U jednoj temi pokrenuto je pitanje šta se može uraditi sa tuđom IP adresom pa me interesuje koliko su sistemi sigurni među više korisnika.
Posetite sajt za jednostavno skenitanje portova https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 , kliknite na Proceed i odradite prvih četiri testova (s leva na desno), zatim rezultate postujte ovde:
Evo ja ću prvi: 1. File Sharing Your Internet port 139 does not appear to exist! Unable to connect with NetBIOS to your computer. => znači prošao sam 2. Common ports Passed nema ni ping odziva 3. All Service ports Passed 4. Messenger spam nema spama
1. File Sharing Your Internet port 139 does not appear to exist! Unable to connect with NetBIOS to your computer. 2, Common ports Failed 3. All Service ports Passed 4. Messenger spam nema
Da li to zavisi i od operativnog sistema??? BlueSky da li imas forwardovanih portova??? Zanima me zbog tacke 2.
Solicited TCP Packets: PASSED Unsolicited Packets: PASSED Ping Reply: RECEIVED (FAILED) — Your system REPLIED to our Ping (ICMP Echo) requests, making it visible on the Internet.
Svi testovi pokazuju da su mi portovi Stealth, samo uvek prijavljuje da je sistem odgovorio na Ping (ICMP Echo). To mi se događa od kad sam dobio ruter Huawei HG520s. On, navodno, ima hardverski firewall i stavio sam MAC adresu pod šifru, jer imam još jedan kompjuter u Wireless mreži, preko NetGear adaptera. Kako da blokiram Ping?
U ZoneAlarm - u mi je podešeno da ga blokira, ali izgleda da to radi ruter.
http://www.pcflank.com/index.htm mi govori da su mi neki portovi closed dok svi ostali online scanneri pokazuju da su stealth, tako da ne znam koliko su istiniti njihovi rezultati. Ne znam da li imaš gui u Ubuntu/Mint za iptables, ako ga imaš, lako se namešta blokada ping-a.
Sada sam primetio...izgleda da koristiš Windows...tako da moj gornji komentar ne važi. Za podešavana u Windowsu neko drugi će morati da pristigne u pomoć.
Posto nemas ruter vec modem, nisi zasticen kao recimo Rasa, ali viidm da imas neki firewall posto je bukvalno sve zatvoreno. Tebi treba firewall.
@rasha
Taj ruter def. dozvoljava ping, moze da se ukine icmp req. u okviru opcija za firewall na samom ruteru. Inace, ti si zasticen ko beli medved: ruterov nat, ruterov firewall, windowsov firewall, zone alarm... OMG
:: Evo ti moja IP : 77.74.230.19 :: :: Navali slobodno, radi sta hoces.. :: :: I ostali su slobodni da pokusaju... :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
:: Evo ti moja IP : 77.74.230.19 :: :: Navali slobodno, radi sta hoces.. :: :: I ostali su slobodni da pokusaju... :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Prvo skenirate vas komp adresa je 127.0.0.1,a onda recimo ja ako hocu da skeniram giletov komp stavim umesto 127.0.0.1 njegovu ip adresu.Svako otvoren port znaci da postoji mogucnost upada.Tokom surfovanja ,mogu se zaraditi i exploiti ,kada se posecuju neke divlje web strane pretezno tip-a xxx .koji sluze za otvaranje portova na racunaru zrtve ,zato treba imati dobar antivirus.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.