Testiran na Asus Rampage II Extreme sa DDD3 AMD platforma (Deneb 940) testirana sa DDR2 na ASUS 790 GX Obe platforme su imale GTX280 i 1 kw napajanje Corsair Steta sto nije bio u testu PII 955 BE ,ali racunajte da bi bio brzi 5-10 % od 940 ,zavisno kako u kojoj aplikaciji negde i vise.
Igrice ,razlika u odnosu na AMD 940 (Crysis) ,Core I7 975 EE je brzi 7 %
Na default frekvenciji temperatura u idle je 45 C u full load 75 C upoterebljavan je Asus Triton 81 kuler.Temperatura ambijenta je bila 25 C. Overklokovan na 4160 Mhz zadnja stabilna frekvenicija ,jer na vise nije bio stabiln.Temperatura je bila idle 51 C u full load 103 C.
Za dugorocni OC lik sa sajta preporucuje frekvenciju 4,1 Ghz sa 1,32 V uz high end kuler i da temperatura ne prelazi 90 C u loadu.
Cena je 999 dolara prevedno kod nas 1000 E,za najjaci trenutno desktop CPU po recima novinara.E sad da li opravdava toliku cenu ovaj CPU zakljucite sami na osnovu testova.
dobro hladjenje, da su stavili bar Titan Fenrir ne bi u Load bilo 100c sigurno... A i CPU po meni nije nikako isplativ za 1000 evra, posto i 920 moze prilicno da se klokuje a jeftiniji je 4 puta... Phenom II apsolutno nema sta da trazi pored i7, jer klokovan Phenom bi se jedva nosio sa Core i7 920 (npr.) na default, a tek kad se klokuje i7 onda stvarno je mnogo ispred Phenom II klokovanog... Inace ko igra igre (ja na primer) njemu ce Phenom II biti i vise nego dovoljan, ali ko se bavi ozbiljnijim radom Core i7 je mnogo bolji izbor...
Bear stoji da je u renderu Nehalem jaci ,sve drugo zavrsava posao PII ili York,
1 k eura 95 % ljudi ne bi dalo za CPU ,a sta da kazes recimo PII TWKR na aukciji posle 83 ponude dostigao je cenu 12 000 dolara,sto govori da ima jos uvek entuzijasta.
I7 920 mozda i vredi tih para za profi korisnike, ali ovi ostali I7 su umobolno skupi a za nijansu bolji od njega. Nije mi jasno ko to kupuje i zbog cega JOLE
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.