Sta se svi hvatate price o americkoj zastavi....nema gravitacije na mesecu TACNO i zastava ne moze da se vijori I TO JE TACNO jer nema vetra I TO JE TACNO ...ALI nije se ni vijorila...nego je bila prikacena za dve metalne sipke...barjak i horizontalnu sipku koja je bila sa gornje strane zastave....zastava odaje utisak vijorenja jer je bila zguzvana pre nego sto je postavljena na povrsinu meseca. Zatim...naravno da bi Rusi od 1969..pa sve do kraja hladnog rata 1989...100 puta reagovali i izlazili sa dokazima koji bi govorili da je u pitanju prevara ili neki snimak u studiju. I treca stvar...zasto nisu otisli jos koji put u zadnjih par godina kada je tehgnologija uznapredovala nekoliko puta od 1969! Pa dobro pitanje ! Zasto? Zasto bi isli u opste? Ne postavlja se pitanje da li mogu otici...naravno da mogu...ali 1969 izdvajanje iz budzeta za svemirska istrazivanja je bilo 6 % od ukupnog bruto nacionalnog dohotka Ameriike....to je enormno veliki novac i jako im je bilo stalo za vreme hladnog rata da budu na mesecu pre Rusa. Sada Amerika izdvaja za svemirki program 0,9 % i nema s kime da se takmici... NEMAJU NIKAKAV INTERES da idu ponovo! Tako da svi koji postavljaju pitanje ZASTO od prvih letova nisu otisli jos koji put ...recimo u zadnjih 10 ak godina...odgovor je u samom pitanju ! A ZASTO BI KOJI DJAVO ISLI? Sta bi dokazali time?
KRAJ PRICE!!! P.S. Nisu bili na mesecu...jok ti si bio!!!!
shamankg Re:NARAVNO DA SU BILI!!! 20.07.2009. 23:36 #129859

Pa lepo je to sto ti pricas i kad citam to sto si napisao sve mislim Amer govori...

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs